- הוסף לסימניות
- #10,101
השאלה היא מה יקרה אם גם אחרי שהוא יעשה הכל הוא לא יצליח לעמוד במשכנתא המזוויעה שהוא לקח לצורך ה20/80 שלו?בן אדם יעשה הכל לא למכור בהפסד
ובן אדם שקונה דירה הוא משלים עם המציאות שהמחירים עולים , אחרת הוא לא היה קונה
השאלה היא מה יקרה אם גם אחרי שהוא יעשה הכל הוא לא יצליח לעמוד במשכנתא המזוויעה שהוא לקח לצורך ה20/80 שלו?בן אדם יעשה הכל לא למכור בהפסד
בוקר טוב לעולם החדש שנקרא ירידת מחירים שם לא משנה מה חשבת שקניתבן אדם יעשה הכל לא למכור בהפסד, הלוואת גישור וכו'
זה תופעה פסיכולוגית שנקראת ״אפקט העלות השקועה״בן אדם יעשה הכל לא למכור בהפסד, הלוואת גישור וכו'
לא מדויק, בדור הקודם היה הרבה יותר מקובל להשקיע בנדל״ןוככלל כל דבר בציבור החרדי נעשה בפיגור של כמה שנים כך שאם היו עליות ב-22 אז אנשים התחילו להשקיע ב-23 (אפי' שמשם זה היה במגמת ירידה) ושיש ירידות מחירים היום, בערים החרדיות זה עוד שנתיים
לא נכון יש ירידה אבל לא דרסטיתבריכוזים החרדיים יש דווקא עליות.
איפה למשל ?ממה שאני רואה הירידה במחירים מאוד תלויה גיאוגרפית, ומתרחשת בעיקר בתל אביב.
בריכוזים החרדיים יש דווקא עליות.
אולי ביישוב הישן, ת'כוונת.רכסים המחירים בירידה.
בן אדם יעשה הכל לא למכור בהפסד, הלוואת גישור וכו'
הערב שמעתי מחבר שהתעניין על קניית דירה ברמה ה' בבית שמש בפרוייקט שאמור להתאכלס בקרוב. הדירה שייכת למשקיע שקנה לפני כשנתיים ב2.1M, וכעת הוא בלחץ ומוכן למכור ב1.95M - הפסד נטו של 150K (לפני עלויות קנייה ומכירה).
בשלב הראשון ימכרו כל האלו שאין להם את הכסף ונחנקים עם המשכנתא ואפי' שיפסידוהאם המשקיעים מאמינים שהירידה תמשיך?
אלו שקנו ב20/80 להשקעה ישחררו עכשיו את הדירות למכירה ( למי שניתן למכור ) ?
שזה עצמו יגדיל את ההיצע כבר ויוריד עוד..
ממש נבואה..בשלב הראשון ימכרו כל האלו שאין להם את הכסף ונחנקים עם המשכנתא ואפי' שיפסידו
בשלב השני ימכרו האלו שבטוחים שעוד שנה המחירים יעלו ויגלו להפתעתם שהם רק ירדו יותר
בשלב השלישי זה כאלו שהשקיעו בלי קשר ל20/80 (אין כמעט כאלו) ושהשקיעו לטווח הארוך ויש להם בזמין את רוב הכסף והם יחכו לעוד כמה שנים (לתקוותם שאז יעלה) להשערתי יתכן ומחירי הדירות לעולם לא יעלו יותר אם לא יהיה שינוי קיצוני כמו אם יפסיקו לבנות כך שלא הייתי בונה על עליה (גם ירידת הריבית לא תוריד והרחבתי בזה פעם)
ורק עליות בכפוף לעלית בנית הדירות אבל יתכן שישנו את הבניה ואז זה ירד עוד יותר
מאימתי הזינוק הזה? ומהי נקודת הזינוק? כלומר, כמה היה שווי הנכסים לפני הזינוק?שההון של הישראלים זינק בשנה האחרונה במאות מיליארדים, כרגע סך הנכסים הפיננסים עומד על למעלה מ-6 טריליון שקל!
שמשקיע רוצה לחשוב שהמחירים יעלו יש לו כל מיני הסברים מפולפלים שבדר"כ לא נכונים וכדו'מאימתי הזינוק הזה? ומהי נקודת הזינוק? כלומר, כמה היה שווי הנכסים לפני הזינוק?
מדובר בזינוק של השנה האחרונה?
הוא עולה באחוזים מטורפים בשלושת השנים האחרונות כתוצאה מהעליות הגדולות בשוק ההון הישראלי והאמריקאי.מאימתי הזינוק הזה? ומהי נקודת הזינוק? כלומר, כמה היה שווי הנכסים לפני הזינוק?
מדובר בזינוק של השנה האחרונה?
1. אני לא משקיע בנדלן (מעדיף את התשואה הגבוהה בהרבה בשוק ההון)שמשקיע רוצה לחשוב שהמחירים יעלו יש לו כל מיני הסברים מפולפלים שבדר"כ לא נכונים וכדו'
רק אם אני הייתי מסביר את ההסברים האלו למה המחירים ירדו היו זורקים אותי מהמדרגות
דווקא יש לי דירה חדשה1. אני לא משקיע בנדלן (מעדיף את התשואה הגבוהה בהרבה בשוק ההון)
2. יש לי הרגשה חזקה שאתה מאוד מעוניין שמחירי הדירות ירדו באופן משמעותי על מנת שתוכל לרכוש דירה..
ומשום כך אתה מתנבא כאן בנבואות שכל קשר בינם למציאות הוא מקרי בהחלט.
צר לי לומר לך, הנתונים האובייקטיבים במדינת ישראל מצביעים על עלייה גדולה במחירי הדירות בטווח הבינוני.
אל תחיה באשליות, חבל
אם מדובר במשקיעים בבורסה שמרגישים שהם הרוויחו הרבה כסף, אין סיבה שהם יעבירו את ההשקעות שלהם לנדל"ןהוא עולה באחוזים מטורפים בשלושת השנים האחרונות כתוצאה מהעליות הגדולות בשוק ההון הישראלי והאמריקאי.
תוכל בבקשה להביא בספוילר?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //