כללי מחיר לקרובי משפחה

• פותח הנושא RB12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני אישית, מעדיפה לא לבצע עבודות למשפחה (אני לא מתכוונת להורים ואחים אלא לדודים ושאר קרובים).
אני חושבת שבמקרים כאלו - שתי הצדדים נדפקים..
הגרפיקאי - הוא חשב לתת משהו מסויים בסכום מסויים או בחינם, ולבסוף הקרוב משפחה ביקש שיוסיף "רק את זה, ואת זה, ולשנות רקע, ואולי בצבע אחר..?", ולגרפיקאי שכבר נתן מחיר או שחשב שזה יקח X זמן כבר לא נעים להגיד - הי דוד, הגזמת!
והקרוב מישפחה - מלכתחילה הוא קיבל מחיר נמוך או שקיבל בחינם, והוא לא מבין שכל התוספות שהוא מבקש מצריכות הרבה עבודה (הרי ללקוח אנחנו מסבירים שהבקשה חריגה בתוספת תשלום) , והוא לא מבין למה אנחנו עושים חצי פרצוף או שהוא חשב שיקבל משהוא אחד וקיבל טיפה שונה, או שקראו תקלות (עם הדפוס, המגיה, המתכנת או כל בעל מקצוע שלישי) או שזה לקח יותר זמן או מליון אלף סיבות אחרות.....
ומה שיוצא מכל הרצון הטוב הזה, ששתי הצדדים לא מרגישים בנוח אחד מהשני, ואני שמעתי סיפורים על הבה הרבה יותר מיזה..

עזבו אתכם.. למה להרוס קשרים עם משפחה?!
אני הכי אוהבת בעולם את המשפחה שלי, ולכן רוצה שהקשרים ביננו יהיו הכי טובים ושמחים..
אגב, זה כנ"ל גם לגבי חברים..

• הוסף לסימניות
סוג ה"בקשות החינמיות" נחלק לשניים: 1. עבודות פשוטות כג' אחות גננת שמבקשת מסגרת נחמדה לדף קשר (10 דקות עבודה), מזכרת לאירוע משפחתי (במקום להביא עוגה, תכיני לנו ברכון קטן...) 2. עבודות שדורשות הרבה יותר מקצועיות ומאמץ כג': לוגו לעסק חדש, (אנחנו משקיעים עכשיו המון כסף, את ודאי מבינה שכשנתחיל להרויח ניתן לך משהו), פרסומת לעסק (כדאי לך להופיע בעיתון איקס, הקרדיט שלך יגרור המון טלפונים) וכו'.
לסוג הראשון של הבקשות אני לעולם לא מסרבת, אפילו במחיר של לילה ללא שינה. זאת התרומה שלי למשפחה, ולא הייתי מתחלפת עם הגיסה שהתבקשה להכין מנה אחרונה וללכלך 5 קערות בשביל זה.
לסוג השני יש את היתרון של התשובה המנצחת שתמיד משאירה למבקש הבקשה מוצא של כבוד: אחרי שאני מתעניינת ומקבלת פרטים מפורטים אודות העבודה הנדרשת (וכמובן מבטיחה לא לגלות לאף אחד כי זה עדין סוד שרק אני נחשפת אליו מתוקף היותי הגרפיקאית של המשפחה...) אני שואלת, חצי בהומור, חצי בתמימות: אז איך את/ה מעדיף/ה לתגמל אותי - בכך וכך אחוזים מהרווחים בחודש הראשון, או בברטר - תביא לי כך וכך תמורת כך וכך..? בדרך כלל מגיע אז צחוק קצר וקצת מבוהל, ואז: "מה פתאום, מה פתאום, שלא תחשבי לרגע שפניתי אליך בשביל לחסוך או משהו כזה. אני רוצה שתגידי לי בדיוק כמה את לוקחת על עבודה כזו..."

• הוסף לסימניות
לא רוצה להכנס כן לעשות או לא לעשות
מה שכן
או חינם (על בסיס זמן פנוי)
או בתשלום מלא
אם עושים במחיר סימלי או מוזל 2 הצדדים לא מרוצים

• הוסף לסימניות
אני בעד להשקיע במשפחה.
ושלא על מנת לקבל פרס.
כמובן אם מישהו מבקש ממני חוברת 40 עמודים (וזה קרה)
וכשיהיה לי אשלם...
אמרתי שאין לי זמן אבל אני מוכנה לדאוג שגרפיקאית מתחילה תעשה את זה ואני אשלם לה,
שוב, כי אני מאמינה בלתת למשפחה, ומכל הלב,
אז התגובה היתה: "לא, מה פתאום, לא התכוונתי שתוציאי על זה כסף, אל רק זמן"...

• הוסף לסימניות
אני בעד לפרגן לאחים הבעיה שהם לא מוכנים לקחת בחינם.
בד"כ יש להם מחיר טוב.
אבל לאבא בחינם מכל הלב עם כל ההשקעה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה