מידע שימושי מחפשת כמה שיותר מנהגים \ מאכלים \ הנהגות של כמה שיותר עדות

מצב
הנושא נעול.
לשיר לך?
אין לי מוקלט. אבל אבקש מהבן שלי לשיר ואעלה. מעניין אותי אם זה מה שכולם שרים
אחיינים שלי רצו להוציא קובץ של שירים לפי המקור
אבל לדעתי זה כבר לא יקרה. חמי וחמתי נפטרו ולא נראה לי שמישהו עוד יודע את כל המנגינות
יש ספר עם תוים של כל המנגינות... ותיעודים
אל דאגה

# וגם כשלובשים את הכובע לשים את הכיפה בכיס
וכשמורידים להלביש
אין הרבה שנוהגים את זה
אבא שלי ראה את הרב שלזינגר מקול תורה נוהג כך
זה בא מהמושג '' תיהיה יהודי בביתך...''
היקס של פעם היו הולכים עם כיפה מרובעת
זה הסיבה שהם הורידו את הכיפה כששמו כובע
כי טכנית הכובע לא נכנס לתוך הכיפה

מה הציבור חושב? נראה לכם שהצבע של כל עדה,מנהגים,תפילות,מאכלים,פשוט הולך ונעלם פה בארץ? אין היון אצל אשכנזים כ'כ הבדל בין העדות,לדעתי כי כולם ביחד בישיבות הליטאיות
ולדעתי זה גם אצל הספרדים של חו'ל לבין של פה בארץ

נערך לאחרונה ב:
עוד מנהג שאני לא יודעת של איזה עדה, אולי מישהו פה יחכים אותי-
את הקידוש של שבת כל הבנים עד גיל בר מצוה אומרים עם האבא.

אנחנו מרוקאים ונוהגים לא לאכול בבית האבל כלום.
ומכירה עוד הרבה מרוקאים שנוהגים כך.
מנהגים מרוקים רבים מקורם באשכנזים שבאו לחזק את היהדות במרוקו - כמו קיטניות

לא לאכול בבית האבל זו הלכה של אשכנזים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה