מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלו קיטי;939569:
דבר ראשון- להבא מבהירים דברים כאלה מראש כמה משלמים ומה בדיוק מקבלים.
דבר שני- זה העסק שלך, את זו שקובעת את החוקים. ואל תתפתי ללקוחות מעצבנים. אפשר לפעמים לעגל פינות או לבוא לקראת אבל לא להיות מוכתבת.
דבר שלישי כמו שאמר הנ"ל- אנשים מעריכים עבודה שמשלמים עליה! ממליצה לך לעלות מחירים, אפילו קצת, ולו רק כדי שלא תחושי מנוצלת

למעי'שה עכשיו תאמרי לה בנחמדות שאת מתנצלת שככה היא הבינה אבל אם היא רוצה את כל התמונות היא תצטרך לשלם עליהם. מקסימום תני לה תמונה שתיים מתנה והיא תרגיש שהיא "ניצחה"

הצלחות!

דבר ראשון-זה אחרי הסיכומים ("אני נותנת לך שעה- יותר מכך עוד 10 ש"ח לכל רבע שעה שנוספת, אני נותנת חב' של 10 תמונות במחיר של 150 ש"ח, אין לבוא עם ילדים נוספים על הילדים המצולמים ובמקרה של כמה ילדים, יש לבוא עם בייביסיטר אני לא נותנת תמונות בחינם גם אם הפוזה עשה הבן שלך אני עורכת את התמונותולא מוציאה תמונות לא ערוכות"ועוד ועוד)
דבר שני- לכן פניתי, אין לי אפשרות אחרי כאלה הלחצות מצידה לומר את ה"לא" חזק ולמרות שאמרתי, אין לה ספק שעוד אתפשר... אולי...
דבר שלישי- אני באמצע העלאת מחירים תלולה אבל בטוחה...:cool:

ושוב, אני לא עובדת בחינם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;939605:
נראה לי שהסיכום הוא לא לפי שעות עבודה אלא לפי סך תמונות.
וכדי להגיע ל-10 תמונות מוצלחות אפשר גם לצלם 1000 בחצי שעה...
את לא תשחררי ללקוח את כל הסקיצות שעשית עבור הלוגו שלו.
הוא משלם נטו על התוצאה. ואותה את מעבדת ללוגו מושלם.

ההבדל בין תמונה ללוגו שבסקיצות של הלוגואים הזכויות הם שלי, כך שאין סיבה שהלקוח יקבל אותם, אבל בתמונה הזכויות הן של הלקוח - כך שהגיוני שהוא יקבל את התמונות שהוא בעל הזכויות עליהן.

נכתב ע"י mig;939606:
היא לא יכולה, בגלל שזה מוצר מוזמן מראש,
כמו שאת לא יכולה לומר לגרפיקאית אחרי העבודה שזה לא לטעמך....

בוודאי שאת יכולה להגיד לגרפיקאית שזה לא לטעמך והיא תעשה סקיצות נוספות עד שתקלע לטעמך - באותו מחיר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;939616:
עדן-
אם הלקוח יודע מראש שאצלי משלמים דמי רישום שלא מקבלים במקרה של ביטול- אף חוק לא יעזור לו.
אל תסיטי את הנושא. שושיה החליטה משהו- והיא שואלת לעזרתינו איך משיגים אותו.
היא לא שאלה אם זה ראוי או לא. :)

לא התכוונתי להסיט את הדיון.
הבנתי מההודעה הראשונה שהדברים לא סוכמו בין הצדדים - ולכן אם לא סוכם אחרת החוק עומד לצד הלקוחה - אפילו שכאן בפורום זה נשמע מופרך לחלוטין.

אם סוכמו דברים בין הצדדים זה משהו אחר ושיהיה בהצלחה עם הלקוחה.

נ.ב.
שושיה, המחירים שלך באמת נמוכים מידי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939620:
לא התכוונתי להסיט את הדיון.
הבנתי מההודעה הראשונה שהדברים לא סוכמו בין הצדדים - ולכן אם לא סוכם אחרת החוק עומד לצד הלקוחה - אפילו שכאן בפורום זה נשמע מופרך לחלוטין.

אם סוכמו דברים בין הצדדים זה משהו אחר ושיהיה בהצלחה עם הלקוחה.

נ.ב.
שושיה, המחירים שלך באמת נמוכים מידי.

אני לא חושבת שאני צריכה להתנצל על גובה (נומך) המחיר שלי. אני גרה במקום קטן שלא מקובל בו תמונות סטודיו וכדי להכנס לראש של האנשים אני מתחילה ממחירים קטנטנים (בהתחלה ממש הייתי לוקחת-לא להתעלף 5 ש"ח לתמונה...) אז היום זה 15 לתמונות בחבילה.

• הוסף לסימניות
מה שאני אגיד כאן אני לא אצא בסדר :(
הלכתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939599:
לדעתי ההבדל בין צייר לצלם הוא שאצל הצייר הוא עובד על תמונה אחת וזה ידוע ומוסכם עליו ועל הלקוח.
בצילום, הסיכום הוא בדר"כ "תצלמי שעה, ואז אני אראה כמה תמונות יפות יצאו ואבחר מהן".
מקובל עלי לחלוטין העניין של "לא להוציא תמונות לא מעובדות" - אבל כל תמונה טובה שיצאה, אמורה להיות של הלקוח - מזמין העבודה ובעל הזכויות.

זה אומר שאם הלקוחה החליטה אחרי הצילום שהיא לא רוצה את התמונות אז היא לא משלמת? הרי את טוענת שהתשלום הוא על המוצר המוגמר ולא על העבודה...:confused:
מה יקרה אם תזמיני ציור מצייר ואז תחליטי שאת לא מענינת בו?
את משלת לצייר על מוצר מוגמר ולא על זמן העבודה
אלא עם כן שכרת אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939632:
(קדימה, אבנים...)

מה שאני אגיד כאן אני לא אצא בסדר :(
הלכתי...
את זה בטוח הזמנת
ואכן שילמת על זה;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;939618:
דבר ראשון-זה אחרי הסיכומים ("אני נותנת לך שעה- יותר מכך עוד 10 ש"ח לכל רבע שעה שנוספת, אני נותנת חב' של 10 תמונות במחיר של 150 ש"ח, אין לבוא עם ילדים נוספים על הילדים המצולמים ובמקרה של כמה ילדים, יש לבוא עם בייביסיטר אני לא נותנת תמונות בחינם גם אם הפוזה עשה הבן שלך אני עורכת את התמונותולא מוציאה תמונות לא ערוכות"ועוד ועוד)
דבר שני- לכן פניתי, אין לי אפשרות אחרי כאלה הלחצות מצידה לומר את ה"לא" חזק ולמרות שאמרתי, אין לה ספק שעוד אתפשר... אולי...
דבר שלישי- אני באמצע העלאת מחירים תלולה אבל בטוחה...:cool:

ושוב, אני לא עובדת בחינם!
אם זה אחרי סיכומים אז בטח שאת לא אמורה לתת לה יותר. את פשוט מסיימת את השיחה ב- כך סיכמנו, נקודה. (אפשר גם עם כמה סימני קריאה :) )
את לא חייבת לה כלום מעבר וחשוב שהיא תבין את זה וגם אם את נותנת לה תמונה נוספת זה בגלל שאת נורא נדיבה ונחמדה (שזה חשוב לא פחות)
בהצלחה בעלית המחירים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;939635:
מה יקרה אם תזמיני ציור מצייר ואז תחליטי שאת לא מענינת בו?
את משלת לצייר על מוצר מוגמר ולא על זמן העבודה
אלא עם כן שכרת אותו
אני לא חושבת שמשלמים רק על המוצר המוגמר, ולכן עלי לשלם לצייר על עבודתו.
זו שאלה שבאה להסביר למה לדעתי התשלום הוא גם על העבודה ולא רק לפי המוצר המוגמר - כפי שכתבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;939641:
את זה בטוח הזמנת
ואכן שילמת על זה;)
גם כשניסתי להבהיר שאני מעריכה את עבודתן של הצלמות וחושבת שמגיע להן יותר יצאתי לא בסדר?
מעניין במי הבעיה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;939624:
מה עושים עם לקוחה שלא יוצאת מהורידים?.

דבר ראשון,לא נותנים לה להכנס אליהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939619:
בוודאי שאת יכולה להגיד לגרפיקאית שזה לא לטעמך והיא תעשה סקיצות נוספות עד שתקלע לטעמך - באותו מחיר!

ממש לא!!
רק מס' סקיצות שסוכמו מראש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939647:
אני לא חושבת שמשלמים רק על המוצר המוגמר, ולכן עלי לשלם לצייר על עבודתו.
זו שאלה שבאה להסביר למה לדעתי התשלום הוא גם על העבודה ולא רק לפי המוצר המוגמר - כפי שכתבת.
עם הסיכום הוא שהתשלום הוא על מוצר מוגמר
איך את מבינה שהתשלום הוא על זמן העבודה?

מה שמפריע לך אם הבנתי נכון זה צורת ההתנהלות
ולא החוק

אני טועה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;939649:
גם כשניסתי להבהיר שאני מעריכה את עבודתן של הצלמות וחושבת שמגיע להן יותר יצאתי לא בסדר?
מעניין במי הבעיה...
את מעריכה את עבודתנו
אבל לא את צורת התנהלותנו
נו מה את רוצה?

• הוסף לסימניות
צורת התנהלות אמורה להיות מותאמת לקבוע בחוק.
אם סוכם אחרת - כבר כתבתי שאין לי בעיה (וגם לא לחוק).

מה שמפריע הוא שלפעמים נראה ששוכחים מה החוק (זאת אומרת: איך צריך להתנהל) - ואם הלקוח רוצה ללכת לפי ההתנהלות החוקית (לא שהוא יודע מה החוק - פשוט זה גם הגיוני), לא מבינים איך הוא מעז לא להסכים להחלטות השרירותיות שהתקבעו כנורמה אצל צלמות רבות.

(רק שכולם ייזכרו אלו ריקושטים ספגה מיכל123 כשאמרה שניתן לסכם עם עובד גם דברים הסותרים את החוק, אבל כשמדובר בצלמות - מותר להתעלם מחוקים...
אני חושבת שהרבה צלמות נוהגות כך בגלל ש"הן שמעו שכך מקובל" ולא טרחו לברר אם יש חוק בעניין וכך התפתחה הנורמה הזו בציבור שלנו)

וכל זה לא סותר את הערכתי הרבה לבעלות המקצוע המדהימות שיש כאן.
אתן עושות עבודה מדהימה וראויות לתשלום הגון עליה!

• הוסף לסימניות
אגב עדן, ראית פעם הבדל בין תמונה עם עריכה ובלי?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהרבה צלמות נוהגות כך בגלל ש"הן שמעו שכך מקובל" ולא טרחו לברר אם יש חוק בעניין וכך התפתחה הנורמה הזו בציבור שלנו)

הרבה צלמות נוהגות כך מכיון שאין להן שעות מיותרות לערוך תמונות שלא יקבלו תמורה עליהם.
והרבה צלמות נוהגות כך כי רוב הלקוחות לא ישלמו את התמורה לשעות עבודה רבות כ"כ
זה הכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלב ודבש;939699:

הרבה צלמות נוהגות כך מכיון שאין להן שעות מיותרות לערוך תמונות שלא יקבלו תמורה עליהם.
והרבה צלמות נוהגות כך כי רוב הלקוחות לא ישלמו את התמורה לשעות עבודה רבות כ"כ
זה הכל.

בדיוק.
יותר קל לתמחר פר תמונה מאשר לומר ללקוחה ישבתי וערכתי לך את התמונות שעתיים... :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;939683:
אגב עדן, ראית פעם הבדל בין תמונה עם עריכה ובלי?
ראיתי.

גם ראיתי שצלמים מקצועיים מוציאים תמונות מהממות בלי עריכה בכלל, דבר יום ביומו - למרות שקשה להאמין...

(אני לא מדברת על צלמים מהמגזר שלנו וגם לא מהתחום של צילומי ילדים אלא של צילומי יופי ואופנה - ששם בדרך כלל העריכה היא יותר מסיבית - אבל אם הצלם מקצועי לרוב אין בה צורך)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה