קורונה מודל הרמזור - השוואת נתוני תחלואה לסימון ערים (ענייני!)

• הוסף לסימניות
גם לי זה היה נשמע שעושים ln על התוצאה מהסוגריים.
מעניין מאפה הם לקחו את זה.
וזה גם מרחיק אותנו מהתוצאה שפורסמה. כך שלכאורה הם לא צודקים
בחשבון שלי, אילת קפצה מירוק לאדום היום (או אתמול) והתברר שצדקתי, מדברים עליה בחדשות לגבי העוצר הלילי.

• הוסף לסימניות
וזה גם מרחיק אותנו מהתוצאה שפורסמה. כך שלכאורה הם לא צודקים
בחשבון שלי, אילת קפצה מירוק לאדום היום (או אתמול) והתברר שצדקתי, מדברים עליה בחדשות לגבי העוצר הלילי.
החשבון שלך הוא לפי נתוני אתמול/היום?
איזה נתון הקפיץ את אילת בחשבון שלך?

• הוסף לסימניות
את הטבלאות האלה ראית?
הם עוזרות לך?

1598915156061.png

1598915312203.png

תודה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הפרמטר של קצב ההכפלה הוא פרמטר חסר היגיון לחלוטין.
עיר שיש לה בשבוע הראשון רק חולה אחד, יש לה הכי הרבה סיכויים להכנס לאדום בשבוע השני. מספיק שהיא מקבלת 3 ואז היא השלישה את עצמה. למרות שהתחלואה נמוכה.
הזוי וסטטיסקטיה הפוכה
בדיוק לכן קצב ההכפלה מופעל רק ממספר מסוים של חולים ומעלה.
וקצב ההכפלה הוא פרמטר חשוב ביותר בהערכת מגמת ההדבקה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בדיוק לכן קצב ההכפלה מופעל רק ממספר מסוים של חולים ומעלה. הם לא כאלה טפשים.
וקצב ההכפלה הוא פרמטר חשוב ביותר בהערכת מגמת ההדבקה.
לא מדוייק
קצב ההכפלה הוא פרמטר שותף לפרמטר התחלואה ביחס ל10000, כמובן שהקצנתי בהדגמה.
אבל הרעיון הובן. שיש עיר כמו ביתר עלית או אילת, שהתחלואה שם היא נמוכה מאוד ביחס לערים אחרות, ובכל זאת הם עברו לאדום ורק בגלל שההקצפה שלהם היתה גדולה באותו שבוע. וזה רק בגלל שהם היו ילדים טובים שבוע שעבר. (אם שתי השבועות היו אותו קצב ההכפלה, הם לא היו באדום בכלל)
נכון, שזה מדד ל"הכפלות", מדד לראות אם יש התפרצות. אבל בכל זאת ההתפרצות לא נמצאת בשטח בגלל התחלואה הנמוכה בעיר.
אני מצרף שוב את קובץ האקסל שעשיתי עם הנתונים החדשים של היום, והצבעים החדשים
בנוסף יש קישור לדרייב

קבצים מצורפים

• נוסחת רמזור מקובעת.xlsx
    KB 77.7 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
וזה מתאים לשיטת החישוב שלך?
אני לא יודע. כי אני שכללתי את כל הפרמטרים יחדיו, ורק אחר כך נתתי לו ציון. וזה בעצם הLN - הציון. להפוך אותו ממספר לציון.
בתרגיל שהם - משרד הבריאות - נתנו, ממירים את ה LN על מה שבתוך הסוגריים (קצב ההכפלה ביחס לתחלואה פייר נפש). ואחר כך את הנתון של הבדיקות שזה P אותו מחלקים פייר 8 (שזה הממוצע כרגע)
תרגיל רמזור.JPG

וזה די קרוב למציאות
אני מאמין שהנתונים שהכנסתי שם הם אינם מדוייקים כל כך על השקל

• הוסף לסימניות
וזה די קרוב למציאות
ככה עושה רושם (מלמעלה)
עכשיו נותר לנו רק לחכות בסקרנות איזה שינויים הם יצליחו להכניס בשניה האחרונה לפני שבני ברק תהיה ירוקה ותל אבב אדומה. כי אם הכל שקוף - זה יכול לקרות
או שבעצם אז צבעי הרמזור לא יהיו רלוונטים כלל...
אי אפשר לדעת
ותודה רבה על ההשקעה והדיוק!

• הוסף לסימניות
אני לא יודע. כי אני שכללתי את כל הפרמטרים יחדיו, ורק אחר כך נתתי לו ציון. וזה בעצם הLN - הציון. להפוך אותו ממספר לציון.
בתרגיל שהם - משרד הבריאות - נתנו, ממירים את ה LN על מה שבתוך הסוגריים (קצב ההכפלה ביחס לתחלואה פייר נפש). ואחר כך את הנתון של הבדיקות שזה P אותו מחלקים פייר 8 (שזה הממוצע כרגע)
צפה בקובץ המצורף 722600
וזה די קרוב למציאות
אני מאמין שהנתונים שהכנסתי שם הם אינם מדוייקים כל כך על השקל
בקובץ הממש מרשים שלך, נראה שהכפלת את האחוז החיובי בבדיקות ב8, במקום לחלק אותו ב8, אני טועה?

ועוד שאלה, לפי מה מחושב מספר החולים ל10,000? איך יכול להיות שבעמנואל זה 0?

• הוסף לסימניות
בקובץ הממש מרשים שלך, נראה שהכפלת את האחוז החיובי בבדיקות ב8, במקום לחלק אותו ב8, אני טועה?
לא, אינך טועה.
ב'אקסל' נתון שהוא מוגדר "אחוז", הוא לא מספר שלם, ולכן צריך "להכפיל" אותו ב-8. נסו לבצע שם חילוק, וראו מה מקבלים.

• הוסף לסימניות
לא, אינך טועה.
ב'אקסל' נתון שהוא מוגדר "אחוז", הוא לא מספר שלם, ולכן צריך "להכפיל" אותו ב-8. נסו לבצע שם חילוק, וראו מה מקבלים.
עדיין, אם כך צריך להכפיל ב100 ולחלק ב8, וזה גם לא יוצא טוב

• הוסף לסימניות
החשבון שלך הוא לפי נתוני אתמול/היום?
איזה נתון הקפיץ את אילת בחשבון שלך?
קצב ההכפלה.
היום בבוקר כבר ראיתי את אילת באדום. כי יש להם 72 בשבוע הזה לעומת 19 בשבוע שעבר. קפיצה ענקית פי 350 בערך. וזה מעלה את הניקוד. כבר כתבנו על זה היום.

• הוסף לסימניות
עדיין, אם כך צריך להכפיל ב100 ולחלק ב8, וזה גם לא יוצא טוב
אני מצרף פה שתי דוגמאות שתבינו
לדוגמה בית שמש יש להם 18.77% חיובי. כן?
אז, אם זה מספר אחוזי, התרגיל הוא 0.1877 שזה בעצם הנתון 18.77 באחוזים. כפול 8
מספר אחוזי.JPG

ובמספר רגיל. זה יוצא 18.77 לחלק למאה כפול 8. התוצאה היא זהה
מספר רגיל.JPG

מובן?
באקסל, אם מגדירים את התא אחוזים. וכותבים שם 18.77 זה בעצם ערך של 0.1877 רק הוא מוצג כאחוזים

• הוסף לסימניות
אני מצרף פה שתי דוגמאות שתבינו
לדוגמה בית שמש יש להם 18.77% חיובי. כן?
אז, אם זה מספר אחוזי, התרגיל הוא 0.1877 שזה בעצם הנתון 18.77 באחוזים. כפול 8
צפה בקובץ המצורף 722620
ובמספר רגיל. זה יוצא 18.77 לחלק למאה כפול 8. התוצאה היא זהה
צפה בקובץ המצורף 722621
מובן?
באקסל, אם מגדירים את התא אחוזים. וכותבים שם 18.77 זה בעצם ערך של 0.1877 רק הוא מוצג כאחוזים
אני מכירה אקסל, וזה היה לגמרי מובן גם קודם.

רק לא בטוחה איך קוראים את הנוסחה של הרמזור.

בנוסחה כתוב Pi/M כשPi הוא שיעור הבדיקות החיובי.

ניקח לדוגמא עיר שיש בה שיעור חיובי של 18%
אם בשיעור חיובי, הכוונה ל0.18, צריך את זה לחלק ל8, לא להכפיל ב8 כמו שעשית, קצת פחות הגיוני במספרים,
אם הכוונה בשיעור הוא 18, למרות שמדובר באחוז (פחות הגיוני במילים, יותר הגיוני במשקל שניתן) אז צריך לעשות 18/8

בשום מקרה, אין סיבה לעשות 0.18*8 כמו שעשית כשהנוסחה היא זו:
1599430649764.png

• הוסף לסימניות
ניקח לדוגמא עיר שיש בה שיעור חיובי של 18%
אם בשיעור חיובי, הכוונה ל0.18, צריך את זה לחלק ל8, לא להכפיל ב8 כמו שעשית, קצת פחות הגיוני במספרים,
אם הכוונה בשיעור הוא 18, למרות שמדובר באחוז (פחות הגיוני במילים, יותר הגיוני במשקל שניתן) אז צריך לעשות 18/8
זה הכל בנייר ועט
אבל באקסל
הערך האמיתי מחושב כבר אחרי ההצגה שלו. אם אני מגדיר אותו כאחוזים, הוא מכפיל במאה את התצוגה. כלומר בערך שלו הוא כבר מחולק ל100
תצוגה של 18 אחוז באקסל, הוא כבר מוכפל במאה מהערך שלו = 0.18.
אז נשאר לי רק להשלים את ההכפלה ל8.

יודעים מה? נסו לעשות את זה על לייב קחו את הנתון ותחלק ל8, נראה מה יקרה אז, האם זה יגדיל את הציון, או ינמיך?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה