היא מתכוונת למה שרואים ביד 2 שיש כמות דירות שגדלה באחוזים ניכרים
אם כי שוב ,כפי שאמרתי שזה ראיה חלקית ביותר
כי יש הרבה אנשים שנמנעים מלקנות דירה וכמות הקונים הפוטנצייאלים גם גדלה
השאלה האמיתית מה יקרה ברגע שאנשים יחזרו לקנות דירות(שזה יקרה ככל הנראה אחרי המלחמה)

מה קורה אחרי המלחמה? הפועלים חוזרים? לאנשים יהיה יותר כסף? לא יהיו במילואים?
אני יודע למשל על עיר מעורבת אחת שאנשים נמעים מלקנות בגלל
המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...

כך סיפרה לי המתווכחת משם

ו
המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...

כך סיפרה לי המתווכחת משם
ואני מכיר אנשים שבזכות המילואים והמשכורות הכפולות יכולים לרכוש דירות דווקא עכשיו

המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...

כך סיפרה לי המתווכחת משם
מעניין כמה זה במספרים בכל הארץ
יתכן שמתווכים/יזמים מספרים לעצמם כל מיני סיפורים
(כמו שסיפרו לעצמם בתחילת המלחמה שעוד מעט מגיע גל עליה מחו"ל)

מעניין כמה זה במספרים בכל הארץ
יתכן שמתווכים/יזמים מספרים לעצמם כל מיני סיפורים
(כמו שסיפרו לעצמם בתחילת המלחמה שעוד מעט מגיע גל עליה מחו"ל)
לא חולק
חושב שזה יתברר אחרי המלחמה.

היא מתכוונת למה שרואים ביד 2 שיש כמות דירות שגדלה באחוזים ניכרים
אני מתכוונת שאין בעיית היצע.
אם כי שוב ,כפי שאמרתי שזה ראיה חלקית ביותר
לדעתך האישית.

בשוק הדיור יש בעיית מחירים. כיום ההיצע אינו מהווה מרכיב בבעית המחירים.
חושבת שהסברתי מספר פעמים בפורום זה על מה זה מתבסס
ולפי השיח כאן לאחרונה התרשמתי שהרבה יותר אנשים הצטרפו לדעה הזאת. אולי ההתרשמות שלי שגויה.

אני מתכוונת שאין בעיית היצע.

לדעתך האישית.

בשוק הדיור יש בעיית מחירים. כיום ההיצע אינו מהווה מרכיב בבעית המחירים.
חושבת שהסברתי מספר פעמים בפורום זה על מה זה מתבסס
ולפי השיח כאן לאחרונה התרשמתי שהרבה יותר אנשים הצטרפו לדעה הזאת. אולי ההתרשמות שלי שגויה.
אין וויכוח על העובדות שיש נסיגה עצירה ומיתון
וגם אין וויכוח שאין כרגע בעיית היצע
הדיון הוא האם המצב כרגע הוא זמני (כי הקונים מסיבה כזאת ואחרת מעדיפים שלא לקנות)
או שהמצב הוא כאן כדי להישאר להרבה זמן

עזבו את התירוצים של המתווכים, הם אלופים בלספר סיפורים, אבל אני לומד מזה שגם הם מודים שיש פחות ביקוש. נוסיף את זה לסיכום שעשיתי אז כבר יש 7 סימנים לירידת מחירים.
6. עלייה פיצפונת במס' פיגורי משכנתא.

גם עלייה של שתי עשיריות האחוז יש לה השפעה. צריך להמשיך לעקוב אם זו מגמה.

לרוב אנשים לא מחכים לפיגור אלא ממחזרים משכנתא או מוכרים את הדירה.

מה שמסביר אולי את סיכום הנתונים בהודעה לעיל.

אין וויכוח על העובדות שיש נסיגה עצירה ומיתון
וגם אין וויכוח שאין כרגע בעיית היצע
הדיון הוא האם המצב כרגע הוא זמני (כי הקונים מסיבה כזאת ואחרת מעדיפים שלא לקנות)
או שהמצב הוא כאן כדי להישאר להרבה זמן
אני לא יודעת למה אתה מתכוון במילה "המצב"
בכל מקרה, ההיצע לא בכיוון להיות בחוסר. לא משהו שישתנה בעתיד הממש קרוב. אלא אם כן תבוא פתאום הגאולה ויהיה קיבוץ גלויות, מה אני יודעת.

לא משהו שישתנה בעתיד הממש קרוב. אלא אם כן תבוא פתאום הגאולה ויהיה קיבוץ גלויות, מה אני יודעת.
אז בטח לא תהיה בעיית היצע...
"מעולם לא אמר אדם צר לי המקום שאלין בירושלים...."

מתוך הכתבה:

כלכלן בכיר בתחום הנדל"ן, שביקש להישאר בעילום שם: "אופתע מאוד אם לא ניכנס ל'סקייל' ארוך טווח של הורדת מחיר משמעותי", הוא אומר. "הנדל"ן בתל אביב הגיע לשיא, וכעת הבועה התל־אביבית מתפוצצת. ירידת המחירים בתל אביב הגיעה לכ–10% נומינלית ו–15% ריאלית. יש היסטריה, גם של מוכרים בשוק יד השנייה וגם אצל הקבלנים. נדל"ן מתבסס על ציפיות, ולמרות נתוני הלמ"ס הבדיוניים, הציבור מבין שהוא בשוק של הזדמנויות. אנחנו אפילו עוד לא בפרומו של הירידות".

זה כבר לא נקודתי: מחירי הדירות בשוק היד השנייה יורדים כבר לא מעט זמן. מלאי דירות לא מכורות גדול מהרגיל הקיים בשוק, פרויקטים של פינוי־בינוי מזרימים אלפי יחידות דיור לשוק, דירות מחיר למשתכן שיוצאות כעת למכירה בסיטונות בעת ובעונה אחת או מבצעי קבלנים בדירות חדשות שמשכו אליו חלק גדול מאוד מהשוק — כל אלה יוצרים מצב שבו מי שקנה דירות יד שנייה לפני כשנתיים או שלוש כדי לעשות עליהן סיבוב, נותר כיום כמעט בלי רווח ונאלץ לכווץ עוד ועוד את המחיר. המשמעות היא ירידות מחירים של עשרות ומאות אלפי שקלים בדירות יד שנייה, הפותחות הזדמנויות לרוכשים.

מתוך הכתבה:

כלכלן בכיר בתחום הנדל"ן, שביקש להישאר בעילום שם: "אופתע מאוד אם לא ניכנס ל'סקייל' ארוך טווח של הורדת מחיר משמעותי", הוא אומר. "הנדל"ן בתל אביב הגיע לשיא, וכעת הבועה התל־אביבית מתפוצצת. ירידת המחירים בתל אביב הגיעה לכ–10% נומינלית ו–15% ריאלית. יש היסטריה, גם של מוכרים בשוק יד השנייה וגם אצל הקבלנים. נדל"ן מתבסס על ציפיות, ולמרות נתוני הלמ"ס הבדיוניים, הציבור מבין שהוא בשוק של הזדמנויות. אנחנו אפילו עוד לא בפרומו של הירידות".

זה כבר לא נקודתי: מחירי הדירות בשוק היד השנייה יורדים כבר לא מעט זמן. מלאי דירות לא מכורות גדול מהרגיל הקיים בשוק, פרויקטים של פינוי־בינוי מזרימים אלפי יחידות דיור לשוק, דירות מחיר למשתכן שיוצאות כעת למכירה בסיטונות בעת ובעונה אחת או מבצעי קבלנים בדירות חדשות שמשכו אליו חלק גדול מאוד מהשוק — כל אלה יוצרים מצב שבו מי שקנה דירות יד שנייה לפני כשנתיים או שלוש כדי לעשות עליהן סיבוב, נותר כיום כמעט בלי רווח ונאלץ לכווץ עוד ועוד את המחיר. המשמעות היא ירידות מחירים של עשרות ומאות אלפי שקלים בדירות יד שנייה, הפותחות הזדמנויות לרוכשים.
אפשר את הכתבה המלאה?

אין לך אפשרות לשלוח עשר כתבות בחודש לחברים?...
מתוך תנאי השימוש
השימוש המותר בתכנים הוא שימוש אישי ופרטי בלבד. המשתמש אינו רשאי לאפשר העברת התכנים או להרשות שימוש כלשהו בתכנים, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, לצדדים שלישיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה