עזרה מה עם תווי מזון ממשרד הפנים?

מצב
הנושא נעול.

בשורה חשובה לביטחון התזונתי – כרטיסי המזון של ש״ס יחולקו ויורחבו לרבבות משפחות זכאיות מכל המגזרים. על פי החלטת בית המשפט מהיום, 300 מיליון ש”ח יוקצו ויחולקו בהתאם לקריטריונים הנהוגים כיום לזכאים להנחה של 70% ומעלה בארנונה. כמו כן, מיזם משרד הרווחה יורחב, ודרכו יחולקו 90 מיליון ש”ח נוספים.​

חלוקת כרטיסי המזון - עמותת אשל חב״ד המפעילה את המיזם הלאומי לביטחון תזונתי: “העמותה מברכת על החלטת בג״ץ להרחבת המיזם, דווקא בעת קריטית זו, ומשבחת את יוזמתו ופעילותו של יו״ר ש״ס אריה דרעי. ההחלטה צפויה להגדיל את מספר המשפחות המשתתפות בתוכנית מ-26,000 ל-47,000 משפחות״.​

בשורה חשובה לביטחון התזונתי – כרטיסי המזון של ש״ס יחולקו ויורחבו לרבבות משפחות זכאיות מכל המגזרים. על פי החלטת בית המשפט מהיום, 300 מיליון ש”ח יוקצו ויחולקו בהתאם לקריטריונים הנהוגים כיום לזכאים להנחה של 70% ומעלה בארנונה. כמו כן, מיזם משרד הרווחה יורחב, ודרכו יחולקו 90 מיליון ש”ח נוספים.​

חלוקת כרטיסי המזון - עמותת אשל חב״ד המפעילה את המיזם הלאומי לביטחון תזונתי: “העמותה מברכת על החלטת בג״ץ להרחבת המיזם, דווקא בעת קריטית זו, ומשבחת את יוזמתו ופעילותו של יו״ר ש״ס אריה דרעי. ההחלטה צפויה להגדיל את מספר המשפחות המשתתפות בתוכנית מ-26,000 ל-47,000 משפחות״.​

למה משום מה קראתי, שהקריטריון של הנחת ארנונה התבטל?

מצטט מתוך מבזקי העדכונים.
בג״צ קבע: חלוקת תווי המזון תעבור למשרד הרווחה בשנת 2025 ותתבסס על קריטריונים מקצועיים. קריטריון ההנחה בארנונה יבוטל, והחלוקה תורחב בשנת 2024 לאימהות חד-הוריות, שורדי שואה ומקבלי הבטחת הכנסה.

למה משום מה קראתי, שהקריטריון של הנחת ארנונה התבטל?

מצטט מתוך מבזקי העדכונים.
בג״צ קבע: חלוקת תווי המזון תעבור למשרד הרווחה בשנת 2025 ותתבסס על קריטריונים מקצועיים. קריטריון ההנחה בארנונה יבוטל, והחלוקה תורחב בשנת 2024 לאימהות חד-הוריות, שורדי שואה ומקבלי הבטחת הכנסה.
אני העתקתי מתוך מבזקי כל רגע
הכי נכון שהרב @אשל חב"ד יעדכן אותנו.

יבוא השלישי ויכריע ביניהם -

יבוא השלישי ויכריע ביניהם -
ועיקר התוכן:
אלו ואלו צודקים
2024 יחולק (בחודש האחרון.. כן? מסתמא ימשיך לתוך 2025) לפי הכללים של הארנונה כמו שהיה
2025 יתחיל כללים חדשים

"
תם עידן אי-הוודאות סביב תווי המזון: ב-2024 יחולקו 300 מיליון שקל בקריטריון הארנונה הקיים, עם 90 מיליון שקל נוספים דרך משרד הרווחה | החל מ-2025 תעבור החלוקה כולה למשרד הרווחה עם קריטריונים חדשים שיבטיחו המשך הסיוע למשפחות ברוכות ילדים ובעלות הכנסה נמוכה | המשמעות: יותר משפחות יקבלו סיוע, כולל כאלו שלא נכנסו בעבר לקריטריונים

לי יש 90% הנחה בארנונה, ואני לא מקבל כלום!
קבלתי בתחילת הפרויקט הזה כרטיס לשלושה חודשים ומאז כלום
האם אני אמור לקבל בכלל?

לי יש 90% הנחה בארנונה, ואני לא מקבל כלום!
קבלתי בתחילת הפרויקט הזה כרטיס לשלושה חודשים ומאז כלום
האם אני אמור לקבל בכלל?
ם אין לי הנחה בארנונה אבל אני זכאי מבחינת הכנסתות מה אני יכול לעשות?

היום פורסם פסק בג"ץ, בימים הקרובים יפרסם משרד הפנים אמות מידה לחלוקה החדשה.
נא לא לזרוק את הכרטיסים הישנים.

מצורף בזה פסק הדין.

סך הכל יחולקו 300 מליון שקל באמצעות משרד הפנים.
90 מליון שקלים נוספים יחולקו באמצעות משרד הרווחה על ידי הגדלת המיזם הלאומי לביטחון תזונתי

לאחר פירסום אמות המידה.
לא מדובר בפעימה נוספת של הזכאות הקודמת.
מדובר על חלוקה חדשה.

מקבלי הבטחת הכנסה של הביטוח הלאומי, יקבלו זכאות מלאה.

קבצים מצורפים

• בגץ ביטחון תזונתי.pdf
    KB 87.1 · צפיות: 28

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה