מה עושים???

• הוסף לסימניות
לקוח רצה שאעשה לו מצגת של תמונות באורך של רבע שעה.
ברביעי בערב הוא שאל אם אוכל לקחת את זה ולעשות את זה עד מוצ"ש.
עשיתי לו הנחה על המחיר בגלל שהתחנן.
רק ביום חמישי בצהריים הוא בא עם החומר, בלגן שלם, רוב מה שהיה שם לא היה קשור,
אמר שיביא עוד חומר בהמשך... ולא הביא.
את כל החומר הייתי צריכה להשיג לבד!!!!
זה היה עבודה מטורפת!
אחרי ההקרנה הם נהנו מאוד, אבל אח"כ הוא מתקשר ואומר שהוא רוצה שאשים סאונד אחר ואסדר מתחילה הכול לפי זה, אמרתי לו שאני רוצה תוספת תשלום על כל שעת עריכה, טען שזה צריך להיות כלול במחיר, ושהתייעץ עם עוד עורכות שגם אמרו לו כך.
האם אני אמורה לעשות את זה? או שזה בסדר מצידי לבקש לו עוד כסף על זה?
אשמח לקבל תשובות בהקדם האפשרי...
הלקוח מחכה.
תודה.

• הוסף לסימניות
ברור שהוא חייב להוסיף לך תשלום!
אין כזה דבר התיעץ עם עוד עורכות... למה הוא לא הלך לכל ה"עורכות" המדהימות הללו מראש?
הוא בא אליך, ככה זה אצלך...
זה המון עבודה מה שהוא מבקש. אל תוותרי!

בהצלחה עם זה :)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון- אל תיבהלי. תעמדי על שלך בתוקף
עשית לו עבודה- תודה רבה
מעכשיו כל תיקון או שינוי- הרי זו עבודה חדשה שתיעשה בשמחה רבה תמורת תשלום נוסף
הצלחות!

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות, זה באמת עוזר ומעודד שלא רק אני "העורכת המפגרת".
בעיקר בעבודת העריכה יותר מכל המקצועות, אנשים מזה לא יודעים להעריך את העבודה הזאת וממש בטוחים שהעורכת חייבת להם את כל מה שירצו...!
הוא כ"כ צעק עלי שהייתי בטוחה שאני באמת לא בסדר!
עודדתם אותי, תודה.:)

• הוסף לסימניות
קודם כל מהזה מבינה
וברור שאת חייבת לקחת כסף מלא
ואם לא יעלה לו עכשיו הוא כל הזמן ימצא מה עוד צריך לעשות....
הצלחות

• הוסף לסימניות
לדעתי את צריכה לעשות את כל מה שהוא רוצה בלי לבקש על זה שקל.
זה הרי בדיוק מה שעשית כבר מהרגע הראשון שפגשת את הלקוח הזה.
ואולי , אולי, תלמדי מהטעויות שלך לפעם הבאה.
כמה דברים לחשוב עליהם...
1. לקוח רוצה עבודה מהיום למחרתיים, ואת מספרת על בלאגן שלם. זה הרי ברור, לקוח שמגיע יומיים לפני האירוע נראה לך לקוח מסודר ומאורגן? בפעם הבאה קחי בחשבון שלקוח כזה זה כאב ראש ובלגן ומחיר בהתאם.
2. עשית לו הנחה בגלל שהתחנן. נו באמת, ככה את רוצה להתפרנס. הנחה עושים כשאנחנו רוצים, לא כשהלקוח מתחנן, ובטח לא בעבודה כנ"ל.
3. אני מניח מתוך דברייך שהלקוח לא שילם עדיין, אם הוא רוצה דברים נוספים בתוך המחיר... אני חושב שכל מילה נוספת מיותרת.

ממליץ לך בחום לקרוא את החוברת שכתבה נעמה הנקין ז"ל (היה על זה אשכול כאן בעבר), יעזור לך מאוד לעשות חשיבה מחדש על ההתנהלות העסקית שלך מול לקוחות.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri photog;2462423:
בעיקר בעבודת העריכה יותר מכל המקצועות, אנשים מזה לא יודעים להעריך את העבודה הזאת וממש בטוחים שהעורכת חייבת להם את כל מה שירצו...!
הוא כ"כ צעק עלי שהייתי בטוחה שאני באמת לא בסדר!

זה כ"כ נכון!
למה בצילום לדוג'- אנשים מבינים שתמונה איכותית אצל צלמת שווה כסף,
ובעריכת וידיאו- אנשים לא מוכנים לשלם...הם לא מעריכים את העבודה
וחושבים שעריכת מצגת/ קליפ זה עבודה של 2 דקות...????

ממש מתסכל:confused:

• הוסף לסימניות
קודם כל עוד לפני השינויים שהוא ביקש, חומר שווה כסף! גם אם הוא לא עלה לך, היצירתיות שלנו בתור עורכי סרטים היא לעריכה ולא להשיג חומר, אלא אם כן אני יודעת שזה ישדרג אבל לא כשחסר חומר מלכתחילה.
דבר שני גם אני הייתי מרחמת על אנשים, "בקושי יש לי תקציב לעשות לה בת מצווה מאיפה אני אשלם 800 שקל?" את יודעת מה אני חושבת באותו רגע אם אין לך כסף למה אתה משלם טוב על אולם?ולמה שלא תשלם טוב על מצגת מושקעת?
"בעלי אברך"- גם בעלי אברך
"אין לי כסף"- גם אני צריכה כסף
והכי חשוב אם מישהו לא מתאים לו המחיר אני אומרת לו אם תמצא מישהו שעורך בתוכנות הנ"ל ובאותה רמה שלי אני מורידה למחיר שלו, ואם המחירים שלך סבירים הם לא ימצאו בפחות ממך.

שאתה נותן מחיר טוב, מעריכים את העבודה שלך!

• הוסף לסימניות
הכל עניין של התנהלות,
להגיד הכל מראש, ועוד יותר כדאי, לכתוב
מותר גם לעבוד בפחות אם שווה לך לקחת את העבודה, אבל גם אז, את מחליטה איפה הגבול

את שואלת מה לעשות עכשיו?
תעני בצורה מאוד מכבדת ללקוח שתשמחי מאוד להמשיך לעבוד איתו בתמחור מחדש, וכל מה שלא היה כלול בתמחור הקודם, יחושב מחדש.

כך לכל לקוח, ובמיוחד לאלו שמגיעים ברגע האחרון
מניסיון, לאנשים האלו כדאי להגיד מחיר י ק ר, כי בדרך כלל את לא רוצה לעבוד לכאלו אנשים, ואם הם כן החליטו לקחת אותך, לפחות תרויחי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מישיי;2462890:
והכי חשוב אם מישהו לא מתאים לו המחיר אני אומרת לו אם תמצא מישהו שעורך בתוכנות הנ"ל ובאותה רמה שלי אני מורידה למחיר שלו, ואם המחירים שלך סבירים הם לא ימצאו בפחות ממך.

שאתה נותן מחיר טוב, מעריכים את העבודה שלך!

אני חושב וגם נוהג כך, שיותר נכון לאמר: זה המחיר שאני מבקש , אני מכבד אותך, תכבד בבקשה אותי, ואם המחיר לא מתאים לך אתה מוזמן לחפש מישהו אחר.

לדעתי לא נכון בכלל להיכנס לדיון עם הלקוח מה עורכים אחרים לוקחים וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2462625:
לדעתי את צריכה לעשות את כל מה שהוא רוצה בלי לבקש על זה שקל.
זה הרי בדיוק מה שעשית כבר מהרגע הראשון שפגשת את הלקוח הזה.
ואולי , אולי, תלמדי מהטעויות שלך לפעם הבאה.
כמה דברים לחשוב עליהם...
1. לקוח רוצה עבודה מהיום למחרתיים, ואת מספרת על בלאגן שלם. זה הרי ברור, לקוח שמגיע יומיים לפני האירוע נראה לך לקוח מסודר ומאורגן? בפעם הבאה קחי בחשבון שלקוח כזה זה כאב ראש ובלגן ומחיר בהתאם.
2. עשית לו הנחה בגלל שהתחנן. נו באמת, ככה את רוצה להתפרנס. הנחה עושים כשאנחנו רוצים, לא כשהלקוח מתחנן, ובטח לא בעבודה כנ"ל.
3. אני מניח מתוך דברייך שהלקוח לא שילם עדיין, אם הוא רוצה דברים נוספים בתוך המחיר... אני חושב שכל מילה נוספת מיותרת.

ממליץ לך בחום לקרוא את החוברת שכתבה נעמה הנקין ז"ל (היה על זה אשכול כאן בעבר), יעזור לך מאוד לעשות חשיבה מחדש על ההתנהלות העסקית שלך מול לקוחות.

בהצלחה

אני רוצה להבהיר את עצמי יותר חזק,
1. אני ידעתי מראש שזה לקוח לא מסודר, אני הרי לא טיפשה.. הבעיה שלי היתה שהוא בא יחד עם בן דוד ששלח אותו אלי.
2. אני עובדת עם מלא לקוחות בלחץ של זמן, אני עובדת די הרבה זמן במקצוע, גם אם אף פעם לא העליתי לפה עבודות שלי... אני עובדת עם אנשים גדולים, עם פרסומות לחנויות בפייסבוק וכו'.. הטעות שלי היתה בעיקר שהסכמתי לעבוד עם משפחה, גם אם זה האנשים הכי טובים שיש, תמיד יהיו בעיות, למרות שאתו לא דיברתי בכלל אבל בגללו הסכמתי להוריד את המחיר, מה שאני בדרך כלל לא עושה..!
3. הלקוח שילם לי מראש על העבודה, אני בד"כ לא מוציאה עבודות לפני שמשלמים לי עליהם, רק שהוא רצה אחרי הכול שזה יהיה גם כלול במחיר ששילם כבר.
אני חושבת שזה בסדר לגמרי מצידי לבקש ממנו עוד תשלום על העבודה הזאת, הטעות היחידה שלי היתה שהסכמתי לעבוד עם משפחה..!
ולכן קרה כל הבלאגן הזה...
אבל תכל'ס, לא משנה עם מי תעבוד, רוב האנשים לא מעריכים את העבודות שלנו , שלא כמו בצילום שמעריכים את העבודה שלי הרבה יותר...!

בכל אופן, תודה על כל ההערות וההארות זה מעודד ונותן הרבה.:)

• הוסף לסימניות
לגמרי לא מסכימה!
אני עובדת עם קרובי משפחה בכל מיני דרגות, כל מיני סוגים של עבודות, בהקפים שונים, וכמעט אף פעם לא היה לי חוסר נעימות על רקע משפחתי
במקרים מסוימים אפילו להיפך- היה יותר קל, יותר כיף, או שקיבלתי גיבוי מצד קרובת משפחה מול המוסד שבו היא עובדת
הרעיון הוא לדבר על הכל מראש, להסביר שח"ו אני לא חושדת שמישהו לא מוכן לשלם או עלול לגרום לבעיות, אבל יש לי צורת עבודה מאד מסוימת וחשוב שנסתנכרן ביננו, שנדע מראש את כללי המשחק ועל מה נדרש תשלום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורד;2466265:
לגמרי לא מסכימה!
אני עובדת עם קרובי משפחה בכל מיני דרגות, כל מיני סוגים של עבודות, בהקפים שונים, וכמעט אף פעם לא היה לי חוסר נעימות על רקע משפחתי
במקרים מסוימים אפילו להיפך- היה יותר קל, יותר כיף, או שקיבלתי גיבוי מצד קרובת משפחה מול המוסד שבו היא עובדת
הרעיון הוא לדבר על הכל מראש, להסביר שח"ו אני לא חושדת שמישהו לא מוכן לשלם או עלול לגרום לבעיות, אבל יש לי צורת עבודה מאד מסוימת וחשוב שנסתנכרן ביננו, שנדע מראש את כללי המשחק ועל מה נדרש תשלום

את צודקת לגמרי!
אני עובדת עם עוד בני דודים ודודים וממש הולך טוב וכיף!
אבל פה זה היה משהו אחר,
עשיתי הנחה רק בגלל שזה היה בנדוד שהתחנן,
אז הודיתי בטעותי- אפילו אם זה בנדוד, לעמוד על שלי ולא לעשות הנחות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה