מוסיקת עולם.. נסו לנחש מאיפה זה:)

• הוסף לסימניות
הקטע הבא [וגם אלה שיבואו אחריו] לקוח מקורס למוסיקה אתנית.
וכמו שלרוב התרבויות בעולם יש את המאכלים שלהן ואת הלבוש שלהן, יש להן גם את המוסיקה האופיינית להן. והאלמנטים השונים במוסיקה הם שיוצרים את ההבדלים בין האזורים השונים.
אתם מוזמנים להעלות השערות מאיפה הגיעה אלינו המוסיקה הזו, אבל- רק בצירוף נימוק\הסבר\תחושה שלכם. [לא סתם לזרוק, בקיצור]
יאללה, נראה אתכם:)

קבצים מצורפים

• בנבל.mp3
    4.7 MB · צפיות: 67
  • הוסף לסימניות
נשמע לי מוזיקה ספרדית לפי הכלים שברקע

• הוסף לסימניות
יש כלים ברקע???
אני שומעת רק נבל

ביי דה וויי, הקטע הזה מהמם!!!!

• הוסף לסימניות
פנטטוני,וקו מלודיה די מונוטוני -מזכיר משהו סיני. (החרוז יצא בטעות...)

• הוסף לסימניות
נשמעת לי יפנית
או רוסית
מנגינה נעימה ועדינה שמזכירה לי שיר ברוסית..

• הוסף לסימניות
לי זה נשמע שהמי שניגן את זה התגלצ' מדי פעם מהצליל, או שמא זו צורה שונה של 'טריל'?
וכיוון שמעודי לא שמעתי (או לא זוכרת ששמעתי) מוזיקה מהמזרח הרחוק קשה לי להצטרף לאלה שענו תשובות למעלה. בכל אופן לי זה נשמע די אירופאי (נבל הוא כלי עדין מדי בשביל ההם, לא?)

• הוסף לסימניות
זה לא נראה לי יפני או סיני עקב שימוש בתווים שהיפנים לא משתמשים בהם (אני צודק נום?)

• הוסף לסימניות
וואו,
איזה מחממי לב מקצוענים אתם.
כל הכבוד על המאמץ!
אז כמו שרובינו מרגישים- המוזיקה מאוד פנטטונית, אך כמו שפופקו אמר [וראוי לציין שזה מאוד הפתיע אותי] יש שימוש רב מידי בצלילים שחורגים מהסולם הפנטטוני, וכמו שאושר אמרה- הנבל הינו כלי ארופאי,
משולש היה הכי קרוב ..
זוהי מוזיקה אירית:)
שבת שלום לקהל המאזינים. השארו איתנו, בתחילת שבוע הבא יעלה קטע נוסף.

• הוסף לסימניות
נום, האם זו מוסיקה אירית עממית או יצירה של מלחין אירי? אם של מלחין - מי הוא (לא רק שמו, תני קצת רקע) ומי המבצע של הקטע היפהפה?
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;545804:
נום, האם זו מוסיקה אירית עממית או יצירה של מלחין אירי? אם של מלחין - מי הוא (לא רק שמו, תני קצת רקע) ומי המבצע של הקטע היפהפה?
תודה
שאלה מצויינת, שחיכיתי לה..:) [רק לא ידעתי כמה אפשר לחפור לכם]
זוהי מוזיקה אירית עממית שמן הסתם הולחנה ע"י אירי. שמה הוא: "Susai Ni Cheallaigh", בנבל. מעבר לזה אין לי מושג מי ניגן אותה. תנסו לפנות לרבנית ויקיפדיה:)
בהקשר זה ראוי לציין שמה שאנחנו קוראים היום "מוזיקה אירית" הינה מוזיקה שהגיעה מאירלנד לארה"ב ושם התערבבה בעיקר עם קאנטרי ומוזיקה ממקור אינדיאני.
רציתי גם לומר בהקשר ל"הולנד" שנזרק פה, המוזיקה ההולנדית מאוד טונאלית. היא מתמקדת בעיקר סביב הראשונה והחמישית. [בסולם C מז'ור, לדוגמא: ההרמוניה תהיה רוב הזמן G, וC,. והמלודיה תתרכז סביב הסול והדו.] בשונה ממה ששמענו כאן, שזה יותר א-טונאלי, רך, מתנגן באוויר כזה, ולא מחייב שום דבר.
השתדלתי להמחיש את הדברים עד כמה שאפשר כדי שגם הלא-מוסיקולוגים בינינו יוכלו להבין:)

והקטע הבא: [תשתדלו להפריד בין המרקם של המוזיקה [הכלי המנגן וכו'] לבין ההתנהגות שלה [הסולם, ה"שיר" עצמו]]

קבצים מצורפים

• 000.mp3
    8.5 MB · צפיות: 58
  • הוסף לסימניות
אני לא מוסיקאי, (מנגן קצת בכינור, לא יותר מזה) אבל זה נשמע מאוד מזרחי כמובן.
נראה לי תימני.
הכלי המרכזי הוא אכן כינור? (או שיש עוד כלים שאני לא מכיר...)

• הוסף לסימניות
צ'לו?
כינור?
ויולה? (יותר מידי נמוך?)

המזויקה משהו ברברי במקורו?

• הוסף לסימניות
גם אני לא מווזיקאית. אבל, נראה לי משו מזרחי לכיוון ערבי תימני.
גם הנעימה השקטה בהתחלה
והגם הקצב של הקטע הקיצבי בהמשך

• הוסף לסימניות
הכלי נשמע לי הכי דומה לעוּד והמוסיקה נשמעת לי כמו הנוסח המזרחי של סימפוניית ההפתעה - פתיחה מרדימה והמשך מקפיץ...:)

• הוסף לסימניות
בתחילה חשבתי על משהו דרום אמריקאי אבל הקטע השני הוא ממש לא. אולי תורכיה או משהו אחר במזרח התיכון?

• הוסף לסימניות
נשמע מזרחי כבד.
פרסי\מרוקאי\ ערבי \בוכרי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה