מושב חרדי

רמת טראמפ זה בסוף העולם. וכסיף זה עיר ולא מושב.

ולשאלתך:
חשוב לדעת שעוד אנשים חולמים איתך את החלום ומי הם אותם אנשים!
חוץ מיזה, אם רוצים לקדם תהליכים, תמיד טוב בקבוצה, בקבוצה תמיד יהיה מי שיוכל לעזור בכל נושא וידע מה להריץ ואיך.
כבר בין הפונים אלי, עזרו לי הרבה בהרצה ובהבנה.
ומי שחושב שבסוף יקום מושב לבד, אז התשובה היא שזה כנראה לא יקרה.
אני אישית הצטרפתי לפרוג בגלל שחיפשתי באינטרנט מידע על מושב חרדי וראיתי שהיה אשכול כזה ב2017!!!
מאז לא זז כלום.
למה?
כי זה לא יקרה מעצמו.
להקים מושב או ישוב או כל דבר, זה עבודה
וצריך להשקיע בזה.
אני מוכנה לעשות את זה בשביל ויחד עם האנשים המתאימים.
בוא נעשה את זה בצפון יש משפחות מספיק רק צריך מישהו שיודע לעבוד אם בבציק דיברתם כבר?
(ממש חבל יש לנו את הקבוצה בא נעשה את זה) אפשרי לקנות שטח ולשים קרבנים זה לא נגד החוק כלל נראה לי....

אם אין כוונה לאנשי הקבוצה לעסוק בחקלאות, אז למה משתמשים פה שוב ושוב במילה 'מושב' ולא 'ישוב'?

איך מלבישים את הילדים בפשטות וחינניות או כמו לאירוע יומיומי
גבר נוסע על אופניים
גבר עושה כושר במתקנים בגינה
להסתובב עם נעלי בית בסביבת הבית
יש ציבורים בהם משקפי שמש נחשבות ללא מקובלות
להסתובב עם מנשא
כל הדוגמאות האלו הם יתרונות הפריפריה על המרכז, לא מושב VS עיר, זה אפילו לא השפעה עקיפה של מגורים במושב אלא השפעה ישירה של פריפריה (ורוב המושבים/ישובים הם פריפריה במונחים חרדיים)

אגב, חוץ מהדוגמה הראשונה את כל שאר הדוגמאות האלו אני יכולה לראות כסדר בהרבה שכונות בירושלים ככה שאפילו לא הייתי מביאה אותם כ"כ כהבדלים בין פריפריה לעיר.

חוקי? איך נרשמים?
לא חוקי
בגדול כמעט מלא למיטב ידיעתי
יש עוד כמה נסיונות דומים, גם בבנימין וגם בגוש עציון.
כתוב לי באישי ואוכל לברר לך.
(למשל מאחז שעל הגבול בין זילברמן לתורת החיים יכול להיות רלוונטי ל'חסידישער יוד'?)

לא חוקי
(למשל מאחז שעל הגבול בין זילברמן לתורת החיים יכול להיות רלוונטי ל'חסידישער יוד'?)
אשמח לפרטים

אגב, חוץ מהדוגמה הראשונה את כל שאר הדוגמאות האלו אני יכולה לראות כסדר בהרבה שכונות בירושלים ככה שאפילו לא הייתי מביאה אותם כ"כ כהבדלים בין פריפריה לעיר.
טכנית נכון, ועדיין יש הבדל גדול בין הפריפריה לירושלים ולא רק בגלל הפשטות בלבוש,
מה גם שזה לא נורמה בירושלים (תלוי במגזרים),

טכנית נכון, ועדיין יש הבדל גדול בין הפריפריה לירושלים ולא רק בגלל הפשטות בלבוש.
ולכן כמו שכתבתי את הדוגמאות הנ"ל לא הייתי כ"כ מביאה כהבדלים בין פריפריה לירושלים כי יש הבדל גדול אבל הוא לא מתבטא בזה...

(ודאי שלא כהבדל בין מושב לעיר)

לא חוקי
אין לי איך אני לא פרמיום H27922048גימייל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה