מחפשת מתכון מעניין לחזה עוף לא מטוגן ולא אפוי

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שיתאים לסעודה של ליל שבת.
תודה :)

• הוסף לסימניות
מה עוד יכול להיות? מבושל? צלוי?
אז ככה- יש מתכון של שניצל טבול בקמח כמדומתני, שמטגנים קלות בסיר משומן ומוציאים, ואח"כ מאדים בו פטריות וכו' ואז מבשלים את החזה בתוך הרוטב. מאד טעים.

צלוי?- על מחבת לוהטת או פסים, מתובל טוב.

שווארמה- לא מתאים לדעתי לשבת, אבל נכנס להגדרה

יש עוף סיני שמתאים לך- מטגנים קלות את נתחים קטנים של חזה, אח"כ מכינים ירקות בסגנון סיני ואז מוסיפים את החזה ורוטב מיוחד.

מה את בוחרת??

• הוסף לסימניות
חזה עוף פרוס ברוטב פטריות
מטגנים בצל מוסיפים פטריות (עדיף טריות) מאדים עוד קצת מוסיפים מים ותבלינים - מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת מרק פטריות/בצל מעט סוכר. מכניסים את החזה הפרוס.
אני בשלב זה מכניסה לתנור אך אפשר בהחלט גם לבשל על הגז.
מגישים עם אורז לבן.

• הוסף לסימניות
מתכון צרפתי.

אין לי כמויות, אני מבשלת כראות עיני:
בצל
שיני שום
פלפל שחור
מלח
שמן
מים
לבשל עד שהבצל מתרכך.
לחתוך לקוביות את החזה ולהכניס עוד כ-10 דק'.

אפשרי להוסיף שימורים עם הרוטב של אפונה וגזר - משדרג מאוד!

• הוסף לסימניות
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
מטגנים בצל (הרבה)
מוסיפים מה שרוצים - רצועות פלפלים, גזר, קישוא, פטריות - הכל או חלק. אפשר גם רק פטריות. ומאדים
מוסיפים חתיכות חזה עוף
מתבלים לפי הטעם - תבלינים, רוטב פטריות, אבקת מרק בצל.
טעים ובריא!
(עכשיו אני רואה שביקשת לא מטוגן, אבל אני מאמינה שהתכונת לשניצל. במרשם הזה לא צריך לשים כמעט שמן. רק טיפה לבצל)

• הוסף לסימניות
אולי שיפודים?
גם קל, גם מרשים למראה וגם אהוב על הילדים.
לא זוכרת כרגע מתכון מדויק, אבל העיקרון פשוט וקל. קוביות חזה עוף במרינדה לפי הטעם, כשביניהן משחילים עגבניות שרי, בצל ופלפלים.
זה גם מתחמם די טוב על הפלטה.

• הוסף לסימניות
וואו! תודה רבה!
יש לי עכשיו כבר רעיונות לכמה שבתות...
נראה לי שהשבת נלך על חזה עם פטריות ואורז.
מה אפשר להוסיף לזה? סלט וזהו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1066958:
וואו! תודה רבה!

סלט חסה עם חמוציות ופקאן סיני (ככה זה הולך אצלנו)

בתאבון
חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1066976:
סלט חסה עם חמוציות ופקאן סיני (ככה זה הולך אצלנו)

בתאבון
חני
תודה :)

לא ילך פה...

• הוסף לסימניות
להשרות חתיכות חזה ברוטב טריאקי, ואח"כ להקפיץ בסיר עם קצת שמן, כ5 דקות מכל צד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1066958:
וואו! תודה רבה!

בטטות... אפשר עם שמיר או עם אגוזי מלך קצוצים עם שמן זית...................................
יאמי...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1066898:
מתכון צרפתי.

אין לי כמויות, אני מבשלת כראות עיני:
בצל
שיני שום
פלפל שחור
מלח
שמן
מים
לבשל עד שהבצל מתרכך.
לחתוך לקוביות את החזה ולהכניס עוד כ-10 דק'.

אפשרי להוסיף שימורים עם הרוטב של אפונה וגזר - משדרג מאוד!

אפשר גם למי שאוהב להוסיף קוביות חצילים אפויים בשמן זית -מעדן

• הוסף לסימניות
להשרות חתיכות חזה ברוטב טריאקי, ואח"כ להקפיץ בסיר עם קצת שמן, כ5 דקות מכל צד.
*אפשר כנ"ל עם רוטב צ'ילי יוצא מעדן.
*כעין סטייק. מאדים בצל ופלפלים, תבלינים..
אח"כ טובלים את פרוסות החזה בקמח שוטחים בתבנית את הירקות המאודים ועל זה את החזה הטבול. ולאפות. ממש טעים וקל להכנה.

• הוסף לסימניות
בדיוק שבת שעברה עשיתי:
השריתי לחצי יום במקרר חזה עם תערובת חרדל קטשופ רוטב סויה דבש לימון
אח״כ במחבת גדולה אש גדולה לשים 2כפות שמן בלבד, טגנתי קלות חתיכות בצל וחתיכות גסות של גמבה (לא לטגן רק קצת להשחים ) ולהכניס חתיכות מהחזה להשחים על אש גדולה כל הזמן ,ככה זה לא סופג הרבה שמן וכשגומרים להשחים מוציאים הכל ומתחילים נגלה חדשה וכך הלאה עד הסוף . יצא מעדן ולא יבש בכלל!!!!
מוגש עם אורז לבן!
בתאבון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1066884:
חזה עוף פרוס ברוטב פטריות
מטגנים בצל מוסיפים פטריות (עדיף טריות) מאדים עוד קצת מוסיפים מים ותבלינים - מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת מרק פטריות/בצל מעט סוכר. מכניסים את החזה הפרוס.
אני בשלב זה מכניסה לתנור אך אפשר בהחלט גם לבשל על הגז.
מגישים עם אורז לבן.
תודה!
יצא מצויין!
קצת שינויים, אבל בכל אופן הקרדיט מגיע לך :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת