- הוסף לסימניות
מרוקאים כן אוכלים דגים וחלב...כמה מנהגי מרוקו/ספרד שנשלפים לי:
לא אוכלים בבית האבל
מסובבים את קערת ליל הסדר מעל ראשי המסובין
לא אוכלים חלב ודגים יחד
חוגגים מימונה
טקס חינה
מרוקאים כן אוכלים דגים וחלב...כמה מנהגי מרוקו/ספרד שנשלפים לי:
לא אוכלים בבית האבל
מסובבים את קערת ליל הסדר מעל ראשי המסובין
לא אוכלים חלב ודגים יחד
חוגגים מימונה
טקס חינה
אכן יש כזה מנהגשמעתי שיש לעדות מסוימות מנהג לא לשתות מים בסעודה שלישית או משהו דומה
ביררתי את זהשמעתי שיש לעדות מסוימות מנהג לא לשתות מים בסעודה שלישית או משהו דומה
ממשפחתי ועוד הרבה מרוקאים שבסביבתי לא שמעתי שאוכלים.מרוקאים כן אוכלים דגים וחלב...
אמרו לי שהרב משאש התיר והרב עובדיה התנגדממשפחתי ועוד הרבה מרוקאים שבסביבתי לא שמעתי שאוכלים.
פתחת פה תיבת פנדורה לכל מנהגי הנגד עין הרע של הטוניסאיים...ואי יש מלא מנהגים אצל התוניסאים
אבל משהו שעולה לי עכשיו
כשתינוק מוציא את השן הראשון - עושים מסיבה קטנה ומטגנים סוג של לביבות בדבש.. (אל תשאלו למה ומה הקשר - אין לי מושג - זה משהו עובר בדורי דורות חח)
על אותו קו - לא לתת לתינוק להסתכל במראה לפני שהוציא שן
שמים שום בזר של הכלה - נגד עין הרע
לילה לפני החתונה - כל הרווקות ישנות באותו חדר יחד עם הכלה
יש עוד הרבה - אחרי העבודה אולי אכתוב עוד..
רוב רובם של המרוקאים לא אוכלים דגים בחלב,מרוקאים כן אוכלים דגים וחלב...
אצל המשפחה של בעלי - לא אוכלים (מרוקאים מדורי דורות..)רוב רובם של המרוקאים לא אוכלים דגים בחלב,
אולי יש מעט שהתירו (כלומר, ערכו התרת נדרים) ולכן יכולים לאכול.
חשבתי שכל היקים זה מגיל 6 גם אם לא הולכים בקביעות לביה"כ.# ילד מגיל 9 שהולך לבית הכנסת באופן קבוע מקבל טלית
זה לא רק ייקים, זה חוצניקי.מנהג לשבת בחופה.
אצל החסידים עושים גם לילה לפני הברית סעודה שנקרא ”וואכט נאכט”הולדת בן -
אשכנזים יש את השלום זכר בשבת לאחר הולדת התינוק.
ובלילה לפני הברית -אשכנזים קוראים קרישמע ליד התינוק.
ספרדים - ברית יצחק - לימוד במניין בלילה שקודם לברית.
איזה חוצניקים?זה לא רק ייקים, זה חוצניקי.
גם אניממליצה לך לעשות סקר
צ'אלמערס בעיקר וחלק מהחסידויות.לא יודעת לשייך לעדה אבל המנהגים הבאים:
לא משתמשים בנעליים של נפטר
שבירת חלה עגולה ( בייגל) מעל ראש החתן והכלה בכניסה לחדר ייחוד
החתן דורך על רגל הכלה בחופה או אחרי החופה
מנהג ה'מצוה טאנץ' (חסידים)
לא סועדים זה אצל האחר בפסח (ממישט'זאך נישט)
מנהג נוסף-לרקום בד מיוחד לתינוק לברית-וימפל ואח"כ עושים מזה חגורה לספר תורה.מנהגי היקים: (בתוך היקים יש הרבה מנהגים. לא כל היקים נוהגים אותם מנהגים תלוי מאיזה אזור הם הגיעו )
# לשמור 3 שעות בין בשר לחלב
# ילד מגיל 9 שהולך לבית הכנסת באופן קבוע מקבל טלית
#אישה אחרי לידה לא אומרת הגומל אחרי חודש או הפעם הראשונה שהיא יוצאת מהבית הבעל עולה לתורה והיא אומרת את ברכת התורה
# ליטול ידיים לסעודה קודם הקידוש
#יש שירים מסורתיים במנגינות שעוברות מידור לדור
#קוראים בתורה את הטעמים בצורה קצת אחרת
# לא חייבים לעשות חלאקה דווקא בגיל 3 אפשר מתי שרוצים
# בשיר למעלות בסוף הסעודה יש להם תוספת 'תהילה ה' '
ויש עוד הרבה זה פשוט מה שעלה לי כרגע
לא מוכר לי בתור בוכרית....בוכרים נוהגים לעשות מאזכרות עסק גדול ואירוע של ממש. אוכל מפואר ביותר, טקס הדלקת נרות לעל"נ. הכל לכבוד הנפטר. אם זה לא מתנהל בצורה כזאת, יש חשש של פגיעה בכבודו.
בארה"ב זה ככהאיזה חוצניקים?
בארה"ב, זה לא כך.
ובאירופה, זה כך רק באיזור צרפת שווייץ וגרמניה, היכן שיש יעקעס.
אשמח לשמוע היכן עוד.
אין משמעות למילה "וואכט"וואכט נאכט
וואך=עירני, לא עריסה, עריסה=וויגעלע.וואך נאכט (וואך פירושו עריסה)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים