כללי מה עושים עם לקוח שרוצה את העבודה בקובץ פתוח?

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הכנתי ללקוח עבודה אחרי כמה ימים שהוא קיבל אותה הוא מבקש ממני את זה בקובץ פתוח
האם אני צריכה לתת לו את זה? ואם זה בכלל מקובל לתת קובץ פתוח
( הוא טוען שהייתי צריכה להגיד לו מראש שאני לא נותנת את זה בקובץ פתוח)
מחכה לתשובותיכם תודה

• הוסף לסימניות
נו... אף אחד לא נתקל בכזה דבר??????????

• הוסף לסימניות
איזו סוג עבודה זו?
לאיזו מטרה הוא צריך את הקובץ הפתוח?

• הוסף לסימניות
זה דיסק הוא כנראה רוצה להחליף את הכיתוב כל פעם

• הוסף לסימניות
הוא יודע להתעסק עם הטקסט לבד?
הוא רוצה גרפיקאית אחרת?
השאלה מה עומד מול מה
- להפסיד לקוח קבוע?
- עבודה שהשקעת בה המון ותשמש אותך חלקית לעוד משהו?
- שיקול להרוויח כסף נוסף?
או שיקולים אחרים?????

• הוסף לסימניות
הוא רוצה לקחת את הסיס ולהתעסק אם זה בעצמו
השאלה היא אם זה מקובל לתת ללקוח קובץ פתוח או יותר נכון אם הוא שילם לי על העבודע=ה האם זה כולל את זה שהוא יקבל את הקובץ הפתוח

• הוסף לסימניות
נו. נו. ודאי שניתקלתי.
היה לי די קשה לשדר את המסר (בחיזוקם של חברי פרוג הנחושים) כי גם כשמשלמים סכום יפה על מנת גורמה במסעדה, עדיין לא מקבלים את המתכון.....

לא כל כך עזר.
ונראה לי שקצת קילקלתי יחסים.
(בסופו של דבר, קיבלו קובץ פתוח, ולא הצליחו להשתמש בו (תקלה טכנית אצל הלקוח) והמזכירה התקשרה לבקש עזרה....
נראה לי, למרות שלא נאמר לי כלום - כי היה שם מישהו שחשד כי הגשתי קובץ פגום מלכתחילה. מה שממש לא נכון!....
בתכל'ס - היה טוב יותר להתנהג נחמד, לתת מה שמבקשים ולראות אותם מסתדרים. הם בסוף חזרו, אלא מה (רק עם קצת פחות נחמדות...))

בכל דרך שתחליטי לנהוג, בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מומלץ שבהסכם הסטנדרטי שהמעצב מחתים את הלקוח יהיה סעיף כגון:

העבודה שהוזמנה תוגש לידי המזמין כקובץ דיגיטלי בפורמט סגור המתאים למטרת ההזמנה.
חומרי גלם מתהליך ההפקה ישארו בחזקת המעצב.
כל בקשה להעברת חומרים גולמיים וקבצים פתוחים תהיה כרוכה בתשלום אשר ייקבע לגופו של עניין.

ללקוח שמבקש קבצים פתוחים אפשר להסביר בנועם שאין הצדקה להעברת חומרי גלם המשמשים אותך למלאכתך. חומרים אלו שייכים לך ובמקרים רבים הם אף כוללים חומרים קנויים (כמו פונטים ותמונות סטוק) שנרכשו ברשיון מוגבל ואין לך זכות חוקית להעביר אותם. לכן לא נהוג להעביר חומרים כאלו.
וכאשר ישנו הכרח כלשהו להעביר אותם בכל זאת, הרי שהדבר כרוך בעלויות נוספות.

מבחינת עמידה מול הלקוח, עדיף להשתמש בביטויים כמו "אני לא יכול", "אין לי אפשרות" וכו' ולא "אני לא מסכים" "אני לא מוכן" הרבה הצלחה.

• הוסף לסימניות
מה שחשוב (מנסיון...) שאם בסופו של דבר נכנעתם ונתתם קובץ פתוח
זה להדגיש שאתם מבחינתכם סימתם עם העבודה ולא מחויבים לה יותר ומה שנתתם לא קשור אליכם יותר
פשוט מאוד אם לא אחרי זה מתקשרים העוסקים בדבר (ובדרך כלל לא יודעים מימינם ושמאלם) ומשתבש אצלם הפונטים או שאין להם את הגרסא המתאימה או שסתם מסתבכים
ואתם מוצאים את עצמכם מוסרים שיעור פרטי ומנסים להבין מה קורה שם רק כדי לגלות ששכחו להחליף את המקלדת לעברית
כך הלכה שעה וחצי שלא קיבלתם עליה אגו' ועוד מישהו שיתקשר אליכם בפעם הבאה שיסתבך
(עפ"י מעשה שהיה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ציפיש;680933:
מה שחשוב (מנסיון...) שאם בסופו של דבר נכנעתם ונתתם קובץ פתוח
זה להדגיש שאתם מבחינתכם סימתם עם העבודה ולא מחויבים לה יותר ומה שנתתם לא קשור אליכם יותר
פשוט מאוד אם לא אחרי זה מתקשרים העוסקים בדבר (ובדרך כלל לא יודעים מימינם ושמאלם) ומשתבש אצלם הפונטים או שאין להם את הגרסא המתאימה או שסתם מסתבכים
ואתם מוצאים את עצמכם מוסרים שיעור פרטי ומנסים להבין מה קורה שם רק כדי לגלות ששכחו להחליף את המקלדת לעברית
כך הלכה שעה וחצי שלא קיבלתם עליה אגו' ועוד מישהו שיתקשר אליכם בפעם הבאה שיסתבך
(עפ"י מעשה שהיה)
מעשים שהיו, התכוונתם.
נו, זה פחות או יותר מה שהיה בסיפור דלעיל....

• הוסף לסימניות
בעיקרון הנורמה היא שלא נותנים קבצים פתוחים ואין צורך להודיע על כך, אלא להיפך: הלקוח צריך לחייב מראש את הגרפיקאי לשלוח לו קובץ פתוח. כיון שזה לא נעשה, יש בעיה ללקוח ולא לך.
אני אישית ממש לא נותן קבצים פתוחים. לא זכור לי מקרה אחד בקרוב לעשרים שנות עבודה שנתתי קובץ פתוח.

• הוסף לסימניות
אם את עצמאית - זכויות היוצרים על העבודה שייכת לך,
כך שהדרישה לקבלת קובץ פתוח מבלי שסיכמתם על כך - פוגעת בזכויות היוצרים שלך.

מצורף החוק - סעיף 35

קבצים מצורפים

• IL-copyright-2007[1].pdf
    KB 219.6 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
תשטחי את כל הרקעים, ורק את הטקסט תשאירי חי
אם אין ברצונך ליפול עם אותו הלקוח.

• הוסף לסימניות
לפני חריצת הדין בררו מה המטרה בקובץ הפתוח,
יתכן שבסה"כ הלקוח מעונין לשנות את שם הפרשה כל שבוע - או כל טקסט אחר,
ואז תהיו חכמים ותורידו ממכם כאב ראש, תנו לא קובץ משוטח וכד' כאשר נשארת לו האופציה לשנות רק את רצונו כדברי גינגית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;680896:
מומלץ שבהסכם הסטנדרטי שהמעצב מחתים את הלקוח יהיה סעיף כגון:

העבודה שהוזמנה תוגש לידי המזמין כקובץ דיגיטלי בפורמט סגור המתאים למטרת ההזמנה.
חומרי גלם מתהליך ההפקה ישארו בחזקת המעצב.
כל בקשה להעברת חומרים גולמיים וקבצים פתוחים תהיה כרוכה בתשלום אשר ייקבע לגופו של עניין.

מבחינת עמידה מול הלקוח, עדיף להשתמש בביטויים כמו "אני לא יכול", "אין לי אפשרות" וכו' ולא "אני לא מסכים" "אני לא מוכן" הרבה הצלחה.

תודה! בדיוק רציתי להוסיף לחוזה את הסעיף הזה ולא ידעתי איך לנסח!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;680896:
חומרים אלו שייכים לך ובמקרים רבים הם אף כוללים חומרים קנויים (כמו פונטים ותמונות סטוק) שנרכשו ברשיון מוגבל ואין לך זכות חוקית להעביר אותם. לכן לא נהוג להעביר חומרים כאלו.

הקבצים אינם כוללים את הפונטים.
אם הפונט לא מותקן על המחשב, הפונט יומר לפונט מערכת.

לגבי תמונות אתה בהחלט צודק, אם כי ישנם סוגי רישיון לקניית תמונות שמאפשרים העברה כזו.

ואם הכל בגדר תירוצים ללקוח בלבד, סבבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה