מידע שימושי מחפשת מתכון לחטיף "שוגי"

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי את זה, לא יודעת מה המקור
חטיפי בריאות
במתוקים אלו יש הרבה דברים בריאים ולצורך יחסי ציבור אפשר לקרוא להם חטיפי אנרגיה. אפשר לגוון בסוגי האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים וליצור בכל פעם ממתק שונה.

חומרים לכ-60 יחידות (בתבנית 20X27 ס"מ):
• 2 כוסות שיבולת שועל
• 1 כוס אגוזים מסוגים שונים (פקאן, קשיו, פיסטוק, שקדים, מלך, לוז)
• 1 כוס גרעינים מסוגים שונים (חמנייה, דלעת, שומשום, פשתן, וגם קוקוס)
• 1/2 כוס שמן קנולה
• 1 כוס דבש
• 1/2 כפית קינמון
• קורט מלח
• 1 כוס פירות יבשים בצבעים שונים (קיווי, משמש, חמוציות), קצוצים גס

אופן ההכנה:
1 קולים בסיר על להבה בינונית-גבוהה את שיבולת השועל, האגוזים והגרעינים, תוך בחישה, כ-3-2 דקות. מסירים מהאש.
2 מביאים לרתיחה בסיר את השמן, הדבש, הקינמון והמלח ומבשלים 3-2 דקות. מוסיפים את שיבולת השועל, האגוזים והגרעינים ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
3 מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפירות היבשים. מעבירים לתבנית מרופדת בשקית קוקי ומשטחים היטב את התערובת. מצננים כ-3 שעות במקרר וחותכים לריבועים.

טיפ: כשמעבירים את התערובת לתבנית (שלב 3) היא עלולה להיות חמה מדי למגע. בכדי לשטח אותה, אפשר לכסות קודם ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה ובמגבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2225701:
ברור שיש דברים בריאים יותר [תפוח למשל....]

אבל, יחסית לעוגות, עוגיות, חטיפים אחרים, החטיף הזה נחשב בריא.
יש בו קוואקר, פצפוצי אורז [ללא סוכר, בהחלט נחשב לבריא], 1/4 כוס סוכר חום לתבנית תנור- כך שבחישוב הסוכר לכל מנה זה אפסי.
הלאה- דבש- לא נחשב ללא בריא.....
שמן- אכן יש בזה 2/3 כוס שמן- ושוב לתבנית תנור כך שבחישוב כללי זה לא רע בכלל....אם מתקבלים כ 65 חטיפים מתבנית תנור אז בחישוב כללי לכל יחידה זה 2/3 כוס שמן חלקי 65.....

והשוקולד- אפשר לוותר עליו

מה שכן - יהיה בריא כמה שיהיה
הוא משמין נוראות!!!
(כמו כל חטיף אנרגיה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י java;2225802:
מה שכן - יהיה בריא כמה שיהיה
הוא משמין נוראות!!!
(כמו כל חטיף אנרגיה...)

דווקא לא.
עשיתי פעם את החשבון המדוייק- יחד עם דיאטנית ולכל יחידה ביחידה שיוצא מ-66 יחידות בתבנית תנור זה כ-55 קלוריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2226355:
דווקא לא.
עשיתי פעם את החשבון המדוייק- יחד עם דיאטנית ולכל יחידה ביחידה שיוצא מ-66 יחידות בתבנית תנור זה כ-55 קלוריות.

למי שלא רוצה מתוק,
יש אפשרות להמיר את הדבש והסוכר בחומר אחר?
אולי חמאת שומשום?
האם הוא ידביק את הקואקר והפצפוצי אורז יחד?

תודה

• הוסף לסימניות
גיסתי הכינה מתכון של פצפוצי אורז, וגלגלה אותו בנייר אפיה לנקניק מדהים, אח"כ חתכה לאורך הרצוי, וקשקשה מעל בשוקלד לבן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אספרסו;2226395:
למה מרגיז לי שאת מתנצלת?....
...לא כל כך התנצלות כמו העמדת דברים על דיוקם כדי שמי ששומרת דיאטה תדע שהיא יכולה בהחלט להכין ולהנות מהחטיף הזה. מנה אחת שווה פחות ממנת פחמימה ומהווה נשנוש נחמד לשעת הצורך.......
אבל תודה שאת דואגת לי.:D
נכתב ע"י שעשוע;2238879:
למי שלא רוצה מתוק,
יש אפשרות להמיר את הדבש והסוכר בחומר אחר?
אולי חמאת שומשום?
האם הוא ידביק את הקואקר והפצפוצי אורז יחד?

תודה

לא ניסיתי. נסי ותעדכני איך יצא.
בינינו- 1/4 כוס סוכר לתבנית תנור-----את בקושי אוכלת גרגיר סוכר בפרוסה אחת.
והדבש גם 1/66 כוס הפרוסה...
חמאת שומשום עתירת קלוריות יותר מדבש, נראה לי.

אלא אם כן את שואלת בגלל הסוכר .אבל בלי סוכר בכלל זה כבר לא טעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2238957:
...לא כל כך התנצלות כמו העמדת דברים על דיוקם כדי שמי ששומרת דיאטה תדע שהיא יכולה בהחלט להכין ולהנות מהחטיף הזה. מנה אחת שווה פחות ממנת פחמימה ומהווה נשנוש נחמד לשעת הצורך.......
אבל תודה שאת דואגת לי.:D

לא ניסיתי. נסי ותעדכני איך יצא.
בינינו- 1/4 כוס סוכר לתבנית תנור-----את בקושי אוכלת גרגיר סוכר בפרוסה אחת.
והדבש גם 1/66 כוס הפרוסה...
חמאת שומשום עתירת קלוריות יותר מדבש, נראה לי.

אלא אם כן את שואלת בגלל הסוכר .אבל בלי סוכר בכלל זה כבר לא טעים.

לא קשור לקלוריות
זה למישהו שלא טוב לו מתוק
והמתכון הזה בהחלט יצא מתוק (גם בלי השוקולד)
כשהורדתי חלק מהכמות של הדבש, החטיפים התפוררו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2225560:
במתכון שאני העליתי יש גם פצפוצי אורז וגם קוואקר. נראה לי שתוכלי להמיר את רוב כמות הפצפוצים לקוואקר.

האם אפשר גם להפך? כלומר להמיר את הקוואקר לפצפוצי אורז או למשהו אחר (אולי קורנפלקס)? פשוט אני מחפשת כזה מתכון רק ללא גלוטן? תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעשוע;2239003:
לא קשור לקלוריות
זה למישהו שלא טוב לו מתוק
והמתכון הזה בהחלט יצא מתוק (גם בלי השוקולד)
כשהורדתי חלק מהכמות של הדבש, החטיפים התפוררו
אז תנסי להמיר לחמאת שומשום ותעדכני איך יצא.
נכתב ע"י נחמדת;2239061:
האם אפשר גם להפך? כלומר להמיר את הקוואקר לפצפוצי אורז או למשהו אחר (אולי קורנפלקס)? פשוט אני מחפשת כזה מתכון רק ללא גלוטן? תודה!
נראה לי שאת יכולה להמיר לקורנפלקס או הכל פצפוצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2239066:
אז תנסי להמיר לחמאת שומשום ותעדכני איך יצא.

נראה לי שאת יכולה להמיר לקורנפלקס או הכל פצפוצים.

קורנפלקס זה עם גלוטן, אני מכינה פצפוצי אורז-בלי גלוטן.-חיקוי לשוגי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;2239168:

קורנפלקס זה עם גלוטן, אני מכינה פצפוצי אורז-בלי גלוטן.-חיקוי לשוגי.

תלוי איזה קורנפלקס. אני מתכוונת לסוג בלי גלוטן כמו של B&D לדוג'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2226355:
דווקא לא.

הכנתי את המתכון שלך כמה פעמים והוא מצוין.
אני רוצה להכין אותו שוב, אבל לחלק למנות של 55 קלוריות כמו שכתבת, איזה גודל כל חלק צריך להיות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;2449359:
הכנתי את המתכון שלך כמה פעמים והוא מצוין.
אני רוצה להכין אותו שוב, אבל לחלק למנות של 55 קלוריות כמו שכתבת, איזה גודל כל חלק צריך להיות?

בתבנית תנור את פורסת 6 על 11. סה"כ 66 מלבנים.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה המהירה.

• הוסף לסימניות
לי יש מתכון קל ובדיוק בטעם שוגי (לי יש תבנית סיליקון גדולה בצורת מלבנים קטנים אז אני שמה את השוגי בתוכו ויוצא לי מיני שוגי)
2 חבילות שוקולד חלבי לבן
2 חבילות שוקולד חלבי חום
בערך 5 כוסות קורנפלקס
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים חבילה וחצי שוקולד לבן עם טיפה שמן ו1/4 אבקת סוכר
מערבבים עם 1/2 2 כוסות קורנפלקס כתוש וממלאים כמעט עד הסוף בחצי מהתבנית \עושים נחשים בגודל הרצוי
עושים אותו דבר גם בשוקולד החום וממלאים את שאר התבנית
ממיסים את השוקולד הלבן והחום בנפרד ומצפים את הבסיס בשכבה דקיקה של שוקולד (לבן על חום וחום על לבן)
וממה שנשאר מזלפים על המיני שוגי
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה