מה עושים?

• הוסף לסימניות
מכירים את התופעה?:(
ילד בן שנתיים שובב ברמות... אבל גם רגיש אסור להגיד לו כלום כי הוא מזה נעלב... אפילו אם אני קצת נאנחת הוא מתחיל לצרוח...

אז איך "מחנכים"?

• הוסף לסימניות
הוא לא באמת נעלב, זה פשוט משמש אותו, זה מאד נח, אם לא תקחי ללב שהוא נעלב ולא תתיחסי להעלבות הזו, תראי שהוא יפסיק עם זה.

• הוסף לסימניות
לדעתי במידת האפשר להשתמש בהומור
זה דורש המון יצירתיות וכוח וסבלנות... אבל זה עובד מצוין על ילדים רגישים
(כמובן שבמקרים קיצוניים של מעשים שלא ייעשו כן צריך לכעוס או להעמיד במקום אבל בדרך כלל כשילד שופך פה, מטפס שם אפשר להעביר מסרים על ידי הומור... זה עובד הרבה יותר מצעקות. מנסיון!)

לדוגמא: ילד מטפס על השולחן/שיש... לרוץ אליו ולצחוק מי זה פה? רוצה לנקות לי ת'תיקרה? ותוך כדי זה להוריד אותו לומר על הדרך:אני לא מרשה לעלות על השיש ולהמשיך לצחוק על זה ולדמיין איך הוא מנקה את התיקרה ותוך כדי דמיון תראי איך הוא כבר מתעסק במשהו אחר....

שוב זה דורש ה-מ-ו-ן סבלנות
אבל עובד מקסים. מרוויחים יום הרבה יותר רגוע ומחויך
ואני מדברת מנסיון עם ילד שבכעס משיגים איתו רק תוצאות הפוכות ממה שרצית לקבל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה