- הוסף לסימניות
- #8,881
?????אנחנו כבר לא בבעית היצע, כידוע.
?????אנחנו כבר לא בבעית היצע, כידוע.
היא מתכוונת למה שרואים ביד 2 שיש כמות דירות שגדלה באחוזים ניכרים?????
מה קורה אחרי המלחמה? הפועלים חוזרים? לאנשים יהיה יותר כסף? לא יהיו במילואים?שזה יקרה ככל הנראה אחרי המלחמה
אני יודע למשל על עיר מעורבת אחת שאנשים נמעים מלקנות בגללמה קורה אחרי המלחמה? הפועלים חוזרים? לאנשים יהיה יותר כסף? לא יהיו במילואים?
מה זה בגלל המילואים?אני יודע למשל על עיר מעורבת אחת שאנשים נמעים מלקנות בגלל
המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...
כך סיפרה לי המתווכחת משם
לא קונים כל זמן שהם חוששים אולי ייקחו אותם למילואים לחזיתמה זה בגלל המילואים?
כן,הם חוששים שיקראו להםמה זה בגלל המילואים?
ואני מכיר אנשים שבזכות המילואים והמשכורות הכפולות יכולים לרכוש דירות דווקא עכשיואני יודע למשל על עיר מעורבת אחת שאנשים נמעים מלקנות בגלל
המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...
כך סיפרה לי המתווכחת משם
מעניין כמה זה במספרים בכל הארץאני יודע למשל על עיר מעורבת אחת שאנשים נמעים מלקנות בגלל
המילואים ....
אנשים נזהרים כרגע...
כך סיפרה לי המתווכחת משם
לא חולקמעניין כמה זה במספרים בכל הארץ
יתכן שמתווכים/יזמים מספרים לעצמם כל מיני סיפורים
(כמו שסיפרו לעצמם בתחילת המלחמה שעוד מעט מגיע גל עליה מחו"ל)
אני מתכוונת שאין בעיית היצע.היא מתכוונת למה שרואים ביד 2 שיש כמות דירות שגדלה באחוזים ניכרים
לדעתך האישית.אם כי שוב ,כפי שאמרתי שזה ראיה חלקית ביותר
אין וויכוח על העובדות שיש נסיגה עצירה ומיתוןאני מתכוונת שאין בעיית היצע.
לדעתך האישית.
בשוק הדיור יש בעיית מחירים. כיום ההיצע אינו מהווה מרכיב בבעית המחירים.
חושבת שהסברתי מספר פעמים בפורום זה על מה זה מתבסס
ולפי השיח כאן לאחרונה התרשמתי שהרבה יותר אנשים הצטרפו לדעה הזאת. אולי ההתרשמות שלי שגויה.
6. עלייה פיצפונת במס' פיגורי משכנתא.
גם עלייה של שתי עשיריות האחוז יש לה השפעה. צריך להמשיך לעקוב אם זו מגמה.
לרוב אנשים לא מחכים לפיגור אלא ממחזרים משכנתא או מוכרים את הדירה.
מה שמסביר אולי את סיכום הנתונים בהודעה לעיל.
אני לא יודעת למה אתה מתכוון במילה "המצב"אין וויכוח על העובדות שיש נסיגה עצירה ומיתון
וגם אין וויכוח שאין כרגע בעיית היצע
הדיון הוא האם המצב כרגע הוא זמני (כי הקונים מסיבה כזאת ואחרת מעדיפים שלא לקנות)
או שהמצב הוא כאן כדי להישאר להרבה זמן
אז בטח לא תהיה בעיית היצע...לא משהו שישתנה בעתיד הממש קרוב. אלא אם כן תבוא פתאום הגאולה ויהיה קיבוץ גלויות, מה אני יודעת.
אפשר את הכתבה המלאה?![]()
פתאום המחירים צונחים: "סוף סוף מצאתי דירה להשקעה ב-500 אלף שקל"
מחירי הדירות מיד שנייה יורדים ברוב חלקי הארץ, ופותחים לזוגות צעירים, משפרי דיור ומשקיעים הזדמנויות שחשבו שהלכו לאיבוד כבר מזמן. "הנדל"ן בתל אביב הגיע לשיא, וכעת הבועה התל־אביבית מתפוצצת"www.themarker.com
מתוך הכתבה:
כלכלן בכיר בתחום הנדל"ן, שביקש להישאר בעילום שם: "אופתע מאוד אם לא ניכנס ל'סקייל' ארוך טווח של הורדת מחיר משמעותי", הוא אומר. "הנדל"ן בתל אביב הגיע לשיא, וכעת הבועה התל־אביבית מתפוצצת. ירידת המחירים בתל אביב הגיעה לכ–10% נומינלית ו–15% ריאלית. יש היסטריה, גם של מוכרים בשוק יד השנייה וגם אצל הקבלנים. נדל"ן מתבסס על ציפיות, ולמרות נתוני הלמ"ס הבדיוניים, הציבור מבין שהוא בשוק של הזדמנויות. אנחנו אפילו עוד לא בפרומו של הירידות".
זה כבר לא נקודתי: מחירי הדירות בשוק היד השנייה יורדים כבר לא מעט זמן. מלאי דירות לא מכורות גדול מהרגיל הקיים בשוק, פרויקטים של פינוי־בינוי מזרימים אלפי יחידות דיור לשוק, דירות מחיר למשתכן שיוצאות כעת למכירה בסיטונות בעת ובעונה אחת או מבצעי קבלנים בדירות חדשות שמשכו אליו חלק גדול מאוד מהשוק — כל אלה יוצרים מצב שבו מי שקנה דירות יד שנייה לפני כשנתיים או שלוש כדי לעשות עליהן סיבוב, נותר כיום כמעט בלי רווח ונאלץ לכווץ עוד ועוד את המחיר. המשמעות היא ירידות מחירים של עשרות ומאות אלפי שקלים בדירות יד שנייה, הפותחות הזדמנויות לרוכשים.
אסור להעלות אותה כי היא בתשלום וזה עלול לסבך את פרוגאפשר את הכתבה המלאה?
אין לך אפשרות לשלוח עשר כתבות בחודש לחברים?...אסור להעלות אותה כי היא בתשלום וזה עלול לסבך את פרוג
מתוך תנאי השימושאין לך אפשרות לשלוח עשר כתבות בחודש לחברים?...
השימוש המותר בתכנים הוא שימוש אישי ופרטי בלבד. המשתמש אינו רשאי לאפשר העברת התכנים או להרשות שימוש כלשהו בתכנים, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, לצדדים שלישיים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //