מחפשת מתכון מוצלח לפחזניות

• הוסף לסימניות
אני מחפשת מתכון שהצורה של הפחזניה תשאר יציבה כמו הקנויות המגרות...:rolleyes:
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
זה תלוי גם בצורת ההזלפה: אני שמה בשקית ומציירת כעין שבלול שעיגוליו עולים זה ע"ג זה כחרוט עד לשפיץ. (מקווה שהתיאור מובן) הייתי מצרפת את המתכון, אבל נעלם לי הקלסר של המתכונים אחרי הלידה כשעזרו וסידרו לי את הבית...:(

• הוסף לסימניות
חבל שנעלם.
כנראה המתכון שלך היה מוצלח כי לא תמיד ההזלפה בצורה הזו עוזרת, והפחזניה נמסה לה בתנור:(

• הוסף לסימניות
המתכון שלי יוצא מוצלח בד"כ.
משום מה יש לי תחושה שאני מפספסת משהו באמצע. כי לא יוצא לי "כמו בחנות",
יוצא יפה, טעים וכולם אוהבים מאוד. אבל אני משום מה לא מרוצה מהתוצאה.
לאחר ההקדמה הנ"ל, יש צורך שאביא את המתכון?
אני מקווה להחכים מאשכול זה ממי שמצליח לה באמת הפחזנויות....

בכל אופן כדי שלא יצנח- צריך לאפות בחום גבוה מאוד כ- 6-8 ד'. ואז לפתוח את דלת התנור או להמניך את החום למינימום עד שהפחזניות יתייבשו גם מבפנים. (לזה הגעתי לאחר נסיונות אינסוף לפצח את הקוד של הפחזניות...)

• הוסף לסימניות
צרפי מתכון שיר770,
ובאיזה שלב את מרגישה שזה לא כמו...?

• הוסף לסימניות
בכ"א, המתכון שלי הוא:
להמיס: 1.5 מרגרינה עם 3.5 כוסות מיים. עד להרתחה
להוסיף 3.5 כוסות קמח בבת אחת ולערבב עד שנהיה עיסה שומנית ומאוחדת. (נפרד מדפנות הסיר בקלות)
להכניס למיקסר כמה ד' עד שמצטנן קצת (לא שיהיה קר, אלא שלא יהיו אדים יותר)
להוסיף 6-7 ביצים (תלוי מתי מרגישים שהבצק מוכן- אמור להיות בצק מאוחד וסמיך, יציב אבל בכל זאת דליל כדי שיהיה אפשר להזליף אותו)
להכניס לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול ולהזליף כמו שאמרה נוי.
לאפות כמו שכתבתי בהודעה לפני.

יוצא טעים וכולם מרוצים עד הגג...
אבל לי יש תחושה שזה לא כמו בחנות. מישהו יכול לתרום מניסיונו מה צריך לשפר?

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מצוין

ויוצא לי ממש מצוין וקשה ויפה. אחפש וארשום בעז"ה

• הוסף לסימניות
מצרפת לך תמונה

של הפחזניות שעשיתי ליומולדת של הבן שלי

• הוסף לסימניות
מצאתי את המתכון :

צריך לדייק מאד במתכון של פחזניות שיצא טוב:

בתוך סיר להמיס 75 גרם מרגרינה +מים (כמות המים למלא כוס מדידה עד 75 גרם בסימון של הקמח ) להרתיח את שניהם (מים+מרגרינה) עד שהמרגרינה נמסה לגמרי. לכבות.

מיד אחרי שמכבים (כשזה רותח עדיין)לשפוך 150 גרם קמח לתוך הסיר ולערבב היטב בכף עץ.
להוסיף 4 ביצים בזו אחר זו ולערבב טוב טוב לאחר כל ביצה (כל הקטע זה הערבוב החזק -וזה קשה לערבב כי העיסה לא דלילה בכלל)

ליצור פחזניות (אני משתמשת בכפית ממלאה אותה בעיסה ודוחפת עם האצבע החוצה לתבנית)

לחמם תנור 10 דקות מראש (חום 6-7)
להכניס תבנית עם מים רותחים מעל המסילה שאליה תכניסו את הפחזניות.(האדים חשובים מאד)
להכניס (לאחר שהתנור התחמם היטב) את הפחזניות (מתחת לתבנית המים)
לאפות 40 דקות (או עד שמשחים טיפה ומתקשה)
לכבות.
להשאיר בתנור סגור 10 דקות לאחר הכיבוי
בהצלחה!
אם תרצו אסביר איך אני עושה את "ההדבקה" .

• הוסף לסימניות
תודה רותי12

מחכים להסבר על "ההדבקה"

• הוסף לסימניות
מצרפת פה מתכון שראיתי פעם בעיתון ושמרתי אותו.
ניסיתי אותו ויצא מעולה.
פשוט טעים, ויציב ג"כ.

קבצים מצורפים

• ôçæðéåú.pdf
    1.1 MB · צפיות: 72
  • הוסף לסימניות
ההדבקה:

מכינים משטח \מגש עגול
מכינים חרוט גבוה מקרטון ע"י הכיירים
מכינים מראש כמות גדולה של פחזניות.(אפשר להקפיא לפני המילוי וההדבקה)
ממלאים במילוי שרוצים (יש לי לזה מתכון מאד טעים )
לובשים כפפות בד, הסוכר הנמס גורם לכוויות .
ממיסים על אש קטנה כמות של 2 כוסות סוכר (בלי מים בלי לימון בלי כלום) מכבים מזגן. אחרת הלהבה אינה ממיסה את הסוכר, כשהסוכר הופך לחום (קרמל)ונוזלי מכבים מיד .

תופסים את הפחזניה בכלי כזה כמו פינצטה גדולה וטובלים אותה בסיר הסוכר , חשוב לעבוד מהר כדי שהסוכר לא יתקשה (אם מתקשה תוכ"ד להחזיר ללהבה נמוכה)ומיד מדביקים אותה למגש צמוד לדפנות החרוט .וכך ממשיכים את כל הפחזניות במעגלים מעגלים סביב החרוט לכיוון מעלה .
מידי פעם כשנגמר הסוכר מכינים שוב קרמל וכך הלאה.
חשוב להכין באותו יום שצריך להגיש.
ולהשאיר אחרי שזה מודבק רק במקום ממוזג
בהצלחה

• הוסף לסימניות
רותי12, לפי הודעותייך כאן בפורום אני מבינה שאת טיפוס משקיענית מאין כמותה.
יש מה ללמוד!!!!!!!!!
ותודה על השיתוף

• הוסף לסימניות
משתדלת..

תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;638701:
להכניס תבנית עם מים רותחים מעל המסילה שאליה תכניסו את הפחזניות.(האדים חשובים מאד)
את זה אפאחד לא "גילה" לי...
אני הולכת לנסות.
כי הבצק יוצא לי מעולה והצורות יוצאות יפיפיות...
רק אחרי האפיה- הם רק נראות יפות...:eek:
אנסה מה שאת אומרת, אולי זה הבעיה, כי המתכון זהה.
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;638715:
מצרפת פה מתכון שראיתי פעם בעיתון ושמרתי אותו.
ניסיתי אותו ויצא מעולה.
פשוט טעים, ויציב ג"כ.
עשיתי אותו כעת... הכל כבר בפח! :(:(:(
דייקתי לחלוטין, והבלילה יצא דלילה נוראות... הוספתי כמויות עצומות של קמח עד שנהיה משו. בתנור הכל השתטח מייד, יצאו פיתות...
רק אחת קיבלה כרס קטנה חלולה. ממש עוזר לי. :mad:

אני לא קולטת למה!! :(:(:(:mad::mad::mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;925011:
עשיתי אותו כעת... הכל כבר בפח! :(:(:(
דייקתי לחלוטין, והבלילה יצא דלילה נוראות... הוספתי כמויות עצומות של קמח עד שנהיה משו. בתנור הכל השתטח מייד, יצאו פיתות...
רק אחת קיבלה כרס קטנה חלולה. ממש עוזר לי. :mad:

אני לא קולטת למה!! :(:(:(:mad::mad::mad:
למה לא עשית את המתכון שאני הבאתי?? חבל. זה מתכון שאני עושה שנים ויוצא מצוין.אם תרצי אוכל להדריך אותך יותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;925511:
למה לא עשית את המתכון שאני הבאתי?? חבל. זה מתכון שאני עושה שנים ויוצא מצוין.אם תרצי אוכל להדריך אותך יותר
בדקתי לאחר מעשה, היחסים בין המתכונים די דומים. לא הבדלים כאלו שמצדיקים תוצאה כל-כך כל-כך דלילה. אני פשוט לא קולטת למה!!!!
ואם יש לך טיפים, אדרבה, אעלי לטובת כולנו. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;638701:
צריך לדייק מאד במתכון של פחזניות שיצא טוב:

בתוך סיר להמיס 75 גרם מרגרינה +מים (כמות המים למלא כוס מדידה עד 75 גרם בסימון של הקמח ) להרתיח את שניהם (מים+מרגרינה) עד שהמרגרינה נמסה לגמרי. לכבות.

מיד אחרי שמכבים (כשזה רותח עדיין)לשפוך 150 גרם קמח לתוך הסיר ולערבב היטב בכף עץ.
להוסיף 4 ביצים בזו אחר זו ולערבב טוב טוב לאחר כל ביצה (כל הקטע זה הערבוב החזק -וזה קשה לערבב כי העיסה לא דלילה בכלל).

מקפיצה, כי אשמח לשמוע מה המידות בכוס (ח"פ) של-
המים, והקמח.

קצת דחוף לי.....
תודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה