מחפשת את מהלאל להשאלה לפסח

• פותח הנושא MV25
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
זה מאוד מאוד לא ספר של 'רציחות', ואם מוזכר שם שאנשים נהרגו במלחמות זה ממש לא הנושא של הספר ולא העניין הראשי וגם לא המשני בו.
הספר מלא מלא מלא מסרים, יהודיים ורגשיים ופסיכולוגיים ומוסריים ואנושיים... בלי סוף! חוץ מהמסרים המרכזיים העוצמתיים וחוץ מהעלילה שבפני עצמה הייתה ראויה מספיק להחזיק ספר גם בלי שום מסר שהוא.

• הוסף לסימניות
נדמה לי שקראתי את זה אבל לא זוכרת בטוח - האם זה הספר על כאילו ממלכת הכוזרי? אם לא - תזכירו לי מה הסיפור בקצרצרה

ואם זה כן... ובכן אני רצה להשיג את ההמשך...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;750025:
זה מאוד מאוד לא ספר של 'רציחות', ואם מוזכר שם שאנשים נהרגו במלחמות זה ממש לא הנושא של הספר ולא העניין הראשי וגם לא המשני בו.
הספר מלא מלא מלא מסרים, יהודיים ורגשיים ופסיכולוגיים ומוסריים ואנושיים... בלי סוף! חוץ מהמסרים המרכזיים העוצמתיים וחוץ מהעלילה שבפני עצמה הייתה ראויה מספיק להחזיק ספר גם בלי שום מסר שהוא.

העלילה שלו מורכבת מהרבה רציחות, ודם- זה לא נכון לאמר שלא
אבל זה ממש לא מה שזוכרים ממנו אח"כ, העלילה שלו היא בעצם רקע לתהליכים נפשיים וכו' שעוברים על הגיבורים, למרות שהיא חכמה ומענינית היא לא הנושא.

במהללאל העלילה הרבה יותר רגועה- אז מי שנהנה רק מהעלילה של איסתרק יתאכזב עכשיו קשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;750024:
אולי אני כבר בת 45?

אז אולי זה כבר לא כ"כ לגיל..........:eek:
אבל אני חושבת שעדיין יהיה מה לקרוא בו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;750027:
נדמה לי שקראתי את זה אבל לא זוכרת בטוח - האם זה הספר על כאילו ממלכת הכוזרי? אם לא - תזכירו לי מה הסיפור בקצרצרה

ואם זה כן... ובכן אני רצה להשיג את ההמשך...;)

כן זה זה.
רוצי, תהני :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;750030:
העלילה שלו מורכבת מהרבה רציחות, ודם- זה לא נכון לאמר שלא
אבל זה ממש לא מה שזוכרים ממנו אח"כ, העלילה שלו היא בעצם רקע לתהליכים נפשיים וכו' שעוברים על הגיבורים, למרות שהיא חכמה ומענינית היא לא הנושא.

במהללאל העלילה הרבה יותר רגועה- אז מי שנהנה רק מהעלילה של איסתרק יתאכזב עכשיו קשות.

דיברתי על מהללאל ולא על איסתרק.
באמת יש הרבה רציחות באיסתרק? ממש לא נראה לי. קראתי גם אותו, אבל זה היה ממש מזמן אז אני לא יכולה לחתום. במהללאל, בכל אופן, זה ממש לא תופס שום מקום בכלל.

ואני לא חושבת שמי שנהנה רק מעלילות יתאכזב ממהללאל - הוא ספר מאוד עלילתי, גם העלילה הראשית מרתקת ויש בו גם המון עלילות משנה, והוא מלא התרחשויות והפתעות, מהפכים ודרמות עם כל אחת מהדמויות הרבות שבו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;749994:
אפשר לגמרי,
אבל לא מומלץ כי אח"כ איסתרק יאבד את כל העוצמה......

לכי לפי הסדר, מובטחת לך חויה אמיתית......
בין הספרים היחידים שקראתי ואמרתי -היה שוה כל דקה..... (ואני קוראת הממממוון-בלי להנות יותר מדי....:(, תולעת אמיתית.....)

שילוב נדיר, של איכות כתיבה, איכות עלילה והמון שכל וטעם,

(אין לי אחוזים, מבטיחה;))

בתור אחת/ד? שכל-כך פופולרי/ת באתר הזה איך יש לך זמן לקרוא?????????? אני תולעת ספרים (לשעבר?:() אבל מרוב עומס ועבודה אין לי זמן לפינוק המדהים הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zoom;750049:
בתור אחת/ד? שכל-כך פופולרי/ת באתר הזה איך יש לך זמן לקרוא?????????? אני תולעת ספרים (לשעבר?:() אבל מרוב עומס ועבודה אין לי זמן לפינוק המדהים הזה...

אני כ"כ פופולארית? נחמד לשמוע.

לידיעתך, יש שבתות....... ;)
והתאור של צברית כאן על אחותה, יכול לתאר גם אותי, גמני קוראת את איסתרק ומהללאל בכל זמן פנוי שיש (או אין:rolleyes:) לי.(בלעתי את מהללאל פעם ראשונה ב-10 שעות רצופות!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;750048:
דיברתי על מהללאל ולא על איסתרק.
באמת יש הרבה רציחות באיסתרק? ממש לא נראה לי. קראתי גם אותו, אבל זה היה ממש מזמן אז אני לא יכולה לחתום. במהללאל, בכל אופן, זה ממש לא תופס שום מקום בכלל.

ואני לא חושבת שמי שנהנה רק מעלילות יתאכזב ממהללאל - הוא ספר מאוד עלילתי, גם העלילה הראשית מרתקת ויש בו גם המון עלילות משנה, והוא מלא התרחשויות והפתעות, מהפכים ודרמות עם כל אחת מהדמויות הרבות שבו.

מי שנהנה נטו מהעלילה באיסתרק- יתאכזב קשות, אין מה להשוות את רמת התחכום.

יש באיסתרק רציחות (קראתי אותו עשרות פעמים אני יודעת אותו טוב טוב :rolleyes:), וזה שאת לא זוכרת רק מחזק את מה שאמרתי שהן וכל העלילה בכלל לא העיקר בספר.
במהללאל באמת אין כמעט, כך שמי שבכל אופן נרתע מרצח (כאילו שבכל מותחן חרדי אחר אין) יכול לקרוא אותו בלב שקט.
(יש שם רצח אחד בטוח- לתשומת לב!)

• הוסף לסימניות
חברה-
יש למישהו להשאיל לכל הפסח במודיעין עילית?

• הוסף לסימניות
סיכמנו שהספר הזה חובה בכל בית......
אז למה להשאיל? רוצי לקנות או שתבקשי לאפיקומן.........

• הוסף לסימניות
אין כסף מיותר.....
אם אני יבקש לאפיקומן לא יהיה לי בפסח....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;750093:
סיכמנו שהספר הזה חובה בכל בית......
אז למה להשאיל? רוצי לקנות או שתבקשי לאפיקומן.........

חובה?
תסבירי לי למה?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה המקום ליחצן או לא ספרי קריאה
אבל בערב פסח שנה שעברה צ'יפרתי את עצמי בסוף כל יום עבודה
בפרק או שניים (בדרך כלל יותר...) מן הספר "הצתה מאוחרת" - עלילה בת ימינו מעורבת בפרקי עבר מתקופת בית שני, מה אומר ומה אדבר, הגעתי לפסח אחרת, פתאום הבנתי מהו קרבן פסח, כמה זה חסר ולה צריך לקוות ולהגעגע, אינני באה לומר את דברי אלה לגבי שאר ספרי המחבר ואינני דנה אודותם. ספציפית - הספר הזה הוא מבחינתי חובה בכל בית יהודי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zoom;750103:
אני לא יודעת אם זה המקום ליחצן או לא ספרי קריאה
אבל בערב פסח שנה שעברה צ'יפרתי את עצמי בסוף כל יום עבודה
בפרק או שניים (בדרך כלל יותר...) מן הספר "הצתה מאוחרת" - עלילה בת ימינו מעורבת בפרקי עבר מתקופת בית שני, מה אומר ומה אדבר, הגעתי לפסח אחרת, פתאום הבנתי מהו קרבן פסח, כמה זה חסר ולה צריך לקוות ולהגעגע, אינני באה לומר את דברי אלה לגבי שאר ספרי המחבר ואינני דנה אודותם. ספציפית - הספר הזה הוא מבחינתי חובה בכל בית יהודי!

אני מרגישה את עצמי מחוייבת למחות...
האנשים של בית שני לא היו כל כך קטנים, אפסיים ורדודים כמו שהספר הזה מציג!!!!!
(בוודאי לא יראי השמים שבהם)
אפילו בדורנו רבים הם בני התורה שקומתם הרוחנית עולה בהרבה על כל ה... ששם, אז לפני 2000 שנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;750104:
אני מרגישה את עצמי מחוייבת למחות...
האנשים של בית שני לא היו כל כך קטנים, אפסיים ורדודים כמו שהספר הזה מציג!!!!!
(בוודאי לא יראי השמים שבהם)
אפילו בדורנו רבים הם בני התורה שקומתם הרוחנית עולה בהרבה על כל ה... ששם, אז לפני 2000 שנה?

יכול להיות שאת צודקת לא נכנסתי עד כדי כך ליחסים בין הדמויות -הגם שזה חלק בלתי מבוטל שחודר בתת מודע לראשו של הקורא- אבל התאורים על יופיו וגדולתו של ביהמ"ק עוררו בי געגועים עזים ולא מעט בכי על מה שהיה ואיננו ואנו רוצים כ"כ שכבר יהיה בקרוב!

• הוסף לסימניות
בתכלס אין בבני ברק להשאלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MV25;750117:
בתכלס אין בבני ברק להשאלה?
ובמודיעין עילית?
(סורי שקפצתי על האשכול שלך...)

• הוסף לסימניות
להסתכל על קטעי המוות וההרג באיסתרק ומהללאל כעיקר, זה ממש החטאה רצינית בקריאת/בחירת הספר...
הספר בא לתאר תקופה רחוקה ועתיקה,
בה לא הרגו אדם ע"י הפצת רכילות עסיסית בכלי התקשורת או באמירות מתוחכמות וחלקלקות.
מי שקראה יוסיפון יודעת שאין הרבה עמודים ללא 'ו--- הרג את...'
אלו אכן היו חיים אחרים.
ספרים אדירים, נדירים ויקרים.

אה, והספר שלי תפוס עד שנה הבאה בערך...
(:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה