אין פוצה פה ומצפצף נכון שיש הגזמות של הרחבות אבל כמה מקומות חשובים עם זיכוי הרבים גדול פשוט נחרבו בשבוע האחרון איה עיר התורה והחסידות, זיו יהודה בקרית הרצוג נחרב ברובו ביטלו שיעורים של תשב"ר שכל שנה מסיימים ש"ס בשביל לבנות..
איזה אומץ ממש הזמן המתאים חורבן הבית
לא חייב להיות קשור.כשבונים בלי אישורים לכאורה זה גם בלי אישור מהנדס ועלול להוות סכנה.
זה נכון להרבה מקרים, אבל נראה לי שכאן המקרה לא קשור.מכיוון שנתקלתי מניסיון קרוב באנשים שבנו בית כנסת ועברו בלאו מפורש של "לא תסיג גבול רעך"
אין בי התפעלות מאנשים שמזדעזעים מהריסת בתי כנסת.
תמיד כדאי לבדוק מה עומד מאחורי אמירה פומפוזית כזו או אחרת
אני חלילה לא בעד הריסת בתי כנסת, שהם 'מקדש מעט', אבל הצד השני אומר כך, אם המבנה הוקם על שטח גזול, אין זה משנה כמה זיכוי הרבים נעשה שם – השטח שייך לתושבים ויש להשיבו להם. אם לא נפעל כך, נמצא את עצמנו במצב שבו כל אחד יטען שבשל זיכוי הרבים במקום, אין לגעת בשטח הגזול – אחד יטען שבית כנסת פטור מהריסה בגלל אלפי תפילות ולימוד תורה ביום, אחר יאמר ש"טישים" מביאים זיכוי רבים גדול יותר, והדבר יוביל שלא תהיה שטחים לתושבים.מישהו יכול לעשות לי סדר מי נגד מי?
האם זה רק לא "חוקי" כלומר בלי הסדרה עם רשיון,
או שזה מעבר? למשל על שטחים פרטים
ולפני שאתם צועקים עלי
עם כל הכאב הענק והזעזוע מעצם המעשה שכואב גם לי שהורסים בתי כנסת בשנת תשפ"ה בארץ ישראל
האם זה גזילת כבשת הרש על אמת, או שיש כאן צדדים נוספים בתמונה?
מסכים חלקית, על מקומות מסויימים, כאן מדובר על בית כנסת שלא היה שם כלום לפני, היה שטח ציבורי שאין בו ממש מה לעשות בו וגם לא עשו, והפכו אותו לשטח ציבורי מועיל ומקודש, ומאוד פעיל (הרבה יותר ממתנ"ס להבדיל, דרך אגב אין לי שום קשר למקום ואני גם לא גר באיזור)), וחוץ מזה זה היה שנים כך (שטח המתנ"ס שם שקיבל חלק ענק עם שטח פתוח הפך להיות מוסד לעבריינים משועממים ובני סודנים). מי שישמע מה העיריה עושה עם שטחים פתוחים. במקומות אחרים אני מסכים כמו שמדרכה וכד' הפכה להיות סתם שטח כבוש שלא עשו בו כלום חוץ מלהתפלל ברחוב. בקיצור טענות יש על הכל, וחסרונות יש בהכל בכל חור ופינה וכל ענין וענין בעיר המיוחדת הזאת תבנה ותכונן בב"א.מכיוון שנתקלתי מניסיון קרוב באנשים שבנו בית כנסת ועברו בלאו מפורש של "לא תסיג גבול רעך"
אין בי התפעלות מאנשים שמזדעזעים מהריסת בתי כנסת.
תמיד כדאי לבדוק מה עומד מאחורי אמירה פומפוזית כזו או אחרת
באחד המקרים ראיתי בעיני ממש איך בית כנסת בלתי חוקי שעומד על מדרכה שלמה ברחוב כלשהו בנה על פתח דלתה של עזרת נשים בבית כנסת סמוך חדרי שירותים(!!) וחסם הרמטית את הכניסה למקום.
כשהעירייה הרסה את השירותים (ואותם בלבד) הם הקימו קול צעקה ואיימו בעיתונות על עיריית בני ברק ש'הורסת בתי כנסת'...
יש לי מקרים נוספים מיד ראשונה ממש, אבל תקצר היריעה.
רוצים בית כנסת? לגיטימי ביותר
יש תהליך, אישורי בניה ובניה תקנית
ובן גביר מנסה ללקוש מצביעים ע"י הבטחות פומפוזיות...מעניין שארגוני הימין הגישו עתירה להריסת מנזרים שנמצאים באותם סוג שטחים במקומות אחרים בארץ, ואותו רשות שהורסת בתי כנסיות בבני ברק , היא זאת שאומרת שאין להם פנאי להתעסק עם זה....
א- נ-ט- ש-מ-י-ו-ת נוסח 2025
זה נכון להרבה מקרים, אבל נראה לי שכאן המקרה לא קשור.
אין לי מושג לגבי המבנה הספציפי הזה, לא נכנסתי לעומק הענייןמסכים חלקית, על מקומות מסויימים, כאן מדובר על בית כנסת שלא היה שם כלום לפני, היה שטח ציבורי שאין בו ממש מה לעשות בו וגם לא עשו, והפכו אותו לשטח ציבורי מועיל ומקודש, ומאוד פעיל
התשובה היא שכנראה שלא!האם בכפרים הערבים -שהם בכלל לא חוקיים,
ובערים הערביות שהם חוקיות אבל כל אחד בונה בית איפה שבא לו ללא שום רישיון,
יש שופלים שמגיעים בלילה להרוס?
וממפים את המקומות הללו ומפרסמים בתקשורת כמה שטחים עם חריגות בנייה יש?
ממש לא, מי שבונה בלי אישור מהנדס הוא טיפש גדול מאוד ומסכן חיי אדם, ובדרך כלל בונים עם אישור, והערייה יכולה לבדוק שיש חתימת מהנדס, ולא להרוס בתי כנסת במדינה יהודית ולפחות כשכפי שכבר נכתב יש מספיק בניות לא חוקיות לפני בתור...כשבונים בלי אישורים לכאורה זה גם בלי אישור מהנדס ועלול להוות סכנה.
לא ברור מה משמח אותך, אם הורסים בתי כנסת רק משום שלא מפחדים מהחרדים, ולא בגלל גזל השטח, זה מצב חמור מאוד. עלינו לפעול בכל הדרכים האפשריות כולל הפגנות ומחאות המוניות כדי לוודא שגם מאיתנו יחששו ולא יזלזלו בנו או בקדושת בית כנסת.התשובה היא שכנראה שלא!
אבל....
זה בגלל שמפחדים מהערבים ואני שמח מאוד שמהחרדים עוד לא מפחדים כמו מהערבים!
זה אומר שאנחנו עדיין לא אלימים כמותם ברוך ה'!!
לא הבנת מה שהוא אמר...לא ברור מה משמח אותך, אם הורסים בתי כנסת רק משום שלא מפחדים מהחרדים, ולא בגלל גזל השטח, זה מצב חמור מאוד. עלינו לפעול בכל הדרכים האפשריות כולל הפגנות ומחאות המוניות כדי לוודא שגם מאיתנו יחששו ולא יזלזלו בנו או בקדושת בית כנסת.
דברים נכונים וברורים.לא הבנת מה שהוא אמר...
יש שתי ציבורים במדינה שבונים בצורה לא חוקית הערבים והחרדים וצריך לטפל בשניהם כי ככה זה לא אמור להיות 'אלמלא מוראה של מלכות איש את אחיו חיים בלעוהו'!!
בערבים לא מטפלים כי מפחדים מאלימות מצידם אם כי ברור שאם לא היו מפחדים מהם היו מעיפים אותם מיד זה לא שהם חוששים יותר לקדושה של מסגד...
ואני שמח שאנחנו לא אלימים ולכן אפשר לפעול מולנו כמו בני אדם נורמלים!
וזה שכל דבר הופכים למלחמה נגד הדת זה פשוט קשקוש !! תראה לי עוד עיר אחת במדינה שיש בה גזילות שטחים כאלה!
דרך אגב יש מצב שאני יבנה לך בבית בית כנסת? או שאתה מזלזל בקדושת בית הכנסת ואני יארגן מולך הפגנות??
זלזול בקדושת בית כנסת זה מי שבונה בית כנסת בשטח גזול. !
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //