מזועזעת.

• הוסף לסימניות
השורות הבאות הן עצובות מאד,
הן התרחשו פה בפורום,
אבל הנוגעים בדבר לא מודעים אליהם,
עבדנו בשותפות עם עוד שניים מחברי הפורום על פרויקט
עבור יהודי יקר באדם המוסר נפשו לכלל ישראל.
לא ידעתי שהוא יקר באדם, ולא ידעתי שהוא מוסר נפשו,
רק עבדתי עבורו- יחד עם עוד שני מקצוענים בפרוג.

איכשהו דברים הסתבכו והתעכבו, הוא נסע הלוך וחזור לחו"ל,
לגיוס כספים עבור ארגון צדקה,
ובכל פעם התקשורת איתו הלכה והסתבכה כי הוא לא היה זמין.
לאחרונה ממש, לחצו עלי שני העובדים האחרים שישלם להם,
למרות שהעבודה באמצעה, כיוון שאני זו שניהלתי את הפרויקט.
לחצתי עליו חזרה- כל הזמן,
וככל שלחצתי עליו יותר, הקפדתי עליו יותר,
לא הבנתי למה הוא מעמיד אותי באי נעימות הזו מול שאר העובדים,
מילא שלא ישלם לי (זה לא מכספו, זה הארגון חייב על העבודה)
אבל שלא ישלם גם להם??
זה העמיד אותי במצב מאד לא נח.
הם המשיכו ללחוץ, למרות שהפרויקט לא נגמר, שהוא יעביר להם תשלום.
וכיוון שהוא האחראי היחיד מטעם הארגון-
אני המשכתי ללחוץ עליו.
לא ברור אם זה על פי ההסכם, כיוון שהפרויקט לא הסתיים,
אבל כיוון שהוא נמרח יתר על המידה, הם הרגישו שזה לא הגון שלא שולם להם.

קשה לאמר שדנתי אותו לכף זכות, ידעתי שהוא עוסק בצרכי ציבור באמונה,
אבל לא מדי הזיז לי, כי זה פגע בי מולם באופן אישי.
אתמול שלחתי לו מייל חריף ביותר.
ואת המילים התוקפות שקיבלתי, העברתי לו ישירות במייל,
שיבין באיזה מצב לא נעים אני נמצאת.
הוא הגיב יפה, טיפל בנושא והיה בנאדם.

היום,
היום המר הזה, נודע לי, שביום שני השבוע,
גילו לו את המחלה, ה' ירחם,
באופן קשה ביותר.
הוא צריך רחמי שמים מרובים מאד בכדי לחיות!.
פתאום קלטתי שהיהודי סבל, והמשיך לעבוד,
ואני כל אותה העת, הלחצתי אותו לקיר,
אני לא כועסת על עצמי, כי לא יכולתי לדעת,
אני רק רוצה להזכיר לכם,
דבריו של ר' אלימלך מליזנסק
אדרבא,
תן בליבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו ולא חסרונם,
ושנדבר כל אחד את חברו בדרך הישר והרצוי מלפניך,
ואל יעלה בלבנו שום טינה!!! מאחד על חברו חלילה.

טשטשתי את הפרטים, כי אינני מעוניינת שהעובדים יזהו אותו.
רק פעם הבאה, כשאתם לוחצים על משהו לשלם לכם,
תדונו אותו לכף זכות, כי גם אם ב"ה זה לא עצוב כ"כ כמו מה שכתבתי כאן,
עדיין יש הרבה סיבות בעולם לדון לכף זכות.

בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
מצמרר

• הוסף לסימניות
באמת עצוב,
אבל סליחה, אני רק ---
לא כל כך מבינה את הקשר

בין זה שהוא גילה השבוע את המחלה, רח"ל, ל"ע,

לבין זה שכבר תקופה ארוכה הוא לא דואג שהכסף יעבור מהארגון לעובדים.
מה עם הלנת שכר, למשל???

• הוסף לסימניות
נקודה למחשבה, שאולי תעורר אותנו ותעזור לנו לדון לכף זכות כל יהודי:
שמעתי אתמול הרצאה בנושא שמירת הלשון ולדון לכף זכות,
והמרצה המשילה לטבעת יהלום יקרה מאוד שאבדה לבעליה.
תחילה יחפשו אותה במקומות הגיוניים:
ליד הכיור, בקופסאת התכשיטים, בארון שבו מניחים,
לאחר חיפוש אחד אם לא עזר, יחפשו עוד פעם ועוד פעם.
ואם עדיין לא מצאו יתחילו לחפש במקומות לא הגיוניים:
בארונות בגדים, מצעים, במטבח בין הכלים ועוד.
ולאחר חיפושים נואשים ובלית ברירה, אם הטבעת מאוד מאוד יקרה לבעליו,
הוא יחפש בפח הזבל בבית
ואולי אפילו מרוב יאוש ירד לחפש בפח למטה ברחוב.
(בערב פסח הזה שמעתי על מישהו שהוציא מהפח למטה את שקית שואב האבק שלו
ובדק אותה היטב, כנראה נעלם שם יהלום...)
המסקנה: אם הדבר מאוד מאוד יקר לנו נסכים לחפש אפילו בזבל כדי למצוא אותו,

והנמשל:
אם כבוד הזולת היה חשוב לנו,
לפחות כמו יהלום יקר,
והרי בכל יהודי יש מכלול מעלות רבות וטובות מלבד החסרונות,
השאלה על מה ממקדים את המבט
ואם כבודו באמת יהיה חשוב לנו,
נסכים לחפש אפילו ב"זבל", נקודת זכות עליו,
גם מתוך הקושי והרע שגרם לנו.
והרי אין דבר שקורה עמנו אם לא שה' רצה בכך, שאין אדם נוקף אצבעו מלמטה אם לא מכריזין ע"כ מלמעלה.
גם אנו היינו רוצים שבכל מצב ימליצו טוב בעדינו.
ה' נוהג עמנו במידת הרחמים ומחפש תמיד מליצי יושר עלינו
וזה מה שה' רוצה מעימנו.
הלוואי ונזכה להדבק במידותיו של ה', לחשוב ולנהוג תמיד כך.

• הוסף לסימניות
בהמשך לדבריה של מוגז עדין:

זה לא דברים ברורים, זה רגיש, כשיש פרויקט והוא לא נגמר, ולא הגשנו עדיין את העבודות,והסיכום היה שמקבלים בסוף העבודה את התשלום, אבל העבודה לוקחת יותר זמן ממה שחושבים.
חוץ מזה כשעובדים מול מוסדות גדולים, לא בכל רגע נתון מקבלים צ'ק, יש תאריך קבוע פעם בחודש בו יוצאים צ'קים וכו'. הוא היה מאה אחוז מבחינתו, אבל בנאדם בתוך העבודה רואה רק את הנקודה האגואיסטית שסביבו, מקווה שהבנת את ההסבר, כי חשוב לי להדגיש את הנושא הזה מאד!!!

• הוסף לסימניות
אולי כדי להקל על הרגשתך הקשה, בואי נעשה טובה למענו.
אם את יכולה להשיג את שמו,
פרסמי ונתפלל בעז"ה לרפואתו השלימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1264613:
באמת עצוב,
אבל סליחה, אני רק ---
לא כל כך מבינה את הקשר

מה עם הלנת שכר, למשל???
מה לא מבינה, אולי כבר תקופה ארוכה עובר בדיקות רפואיות מלחיצות, ולא היה לא בדיוק הראש על המקום לשלם

• הוסף לסימניות
זו בדיוק המטרה שפרסמתי, אנשים זוכרים רק את הנושא של 'הלנת שכר', אבל לא זוכרים שיש תרי"ג מצוות. לא תעמוד על דם רעך, אונאת דברים, לדון לכף זכות,
דבר נוסף שאולי כדאי לחדד לאנשי הפורום, כשמשהו מתווך לך עבודה, אתה צריך להעריך אותו ולהודות לו, אין לו שום רווח אישי מזה, הוא סך הכל רצה לעזור לך בפרנסה, גם כשאתה מבקש את כספך, אל תבוא אליו בטענות, תזכור, הוא היה שליח עבורך לעבודה נוספת. !!!! קחו לתשומת ליבכם.

לצערי אני לא יכולה לפרסם עדיין את שמו לתפילה, כיוון שלא כל המשפחה הקרובה שלו יודעת, וזה יכול לגרום לו נזק בשלב הזה. תתפללו על כלל ישראל כולם צריכים רחמי שמים מרובים. ברגע שאוכל לפרסם את שמו לתפילה, אפרסם בלנ"ד.

• הוסף לסימניות
אמת עצוב,
אבל סליחה, אני רק ---
לא כל כך מבינה את הקשר

מה עם הלנת שכר, למשל???
יש קשר . בטח יש קשר.

לגבי תיווך עבודות. זה נושא כואב. כואב מאד.
לפעמים היחס שמקבלים ממשהי שתיווכת לה עבודה. ולפעמים מדובר על עבודה כבדה לשנים רבות היא כאילו זה ברור מאליו ובעצם מילאת פה את חובתך כלפיה.
לא תודה. לא שלום.
המלצת ! לקחת על עצמך אחריות שעבודתה באמת איכותית! בחרת אותה מבין הרבה!

רק תעיזי לבקש ממנו עזרה בתחום הקשור אליה והיא תגבה ממך תעריף 4
אה. כן. אחרי כמה ימים היא גם ממש לא זוכרת שהיא מכירה אותך בקשר לפרויקט הזה.
ובעצם, מי את בכלל?

ולעומת זאת:
יש את החלק השני שיודעים להעריך. להוקיר. ובמידת הצורך לתגמל. (וזה לא חייב להיות כסף)
וזה מחמם את הלב, וחוזר אליהם עם ריבית והצמדה.

כמובן שאף אחד לא מתנה את החסד בפידבק. אבל זה תמיד מחמם את הלב

• הוסף לסימניות
באמת עצוב,
אבל סליחה, אני רק ---

נכתב ע"י יוסניו;1264665:
מה לא מבינה,...

נכתב ע"י obyektiv;1264944:

אפשר גם לדון את שרית, היא הבינה שהוא גילה השבוע...
בין זה שהוא גילה השבוע את המחלה...

שרית, היא התכוונה שהיא גילתה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משהו אחר;1264932:
זו בדיוק המטרה שפרסמתי, אנשים זוכרים רק את הנושא של 'הלנת שכר', אבל לא זוכרים שיש תרי"ג מצוות. לא תעמוד על דם רעך, אונאת דברים, לדון לכף זכות,
דבר נוסף שאולי כדאי לחדד לאנשי הפורום, כשמשהו מתווך לך עבודה, אתה צריך להעריך אותו ולהודות לו, אין לו שום רווח אישי מזה, הוא סך הכל רצה לעזור לך בפרנסה, גם כשאתה מבקש את כספך, אל תבוא אליו בטענות, תזכור, הוא היה שליח עבורך לעבודה נוספת. !!!! קחו לתשומת ליבכם.

לצערי אני לא יכולה לפרסם עדיין את שמו לתפילה, כיוון שלא כל המשפחה הקרובה שלו יודעת, וזה יכול לגרום לו נזק בשלב הזה. תתפללו על כלל ישראל כולם צריכים רחמי שמים מרובים. ברגע שאוכל לפרסם את שמו לתפילה, אפרסם בלנ"ד.
ראוי להערכה זה שאת כותבת על עצמך, זה יפה מאוד ושיהיה לזכותו ולרפואתו

• הוסף לסימניות
בס"ד

ועוד משהו קטן.
המתווך הוא רק דוור!
זה שהינך מכירה אותו והוא הציע לך עבודה- שיהיה לך לברכה,

---
מכירה את זה מהצד המתווך וזה מוריד חשק לעזור לאחרים!

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון, גילו לו את המחלה בשבוע האחרון, ולא ש'משהו אחר' גילתה, אבל מי שטוען על מחדליו בתקופה שלפני שגילו כנראה ב"ה לא פגש מקרוב מקרה כזה. אדם כזה במשך כמה שבועות או חודשים לא מצליח לתפקד רגיל ולא מבין מה קורה אתו. ואם זה בראש (סתם לדוגמא, לא שידוע לי המקרה הספציפי הזה) אז בכלל אין מה לדבר. שלא תדעו מצרות.

• הוסף לסימניות
את כ"כ צודקת, זה בדיוק מה שאנשים לא תופסים, אדם סובל סובל סובל, ופתאום הוא קולט מה עובר עליו, ה' ישמור שאף אחד לא ידע.

• הוסף לסימניות
מאד מעריכה את מה שכתבת, אבל יש לי השגות בענין.
אני כותבת ממש שלא מתוך מטרה להכאיב או לפגוע, אבל כשמישהו שוכר מישהו אחר לעבודה, יש לו מחויבות כספית כלפיו.
אם קורה מקרה כמו פה שלא עלינו התגלתה המחלה והוא לא במצב של יכולת לשלם, ראוי היה שיידע אתכם כדי שלא תקפידו. ובינינו, כולנו כגרפיקאים ספגנו כל כך הרבה לקוחות בריאים שהתקשורת איתם נעלמה, שאין בנו את הכוח והיכולת לדון לכף זכות. כי למה שנחשוב שזה שונה הפעם?

אני אומרת את כל זה כדי לדון דווקא אותך לכף זכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משהו אחר;1264623:
בהמשך לדבריה של מוגז עדין:

זה לא דברים ברורים, זה רגיש, כשיש פרויקט והוא לא נגמר, ולא הגשנו עדיין את העבודות,והסיכום היה שמקבלים בסוף העבודה את התשלום, אבל העבודה לוקחת יותר זמן ממה שחושבים.
חוץ מזה כשעובדים מול מוסדות גדולים, לא בכל רגע נתון מקבלים צ'ק, יש תאריך קבוע פעם בחודש בו יוצאים צ'קים וכו'. הוא היה מאה אחוז מבחינתו, אבל בנאדם בתוך העבודה רואה רק את הנקודה האגואיסטית שסביבו, מקווה שהבנת את ההסבר, כי חשוב לי להדגיש את הנושא הזה מאד!!!

אני קובעת לו"ז ללקוח שמחייב אותי וגם אותו ותמיד מוסיפה סעיף, שעיכוב מצד הלקוח לא ימנע מתשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1266017:
אני כותבת ממש שלא מתוך מטרה להכאיב או לפגוע, אבל כשמישהו שוכר מישהו אחר לעבודה, יש לו מחויבות כספית כלפיו.
אם קורה מקרה כמו פה שלא עלינו התגלתה המחלה והוא לא במצב של יכולת לשלם, ראוי היה שיידע אתכם כדי שלא תקפידו. ובינינו, כולנו כגרפיקאים ספגנו כל כך הרבה לקוחות בריאים שהתקשורת איתם נעלמה, שאין בנו את הכוח והיכולת לדון לכף זכות. כי למה שנחשוב שזה שונה הפעם?

הבהרת הדברים:
דווקא בענין שלי, כי אולי יקראו זאת הנוגעות בדבר, ויפנימו, וגם מי שלא, זה חשוב.
אני פניתי לשתי הנשים, והצעתי להן לעבוד בעבודה שהציעו גם לי, הבהרתי שאני יודעת שמדובר באדם מהימן, אבל זו החלטה שלהן אם לעבוד אצלו, מרגע שהן מתחייבות ומעוניינות, אולי אני החוליה המקשרת. אבל וודאי שאין כלפי מי להפנות חיצים, בפרט שכמו שכתבתי - הן לא הגישו עבודה גמורה ודרשו את הכסף באמצע. ככלל אני מציעה לכל מי שעובדת לארגון או עמותה או כל מוסד שהוא, תזכרו זו מערכת שלמה של אחראים, לא מי שהתנהל מולכם באופן האישי הוא זה שצריך לשלם לכם. אני חווה זאת שוב ושוב, כך שקודם כל - שהן לחצו עלי, זה לא היה בסדר, הן יכלו בפרוש לפנות אליו ישירות. וכאן דיברתי על נקודה של הכרת הטוב שהזכרתי גם קודם.
והנושא השני הוא הבנה פשוטה, כשרואים שאדם לא מתחמק מלשלם אלא מתעסק בעוד עשרות עניינים, צריך להבין אותו ולהעריך אותו, (ובמאמר המוסגר, הוא לא ידע שהוא חולה הוא רק לא חש בטוב, לא כל אדם שלא חש בטוב צריך לעדכן את כל רשימת התפוצה שלו במייל- חבר'ה, שימו לב, אני לא חש בטוב... פרטים יבואו. ) מקווה תמנתי שהבנת אותי, כי על פניו ודאי שאת צודקת, אבל כשחושבים לעומק מבינים כי יש דברים בגו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1266017:

אפשר להגיד על כל המצוות שבתורה שאין כח ויכולת לקיים אותם מכל מיני סיבות.
מי אמר שתמיד קל לקיים מצוות?
קושי לא פוטר מקיום המצוה, אבל, לפום צערא-אגרא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה