עזרה מחדל במעון במרכז ב"ב

• הוסף לסימניות
מחריד כל נפש.
לא מבינה את השאלה בכלל.
רק מלחשוב על זה שהילדים לא קיבלו שום קידום בכזה גיל-
לא מוטורי, לא לימודי...
מפקחת עם השקפות אנטי חרדיות
לאן הגענו?
ולמה רק אני מזועזעת??

דחוף לפנות.
השאלה למי???

• הוסף לסימניות
דחוף לפנות.
השאלה למי???
השאלה על מה.

אם זה על אי קידום מוטורי-
נראה לי שבשביל זה יש תמ"ת (סליחה, משרד הכלכלה) לא?

ואם זה על הוראות אנטי חרדיות-
יש רבנים שמטפלים בזה כמו הרב קסלר ממודיעין עילית וכו'.

• הוסף לסימניות
אם הטענה היא על ריכוז עם חומר יהודי- אין לך עם מי לדבר
זה לא חובה בשום מקום.
אמנם הגיוני שתרצו כהורים חרדיים, אך המעון לא חייב את זה.

מצד שני- קידום לימודי- מוטורי- חובה.
בכל מעון חייבת להיות פעילות מגוונת של אומר וצליל, מוטוריקה עדינה, משחק דמיון, מוטריקה גסה וכדו' סביב היום.
אם הם עומדים בכללים האלו- קשה לי להאמין שתהיה לך מקום לטענה מול הפיקוח.

• הוסף לסימניות
בכזה מקרה, אולי כדאי לקפוץ על נושא המוטוריקה שנשמע שלא מספיק מושקע במעון ועוד אי אלו מיומנויות, ולהתלונן עליהן, בלי להכנס לנושאים של קדושה. השאר יבוא.... אם הם יצטרכו להשתנות בנושאי המיומנויות אז אני מאמינה שגם נושאי קדושה ישתנו לטובה.

• הוסף לסימניות
אשמח ליעוץ בקשר למעון במרכז ב"ב [שבינתיים איננו חושפים את שמו] של התמ"ת
גילאי הילדים 2 וחצי עד שלש וחצי
גננות חרדיות
אין שם כמעט איזכור על חגים ופרשת שבוע
בשיחה עם הגננות, אומרות שמקבלות שכר מינימום כמו מטפלת, וההוראה מהמנהלת [שנקראת חרדית] לגננות שהעיקר הוא רק לשמור על הילדות, ללמד מינימום.
אין לאף אחד שם ענין שילדה תדע משהו.
בשיחה של כמה הורים עם המנהלת איננה מתייחסת, ולאחרונה לא מוכנה לשמוע כלל ביקורת על המעון.
המפקחת עם השקפות אנטי חרדיות. למשל היה צריך לשכנע אותה בערב פסח ללמד מעט על עשרת המכות - שלפי טענתה זה אנטי חינוכי.
למי יש לפנות בענין?
מפקחת עם השקפות הנוגדות לנו זה בעייתי.
אבל מעון זה בייביסיטר לכל דבר! הם צריכים לספק אך ורק צורך גשמי וחברתי של הילדים וממש לא צריכים להכניס בהם ערכים בגיל שנתיים, זה תפקיד ההורים עד גיל גן/ביה"ס.
התפתחות מוטורית, משחקים המתאימים לגילם, ריתמיקה וכו' זה חשוב. מעבר לכך חינוך נטו לערכים או להתנהגות זה תפקיד ההורים, בל נשכח מי מצווה על זה.

ממש לא מחדל!

• הוסף לסימניות
מפקחת עם השקפות הנוגדות לנו זה בעייתי.
אבל מעון זה בייביסיטר לכל דבר! הם צריכים לספק אך ורק צורך גשמי וחברתי של הילדים וממש לא צריכים להכניס בהם ערכים בגיל שנתיים, זה תפקיד ההורים עד גיל גן/ביה"ס.
התפתחות מוטורית, משחקים המתאימים לגילם, ריתמיקה וכו' זה חשוב. מעבר לכך חינוך נטו לערכים או להתנהגות זה תפקיד ההורים, בל נשכח מי מצווה על זה.

ממש לא מחדל!

איפה כתוב שעד גיל גן ביה"ס זה תפקיד ההורים ולאחר מכן לא?

מה שהכי מפריע לי זה ההתנהלות הכל כך לא חכמה של המנהלת וגם יתר הצוות. למה ישיבה מול חבורת זאטוטים משועממים נראית להם קלה ומתאימה למשכורת בעוד הפעלה, ספור וארגון סדר יום אל מול אותם זאטוטים נשמעת כמשימה קשה מדי. זה הרי בדיוק בדיוק להפך.
ועצוב שאנשים שלא משכילים להבין זאת לבד אחראים לרוחתם של הילדים במשך זמן כה נכר ביממה.

• הוסף לסימניות
גם במעון אצלינו לא היתה מילה על דת. לא נעים לומר.
היו הפעלות והשחלות וחי-גן (ההבדל בין חמוס לתפוז) וג'ימבורי, אבל לא משה ופרעה ולא 'מה נשתנה'.

חשבנו שאולי הילדים בגיל הזה באמת לא יכולים להבין.
אבל אחרי שהילדה חזרה בט"ו בשבט עם איזה מסר מחוצ'קן של ירקות בחמישה צבעים
וכל הזמן דקלמה "משפחה מיוחדת במינה"... (משפחת הירקות או האצבעות או אני לא יודע מה)
הבנתי שזו כנראה הרוח במשרד הממונה, ואם לא שהמנהלת או המטפלות יראות שמים (והמנהלת לא...) אז הם לא ידעו דבר או חצי דבר על יידישקייט עד הגן.

לא עשיתי מזה עסק כי לא רציתי להיות 'טראבל מייקר' ושיגידו שאנחנו קנאים או משהו, וגם כי הילדה קטנה לשנתון שלה, אז בסדר, זרמנו.

אבל הדבר הזה לדעתי בהחלט קיים.

• הוסף לסימניות
הקטע של התעלמות מנושאי דת זה כנראה הוראה מגבוה.
גם אצלנו במעון יוקרתי בבני ברק לא הייתה מילה על דת, וכן קבלנו דף קשר מושקע על מושגים ממושגים שונים שלא ידעום אבותינו.
לי זה מאד הפריע כי היה מדובר על כיתת הבוגרים בסוף השנה הם כבר היו בגילאי 3+ .
לדו' יום לפני תשעה באב קבלנו דף מושקע על הים והחופש והכובע שלוקחים לטיול.
לא ירושלים ,לא כותל חא ביהמ"ק. נאדה.
אני הרגשתי בדיוק כמו במעון חילוני מבחינת התכנים.
לדעתי זה ממש לא קשור לגננות האומללות.
נסיתי להעיר את תשומת לב ההנהלה ונעניתי בתשובה מתחמקת.
כמו שאני רואה את התמונה זה כנראה הוראה מהפיקוח.

• הוסף לסימניות
רק לי ידוע כבר שנים שזה החסרון של מעון? אמא שזה ממש מפריע לה, יכולה להחדיר ערכים בעצמה, או לחכות בסבלנות לגיל יותר גדול שילמדו בגן או בחיידר.
אם כי נראה לי שאת הבסיס של החגים הם כן מכניסים, רק אל תצפו שהילד ידע לדקלם "מה נשתנה"...

• הוסף לסימניות
אם הטענה היא על ריכוז עם חומר יהודי- אין לך עם מי לדבר
זה לא חובה בשום מקום.
אמנם הגיוני שתרצו כהורים חרדיים, אך המעון לא חייב את זה.

מצד שני- קידום לימודי- מוטורי- חובה.
בכל מעון חייבת להיות פעילות מגוונת של אומר וצליל, מוטוריקה עדינה, משחק דמיון, מוטריקה גסה וכדו' סביב היום.
אם הם עומדים בכללים האלו- קשה לי להאמין שתהיה לך מקום לטענה מול הפיקוח.

ריכוז חומר יהודי- זה לא חובה בשום מקום??
המעון לא חייב את זה??
אז מה יותר חשוב- קידום מוטורי??

• הוסף לסימניות
רק לי ידוע כבר שנים שזה החסרון של מעון? אמא שזה ממש מפריע לה, יכולה להחדיר ערכים בעצמה, או לחכות בסבלנות לגיל יותר גדול שילמדו בגן או בחיידר.
אם כי נראה לי שאת הבסיס של החגים הם כן מכניסים, רק אל תצפו שהילד ידע לדקלם "מה נשתנה"...
שנים שנים שנים,
לא חדש- מעונות משתדלים כמה שפחות להכנס לפינות האלו-
ובגנים פרטיים באמת (מה שאני מכירה העשרה היא הרבה הרבה יותר)
אמנם לפני פסח עידכנו את הילדים שיש חמץ ומצה, אבל חוץ מזה- נאדה,
כן- סיפורים, כן אומר וצליל, כן חי גן, כן מוטוריקה
אבל להשקיע במערכים של פרשת שבוע בהתאמה לקטנטנים- לא.
ותאמת שאני לא מצפה מהמטפלות אלא יותר שההנהלה תביא להן חומר מסודר של חלק מהפרשה שניתן להמחיש לקטנטנים (טוב לא קורבנות אבל ד"כ יש כ"כ הרבה מה) וכשבנותי היו במעון לעומת בני השכנים שהיו בגנים פריים- בקטע הזה ממש נתקנאתי (והיו להן מטפלות מסורות ויראות שמים)

• הוסף לסימניות
ריכוז חומר יהודי- זה לא חובה בשום מקום??
המעון לא חייב את זה??
אז מה יותר חשוב- קידום מוטורי??
סולם ערכים כל אחד בונה לעצמו,
ואין כאן מה יותר חשוב כי שניהם חשובים, שוב מאוד שידע ללכת, שידע לתפוס דברים קטנים,
עדין לא ממש חשוב שדע קרבנות- מהן, אבל כן- משה בתיבה, מבול, ואוירת החג והפרשה,
השאלה מה חובתו של המעון, כבר היזכרנו,
ומה חובתם של ההורים ג"כ,
לא מלמדים ע"כ במעון? או שתלמדי את, או אולי תשכרי מורים פרטיים, או שתשלחי לגן פרטי,,
מאז ומקדם אלו היו תנאיו של מעון,
מה שלא אומר שזה לא מאכזב, אבל כככה זה.

• הוסף לסימניות
לדעתי הבעיה מתחילה בניהול כושל של המעון

ברגע שיש מנהלת איכפתית למעון, והניהול הוא נעים וביד רמה כל המעון נראה אחרת.

וההבדל הזה צועק ממש, בין מעון שמתנהל למעון שנסחב....

• הוסף לסימניות
לדעתי הבעיה מתחילה בניהול כושל של המעון

ברגע שיש מנהלת איכפתית למעון, והניהול הוא נעים וביד רמה כל המעון נראה אחרת.

וההבדל הזה צועק ממש, בין מעון שמתנהל למעון שנסחב....
הניהול הכושל לא קשור כלל להחדרת החומר, מעון יכול להיות מנוהל ביד רמה, ואעפי"כ נותנים פחות העשרה יהודית.

• הוסף לסימניות
הניהול הכושל לא קשור כלל להחדרת החומר, מעון יכול להיות מנוהל ביד רמה, ואעפי"כ נותנים פחות העשרה יהודית.

לכאורה נכון
אבל, לפי התאור במקרה זה, שהמטפלות טוענות בפה מלא שאין להם כח להתאמץ ואמרו להם רק להשגיח, ובנוסף המנהלת לא מעוניינת לשמוע ביקורת...

עושה רושם שהבעיה בבסיס, ולא נקודתית סביב החומר הלימודי

• הוסף לסימניות
בטח זה קשור לגזירת הגיוס כבר במעונות...
צריך לשאול המומחים של זה.:mad:
אחרי שאתם קוראים את כל התגובות כאן שמשקיעים במוטוריקה ומשפחות צבעים ונושאים הכי חשובים ---כלום,
אתם עדין דבקים בעמדתכם???

• הוסף לסימניות
בלי לפגוע אבל מבחינך המטוריקה היא בעיה גדולה יותר?

מרשה לעצמי לענות -
כן. כן וכן.

על חגים ומצוות קל מאד לדבר בבית, כל הבית סובב סביב זה והילדים חווים ומרגישים.

על מוטוריקה לסוגיה וכישורים נוספים קשה יותר לעבוד בבית, במיוחד במשפחות ברוכות, ולא לכל אחת יש את הידע ואת הזמן, וזה בהחלט מחדל גדול אם הילד לא מקבל את מה שמגיע לו במעון.

• הוסף לסימניות
אחרי שאתם קוראים את כל התגובות כאן שמשקיעים במוטוריקה ומשפחות צבעים ונושאים הכי חשובים ---כלום,
אתם עדין דבקים בעמדתכם???

ברור שכן, כמו שאני מאכילה בגיל חודש חלב ולא מכתב מאליהו, כך בגיל שנתיים חשוב לי יותר מוטוריקה עדינה מפרשת שבוע.
וזאת על מנת שבגיל ובזמן הנכון יהיו לו את הכישורים לשבת, ללמוד, לכתוב ולנסח. מעדיפה ללכת עם הסדר הנכון.

כמובן שכהעשרה נחמד מאד ללמוד גם מה נשתנה ובריאת העולם (אם תשאלי אותי אם עדיף לספר כיפה אדומה או פרשת שבוע אענה את התשובה הנכונה ותוכלי לסמן לי וי, אבל לא שאלת). אבל מה יותר קריטי בגיל הזה? בעיני מוטוריקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה