מושב חרדי

כל הדוגמאות האלו הם יתרונות הפריפריה על המרכז, לא מושב VS עיר, זה אפילו לא השפעה עקיפה של מגורים במושב אלא השפעה ישירה של פריפריה (ורוב המושבים/ישובים הם פריפריה במונחים חרדיים)

אגב, חוץ מהדוגמה הראשונה את כל שאר הדוגמאות האלו אני יכולה לראות כסדר בהרבה שכונות בירושלים ככה שאפילו לא הייתי מביאה אותם כ"כ כהבדלים בין פריפריה לעיר.
נכון מאוד,
כל הדברים האלה מצויים בפריפריה, וגם ילדים עם סנדלים וקרוקסים בלי גרביים (אפילו ילדות קטנות בגן) ולבוש פשוט מצויים בצפת ובעוד פריפריות והם לא קשורים בהכרח למגורים במושב,
עם זאת במושב זה מגיע ממקום קצת אחר.

קיצר..
קודם שאנשים יסגרו עם עצמם למה הם רוצים מושב.. ואחר כך יפתחו פה דיונים פילוסופיים..

אבל ברור שאם נסגרים על דוגמאות חיצונית כמו ללכת עם סנדלים וכדומה
לפעמים פריפריות נושאות אופי אובר קהילתי והדברים יכולים להתקבל אפילו יותר גרוע מאשר ב'עיר'..

אני מוכן לגור אם עוד משפחות כ20 מי שיש לו ראיון רציני אשמח H2792048 גימייל

דיון מאוד מרתק וענייני גם בשבילנו.
אשמח מאוד אם יש מישהו שידע לעשות סדר בדברים,
אזור בנימין נשמע טוב וממה שאני מבינה יש שם התארגנות/ התארגנויות שכבר ממש מתרחשות. אבל כמי שלגמרי לא מהאזור שקרוב לערבים.. נשמע קצת מאיים. עד כמה זה קרוב?
מוסדות לימוד, בתי כנסת, אופי המקום והאוכלוסיה, בניה (קראוונים? מבני קבע? אולי גם ידוע מחירים בערך?.. ועוד פרטים רלוונטיים.
אם יש עוד מקומות שנמצאים כרגע בהיתכנות גבוהה, נשמח מאוד לפרטים.

שאלתי המון שאלות, אבל גם חלק מהתשובות יהיו כיוון מעולה! ;)

דיון מאוד מרתק וענייני גם בשבילנו.
אשמח מאוד אם יש מישהו שידע לעשות סדר בדברים,
אזור בנימין נשמע טוב וממה שאני מבינה יש שם התארגנות/ התארגנויות שכבר ממש מתרחשות. אבל כמי שלגמרי לא מהאזור שקרוב לערבים.. נשמע קצת מאיים. עד כמה זה קרוב?
מוסדות לימוד, בתי כנסת, אופי המקום והאוכלוסיה, בניה (קראוונים? מבני קבע? אולי גם ידוע מחירים בערך?.. ועוד פרטים רלוונטיים.
אם יש עוד מקומות שנמצאים כרגע בהיתכנות גבוהה, נשמח מאוד לפרטים.

שאלתי המון שאלות, אבל גם חלק מהתשובות יהיו כיוון מעולה! ;)
רציניים בלבד יכולים לפנות לטלפון 0539678908

רציניים בלבד יכולים לפנות לטלפון 0539678908
רציניים באיזה הקשר? כי אנחנו מחפשים כרגע גם אופציה של מגורים במושב חרדי ואשמח לכל מידע למי שיש

@כהנים מה יצא בסוף עם הפרוייקט שניסית להרים. עברו שנתיים מאז.. התקדם משהו?

רציניים באיזה הקשר? כי אנחנו מחפשים כרגע גם אופציה של מגורים במושב חרדי ואשמח לכל מידע למי שיש

@כהנים מה יצא בסוף עם הפרוייקט שניסית להרים. עברו שנתיים מאז.. התקדם משהו?
שמוכנים לגור בהתנחלות חרדית

P5360717.JPG

תמונה מההיאחזות החרדית. שמו בישראל - מצפה לאה.
כבר גרות שם 10 משפחות, אבל אין מספיק מגרשים ורשימת ההמתנה ארוכה.

מלבד המקום המדובר, תנועת **** מנסה להקים יישוב חרדי חדש מספר ק"מ צפונית לכוכב השחר. חלק ממנו יהיה על חלקות שהם רכשו מערבים (בהליך רישום ראשון כרגע) וחלק על אדמות מדינה.

את האדמות הפרטיות הם מוכרים בכ-200,000 ש"ח לשלושת רבעי דונם ברוטו.

הבעיה בד"כ כשהרעיון עולה לא צריך עדיין מוסדות לילדים וכשזה מגיע לביצוע עובר כמה שנים והילדים גדולים וצריך מוסדות מתאימים ואז צריך להקים גם מוסדות וזה מורכב

יודעים אולי פרטים לעניין?
בנצר חזני אני יודעת שיש חרדים ממש (משפחות שהתחזקו מדתיים לחרדים)
וכנראה גם ביד בנימין אותו דבר
הילדים לומדים במוסדות של יסודות (זה אותו מועצה אזורית)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה