עזרה מוטיבציה ללמידה

• הוסף לסימניות
איך גורמים לילדה בת 8 מוטיבציה ללמידה?
אציין: הילדה חכמה ומעבר. המורה טוענת שהיא לא מתפקדת בכתה וגערות של מורה לא מזיזות לה.

מה עושים?

• הוסף לסימניות
איך היתה בשנה שעברה?
נשמע לי משום מה כמו בעיה של המורה ושל הילדה...

• הוסף לסימניות
בכל המקצועות? יש מקצועות מסויימים שהיא כן לומדת?
בכל המקצועות!
אין מקצוע שהיא מראה רצון לדעת וללמוד.
שיעורי בית היא עושה ברגעים ספורים. לא זה הנשוא.

התלמידה יושבת בכיתה ועושה מה שבא לה. כותבת בזמן התפילה אומרת תהילים בכוונה בעת שיעור תורה. לא מעתיקה מהלוח. ולא שומעת בקול המורה.

• הוסף לסימניות
איך היתה בשנה שעברה?
נשמע לי משום מה כמו בעיה של המורה ושל הילדה...
שנה שעברה בתקופה כמו עכשיו נעלמה המטויבציה והמורה טענה שזה תקין לגיל.
כרגע זה לא תקין לגיל. הילדה כועסת על המורה על כל מיני עוולות שהיא זוכרת לה כמעט מהיום הראשון....
והמורה טוענת שהיא ממש עובדת על המידות כדי לא לצעוק עליה, ועדיין היא גוערת בה לפחות ארבע פעמים בשעה בממוצע.

• הוסף לסימניות
אלא אם כן היא כך מאז שאת מכירה אותה.
היא ילדה מדהימה! בבית היא מפקדת כמו ילדה בכתה ה' לפחו. אחראית מסורה ומלאת רגש. לא אדישה בכלל.
וכל בוקר היא בוכה שהיא לא הולכת לבית ספר יותר כל היום המורה צועקת עליה, ויורדת עליה.

• הוסף לסימניות
קרה כן משהו. וטוב שהיה ירידה בלמידה כדי לעלות עליו.
הירידה הלימודית - היא לא הבעיה כאן. היא רק סיפטום למשהו שעובר על הילדה! סוג של זעקה לעזרה...
צריך לבדוק - מה באמת קורה ולטפל בדברים הללו. משהו לא תקין בקשר עם המורה - וכרגע לא מנה מי אשם - אלא - מה עושים!

• הוסף לסימניות
היתה לי אותה בעיה עם הבן שלי, עשינו לו מבצע רציני על דבר מאוד נחשק (אורגנית יקרה מאוד)
כתבנו יחד איתו סדר יום, מטרות שהוא צריך לעמוד בהן (דרך ארץ למלמד, יחס לחברים, שינה בזמן, ציונים של לא פחות מתשעים (מדובר בילד שיכול לקבל מאות בלי להתאמץ) וכד')
אחרי שבוע המלמד התקשר המום. הילד השתנה לחלוטין.
המבצע ארך חודשיים וחצי ובסיומו הוא קיבל את האורגנית (לווינו כסף כדי לרכוש אותה) והודענו לו שאם תחול הדרדרות יאסר עליו לנגן עד לשיפור.
ברוך הוא וברוך שמו זה עוזר יופי.

• הוסף לסימניות
כן.
והיא פשוטה להפליא.
ילדה בת שמונה - היא כבר ילדה גדולה ומבינה. היא כבר לא פועל לפי דחפים מידיים.
פשוט - לשאול אותה! מה קורה, מה נשמע איתה ואז להתחיל לגשש בזהירות מה עובר עליה - למה ואיך.
רק זהירות! 1.כדאי לעשות את זה על גלידה טעימה בערב נעים.
2.אין מקום לשיפוטיות! גם אם הילדה שלך מספרת שהיא אממ...גנבה! זה המקום שלה לצקת בה את התחושה הבסיסית שאת תמיד איתה וכדאי לה לשתף אותך. זה גיל בו נחרט המצע העתידי. אם לא תהיי שיפוטית וכרגע לא תעיריל לה כלום! אז היא תלמד להיפתח בפניך ואז ברגישות תוכלי לעזור לה בעז"ה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מעצבנות המורות האלו
זה קצת בעיה ההכללה הזו.
אני חושבת שהמורות הם עם מקסים.
רק מה?
הם גם בנות אדם - ולא תמיד יש להם מצב רוח או לפעמים - ה' ישמור ויציל - הם טועות.
וודאי שיש מקרים קיצוניים של אלימות מילולית וכו' - אבל לא זה הנושא פה.
ואם זה האוירה שאת משדרת לילדייך...אני מאמינה שקצת קשה להם להסתדר עם המורות:confused:.
כדאי להחליף כוון.

• הוסף לסימניות
אני רואה שהמשמעת שלה מתחילה לרדת גם בבית
לא.
אין לי איתה בעיות משמעת.
היא מספיק בוגרת כדי לשמור על התרומים בני שנתיים למשך שעה וחצי כשאני ישנה והם לא בוכים אפילו רגע. האהבה שם זורמת מאחד לשני שכיף לראות.

כשהילדה התלוננה שהמורה יורדת עליה. לא מאוד התייחסתי. את אף פעם לא יודעת מה אמת ומה דמיון בגיל הזה.
אבל כשהמורה מתארת לי שהיא גוערת. אפרתי תוציאי חומש, אפרתי תוציאי מחברת, אפרתי תוציאי עיפרון, אפרתי תכתבי. אפרתי למה את לא כותבת? לא כתבת? תישארי בפסקה לכתוב? לא נשארת?

אמרתי למורה שלפני חודשיים היא כתבה לי שהילדה מזגזגת בהכנת מערכת. מאז לא חסרה לה מחברת. זכרת להחמיא לה כל בוקר על קלמר מלא, כמו שזכרת לגעור בה על כך כל בוקר? מה ילדה רואה? אני מביאה מערכת כל בוקר אז המורה מוצאת על משהו אחר לגעור בי. עכשיו תורה אח"כ היומן.

אני ממש בכיתי כששמעתי שהילדה שהיא טובה מאוד, מקבלת גערות במנה יומיומית מוגברת.
אני טענתי שהגערות ריסקו את הביטחון העצמי שלה ואת שמחת החיים שלה. ועם קצת יותר להתנחמד אליה ולהחמיא היא תעלה על דרך המלך.
ביום שישי היא התנהגה מעולה ותפקדה נפלא. אבל היא טוענת שהמורה לא התייחסה אליה.

• הוסף לסימניות
אני ממש בכיתי כששמעתי שהילדה שהיא טובה מאוד, מקבלת גערות במנה יומיומית מוגברת.
אני טענתי שהגערות ריסקו את הביטחון העצמי שלה ואת שמחת החיים שלה. ועם קצת יותר להתנחמד אליה ולהחמיא היא תעלה על דרך המלך.
למרות שאני חושבת שצריך להזהר ממיד להשאיר את המורה.
אם את מבררת ובאמת זה המצב - את צריכה לפעול.
להיפגש עם המורה- בארבע עיניים ולהכין קודם מה את משוחחת איתה.
ואם לא עוזר - לפנות לגורמים שונים בביה"ס.
יכול להיות שזה חוסר שימת לב של המורה - ואם תעירי אתת עיניה ולא רק תדקלמי - אלא תסבירי לה למה זה מפריע לאפרתוש - היא אפילו תשמח ותשתפר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
להיפגש עם המורה- בארבע עיניים ולהכין קודם מה את משוחחת איתה.
דיברתי איתה בטלפון.
היא טוענת שלתלמידה אין מוטיבציה ללמידה בכלל כבר חודשיים.
והיא ממש נפגעה כשהיא הבינה שבת שלי מרגישה שהיא שונאת אותה ומתעללת בה.
הסברתי לה שגם אם הבת שלי ככה חושבת אני לא חושבת ככה התקשרתי רק כדי לשאול מה באמת קורה בכיתה.
נתתי לה לשמוע ממני כמה אכפת לי שילדה מקבלת כל כך הרבה גערות מאבדת את במוטיבציה ללמוד. היא לא סוברת כמוני. נו מה לעשות היא המורה.

כרגע יש רק עוד שבועיים עד שיוצאים לחופשת פסח. אין הרבה מה לעשות חוץ ממה שביקשתי מפורשות להפסיק לגעור בה.
עשיתי לילדה שלי מבצע שבאמת יגרד אותה אם היא לא תצליח בו. אבל היא עושה זאת למעני ולמען המתנה הנחשקת. ולא כי היא רוצה ללמוד ולהצליח.
וזה כואב לי כי היא ילדת צמאת מדע. וקוראת המון. למה דוקא בלימודים היא כזו אדישה?

• הוסף לסימניות
עושה רושם שהלדה חכמה יותר מהמורה...
והמורה היא מסוג המורות שאוהבות את התלמידות 'טובות'
וילדה קצת יותר מוכשרת או אינטלגנטית, מאיימת עליהן.
כנראה שהמורה (אולי לא במודע) נתפסת לחריקות ההתנהגותיות או הארגוניות הקטנות שלה
ופשוט מדכאת אותה בצורה כזאת

חשוב!! זה רק ספקולציה שלי. לא מכירה את המורה ולא מכירה את התלמידה
הסתמכתי על מה שכתבת ועל מה שאיני מכירה ורואה בסביבה שלי

• הוסף לסימניות
וואו.

איך מתחשק לי לדבר עם המורה של הבת שלך! נשמע שהיא צעירה ועסוקה מידי...

אבל מה שמוזר כאן שאין אף מורה שהצליחה להעלות לה חיוך על הפנים! אין אף מורה שהיא מחכה לשיעור שלה? אף מורה (לא מקצוע!) שהיא מרגישה בו שייכת, אהובה, מוערכת? זה מוזר.

עזבי את המחנכת למס' שבועות. בואי ננסה בשעור של פעמיים בשבוע. אולי רק מלאכה או התעמלות- הייתי מדברת עם המורה המקצועית שם וההיא, בלי דעות קדומות ובלי רגשות וחסמים פנימיים (כן, גם למורות יש!) תחמיא לה, תבחר אותה שעור אחרי שיעור, תפרגן לה, תכתוב לה פתק נחת... בואי נבדוק מה קורה שם לפני שנקבע שזה "חוסר מוטיבציה ללמידה".

ואגב, גם אם היא ספגה 4 הערות בשעה, בגיל המתוק הזה קל מאוד להפריח ילדה מחדש. האמון שלה בעולם עוד לא נשבר והיא עוד לא גיבשה תזות מרחיקות לכת על כל עם המורות.

עכשיו בכל מקרה מגיע פסח, זו יכולה להיות התחלה טובה אצל כל הצדדים.

מלא חופניים נחת!

• הוסף לסימניות
וואו.

איך מתחשק לי לדבר עם המורה של הבת שלך! נשמע שהיא צעירה ועסוקה מידי...

אבל מה שמוזר כאן שאין אף מורה שהצליחה להעלות לה חיוך על הפנים! אין אף מורה שהיא מחכה לשיעור שלה? אף מורה (לא מקצוע!) שהיא מרגישה בו שייכת, אהובה, מוערכת? זה מוזר.

מלא חופניים נחת!
למורה יש בת בכורה 12 לא משהו מאוד צעיר.
ויש רק עוד 2 מורות מקצועיות לחשבון ולעוד מקצועות כמו טבע התעמלות... ושתיהן טוענות שהיא לא מתפקדת.
המחנכת טוענת שהיא לא עושה שיעורי בית בחשבון. ואני טענתי מולה שהיא עושה זאת יום יום תחת עיני הפקוחות. ומחברת טבע יפה ומושקעת, גם חנוכה ופורים היו מושקעות. נכון, היה חסר פה ושם, אני כאמא מסתפקת בזה. יודעת שהבת שלי לא מלאך קסם. לפעמים היא עייפה לפעמים כואבת לה היד. מה, היא לא בן אדם?

המורה טוענת שעלי לגרום לה למוטיבציה ללמוד. אני ניסיתי לרמוז בעדינות שללמידה בכיתה המורה צריכה להיות אחראית, ומתפקידה ליצור מוטיבציה ללמידה. מיד היא התגוננה שיש כתה גדולה והיא צריכה לראות שהכל דופק ואין לה אפשרות להתעכב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....