אוף. אני קוראת את זה וזה בדיוק מה שאני חושבת על בן ה 14 שלי. הוא מרגיש סוג יאוש אומר שאין לו למה לקום בבוקר כזה מוקדם מה יקרה אם יתחיל להשתעמם בישיבה מ 11 בבוקר....
ואני בוכה לשמוע את זה, קשה לי שככה ילד מרגיש,יאוש וחוזר סיפוק
זה כואב ממש, את צודקת לגמרי.
צריך הרבה כוחות נפש, נשיכת שפתיים והעלמת עין והמווון תפילות.
ולמצוא ישיבה שתתאים
לו ולא לחברה והמשפחה מסביב.
לא לחשוב ולא להעלות במחשבה בכלל את הדברים הללו, כי אם הוא לא מתאים למסגרת רגילה של;
תפילה ב-7
מיד אח"כ ארוחת בוקר (לקח כדור/לא לקח בזמן..)
סדר א
שיעור
סדר חזרה
ת. מנחה
הפסקת צהרים
סדר
שיעור
סדר
ערבית
סדר מוסר
סדר ג
ובקושי יכול לשבת חצי שעה ולהיות מרוכז, איך יצליח ביום הקשוח הנ"ל?! וזה בלי התמודדות ותדמית חברתית 'עצלנות' 'לא יוצלח' 'לא מבין את החומר'..
אתם יודעים כמה חומר לימודי - מפרשים ראשונים אחרונים קושיות תירוצים פלפולים התנצחויות ועוד - יש בסדר היום בישיבה???
ובחור שלא מסוגל לזה (אם בכיתה ז' ח' חא מצא את עצמו.. תבינו לבד מקורה ביש"ק) נאבד מהר, לא מוצא את מקומו, אין סיפוק, למה שיקום בזריזות בבוקר וילך..
לאן? למקום המשעמם הזה?? זה שמעצים את החולשות שלו?
אני כותב ומאריך בכוונה כדי לתאר את המצב שלו - ומנסיון כואב ולא קל תודה לה' -
אם אנחנו כהורים לא נרים את הכפפה אני לא יודעת לאן הדור הזה יגיע.
נוער חייב משו נוסף חוץ מלשבת וללמוד כל היום
לכן חייב לצצוא מסגרות תואמות לילדים הללו, ויש. גם אם הם לא ברמה גבוהה ולא של ירא"ש שרצינו, אבל לפחות במקרה הגרוע טשאר יהודי טוב עם ירא"ש שירצב לבנות בית של תורה ולא יגיע חלילה למקום של שנאת הדת והתורה בגלל הכפיה הזו ועשר שנים של בזבוז זמן והדרדרות רוחנית.. מה יעשה ביש"ג שם ההתמודדות והרחוב הרבה יותר קורץ..
תתעוררו!
ישנם אינספור ישיבות שמתאימות לכל סוגי הבחורים, עם קשב וריכוז, עם פעילויות, עם צוות מכיל.
חבל, הישיבות האלו פורחות ומשגשגות, וחבל שאין מודעות אליהם.
ממליץ לפנות לאיש מקצוע בתחום שנפגש עם הבחור ומתאים אותו לישיבה המתאימה לו.
ישנם כ"כ הרבה ארגונים שעוזרים בזה.
(כמו לב שומע, שתולים של הר' פליסקין, ועוד ועוד)
נכון מאוד
לצערנו יש גם אינספור בחורים עם הפרעות קשב בישיבות רגילות והצוות צריך להצליח לקדם גם אותם,
צריך למצוא פתרון גם לזה.
לא ולא!
בישיבות רגילות אין לצוות ידע ויכולת טכנית ולא כלכלית ע"מ לקדם אותם. הם בשוטף של כולם מפרשים קושיות 40 ילד בשיעור נראלך שהבן שלך או עוד 2 מוחלשים ישב וילמד איתו שיעורים פרטיים?
צריך שאתה תממן אברך מבחוץ כולי האי ואולי..
אם יש לו בעיית קשב ריכוז אימפולסיביות לא בטוח שיעזור כלל. הוא צריך טעם בלימוד ואין לו.
צריך להוציא אותם למסגרת תואמת כדי לתת לו חווית סיפוק. אא"כ הוא מסתדר בסה"כ גם אם הוא לא מהנבחרים.. מצליח לאחוז ראש בסוגיא ולא בוהה ומחפש את הזמן לצאת מהשיעור והסדר..
הבן שלי הרבה פעמים מגיע מאוחר, יוצא מוקדם וכד, ב"ה שהצוות מעלים עין.
וזה מאוווד קשה..
מה איתו? אני עדיין חושב עליו..
מצאתם מסגרת מתאימה?
שמעתי מהרב משה בלוי שכשהוא למד בפוניבז הקטנה היה בחור היפראקטיבי בשיעור שלו, והרב שטיינמן שלח את הבחור לעבוד בנגריה בצהריים, אחר הצהריים הוא היה חוזר לישיבה בכוחות מחודשים. לדבריו אותו בחור כיום אחד מגדולי ראשי הישיבות, הוא סירב לומר את שמו.
חבל שכיום זה לא מקובל וכולם סובלים.
יש היום ישיבות כאלה.
גילוי נאות; הבן שלי נמצא בישיבה כזו וממש פורח..
אם בישיבה הר"מ אומר שהוא הכי מוצלח שתופס טוב את השיעור ויודע וכו' זה הכי שווה בעולם!
יש להם נגרות, מוזיקה, חוות סוסים ובע"ח, התעמלות. 50 אנשי צוות מקצועיים עם תעודות.
בקיצור שווה מאוד.

Reactions: אביגלוש, עזרי בוס, ידית זהב ועוד 72 משתמשים75 //