טיפ חשוב ומעולה!לערבב רק עד לאיחוד החומרים או לישה ארוכה
בתור בחורה הייתי אופה המון.
תמיד את העוגות הבחושות הייתי ממשיכה לערבל במרץ אחרי הוספת הקמח
כדי להכניס עוד ועוד אוויר...
אף פעם לא הבנתי למה אני לא רואה בסוף עוגה אוורירית ותפוחה (יצא טעים, אבל לא מה שציפיתי...)
עד שלמדתי כלל חשוב ובסיסי בכימיה של הקמח בבצק.
בערבול או לישה של הקמח עם מים מתפתחת רשת גלוטן.
רשת הגלוטן היא רשת צפופה של סיבים דקים ואלסטיים שגורמים לבצק להיות מתיח ולא נקרע,
ובעצם אחראית למרקם שאנחנו כל כך רוצים בבצקי השמרים ובמאפים.
מנגד, בעוגות טורט, בחושות וכדומה אנחנו רוצים מרקם מה שיותר אוורירי ותפוח ורחוק מלהיות בצקי...
ולכן, אם שרדתן עד כה,
במאפים, בצקי שמרים וכו-לושו לושו לושו
לישה טובה וחזקה תפתח הייטב את רשת הגלוטן ותבטיח מרקם ויציבות מושלמים
בבלילות, הכוללות- עוגות בחושות, פאנקייקים, טורטים ועוד
בדכ מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים אותם בסוף ונותנים ערבוב קל רק עד שהקמח
נבלע בבצק, לפאנקייקים אווריריים ותפוחים אפילו הייתי אומרת-להתעלם מגושים נראים לעין...
זהו. מקווה שהובנתי.
אוהו.(טיפ של השף חיים כהן).
עוגה בחושה - כשמה כן היא: בוחשים יחד את כל החומרים.מה ההבדל בין עוגה בחושה לטורט? (סמיילי מסמיק.)
מה ההבדל בתוצאה?עוגה בחושה - כשמה כן היא: בוחשים יחד את כל החומרים.
בטורט מקציפים ביצים. בד"כ מופרדות אבל יש גם מתכונים עם הקצפת ביצים שלמות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים