עברתי מלמעלה על הפורום....
חלק גדול מאוד מהנתונים המצדדים בעד ירידת דירות, הם מהמאגרים הממשלתיים והרישמיים.
חשוב לזכור, שהראש הישראלי, תמיד עבד ויעבוד שעות נוספות...
למעשה, מתווכים בשטח טוענים שגם יש נהירה [עדיין לא מספיק המונית, אבל יש] לפריפריה וכד', דבר שמייצב גם שם את המחיר, וגם במרכז, ירושלים לדוגמה, בוודאות, בתקופה האחרונה המחיר מתאושש על עצמו, ומתחיל לעלות אחרי קיפאון מסויים.
אין מה להגיד משווקים אמינים פי 10 ממנו הם בלי נגיעות כלל (חוץ מכסף) זה מכת מחץ לפורום (התחלתי לעבוד בשיטה שעובדים מולי)
וכמובן שחוץ מכושר שכנוע אין להם שום מקור למה שאומרים

היכן אתה עוד רואה בנייה מאסיבית למגזר החרדי?????
ואם אין הרי אנשים צריכים לגור איפה שהוא אלא ע"כ שיש ואם יש אז המחיר לא יעלה
ולגוף העניין מי אמר לך שלא יפחו פריפריות נוספות, על עכו שמעת?(דוגמא לא שזה יפתור את הבעיה) ולדעתי באר שבע בדרך סמוך על המשיקיעים המופסדים שיפתחו שם קהילה
ופעם כתבתי בפורום פריפריה שיש אלפי דירות לחרדים בפריפריה בבניה רק תפתח את העיינים (אם תרצה אני יעתיק לך)

• תודה
Reactions: S10
כל הטבלאות מסיטים את עיקר הנושא
יש יותר היצע מביקוש (היום) נקודה.
ומי שמתווכח הוא לא בדק ,יש נתונים פשוטים בכל מקום (והובאו בעבר בפורום ולכל המתעצלים להסתכל אל תגיבו )
בלי טבלאות והסברים מסובכים

אתה חושב שלעד יהיה ירידות?
השקעה בנדל"ן היא לטווח ארוך!!!
וכמובן לא קונים לפני שבודקים, אני יודע על כמה אנשים שגם בתקופה הזאת עשו רווחים נאים של מאות אלפים עם עסקאות של פריסייל- באופן אישי עשיתי בדיקה באחת התקופות החזקות שנמכרו פריסיילים ו95% מהפריסיילים לא שווים, אבל יש גם שכן, (לדוגמא מכרו דירות 3 חדרים בירושלים ב 23 אל"ש למ"ר)ובהחלט צריך לברור, ועכשיו זה הזמן לנצל הזדמנויות, לקנות מאנשים שמוכרים בהפסד כי לא ידעו למה הם נכנסו.
גם אלה שקנו במחיר יקר- אם הם ימשיכו להחזיק בדירה לעוד מספר שנים- ברוב המקרים לדעתי יעשו רווח.
מה יקרה לטווח הארוך א"א לדעת
אבל לידעתך רוב משקיעי הפריסייל הם לטווח הקצר (כי אין להם את הכסף ושנה או שנתיים שמשלמים משכנתא יותר משכירות ועליית ערך שוברת את רוב האנשים )
המשקיעים החזקים יצאו מהשוק ב-23 ורק החלשים בלי הכסף וההבנה נכנסו במקומם (ושוב אני לא מכליל את כולם)
אחרי שקינאו במשקיעים שלפני הקרונה רק שהתהפך עליהם הגלגל וזה אומר שהיעקר זה העיתוי ולא ראש בקיר
היו צריכים להבין דבר פשוט שאם מישהו רודף אחריך לסגור עיסקה תברח ממנו כמו מאש (הקבלנים מבינים יותר טוב מאיתנו מה באמת הולך רק שלנו מזמרים זמירות אחרות)

גם אם ההיצע יותר גדול מהביקוש הצרכים וודאי לא ירדו וזה ששוק השוכרים לא נכנס כרגע לשוק הקניה זה לא אומר כלום ברגע שיהיה ירידת מחירים כל שוק השוכרים יעוטו על הדירות ואז המחירים שוב יזנקו
בגודל המצוקה תעיד עליית המחירים והביקושים הגבוהים מאד בענף השכירות

בפעם העשירית לי ולרוב אלו שאומרים שהמחירים ירדו יש להם דירה ואלי אפי' כמה (רוצה צילום חוזה?)
ותפסיקו לומר שאנחנו נגועים גם אם הדעה שלנו לא נשמעת לך ולהרוס את הפורום כי אנחנו מסברים ואתם לא
ואם לא ראית כבר כתבתי לפני כמה ימים שירושלים לפני הירדיות מה לעשות שלירושלים יש חוצניקי" כמו מצפה לישועה שלא מעודכנים שהמחירים יורדים וממשיכים לרדת יותכן שבי-ם צפציפית לא כ"כ ירד וכתבנו אלף פעם שכל מקום ואזור לגופו ואם ז מעניין אותך הדירה שלי שמלפני שנתיים קניתי עלתה ותעלה עוד (קצת ובמשך גם תרד קצת) וזה לא קשור לזה שהמחירים בירידה
השיטה להתווכח לא עניני היא לצחוק וכבר אמרו חז" ליצנות אחת דוחה 1000 הסברים וזה השיטה של כולם החושבים שהמחירים יעלו ואני עם מתלוצצים לא מתעסק רק אם מי שרוצה להבין וזה תגובתי האחרונה לכם (בלנ"ד תלוי כמה תצליחו לעצבן אותי עם השטויות שלכם)
אני ממש מתנצל לא התכוונתי לפגוע להיפך אני נהנה מהניתוח של המצב שלך
ומסכים עם הרוב
באמת אני מחפש מציאות בירושלים אני מתכוון ממש מציאות כמו דירה במעלות דפנה 4 חדרים ב3.1/3.2 או דירה בנווה יעקב 4 חדרים ב1.7/1.6 במקום 2 מליון ואני באמת מחכה לירידות חדות מאוד למרות שיש לי דירות
אני מאמין שלא כתבת מפוזיציה ומתנצל אם פגעתי

גם אם ההיצע יותר גדול מהביקוש הצרכים וודאי לא ירדו וזה ששוק השוכרים לא נכנס כרגע לשוק הקניה זה לא אומר כלום ברגע שיהיה ירידת מחירים כל שוק השוכרים יעוטו על הדירות ואז המחירים שוב יזנקו
בגודל המצוקה תעיד עליית המחירים והביקושים הגבוהים מאד בענף השכירות
אם יש היצע גדול גם מחירי השכירות ירדו העיקר באזורים של משקיעים (ראה ערך חריש ובאר שבע)
ואם יהיו ירידות כולם יסתערו מיד- אז הנה התחילו כבר הירידות (מומלץ להתעדכן בלמ"ס ובק"ס התחיל ירידות ביח"ד) ודווקא הביקושים יורדים
לחשוב לפני שמגיבים...
הרבה אנשים מדברים ממשאלה או מפחדים שיפסידו והרגש מדבר ולא השכל (מי שאומר שהמחירים יעלו בדר"כ הוא נגוע)

מי שקונה פרייסל משול הדבר למי שלוקח הלוואה עם ריבית ומשקיע 1,000,000 ש"ח ב S&P500 לתקופה של שנה שנתיים עם תאריך ברור למימוש ההשקעה וחייב להוציא גם בירידות החדות, לכן זה אומר שהשקעה לטווח ארוך לא משתלמת?, תמיד השקעה לטווח קצר עם תאריך ברור למימוש ההשקעה היא ברת סיכון גבוה...

מי שקונה פרייסל משול הדבר למי שלוקח הלוואה עם ריבית ומשקיע 1,000,000 ש"ח ב S&P500 לתקופה של שנה שנתיים עם תאריך ברור למימוש ההשקעה וחייב להוציא גם בירידות החדות, לכן זה אומר שהשקעה לטווח ארוך לא משתלמת?, תמיד השקעה לטווח קצר עם תאריך ברור למימוש ההשקעה היא ברת סיכון גבוה...
חכם לומר זאת היום
פעם זה לא היה כך (הנדל"ן עלה ברציפות 20 שנה פרט אולי לכמה חודשים בודדים) ומה לעשות ששוק הנדל"ן לא תנודתי כמו שוק ההון
כך שהמשל לא מתקרב לנמשל
לחשוב לפני שמגיבים...

אם יש היצע גדול גם מחירי השכירות ירדו העיקר באזורים של משקיעים (ראה ערך חריש ובאר שבע)
ואם יהיו ירידות כולם יסתערו מיד- אז הנה התחילו כבר הירידות (מומלץ להתעדכן בלמ"ס ובק"ס התחיל ירידות ביח"ד) ודווקא הביקושים יורדים
לחשוב לפני שמגיבים...
הרבה אנשים מדברים ממשאלה או מפחדים שיפסידו והרגש מדבר ולא השכל (מי שאומר שהמחירים יעלו בדר"כ הוא נגוע)
תודה רבה על הציונים...
אם הסיבה שיש ירידות בביקושים זה בגלל שאנשים פנו לאפיק של שכירות לא יתכן בעולם שגם מחירי השכירות וגם מחירי הקנייה ירדו אלא אם כן אנשים התחילו למות בכמויות מסחריות....
דווקא באיזור שאני גר בו (בני ברק) מחירי השכירות מזנקים משמעותית

דווקא באיזור שאני גר בו (בני ברק) מחירי השכירות מזנקים משמעותית
מעניין שבבני ברק שלי מחירי השכירות מדשדשים ומטה
ככה זה ב2025 שלוקח ארבעים דקות להדביק יחידה.

נערך לאחרונה ב:
לחשוב לפני שמגיבים...
זה נשמע שאתה ממש יודע לתזמן את השוק ברמה של דקות ושניות, לכתוב הנה והנה והנה זה אפילו לא בדיחה זה ראיה מטווח אפס, לחשוב ששוק הדיור הולך לקיפאון מההוכחה של הלמ"ס לרבעון וחצי זה אפילו לא בדיחה בסביבת ריבית של 6% ואינפלציה של דירות קבלן

מעניין שבבני ברק שלי מחירי השכירות מדשדשים ומטה
ככה זה ב2025 שלוקח ארבעים דקות להדביק יחידה.
אם 4,200 ש"ח ליחידה 50 מ"ר חדשה זה דשדוש אז אתה בהחלט צודק
בהחלט ירדו הביקושים ליחידות 35 מ"ר ישנות וזה קשור לתנאים נורמלים יותר שזוג מחפש

חכם לומר זאת היום
פעם זה לא היה כך (הנדל"ן עלה ברציפות 20 שנה פרט אולי לכמה חודשים בודדים) ומה לעשות ששוק הנדל"ן לא תנודתי כמו שוק ההון
כך שהמשל לא מתקרב לנמשל
לחשוב לפני שמגיבים...
אין שום קשר למה היה 20 שנה, השקעה בכזה סדר גודל (קניה קבל"ן סיכונים) לא עושים עם תאריך תפוגה נקודה.

איני אומר שרוב המשקיעים יקרסו, אבל ברבות מהעסקאות הללו הנזק הוא הרבה יותר מ150,000. שמעתי על אחד משלנו ששקל לקנות במגדל בנתניה ביותר מ4 מיליון! סביר להניח שהנזק במקרה כזה יעמוד על יותר קרוב ל400,000!
אני יוצא מתוך נקודת הנחה, שהשוק לא יתן לקריסה מאסיבית מידי להתרחש.
כבר שמעתי שניתן לקחת אחוז מימון גבוה (בריבית בהתאם) דרך חברות מימון שלא כפופות למגבלות של הפיקוח על הבנקים, אבל כן יכולות למשכן נכסים.
יתכן גם שהמשקיעים יצרפו משקיע נוסף (או את ההורים שהתחייבו על דירה??) כדי להשלים את ההון העצמי
וגם יתכן שהקבלן יסכים לדחות 20% מהתשלום למשך שנתיים (כבטוחה הוא יכול להחליט שהוא לא משלים את הרישום בטאבו) כדי לחסוך מעצמו את הצורך לשווק את הדירות מחדש (וגם להרוויח תכנון מס נחמד על הדרך).

גם לא בטוח שניתן משפטית לגבות את כל התשלום הראשון כקנס אפילו אם מבטלים את העסקה, כי הרוכש יכול לטעון שהטעו אותו.

מאמיני המצווה ה614 של רכישת דירה במגדל בארץ הקודש לא נעלמו מן העולם, והם ישמחו לרכוש דירה מרוכש פריסייל שיוכיח להם באותות ובמופתים שהוא מוכר להם את הנכס בקצת פחות ממה שהוא קנה על הנייר, ולמרות שזה עדיין יותר גבוה מדירות בנויות בשכונות הסמוכות הרי ברור שלקנות ממי שמוכר בהפסד זאת מציאה שאסור לפספס ;)

לדעתי הכי שווה לקנות עכשיו שיש ירידות ככה קונים יותר בזול
דירות הן לא מניות.
העלות הכספית של התהליך קניה ומכירה הוא לא נמוך בכלל, ולכן גם שהנכסים בירידות, ואפילו אם אנחנו יודעים בבירור שהם צפויים לעלות מעט, זה לא בטוח שזה משתלם.

fc73e99c-be7b-4428-8b3a-354930c48867_6.jpg

קבצים מצורפים

• יותר משקיעי נדל''ן מוכרים את הדירה בהפסד.pdf
    KB 89.8 · צפיות: 18
  • יותר משקיעי נדל''ן מוכרים את הדירה בהפסד.zip
    KB 70.6 · צפיות: 10
מה קורה באשכול??
יום אחד לא פתחתי אותו
ואאווווווווווווו

מגיע אדם שטוען שקרובי משפחתו קונים דירות...........................
יש שתי אופציות או שהם מהאלה שכן קונים, ושיהיה להם בהצלחה...
אבל הנתונים מראים שיש ירידה גבוהה במספר העסקאות,
הוא לא מכיר אותם, מצויין !!!!!!!!!!!!!!
במשפחה שלו אין ירידה........................

או שהם קונים באזורים שבהם לא הייתה ירידה במספר העסקאות, ויש מקומות כאלה, שויין................

עכ''פ יהיה שווה לעקוב אחרי הנתונים הבאים

מספר הדירות הלא מכורות בידי הקבלנים.
ועליה או ירידה במספר העסקאות בניכוי מחיר מטרה.
חבל להמשיך להתווכח, [היי זה כיף, מסכים]
במידה ויהיה שינוי נכריז על שינוי מגמה, לבנתיים המגמה העכשווית של זחילה למטה, ממשיכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה