מחפשת עבודה...

• הוסף לסימניות
אז למי שעקב אחר העידכונים- אכן התפטרתי בסוף. המנהלת שלי עדיין המומה וזה עושה לי טוב...:(

אני רוצה לעשות הסבת מקצוע וללכת לעבוד בתחום שאני חזקה בו.
מאוד קורץ לי עולם הדפוס. יש לי רקע בגרפיקה, (אבל אני לחלוטין לא גרפיקאית-)
נולדתי עם עכבר ביד (של מחשב...)
וסיימתי לימודי שיווק וקופיריטינג +ניסיון לא גדול בתחום.
כל אלה +כישורים נוספים רלוונטיים.

א. האם לדעתכם עלי לבא ולהציג את עצמי או לחפש 'דרושים' בתחום?
ב. ואם לבא- לאיזה תחום למקד את עצמי? איזה תפקיד בדפוס דורש התמצאות בכל הנ"ל או בחלקם?
ג. מהן הדרישות אליהן עלי לצפות בעולם הדפוס?

ולעונים אודה!

• הוסף לסימניות
הרבה הצלחה!!!

• הוסף לסימניות
כאחד שחיפש עבודה באופן אינטנסיבי בתקופה האחרונה- כמה טיפים:

1- טוב מאד שאת מודעת למה שיש לך להציע- תעשי לעצמך רשימה ארוכה יותר של כישורים, כך כשתציגי את עצמך יהיו לך מגוון של דברים, יותר בטחון עצמי, וגם יהיה לך מבט רחב יותר על האפשרויות שלך- כדאי להיות פתוחים לסוגי עבודות שונים. (אגב, בפניה למעסיקים תשמיטי את ה'לא', "נסיון לא גדול" וכדו'.)

2- שליחת קו"ח היא כלי חשוב, אך לא היחיד, וגם לא המועדף. אחד הכלים היעילים ביותר הוא הפניה למשפחה והחברים שמכירים אותך ורוצים בטובתך. כמה כאלו יש לך- לפחות חמישים, והם מכירים יחד מאות או אלפי אנשים! אחד מהם בוודאי זקוק לעובדת כמותך, דברי איתם ובקשי שיעזרו לך.

3- חשוב ללמוד כיצד להתנהג בראיונות עבודה- אני קיבלתי הרבה תועלת מאימון אישי בענין זה בפרט- ובכלל בחיפוש העבודה.

מקוה שהועלתי, בהצלחה.

• הוסף לסימניות
טוב, אז עד שמצאתי את השרשור שצלל בתהום הנשיה...

המשך עידכונים:
הודעתי למנהלת על התפטרותי. היא נסתה להציע לי 15 ש"ש אבל אני סרבתי. (רק שתבינו: 15 ש"ש=1500 ש"ח!) התעקשתי על 20 ש"ש מינימום.
נפרדנו ברוח טובה. האמת הרוח הטובה נשבה ממני, ומצידה נשב הלם וסערה אמיתית של תדהמה...
שבוע לאחר מכן נקבע יום היערכות, ואני ידעתי שזה לא יעבור בשתיקה...
יום לפני החלה המערכה הגדולה.
מתחילת היום היא מתקשרת: "א.. רציתי לשאול, בעצם, מצאת עבודה?"
השבתי שלא.
"תהיי מוכנה לשמוע הצעות מבית הספר?"
השבתי שכן, אבל כמובן, רק הצעות שתתאמנה לדרישותיי.
היא נאמה קצת על "כמה קשה היום ו-תביני אותנו" ואני השבתי במאור פנים שמבחינה שכלית אני בהחלט מבינה את קשיי העמותה אבל מבינה יותר את חשבון הבנק שלי.
לא הסתרתי ממנה את השיקול האמיתי שלי: לצאת בסוף החודש עם כמה גרושים ביד ולא עם כמה פרוטות... (2000 ש"ח במקום 1500... אם זו לא בושה- זאת חרפה...)

חולפות שעתיים. היא מתקשרת לברר אם 17 ש"ש באות בחשבון.
לא, תודה.

6:00 בערב. טלפון.
זאת שוב היא, המנהלת. "אז את באה מחר?" בנקודה זו פקעה מעט סבלנותי והשבתי בקול הכי רגוע שהצלחתי להפיק ש'אין טעם שאבוא אם אני לא נמנית על צוות המורות'.
"אבל זה בסדר-" היא קוטעת את דבריי, "תבואי, יש לך 20 שעות..."
בקשתי ממנה לחזור על דבריה (לפני יממה העמותה בקשיים ומפטרים מורות, מהיכן צצו תקציבים סמויים?...) והיא חזרה מילה במילה...

טוב, אדרבא, אם נכנעתם- למה לא.. כנראה אני חשובה שם למישו...
מסקנה: אם אתם נחושים בדעתכם- לעולם אל תחששו לעמוד עליה בנחרצות, בכבוד ובסבלנות. הסבירו את עמדתכם בהחלטיות. אם אתם באמת חשובים לבעל העסק/הבוס- הוא לעולם לא יוותר עליכם.

בשולי הדברים אציין כי לא עשיתי זאת כ'תרגיל'- בכל הכנות חיפשתי עבודה וגנזתי את הקלסרים והיומנים- התכוננתי להתחיל פרק חדש בחיים. משמים רצו אחרת.

הצלחות לכולנו.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי, על 20 ש"ש כמורה מקבלים 2000 לחודש? נשמע לי לא הגיוני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;840264:
המשך עידכונים:
הודעתי למנהלת על התפטרותי. היא נסתה להציע לי 15 ש"ש אבל אני סרבתי. (רק שתבינו: 15 ש"ש=1500 ש"ח!) התעקשתי על 20 ש"ש מינימום.
.

לא יאומן! מה את כורה פחם אפריקאי?
זה נגד החוק!

• הוסף לסימניות
לצערנו, זו נחשבת היום למשכורת מכובדת, לפחות במגזר החרדי, מכיוון ש-20 ש"ש במשכורת של 2000 ש"ח פירושו של דבר משכורת של 25 ש"ח לשעה - זה הרבה יותר מהמינימום...

עצוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;840264:
המשך עידכונים:

הצלחות לכולנו.

אז הסכמת? וחזרת לעבודתך הקודמת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sabag412;840374:
לא יאומן! מה את כורה פחם אפריקאי?
זה נגד החוק!
ש"ש זה לא שקל לשעה
אלא- שעות שבועיות

כך שזה חוקי,
אבל עדיין........

• הוסף לסימניות
מילה בסלע: חזק!!! מה שאמרת!
הלוואי ואני יהיה כזו קשוחה למנהלת....

• הוסף לסימניות
איזה מקצועות לימדת? אולי תנסי להציע את עצמך בתיכונים או סמינרים ששם מקבלים הרבה יותר!

• הוסף לסימניות
עדיין לא הבנתי, מורה קיבלה 15 ש"ח לשעה? כתוב שם 15 ש"ש=1500 ש"ח
איך זה יכול להיות? רק אני הבנתי כך?
וגם 20 ש"ח לשעה גם אם זה חוקי זה פשוט-לא!!! לא הגיוני שמורה תעבוד בשכר כזה!
לענין המקצוע- יכול להיות גם במשרדים של צלמים גדולים (או משרד של כמה),

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sabag412;840469:

15 שעות שבועיות=1500 ש"ח בחודש...
עוד רגע אני אעלה כאן סריקה של התלוש שלי והכל יהיה מובן עד אימה....:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sabag412;840469:

15 שעות לשבוע זה 60 שעות בחודש. 1500 לחלק ל60 זה 25 ש"ח לשעה.

• הוסף לסימניות
לא יאומן, והיית מורה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תילתן;840496:
עובדתית, זה פשוט לא נכון.

השכר החודשי הממוצע במשק לשכיר הוא 8,881 ש"ח
השכר החודשי הממוצע של עובדי מדינה הוא יותר מ12,000 ש"ח

אבל אלה נתונים כלליים, אנחנו רוצים להיות ספציפיים- אנחנורוצים לדעת מה השכר הממוצע של:
שכיר, אישה, בעלת מקצוע טכני, ללא השכלה אקדמאית
אז כאן השכר הממוצע הוא: 7,100 ש"ח בערך, או 51 ש"ח לשעה.
(לפי נתונים של הלמ"ס משנת 2010, ראה קובץ מצ"ב)

עד כאן דיברנו על שכירים.

לגבי עצמאים, אפשר להסתכל על סקר השכר הגדול שנערך בXPLACE לפני שנה בערך
http://www.xplace.com/2011PricingDesign.xpl
לפי נתוני הסקר, השכר לפרילנס בתחום עיצוב גרפי מתחיל מ108 ש"ח.
מחיר הגיוני לשעה של גרפיקאי מקצועי ומנוסה שיש לו ידע יותר משוכלל מביצועיסט פשוט, הוא בסביבות 130 ש"ח לשעה.

אז פעם הבאה, נא לעשות שיעורי בית לפני שמשחררים הצהרות ריקות.
קבצים מצורפים

עוד מעט ישלחו לך סטטיסטיקה שתראה לך שהשכר שלך היה הרבה יותר גבוה את פשוט לא יודעת, אל תבלבלי אותנו בעזרת טופס 101, את מרוויחה הרבה יותר לפי הסטטיסטיקה. (כאן יצרפו לך מחקרים של הסתדרות המורים והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עם טבלות מסודרות לפי הניסיון ושנות הוותק שלך)
שהרי מורה לפי הסטטיסטיקה מרוויחה הרבה יותר.
לא הבנתי כלום וזה מענין אותי, אפשר להסביר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה