כללי מחירון הגרפיקאים

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
חברי פרוג היקרים.

יש בפורום שלנו מספר חברי האתר אשר מתוך מחשבה טובה יזמו את פרוייקט המחירון, וזאת בשביל למנף את הפעילות העסקית של כולנו ולהחזיק את רמת המחירים בשוק בצורה הוגנת כדי שבעל מקצוע טוב יוכל להמשיך להתפרנס בכבוד.

הם לא חסכו זמן במאמצים שלהם למען הכלל.

היוזמה באה מחברי האתר ולא מצד ההנהלה. אך אנו רואים ביוזמה זאת ברכה!

אף אחד לא מחייב להתחייב למחירון, הם רק קראו לחברים כאן להתחייב מתוך גישה של 'צאו והתפרנסו זה מזה' בואו נחתום על עצומה לשמור על השוק, ועל הגינות המחירים המגיעים לבעלי מקצוע.

תבדקו ותראו שהמחירים שם הם נמוכים בהרבה מהמחיר במגזר הכללי, אך למרות מעמדנו הכלכלי עדיין לא צריך לרדת למחירים של הפסד.

אנו רואים בעין לא יפה נסיונות של ניקים מסויימים שלא די בהוזלת מחירי השוק, אף 'מסבירים' לנו מה לא טוב ביוזמה ברוכה זו...

אין צורך להתחייב, אבל ממליצים להצטרף להתחייבות כדי שהענף שאתם יושבים עליו לא יכרת..

בהצלחה ובברכת ברכה והצלחה
ועבודה מתוך ישוב הדעת
הנהלת האתר.

אגב, מי שכתב שזה קרטל, מומלץ לו ללמוד את הנושא כדי לחסוך בזיונות... מחירון שוק זה דבר מקובל, והתארגנות כזו להחזקת מחירי שוק הוגנים ללא מנופול או שליטה מוכחת בשוק, הינה יוזמה ברוכה בלבד.

• הוסף לסימניות
לא יודע אם זה המקום
אבל הייתי צריך לעבוד כמה טפולי שיניים וכמובן חיפשתי את הטוב והזול ולתדהמתי כולם נתנו לי אותו מחיר ואפילו אחד מהם שלף לי מחירון שלמעלה היה לוגו שונה מהקליניקה שלו, ואחד אחר כששאלתי על טיפול מסויים הוא אמר לי "רגע אני הולך לבדוק" ואח"כ אמר לי את המחיר.
אחד אמר לי זהו המחירון ואני מוכן להוריד לך 7% ממנו השני הוריד קצת יותר אחוזים, אבל אף אחד מהם לא שלף לי מחיר מהמותן.

• הוסף לסימניות
תפסיקו להתלונן. אימרו תודה.
מי שחושב שלא יכול לעמוד במחירון הזה בין בגלל גובה המחירים או להיפך, מוזמן לשמור לעצמו את דעותיו ולעשות כרצונו, על טובות לא מתלוננים, או שמקבלים או שמסרבים, אבל וודאי שאין מתלוננים.

• הוסף לסימניות
אשמח אם יוסיפו גם את תחום עריכת הוידאו, והפוסט פרודקשן (אפטר) ליוזמה הברוכה!

• הוסף לסימניות
כתבתי באשכול ז"ל שקשה לי להתחייב לא להוריד מחירים, כמו שכבר כתבו כאן כולם בעבר: אנשים התרגלו שגרפיקה זה דבר שאפשר לשלם גרושים ולקבל.

לכן נראה לי שצריך להכניס לאנשים לראש שגרפיקה זה דבר שדורש השקעה כספית בתמונות פונטים ציוד לימוד וכו', וכמובן המון זמן. ולנסות לחייב את כל הגרפיקאים שלא להוריד מחירים.
אני בשמחה רבה מוכנה לקבל כסף, אבל פוחדת שאם אני אחתום על התחייבות למחירון וגרפיקאית טובה לא פחות תציע ללקוח חצי מחיר הוא ילך אליה.
בינתיים מכל הגרפיקאים בעירי בית שמש חתמו 2 בלבד.
כתבו כאן שאין קשר לרבנים, אבל למה? האם על פי דין תורה מותר לשבור את השוק ולהכריח את השאר לעבוד אף הם במחירי הפסד???
אם יצא פסק או משהו כזה, יהיה לנו יותר סיכוי להמשיך ולקבל עבודות.

• הוסף לסימניות
ליבי תראי, גרפיקאית טובה, שהשקיעה המון כסף בלימודים, והמון כסף במחשב, ובתוכנות, ופונטים, וכו' וכו'. לא יכולה לקחת מחיר זול כי:
1. היא פשוט תפסיד ותזיק לעצמה בטווח הארוך.
2. היא תהיה בדיוק כמו שכנתה הלא מוצלחת שלא למדה והעתיקה.

כעת, התחושה הזאת היא לא רק אצלנו כגרפיקאים אלא גם אצל הלקוחות שלנו, כשהם מקבלים מחיר נורמלי הם מבינים שהגיעו למישהי מקצועית, ברגע שמציעים להם מחיר זול, הם מרגישים שהם הגיעו למישהו לא מקצועי..
ואלו שעדיין מתעקשים למחירים זולים בגלל השכינה שלך, בדרך כלל הם לא אלו שמביאים עבודות משתלמות, בדוק ומנוסה.

לגבי השאלת רב... לא נותר לי אלא לחייך :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349858:
אני חוזר שוב.
אף אחד לא צריך ולא חייב לחתום.
ראית שלא חסמנו את הגישה לראות את המחירון גם למי שלא חותם... נכון?
רק לתועלת והצלחת הענין אנו ממליצים כן להצטרף לעצומה ולאיגוד הזה ולחתום.. יש משהו לא טוב בזה?

לגבי המכתב מהרבנים לקבל רשות לעשות מחירון, נשמע לי טיפה מוזר וגם מצחיק..... מה לעשות.

לגבי קרטל תקראי שוב, ותראי שההתארגנות היא להקפצת מחירים, דהיינו יש מחירון ללולבים, ומגיעים כל הסוכנים, ומשווקים רק למי שימכור במחיר גבוה... אבל כאן אנו נצמדים למחירון (כמו במחירון של מכוניות לוי יצחק.. אה, וגם כמו מחירון של איגוד המעצבים הכללי)

לגבי פרוג זהב, אני די נבוך! אני חשבתי שמחיר של 30 שקל הוא סמלי ביותר על סל מוצרים כמו שטח אחסון חצי גיגה, עם אתר פעיל, ופרסום באתר, ועוד הטבות שונות על מוצרים, פונטים, בתי עסק שונים, כניסה מוזלת לימי עיון, וקורסים בהנחה.

החלטתי להפסיק לכתוב בנושא הזה. גם את הודעתי הקודמת מחקתי.
מי שרוצה לחתום שיחתום ואני את דיעותי ומחשבותי אשמור לעצמי ומקווה שאתבדה.

• הוסף לסימניות
די, יש כאן איזה אי-הבנה.
גינגית חשבה שחייבים לחתום, ולכן הזדעקה, ודי בצדק לו היינו מחייבים.
לאחר שהובהר כאן שין חובה ורק המלצה, הכל בסדר. מי שרוצה חותם ומי שלא לא, ומקווים גם אנו שמי שלא חותם יתבדה עם הזמן.

בהצלחה רבה
אפשר לחזור לשגרה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349867:
אין חובה ורק המלצה, הכל בסדר.
אפשר לשאול מה בדיוק נותנת ההתחייבות (מלבד זה שכמות ההודעות הנמחקות תרד?) שהיא כל-כך מומלצת? :confused:

• הוסף לסימניות
כמו כל חתימה לעצומה, נותנת גב ואומץ לאנשים להצמד למחיר המקובל בשוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349869:
כמו כל חתימה לעצומה, נותנת גב ואומץ לאנשים להצמד למחיר המקובל בשוק.
בנתי, תודה.
ואת הנקודה הזעירה, שלדעת כל-הרבה רבים וטובים, אלו אינם המחירים המקובלים בשוק, אשמור לעצמי.
הרי בין כך מילותי יעלמו כבמטה קסם תוך דקות.

• הוסף לסימניות
חיים, למה נמחקה תגובתי?
תגובתי ממש לא היית מכוונת ל'גינגית', או לאף אחד אחר.

• הוסף לסימניות
בואו נעשה "לומדעס":
מגיע לקוח למעצב/ת והוא / היא מוציא/ה לו את המחירון של פרוג ומראה לו את המחיר. אם הוא / היא יקחו מחיר גבוה יותר, הרי שהם לא צריכים את המחירון, והם לא מפחדים שהלקוח יברח למקום בלתי ידוע ויסחוב איתו יחד את הקדוש ברוך הוא.
ואם הוא/ היא יקחו מחיר נמוך יותר, הרי תמיד יוכלו להעביר את ההרגשה המענגת ללקוח ש"הנה תראה, המחיר צריך להיות הרבה יותר גבוה, ואני לוקח/ת ממך הרבה פחות!" ואז הלקוח קופץ משמחה עד הגג ומודה לקב"ה שהביאו הלום וכאן הוא ישאר לנצח (צמוד למדד כמובן)
יוצא שהמחירון עוזר לאלה שלוקחים מחיר נמוך, הרבה יותר מלאלה שמתכוונים להיצמד אליו, הא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;349875:
בנתי, תודה.
ואת הנקודה הזעירה, שלדעת כל-הרבה רבים וטובים, אלו אינם המחירים המקובלים בשוק, אשמור לעצמי.
הרי בין כך מילותי יעלמו כבמטה קסם תוך דקות.
לא נכון, נאמר כאן שוב ושוב שזה לא מחירים ריאלים, ואני חושב באמת להציע לבדוק שוב את המחירים, אני מסכים שאולי אלו שבנו את המחירון עשו זאת לאחר סקר מצומצם מידי.. אבדוק את הענין ונראה איך עושים כאן מחיון שמשקף את המחירים האמיתים בצורה שקופה ונכונה.
אגב, אין לי סיבה למחוק את זה, אתה יודע טוב שכל ההודעות שנמחקו כאן בשעה האחרונה היו בסגנון בוטה. חבל.

נכתב ע"י n_eli;349878:
חיים, למה נמחקה תגובתי?
תגובתי ממש לא היית מכוונת ל'גינגית', או לאף אחד אחר.
אופס.. מחקתי את כל התגובות על האי הבנה שהייתה, ההתנסחות באשכול היתה לא נעימה, והודעתך נמחקה גם, בשביל להשליט סדר, ולמחוק את שאריות הויכוח הטורדני שנבע מחוסר הבנה.

חיים

• הוסף לסימניות
טוב תראו מה החלטתי לאחר הבנה מתוך האשכולות כאן, ובירור עם כמה ניקים באופן אישי יותר.

המצב הוא שהסקאלה של המחירים רחבה מאד, לכן קשה מאד ליצור מחירון פעם ראשונה על פי סקר שנעשה אצל מספר מצומצם של גרפיקאיות.
ל
טובת הענין אני הולך להכניס לפריזר את כל הדיונים, והחתימות והמחירון, אני מקפיא לבנתיים.

אנו נעשה טופס מקוון שבו כל גרפיקאי ימלא את המחירים האמיתיים שהוא לוקח (בשביל למנוע אי נעימויות הפרטים יהיו חסויים, ולעיני ההנהלה בלבד), כאשר יהיה לנו מספר מרשים של מחירים נוכל לעשות ממוצע על כל מוצר ומוצר מה המחיר שלו, ואת זה נפרסם כמחירון שוק.

זה הרבה יותר הוגן ומשקף את מחיר השוק.

בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;349884:
לא נכון, נאמר כאן שוב ושוב שזה לא מחירים ריאלים, ואני חושב באמת להציע לבדוק שוב את המחירים, אני מסכים שאולי אלו שבנו את המחירון עשו זאת לאחר סקר מצומצם מידי.. אבדוק את הענין ונראה איך עושים כאן מחיון שמשקף את המחירים האמיתים בצורה שקופה ונכונה.
אם כך- רווח לי. הורדתי את הכסא למצב מנוחה, ואת הדגל לחצי התורן...
קבל את מילתי לדגל לבן מצדי, החל מהודעה זו. :)

באמת באמת, היוזמה הזו ברוכה כל-כך, וההשקעה ניכרת לעין. חבל שימנע מרבים וטובים (לא אני...;)) לחתום רק בגלל הרף הקצת מוגזם, וההגדרות הלא מדויקות לחלוטין של מתלמד/מתחיל וכו', כפי שכבר צויין פה לא מעט.

נכתב ע"י prog;349884:
אגב, אין לי סיבה למחוק את זה, אתה יודע טוב שכל ההודעות שנמחקו כאן בשעה האחרונה היו בסגנון בוטה. חבל.
זהו, שהודעותי המתבכינות על המצב בשוק ועל הרצוי והמצוי, ממש לא היו בוטות או כלפי מישו או משו. אבל שטויות, נסלח ואפילו מובן. :eek:

וכעת לאחר רענון הדף, אני רואה שהענינים בהחלט נהיו טובים ויפים ומבטיחים יותר.
איזה יופי. תודה לכל הטורחים והעוסקים במלאכה. אתם עוד תחקקו באותיות זהב בספר דברי הימים של הגרפיקאים לדורותם. יישר כחכם. :)

• הוסף לסימניות
איך ברכות נהפכות לקללות? למען ה' איך? אני שואל ברצינות.

• הוסף לסימניות
ובא לציון גואל ובע"ה המחירון (צעד מבורך לכשעצמו) יעלה מסודר ומתוקן שיתאים גם לנו, הקטנים והנדכאים :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה