מה עושים עם תינוקת בת 11 חודש שיוצאת מהמיטה/עריסה בכוחות עצמה?

• הוסף לסימניות
באשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=170910 יש שאלה דומה, וסליחה שקפצתי שם עם השאלה שלי [בהודעה מס' 2], פשוט זה מטריד אותי מאד וכבר חשבתי לשאול על כך בפורום הנהדר והשימושי הזה... ופתאום מישהי שואלת בנושא כל כך דומה....
אבל שונה! - כי:

זו גברת שובבה בת 11 חודש בלבד, כך שאין עם מי לדבר, להסביר, לאיים או להעניש...
הבו נא עצות מעשיות בנידון.
דחוף!
בתחילה היא רק נתלתה על הסורגים ומשכה את עצמה כלפי מעלה, ומיום ליום היא משתכללת:cool:
נכון להיום היא כבר מתכופפת שלושת רבעי גוף מחוץ למיטה:eek: עוד רגע ו...
אני לא רוצה לסמוך על הנס.
מה אתם הייתם עושים/עשיתם?

• הוסף לסימניות
אפשר להשים מזרון/שמיכה על הרצפה ולהשכיב שם את הבת השובבה

• הוסף לסימניות
איזה קטעים!

הבן שלי בן שנתיים וחצי ולא חושב בכלל על הרעיון לקפוץ או לטפס על סורגי המיטה... (מקובע, הא?...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1303006:
איזה קטעים!

הבן שלי בן שנתיים וחצי ולא חושב בכלל על הרעיון לקפוץ או לטפס על סורגי המיטה... (מקובע, הא?...:)

אז אני אפתיע אותך שהילדים שלי עד גיל 3 וחצי 4 לא חשבו על האפשרות.
מבחינתי כל עוד המיטת תינוק הייתה פתוחה זה היה המקום שיכולתי
לשים אותם בעונש (פינת חשיבה, בלע"ז) ולדעת שמשם הם לא יכולים לצאת לבד.

אבל הם באמת הזויים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מר נחמיאס;1303005:
רשת מלמעלה

זה באמת רעיון, אבל מאיזה חומר? ואיך לבצע זאת?
אפשר בבקשה הסבר מעשי איך לדעתכם ניתן לבצע את זה בצורה מעשית ושזה יעמוד יציב ולא יתקפל ממשקל גופה?
ואיך בדיוק אני אכניס אותה לשם??? (הגובה שלי לא ממש יאפשר לי... נראה לי אצטרך מנוף:confused:)

ומי שהציע להשכיב אותה על הרצפה, זה לא מעשי! גם ככה היא מטיילת חופשי לאן שבא לה:D זה יהיה עוד פחות בטיחותי.
וחוץ מזה שאני לא מדברת רק על הלילה (דווקא אז אין לי כל כך בעיה, היא ב"ה ישנה רצוף. הודו לה'!) זה בעיקר בעייתי במשך היום שהיא רוצה לצאת ואני לא יכולה לאפשר לה את זה כל הזמן. אז היא מוצאת לה את הדרכים שלה להסתדר בלי עזרתי...

• הוסף לסימניות
אני לא מצליחה לראות כרגע. אבל ראיתי סרטון ביוטיוב של תינוקות חוצניקים שיש להם כילה על מיטת התינוק שנסגרת ברוכסן וכך הילד לא יכול לצאת מעצמו.

• הוסף לסימניות
בדקתי בנט ויש כאלה:
חלק מהם עשוי להגנה מיתושים (לידיעת הורי הילדים עם דם מתוק במיוחד...)

קבצים מצורפים

• $_12 (1).png
    KB 200 · צפיות: 23
  • $_12.png
    KB 218 · צפיות: 19
  • $_57.png
    KB 933.4 · צפיות: 20
  • $T2eC16d,!)sE9swm,vp8BRrZBWByJQ~~60_12.png
    KB 164.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
תודה רבה על ההשקעה להעלות את התמונות.
רק שנראה לי שבכל הנ"ל זה מיועד ליתושים, ללילה.
מסכנה, איך היא תעמוד במיטה אם יהיה לה על הראש כזאת כילה?
ודבר נוסף, היא תמשוך את זה בצ'יק. אני כבר מכירה אותה:)

אני חושבת על הוספת מעקה ממש בנוסף לסורגי המיטה. יש לכם רעיון איך לבצע זאת?

• הוסף לסימניות
אני ראיתי כילה שהיא הרבה יותר גבוהה מעל ראש התינוק והיא כמעט בטוח נועדה דווקא לא לאפשר יציאה עצמאית.
שווה לך לבדוק את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1303031:
אני ראיתי כילה שהיא הרבה יותר גבוהה מעל ראש התינוק והיא כמעט בטוח נועדה דווקא לא לאפשר יציאה עצמאית.
שווה לך לבדוק את זה.

אני חסומה, כך שאשמח אם נגיש לך למצוא לי תמונה של הדבר הזה.

יישר כח!

• הוסף לסימניות
קודם כל, חבקי אותה מכל הלב, איזה יצירתיות מתוקה ועצמאות בריאה!

דבר שני, תאלצי להכיר בעובדה שבתך המתוקה עצמאית יותר, יש כאלו ילדים, היא רוצה להיות בחוץ להרגיש את הרוחב, ובינינו כדאי לאפשר לה, זה טוב לה. כך שניתן בהחלט להתגמש, ולתת לה להיות יותר בחוץ.

ולפני שיקפצו כאן אוהדי החינוך, אז כן, נכון שיש צורך להעמיד גבולות, אבל הגבולות למצב כזה צריכות להיות מצומצות יותר רק למצב שממש לא מתאפשר לתת לה להיות בחוץ - כמו למשל, כששוטפים את הבית.

אגב, גם בגיל כזה ניתן לדבר ולהסביר לילד...
לפני שאת רוצה שהיא תכנס למיטה, הרימי אותה אליך, הסבירי לה בטון רך ונעים אבל גם החלטי- שאמא עכשיו שוטפת את הרצפה, והיא לא יכולה לצאת כעת מהמיטה.
עוד לפני שאת מניחה אותה במיטה, תראי לה איזה משחקים יפים את שמה לה במיטה, אפילו כלים בטיחותיים מהמטבח כמו קערות מפלסטיק וכפות עץ, תקישי עליהם בהתלהבות ותניחי אותה במיטה, ותשארי מעט זמן לידה.
כשהיא מנסה לצאת, והיא תנסה... אמרי לה בהחלטיות אבל ברכות 'לאאאאא, שרה (או כל שם אחר) לא יכולה לצאת מהמיטה, אמא עכשיו שוטפת', ותחזירי אותה בחזרה, אולי תניחי לה משחק חדש ומהנה, אבל תחזרי על כך בעקביות שוב ושוב.
עד שתוכלי לאפשר לה שוב את החופש:) אז, תרימי אותה אליך ותאמרי לה 'עכשיו שרה יכולה להיות בחוץ, אמא סיימה לשטוף'.
ילדים מתרגלים מאד למהר לדבר עיקבי ולנחישות, תנסי...

• הוסף לסימניות
הילד שלי מסוגל לצאת מהלול, אבל כשהוא נכנס (רק לישון)
הוא יודע שלא יוצאים...
פעם פעמיים שלוש את מחזירה בעקביות,
ובמיוחד בגיל הקטן הזה, תחזירי שוב ושוב עד שתתרגל לרעיון שהיא בפנים ולא יוצאת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1303029:
תודה רבה על ההשקעה להעלות את התמונות.
רק שנראה לי שבכל הנ"ל זה מיועד ליתושים, ללילה.
מסכנה, איך היא תעמוד במיטה אם יהיה לה על הראש כזאת כילה?
ודבר נוסף, היא תמשוך את זה בצ'יק. אני כבר מכירה אותה:)

אני חושבת על הוספת מעקה ממש בנוסף לסורגי המיטה. יש לכם רעיון איך לבצע זאת?

לאאאאאאאאא
אל תעשי את זה, את רק מגבירה את הסכנה, זה יהיה כמו מדרגות בשבילה, ואז היא עלולה ליפול מגבוה יותר.

• הוסף לסימניות
רשמתי באשכול הנוסף שבאותו נושא:
הוספנו חורים נמוכים יותר מהחורים הכי נמוכים שהמיטה באה איתם.
אם היא לא ילדה עוגית זה אמור לעזור לכמה חודשים טובים.

• הוסף לסימניות
הילד שלי גם עשה לי חכמות כאלו, ושמנו לו רשת
אבל עד היום יש לי נקיפות מצפון כאילו הכנסתי אותו בכלוב,
אבל אז לא היה לי ברירה אחרת, פשוט פחדנו עליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט;1303043:
קודם כל, חבקי אותה מכל הלב, איזה יצירתיות מתוקה ועצמאות בריאה!

דבר שני, תאלצי להכיר בעובדה שבתך המתוקה עצמאית יותר, יש כאלו ילדים, היא רוצה להיות בחוץ להרגיש את הרוחב, ובינינו כדאי לאפשר לה, זה טוב לה. כך שניתן בהחלט להתגמש, ולתת לה להיות יותר בחוץ.

ולפני שיקפצו כאן אוהדי החינוך, אז כן, נכון שיש צורך להעמיד גבולות, אבל הגבולות למצב כזה צריכות להיות מצומצות יותר רק למצב שממש לא מתאפשר לתת לה להיות בחוץ - כמו למשל, כששוטפים את הבית.

אגב, גם בגיל כזה ניתן לדבר ולהסביר לילד...
לפני שאת רוצה שהיא תכנס למיטה, הרימי אותה אליך, הסבירי לה בטון רך ונעים אבל גם החלטי- שאמא עכשיו שוטפת את הרצפה, והיא לא יכולה לצאת כעת מהמיטה.
עוד לפני שאת מניחה אותה במיטה, תראי לה איזה משחקים יפים את שמה לה במיטה, אפילו כלים בטיחותיים מהמטבח כמו קערות מפלסטיק וכפות עץ, תקישי עליהם בהתלהבות ותניחי אותה במיטה, ותשארי מעט זמן לידה.
כשהיא מנסה לצאת, והיא תנסה... אמרי לה בהחלטיות אבל ברכות 'לאאאאא, שרה (או כל שם אחר) לא יכולה לצאת מהמיטה, אמא עכשיו שוטפת', ותחזירי אותה בחזרה, אולי תניחי לה משחק חדש ומהנה, אבל תחזרי על כך בעקביות שוב ושוב.
עד שתוכלי לאפשר לה שוב את החופש:) אז, תרימי אותה אליך ותאמרי לה 'עכשיו שרה יכולה להיות בחוץ, אמא סיימה לשטוף'.
ילדים מתרגלים מאד למהר לדבר עיקבי ולנחישות, תנסי...

כל מה שכתבת פה כבר עשיתי, אלו בהחלט נקודות חשובות.
מה שמדהים הוא שיש לה תאום שבכלל לא מעלה בדעתו להוציא יד מהחלון אפילו:D
אני שמה לה המון משחקים ומגוונת לה כל הזמן, אבל היא הטיפוס שמהר מאד המשחק שלה עם כל דבר הוא: לזרוק אותו החוצה וליהנות לשמוע את צליל הנפילה על הרצפה...
אני אוהבת אותה, היא שובבה ע-נ-ק-י-ת! היא יוצאת גם כשהיא קשורה בעגלה, ואפילו כשהוספנו עוד קשירה למעלה יותר, פשוט מצאנו אותה ע-ו-מ-ד-ת בעגלה!!! רגע לפני שעפה אחורה. הבעיה עם ילדים בגיל כזה שהם מפותחים מאד מוטורית וגם מלאי מרץ, שהם מסוגלים לעשות דברים מעבר לגילם, אבל אין להם עדיין את השכל והזהירות לעשות זאת באופן בטיחותי... ועל כן הם צריכים השגחה ב-18 עיניים.
לגבי לתת לה להסתובב יותר על הרצפה, תארי לעצמך שאם אתן לה יותר ממה שאני מאפשרת לה כעת, אני רק אשב ואשגיח עליהם כל היום בחדרם. כי אני לא יכולה לתת להם להיות שם לבד מחשש שהיא תקטוף לאחיה את האוזן... או תכה על קודקודו לומר לו גדל:cool:
יש זמנים שאני חייבת להשאיר אותה במיטה כדי לתפקד משהו בבית או לעבוד ואז אני בלחץ כל הזמן אולי היא מנסה לצאת ועוד רגע נופלת. חשבתי כבר לשים עינית בחדר עם מסך שילך איתי לכל מקום בבית ואז המצב יהיה יותר בשליטה. יש מוצר כזה??? והאם זה נראה לכם פתרון מוצלח?

ברור שבכל פעם שאני לידה והיא מנסה לצאת, אני אומרת לה מפורשות: לאאאאאא! ומחזירה אותה למצב ישיבה או עמידה.

מישהו העיר פה שזה יהיה עוד יותר לא בטיחותי להוסיף מעקה, כי בקצב שלה היא יכולה להגיע גם לשם ואז הנפילה עלולה להיות ח"ו יותר מגבוה.

אז מה נשאר? לשים לה רשת כמו בכלוב, או להמשיך רק להתפלל ולהשגיח עד כמה שניתן ו"שומר פתאים ה'"???

אתמול מצאתי בפורום נוסף רעיון כזה, המצו"ב בתמונה הזו, נראה לכם שפוי ולענין?
(הרעיון הוא שבכך אני מרחיקה אותה מהסורגים והיא לא יכולה לטפס, מצד שני נשאר לה מרחב פעולה, וגם אני יכולה להכניס ולהוציא אותה עדיין ברמה אפשרית.)

מה דעתכם?

(יואו, יצא מגילה ארוכה.. תסלחו לי, מה לא עושים למען הילדים?;))

קבצים מצורפים

• פתרון למיטת תינוק.jpg
    KB 67.9 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
רעיון פצצה, חבל שלא הייתי בפרוג בזמנו כשהייתי צריך את זה :cool:
השאלה רק כמה צריכים לעשות הרוחב שתהיה באמת רחוק כדי לא לטפס

• הוסף לסימניות
שלום :)
גם הילדים שלי יוצאים מוקדם מאוד מהמיטה.
השלמתי עם זה וזהו.
אגב, זה דווקא כן גיל שאפשר לדבר איתם, והנה כאן מתחיל הפרוייקט של הצבת גבולות באופן מעשי :)
הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shuli43;1303052:
פעם פעמיים שלוש את מחזירה בעקביות,

שימו לב שאין לי בעיה להחזיר אותה למיטה. הבעיה שלי זה הנפילה שעלולה ח"ו לקרות, כי בגיל הזה היא עוד לא יודעת לצאת בצורה בטיחותית.

כשהיא תדע לצאת באופן רגיל, אז תהיה לי ההתמודדות עם הצבת הגבולות וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה