מידע שימושי מוספי הסיפורים, פסח תשפ"ה - מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אם פתחתם את האשכול הזה - דבר ראשון מגיעה לכם מדליה.
אתם מבינים בספרות אומנותית אמיתית. אי אפשר לקנות אתכם עם ראיונות חסרי תנועה או כתבות דרמטיות שנשפך עליהן הצבע. (לא מזלזל חלילה. ב"ה יש המון מה למצוא גם במוספים האחרים שגודשים את תיבות הדואר בימים הללו. ובכל זאת...)
משער שבקהילת הכתיבה כבר יצוץ כישרון כלשהו ויתן ביקורת ספרותית מקצועית על מוספי הסיפורים שיצאו (ועדיין יוצאים) כעת לקראת פסח, אבל בבמה הזו המיקרופון מיועד דווקא לקהל הרחב.
מה דעתכם על מוספי הסיפורים השונים? (יתד, משפחה, המודיע, המבשר, מרווה וכו' וכו', הקטנים עם הגדולים)
כמה נקודות אתם נותנים לרמת המתח-רגש-עניין?
כמה נקודות לעיצוב והגרפיקה?
בואו להשפיע. לכו תדעו מי בצופים כאן בודק את התשובות שלכם :)

(אפשר כמובן גם לסקר את התוספות האחרות...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רק לי מרגיש שהרמה יורדת משנה לשנה?
בחגים האחרונים לא בטוח שבכלל פתחתי את עיתוני הסיפורים.
לא יודעת מה קראת, אני פעמים קודמות קראתי את המוספים של יתד ומרווה ונהניתי (אם כי היו כמה סיפורים שמהם פחות...)

• הוסף לסימניות
בעבר קראתי מוספים, היו סיפורים יפים והיו גם פחות...
היו זנים שאמרתי לעצמי שחבל שהרמה ירדה
(או שבאותו זמן הסגנון היה פחות לטעמי....)

לאחרונה כבר לא קוראת מוספים...

• הוסף לסימניות
ככותב (כתבתי כמה סיפורים במוסף משפחה), אני יכול להעיד שדווקא ההגבלה לנושא מסוים מוציאה לפעמים דברים חדשים שלא שערום סבותינו :)
לגבי הרמה והסגנון וכו', קודם כל, קשה להגדיר, כי למשל בעיתון הנ"ל, החליף המוסף ידי עורכים זה שלוש פעמים..
בנוסף, יש הבדל בין הכותבים הקבועים (שאת הסיפורים שלהם צריכים איכשהו להכניס, בסופו של דבר) לבין הכותבים האורחים שחייבים להביא תוצר חזק

• הוסף לסימניות
לדעתי של משפחה ובקהילה על הפנים..
של יתד דווקא סבבה
מה שמפריע לי במשפחה ובקהילה זה שאני מצפה לקרוא סיפור ולא איזה טור לא ברור בלי התחלה ובלי סוף!
אני רוצה סיפור ! עם התחלה עם עלילה נורמלית וסוף נורמלי ולא כל מיני משחקי מילים וחצאי סיפורים לא ברורים...

• הוסף לסימניות
יש לי את המוסף של מרווה, עדיין לא פתחתי אבל נראה מאוד מעניין.
למרות שגם שם, שנה אחת כמעט אף סיפור לא היה לטעמי....

• הוסף לסימניות
בבקהילה זה עובד ככה....
יעקב ב. פרידמן כותב איזו נובלה ספרותית בלתי ברורה על עברה של איישישוק הבוערת מול עליבות פלחי התפוז של היום....
משה ולדר משגר את עצמו ואותנו לאיזה עולם מוזר שכולו עשוי רובטים מהלכים על שש...
וצביקה יעקבזון כותב יומן זכרונות ילדות מבאר יעקב...ולפעמים קצת סיפורי צדיקים מזופניק בגב"ש....
ובין לבין יש כמה סופרים אנונמים למדי שמנסים להצדיק את קיומם...

ואחרי כל זה, ת'אמת שהתרגלתי ואפילו למדתי לחבב את זה......

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות מוסף הסיפורים של משפחה הוא על הפנים!
המוסף הכי טוב הוא של יתד.
נכון מאוד, אבל דווקא בסוכות האחרון משפחה כן קצת התעלו על עצמם. לא?
נראה לי שהיו שמה כמה סיפורים ממש טובים. (לא היה נושא)

• הוסף לסימניות
במרווה לצמא יש סיפורים ממש טובים
בעיתונים שמנסים לעשות איזה רעיון , זה בדר"כ הורס חצי מהסיפורים
זה נכון שכשמנסים לעשות רעיון זה בדר"כ רק הורס, אבל הקביעה שבמרווה לצמא יש סיפורים ממש טובים אינה נכונה לדעתי.
נכון, יש סיפורים מאוד נחמדים (עדיפים בהרבה על המוסף של המודיע למשל...) אבל הפער בין מרווה ליתד מדי משמעותי.

• הוסף לסימניות
במרווה לצמא יש סיפורים ממש טובים
בעיתונים שמנסים לעשות איזה רעיון , זה בדר"כ הורס חצי מהסיפורים
בפסח שנה שעברה היה במרווה מוסף יפה, אבל בסוכות מלבד סיפור אחד שניים אכזבו,
השנה לא ראיתי עדיין,

רחמיי בכל חג על כל הסופרים הידועים שצריכים לכתוב לכל העיתונים סיפורים, וכל עיתון דורש את הסיפור הכי מקורי, הכי יפה, והכי מעניין...
ולפעמים גם דרישה שיתאים לרעיון שעלה בראש של העורכת...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חבל שמגבילים את כישרון היצירה של הסופרים/ות לרעיון מסוים,
בהמודיע שעדיין נשאר במתכונת הישנה זה הרבה יותר מוצלח.
המודיע?!
מסכים עקרונית עם ההנחה כאמור, אבל המודיע לא מוצלח בשום קנה מידה (אולי עיצוב יפה).
מלבד משה גוטמן קשה לאתר שם סיפורים מוצלחים (מלבד מה שמשה גוטמן היה מכביד שם בסגנון שלו עד למוספים האחרונים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה