כללי מה עושים עם לקוח שלא משלם?

• הוסף לסימניות
מה עושים עם לקוח שלא משלם?
עשיתי כמה עבודות ללקוח והוא היה מרוצה מזה, שלחתי לו את החומר במייל, ושבקשתי התשלום הוא אמר שזה לא קשור אילו רק להנהלת חשבונות שלו, בקיצור אני רודפת אחרי הנהלת חשבונות כבר שנה והכסף לא רואים......... <O:p
מה עושים? :(<O:p

• הוסף לסימניות
חצוף, מה זה נקרא לא קשור אליו, עשית את העבודה בשבילו או בשביל ההנהלת חשבונות? צריך לפנות אליו שידבר הוא עם ההנהלת חשבונות שישלמו תיכף ומיד, ואם לא - לנקוט באמצעים כפי שהיטיבו מומחי הפורום להמליץ בפעמים הקודמות כהנה וכהנה.

• הוסף לסימניות
כמה דברים שאפשר לעשות:

1. לתבוע לדין-תורה.

2. לשלוח מכתב איום ממשרד עורכי דין.

3. יש לי חבר מאור עקיבא, קוראים לו אורי. קווקזי.
הוא מתמחה בדברים כאלה. יש לו כושר שכנוע נדיר.

השאלה היא באיזה סכום מדובר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;470828:
כמה דברים שאפשר לעשות:

3. יש לי חבר מאור עקיבא, קוראים לו אורי. קווקזי.
הוא מתמחה בדברים כאלה. יש לו כושר שכנוע נדיר.

השאלה היא באיזה סכום מדובר.
אשתו של המזמין אלפרון מהבית... כדאי לחשוב פעמיים ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויסמן;470824:
בקיצור אני רודפת אחרי הנהלת חשבונות כבר שנה והכסף לא רואים......... <O:p

במילה אחת פשוטה: השורה הזו - כאן טמונה הטעות שלך.

כשמסכמים על עבודה עם מישהו אחד - אין מושג כזה בעולם שכאשר מגיעים לזמן התשלום הוא יאמר: אמממ, בקשר לתשלום תפני למישהו אחר.

ההיגיון הוא פשוט: הוא הזמין עבודה - הוא התחייב לשלם. כל אדם אחר בעולם לא ביקש ממך עבודה ולא אמור בכלל לדבר איתך, ק"ו שהוא לא מחויב אליך כלום.

הטעות הנוראה היתה שבפעם הראשונה שמעת בקולו והלכת להרים טלפון לבן-אדם אחר. משהו שלעולם אל תחזרי עליו. באותו רגע הסכמת עם ההיגיון העקום של מזמין העבודה, ועכשיו איבדת את הכל. הוא לא מחויב לך - כי את הסכמת עם זה שעלייך להתנהל מול ההנה"ח, והם בוודאי שלא מחויבים לך כלום, הם לא יודעים בכלל על מה את מדברת.

עצתי: בדיעבד, על אף שזה לא יהיה כ"כ מובן לו ולא כ"כ נעים לך, אין ברירה ואת פשוט חוזרת אחורה. אין יותר דיבור של מילה אחת עם הנה"ח. את מרימה אליו טלפון, אומרת לו שהלכת לפנים משורת הדין ולעשות את מה שהוא ביקש, ודיברת עם הנה"ח, אבל אף אחד שם לא חייב לך שום דבר וצוחקים לך בפרצוף שנה שלימה. את דורשת ממנו שהוא, בתור מזמין העבודה, ישיג לך את הכסף בהקדם האפשרי ביותר.

כמובן שמן הענין הוא להוסיף וללחוץ לו על המצפון שלו איך בגללו את מטורטרת כבר שנה שלימה. לא לבכות, ולא להתמסכן, רק לשים לו, בכל העוצמה, מראה מול הפרצוף מה הוא עולל פה ומה הוא גרם לך.

ומאז אותה שיחת טלפון, את פשוט מתקשרת אליו כל יום, בשעה 2.00 בצהריים, ומתעניינת מה קורה עם הכסף. בלי עצבים, בלי צעקות. רק כמו זבוב טרדן, אבל עקבי. עד שתראי את כל הכסף.

בהצלחה.

[זה היה שיעור ראשון חינם בנושא 'התנהלות נכונה מול לקוחות'. השיעורים הבאים בתשלום.]

• הוסף לסימניות
וכמובן להבא -
לא מגישים עבודה ללקוח לפני תשלום.
תשלם = תקבל עבודה
לא תשלם = העבודה ממתינה אצלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרדכי;470832:
ומאז אותה שיחת טלפון, את פשוט מתקשרת אליו כל יום, בשעה 2.00 בצהריים, ומתעניינת מה קורה עם הכסף. בלי עצבים, בלי צעקות. רק כמו זבוב טרדן, אבל עקבי. עד שתראי את כל הכסף.

בהצלחה.
ורצוי כל פעם מטלפון אחר. שלא יהיו חכמות...

• הוסף לסימניות
מרדכי, אתה מאוד נחמד וניכר שיש לך חוש צדק מפותח והיגיון בריא.

דא-עקא, המציאות מוכיחה כאלף עדים שישנם טיפוסים שלא מתרגשים מכך שמישהו רודף אחריהם שנה שלמה כדי לקבל תשלום.
יתר על כן, אנשים מהסוג הזה ידועים בהרגל מגונה נוסף והוא, התעלמות מלפחות 10 שיחות נכנסות ביום.
הרגל זה, הופך כל נסיון להתיש אותם, למתיש מאוד.

לכן, עצותך עלולה להביא למרת ויסמן תוספת עגמת נפש ותסכול, דבר שאנו שואפים למנוע.

לעומת זה, נקיטת צעדים תכליתיים שיש בהם כדי לשנות את מערכת היחסים הקיימת, היא הדרך הבטוחה היחידה להביא לשינוי במצב.
במקום לנסות להשפיע על המצפון של הלקוח (אם יש לו כזה) עלינו להניח להביא למצב שללקוח יש אינטרס אישי להביא לסיום הפרשה.

• הוסף לסימניות
אני גם תקועה בסיטואציה דומה, הלקוח לא מסרב לשלם הוא פשוט דוחה אותי בהיום ומחר והערב אני בבני ברק ובלה בלה. הוא כבר לא עונה לי לטלפונים ומיילים ואם במקרה הוא ענה אז בדיוק בשיחה מאד חשובה ו-5 דק' חוזר אלי, מה שכמובן לא קורה..
פעם אחת הזכרתי משהו עם עו"ד והוא ממש התעצבן, לדעתי זה פשוט מאיים עליו, הוא מתעסק גם בנדל"ן וייבוא וכנראה זה לא יהיה טוב לרזומה שלו או משהו. לא מדובר בסכום גדול בכלל אבל זה לא בסדר ואני לא צריכה להתייאש מכסף שעבדתי עליו.
בקיצור, איך אפשר להשיג מכתב מעו"ד? לא נראה לי שייך 'לפברק'...

• הוסף לסימניות
לשלושה המגיבים האחרונים:

את 'חוש הצדק' וה'היגיון הבריא' שלי לא מדדתי, מה שכן ידוע לי עלי, שבשלוש וחצי שנים האחרונות התעסקתי במקצועי עם למעלה מארבעים עסקים, מוסדות וארגונים. ואין אף אחד מהם שחייב לי כסף, ואם כן [ויש 1-2 כאלו כנראה] זה באשמתי, בגלל שלא דרשתי את הכסף וכדו'.

הענין פשוט. כאשר נותן השירות ברור בעצמו, ועקבי בדרישותיו, ולא נבהל ממשחקים של הלקוח, הלקוח מרגיש דבר אחד ברור: אצל הבחור הזה - אני בסוף אצטרך לשלם עד השקל האחרון. ואז הוא עושה באופן אוטומטי חשבון של 1+1 וממשיך לומר לעצמו: אז אם אני בסוף ממילא אצטרך לשלם לו, אז בוא נגמור עם הבחור הזה עכשיו, וזהו.

יש כאלו שצועקים על הלקוח, שזה אגב הסימן הכי בוטה לחולשה, ואח"כ נרגעים לכמה ימים, ואח"כ חוזרים ושוב צועקים. וחוזר חלילה וחלילילה.

תבינו, כאשר אתם צועקים על לקוח, הלקוח מרגיש שאתם כבר 'החזרתם' לו וגמלתם לו על העוול שהוא עשה לכם. וזה נותן לו מרווח של עוד חודשיים לשחק איתכם. לא זו הדרך.

השיטה היא פשוטה. אם הלקוח מבטיח תאריך לתשלום, מתקשרים אליו בבוקר היום ההוא ומזכירים לו את ההבטחה שלו [הוא, הבטיח, אומרים את המילה הזו במנגינה וחזורים עליה כמה פעמים בשיחה]. אם הוא לא מבטיח תאריך ורק דוחה בהלוך ושוב, מתקשרים אליו בעקביות יומית, עדיף בשעה קבועה [!] ומאותו מספר, לא משחקים עם חסויים ועם מספרים, זה סוד הטרטור. אסור לגוון לו את החיים. אותו מספר, אותה שעה, כל יום, לא מאחל לכם את העינוי הזה... ופשוט מבקשים את הכסף
כל פעם מוסיפים בקול שקט משפט חד שישרוף לו את המצפון, פעם על הבטחות שהוא לא עומד בהן, פעם על חשבון חשמל שאמורים לשלם, פעם על כך שכבר שרפת יותר שעות על הגבייה מאשר על העבודה, ופעם על כך שראיתם אותו והוא עשדה עליכם רושם רציני והייתם בטוחים שהוא רציני ויר"ש שלא ילין שכרכם.
במקרה האפשרי ואם הוא מסתובב גם בבית, אפשר בהחלט להתקשר למספר הנייח, ומפשילים חצי משפט בדבר חוב ישן ומטורטר. יש אנשים שזה עושב להם את זה. נראה אותו עומד מול העיניים של אשתו כאשר כל יום ב-8.00 בבוקר יש אשה על הקו שמבקשת יפה חוב ישן נושן...

ואם ממש מדובר באיש העולם התחתון שממש יצוק מפלדה ושום דבר בעולם לא יזיז אותו, [מקרה שאני לא פגשתי בינתיים, בציבור שלנו] - כמובן שיש את האופציה של עו"ד, ויש הרבה כאלו שישמחו לעשות לכם את העבודה, ולקבל את שכרם את הוצאות המשפט על חשבון הלקוח הנוכל. אבל זה כבר סיפור רציני שיכול לקחת לכם שנה מהחיים, ואם אתם לא מספיק חזקים זה יהרוס לכם תקופה שאולי אפילו בגלל זה לא תוכלו לעבוד לאנשים אחרים, ויצא שכרכם בהפסדכם. שלא לדבר על עצם הפניה לערכאות שיכול ללכלך את הפונה.

• הוסף לסימניות
זה היה מזמן, כשעוד הייתי מתחילה....
ניסיתי פעם את העצה של מרדכי להתקשר הביתה ולדבר עם אשתו של הלקוח -
עבד באופן מיידי, אחרי שכמה חודשים הוא התחמק, לא ענה, הבטיח, וכו'
אחרי טלפון אחד לבית - התקשרו אלי מהמשרד שלו (לא הוא אישית, בטח לא היה לא נעים) ושילמו מיד.

ומאז (ועוד כמה מקרים מעצבנים יותר או פחות) למדתי על בשרי -
כלל ראשון בעסקים:
לא מתחילים עבודה עד שלא מקבלים מקדמה
ולא משחררים עבודה לדפוס עד שהלקוח לא משלם
וחשוב להבהיר זאת מראש, ובכתב
(כחלק מהצעת המחיר/הזמנת העבודה)

דחוף לו? כי הדפוס עוד 7 דקות נסגר ואם הוא לא ידפיס היום הוא יפסיד מליון דולר, וכל העסק שהשקיע בו ירד לטמיון, ואל תיהי קשוחה, אני בנאדם בסדר, עלי את יכולה לסמוך, מחר על הבוקר אני עובר בבנק ומפקיד את כל הכסף -
אפשר לומר בקור רוח - העברה טלפונית או באינטרנט לוקחת בדיוק דקה (באמת, תבדקו!)
ואם אתה לא יכול - תן לי בבקשה מספר אשראי - בתור בטחון עד מחר בבוקר.

(סתם כך לידע כללי - אין שום דפוס שידפיס לו בלי תשלום מראש, ואם הוא יכול לשלם לדפוס, שזה בד"כ מחיר גבוה יותר מהגרפיקה, אז הוא יכול גם לשלם על העיצוב)

זה כמובן עם לקוחות חדשים/בעייתיים וכאלה שיש סיכוי שינסו "למרוח" אותנו.
יש לקוחות שכבר מכירים, סומכים עליהם, הם באמת מקפידים לשלם בזמן ולא מתחמקים - איתם לא חייבים כזו קשיחות.

• הוסף לסימניות
אני מכיר עסק בתחום הריהוט, שעובד רק, אבל רק במזומן מראש.
והולך לו לא רע, כי כבר מכירים אותו ויודעים שאצלו זה כך. ויודעים שהוא גם אמין ומילה אצלו זה מילה.
פשוט צריך לחנך את הלקוחות ---- והם מתחנכים יפה מאד....

• הוסף לסימניות
מרדכי

א. אתה מנסה להשליך מהניסיון (העשיר) שלך לדרך שבה העולם כולו פועל, אבל זה לא נכון. אולי אתה לא נתקלת באנשים שלא משלמים, אבל הם קיימים.

ב. אחרי שהנחנו שהם קיימים, צריך לדעת איך להתמודד עם אחד כזה. אז בראש ובראשונה יש לנקוט בצעדי מנע, כגון מקדמה לפני תחילת העבודה, פריסת תשלומים לפי קצב העבודה, מסירת העבודה רק לאחר סילוק החוב וכו'. אבל מכיוון שלפעמים קורה שנותנים אמון מופרז במי שאינו ראוי לו, נשאלת השאלה איך מתמודדים.

ג. גם לדבריך, המפתח לעניין נעוץ בגישה תקיפה ובלתי מתפשרת בעניין התשלום, או כדבריך, "אצל הבחור הזה - אני בסוף אצטרך לשלם עד השקל האחרון." השאלה מה תעשה אשת מקצוע עדינה וצנועה שאינה משדרת את העוצמה שאתה מצליח לשדר בכישרון רב. וכל נסיונותיה לגבות את שכרה, עלו בתוהו?

מסקנה:
כאן משום-מה איבדתי אחיזה בהלך המחשבה שלך.
להמשיך ולרדוף אחרי אדם שמורח אותך שנה, נראה לי טפשות ובזבוז זמן גמור.

הפתרון הטוב ביותר לסיטואציה הזו לדעתי, הוא להיעזר בגוף בעל סמכות שיש לו כלים לפעול נגד בעל החוב. הדבר אינו חייב להיות כרוך בהוצאות גבוהות. מכתב מעו"ד יכול לעלות 200 ש"ח, זה ללא ספק סכום מוצדק לגביית 2000 ש"ח, וזה בדיוק מה שנדרש כדי ליצור הרתעה.

נ.ב. לידיעתך, תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות זה תהליך מהיר שמסתיים לרוב תוך דיון בודד. רק צריך להכין כתב תביעה, לאסוף חומר ראיות בסיסי ולהגיש תביעה. אם כי, ברוב המקרים אין צורך להגיע לידי כך ודי במכתב איום כדי להשיג את המטרה.

• הוסף לסימניות
ואם לקוח אומר בפרצוף אני לא חושב לשלם לך!!!
כי....... הוא לבד לא יודע למה....(סיפור אחר)

• הוסף לסימניות
אחרי כמה פעמים שנפלתי למדתי את הלקח. אני מעולם מעולם לא משחררת עבודה לפני התשלום. לא משחררת זה אומר - לא שולחת מייל, ולא צורבת על דיסק, ולא נותנת נייר מודפס.

זה כמובן מגובה בהסכם חתום לפני ביצוע העבודה.

קשה מאד לעמוד על העקרון הזה מבלי לפגוע במערכת היחסים עם הלקוחות. החכמה היא לדעת איך "להזכיר" את זה ללקוח ברגע שהוא מאשר את העבודה וכשכולו שמח וטוב לב הוא אומר "תשלחי, תשלחי, זה מעולה!!!" : אסור לומר: "אני לא שולחת לפני התשלום" אלא "בודאי שאני שולחת. אחרי התשלום תוך כמה דקות זה בדפוס". הלקוח קשה ההבנה מגיב ב "תשלחי, תשלחי, בינתיים אני יוצא אליך / שולח את אשתי / מבצע העברה בנקאית" וכד', ואז אנחנו חוזרים על עצמינו ומפטירים את אותו משפט, בלי שינויים: "אחרי שאשתך תגיע, תוך כמה דקות זה בדפוס" / "מייד אחרי שאראה את ההעברה שבוצעה, תוך כמה דקות זה בדפוס" וכן הלאה. הלקוחות ממש לא קשי הבנה, הכל מתחיל ונגמר בזה שהם חושבים שאנחנו... לעולם לא זקוקים לכסף. רק הם.
הצרה היא, שלאחרונה הסתכסכתי עם לקוחה שהוציאה את בעלה מהכוילל בשביל לשלוח לי תשלום לפני שליחה לעיתון שעמד לרדת לדפוס. הוא זרק לי את השטרות והפטיר: שתדעי לך שאת מפסידה לקוחות עם השיטה הזו..."
מה אתם אומרים על זה?

• הוסף לסימניות
שיטה מצויינת מטאור.

והלקוחות היחידים שאת מפסידה זה הלקוחות שעדיף שלא יבואו.

• הוסף לסימניות
,Shia

אתה שואל מצוין. אין בזמני ובכוחי להאריך עוד כרגע, [אמרנו שזה רק שיעור ראשון חינם, היתר בתשלום, לא?]

מה שאני כן יכול לומר בקצרצרה צרה, שבניגוד למה שהבנת, אינני בחור תקיף כלל וכלל, ויעידו מכריי כאן... ועוד סוד גדול ועצום אגלה לך: מעולם לא התווכחתי עם לקוח על גובה התשלום על עבודותיי, מעולם. ועם זאת, היו לי רק שני מקרים בהיסטוריה [הקצרה] שלי שלקוחות נתנו לי פחות ממה שביקשתי, [וזה לא היה משמעותי כלל].

הענין הוא בגישה הברורה שבה אתה ניגש, לא במידת התקיפות ולא בגובה הווליום. כשאתה ישר, ברור בעצמך עד הסוף ונחוש במה אתה רוצה, גם זה שלמולך קולט את זה ואין לו שום ענין לשחק איתך. הוא מבין ומרגיש שזה לא הוגן ולא לענין. זה לא קשור אם זה בחור או גברת, ולא אם אתה בעל כתפיים רחבות או את אשה דקה ושברירית.

[ותדייק נא, היא לא רדפה אחריו שנה. היא רדפה אחרי הבן-אדם הלא-נכון בכלל. היא רק עכשיו מתחילה את הגביה...]

בהזדמנות נרחיב...

ועל עו"ד כבר דיברנו לעיל.

• הוסף לסימניות
שאני רוצה את המספר של הלקוח הזה

• הוסף לסימניות
אפשר ללכת על כיוון של מצפון (לא בכל המקרים זה עובד, ולא בכל המקרים זה נכון..)
לשאול את הלקוח/ה אתה עובד? התשובה כן, מה קורה אם בסוף החודש אתה לא תקבל משכורת, ויזרקו לך אלף ואחד תירוצים למה לא משלמים לך?! - הרי אין כזה דבר! עבדתי - תשלמו!
אותו דבר בדיוק כאן, זאת פרנסתי, וזה המשכורת שלי, אם לא תשלם מי ישלם לי? הרי זאת העבודה שלי... הלחם, הפרנסה...
למה שאני יעבוד בלי תשלום? פשוט לא?!

• הוסף לסימניות
מטאור, זה באמת נשמע לא נעים.
מצד שני, אם הלקוחה ידעה זאת מראש, זו קצת תמימות להתעלם ברגע האמת או לחשוב שאת לא ממש מתכוונת ברצינות...
מצד שלישי, אולי לפעמים נכון להזכיר בעדינות את הנושא כדי להיות בטוחה שזה נקלט?
ומה עם לבקש מס' כרטיס אשראי? או שאין לה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה