איך תדעו מי בסיכון ומי לא? יש כל מיני רמות של סיכון?
מה יעשו במקרי חרום?
מאיפה יביאו את תוספת כוח האדם ושעות עבודה במערכת באי ספיקה כבר שנים?
מה תעשו במחלקות שדורשות אשפוז של יום שלם?
מה יעשו המלווים של אותם אוכלוסיות בסיכון?
האחים והאחיות גם יהיו באותו קבוצה של סיכון?
כל המשפחה של אותם אוכלוסיות בסיכון.?
המשפחות והסביבה של הצוות (גם צוות הניקיון ועובד הקפיטריה בבית חולים)
אה, שהצוות לא ישלח ילדים לבתי הספר, או שנפתח בתי ספר יעודיים לילדי הצוות שגם המורים ושאר הילדים יכנסו לאותה קבוצה של סיכון והלאה והלאה
ואל תגידי לי שילבשו ציוד מגן - כי מדיבור עם מתנדבים שכתר אין אפשר ללבוש ציוד מגן יותר משעה, זה בלתי אנושי. ובמחלקות האלה צריך טיפול צמוד במשמרות של שמונה שעות רצופות. אז לבוש מגן הוא לא ריאלי.
הגענו לחצי מדינה בערך...
יש לי שאלה הפוכה
מה כל אילו עושים היום? האם היום המצב כן טוב? ובמקרה של סגר זה יהיה עוד יותר טוב? (למה???)
להכל יכולים להיות פתרונות, ברמה של מה שקורה היום פחות או יותר.
(כלומר - מקומות עם ריכוז גבוה של בעלי סיכון, כמו מחלקות מיוחדות בבתי חולים, שמירה על כללים מוגברים, בדיקות קורונה לכל נכנס, התמגנות כמה שאפשר וכו')
הנקודה היא לא "אל תשמרו על הכללים, תתפקרו ותתחילו לחגוג כרגיל", מול " ואת האוכלוסיה בסיכון תכניסו לסגר"
הנקודה היא - תוציאו את אפשרות הסגר מעל הפרק, זה מהלך ארוך וכואב לכלל הציבור, והיעילות שלו מוטלת בספק גדול (בפרט היום שהציבור פחות ממושמע, ויש חלקים ממנו שמצפצפים כעיקרון). במקום להשקיע את כל הראש והכותרות ב"סגר! סגר! סגר!" תשקיעו במאמץ לשמור יותר על אוכלסיות בסיכון
במקביל שאר הציבור יקבל הנחיות כמו שהיום, מסכות, הגיינה ובידודים
אבל מטבע הדברים וכמו שרואים בחודשים האחרונים - התחלואה תמשיך.
אפשר לנסות לעשות טבלה - מה דורש סגר, מה המחירים של כלל הציבור מהסגר, מה המחיר של קבוצת הסיכון מהסגר, כמה סגר יעמיק את גירעון הממשלה, מה תהיה יעילות הסגר, כמה תצליח להיות אכיפה על הסגר, מה המשאבים שיידרשו לסגר.
ובמקביל לכך - מה דורש שמירה קיצונית על אוכלוסיית סיכון, מה המחיר של כלל הציבור לכך, מה המחיר של קבוצות הסיכון לכך, כמה זה יעמיק את הגירעון, מה תהיה היעילות, כמה צורך יהיה באכיפה, כמה משאבים יידרשו לכך
מעניין אותי באמת באיזה נקודות סגר ינצח ובאיזה נקודות שמירה על האוכלוסיה בסיכון
ואי אפשר רק לומר "סגר, אבל חייב להיות סגר מלא מלא" בלי להתחשב בציבור שלא יקבל את זה. חייבים להתחשב גם בו (משאבים לאכיפה, הפגנות, וכד') כדי להחליט על מידת היעילות על העלות ועל התכנון