- הוסף לסימניות
ועוד מנהג אני לא יודעת אם זה של יקים או רק במקרה אני מכירה ממשפחה יקית-
לשמור את הבקבוק יין שהשתמשו בברית ולהשתמש בו בחופה.
מה פירוש הלחש הנהוג:וואך=עירני, לא עריסה, עריסה=וויגעלע.
ההולנדים מחכים חצי שעהלא נכון
רק ההולנדים
הייקים ממתינים 3 שעות
כמו שכתב הקודם, הייקים מחכים שלשה שעות. וההולנדים שעה.ההולנדים מחכים חצי שעה
החסידים הירושלמים ליתר דיוקהחסידים אוכלים יונה שלימה בחדר ייחוד
אצל התוניסאים קוראים לזה : בילאדה חחאצל החסידים עושים גם לילה לפני הברית סעודה שנקרא ”וואכט נאכט”
וגם לטעום מעט בבר מצווה. מנהג יפהפה.ועוד מנהג אני לא יודעת אם זה של יקים או רק במקרה אני מכירה ממשפחה יקית-
ואת פרק התהילים הזה אומרים גם בחופות של יקים אמיתיים.בלת"ק
בעלי ממוצא יקה (גרמניה)
מברכים את הילדים גם בליל שבת וגם במוצ"ש
גם האבא וגם האמא
שרים אחרי הבדלה את שיר המעלות אשרי כל ירא ה'
נכון.ואת פרק התהילים הזה אומרים גם בחופות של יקים אמיתיים.
וגם מנגינות מיוחדות לבין המיצרים שבעא דנחמתאנכון.
ויש להם שיר המעלות של לפני ברכת המזון,
לכל חג מנגינה שונה
במנגינה הנוסטלגית? יוהושרים אחרי הבדלה את שיר המעלות אשרי כל ירא ה'
וואו, גם אני רציתי הרבה פעמים...אחיינים שלי רצו להוציא קובץ של שירים לפי המקור
לשיר לך?
אין לי מוקלט. אבל אבקש מהבן שלי לשיר ואעלה. מעניין אותי אם זה מה שכולם שרים
אחיינים שלי רצו להוציא קובץ של שירים לפי המקור
אבל לדעתי זה כבר לא יקרה. חמי וחמתי נפטרו ולא נראה לי שמישהו עוד יודע את כל המנגינות
יש את רוב ככל המנגינות מתועדות ומוקלטות ע"י כמה מומחים יוצאי גרמניהוואו, גם אני רציתי הרבה פעמים...
זה לא ידעתיוגם לטעום מעט בבר מצווה. מנהג יפהפה.
לא מוכר בציבור החרדילא מוכר לי בתור בוכרית....
ניגנתי פה סקיצהלשיר לך?
אין לי מוקלט. אבל אבקש מהבן שלי לשיר ואעלה. מעניין אותי אם זה מה שכולם שרים
אחיינים שלי רצו להוציא קובץ של שירים לפי המקור
אבל לדעתי זה כבר לא יקרה. חמי וחמתי נפטרו ולא נראה לי שמישהו עוד יודע את כל המנגינות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים