מחפשת עבודה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;840564:
רק 45 דקות?...
אני חולקת עליך, כמורה לשעבר.
השיעור בפועל הוא אכן 45 דקות, (שואבות אנרגיה כפולה ומכופלת מכל עבודה אחרת בשכר זהה ומעלה)
אבל לא זכיתי לראות מורות רבות נופשות בהפסקות...
ריצות, שיחות, צילומים, מענה לכל נוקשות הדלת, תיאומים, מה לא?
ה'הפסקה' היא חלק מהעבודה, והיא גם חלק מהיום בהכרח.
זה לא מקצר את זמן השהות במקום העבודה.
ובל נשכח את אחה"צ של מורה,
ושוב - הכל מהיכרות אישית ומהתנסות אישית,
הכנות השיעורים, בדיקת המבחנים, הטלפונים, טיפול בבעיות אינסופיות, הכנות לפעילויות מיוחדות שיש כל יומיים - ומי חושב לשלם על זה?
הלא את מורה של המקום!
אני לא אומרת את זה בטרוניה,
שכן המנהלת לא אמורה לממן מכיסה את מה שהיא עצמה לא מקבלת,
אבל זה ממש אבסורדי שבמקצוע שדורש הכי הרבה כישורים ואנרגיות -
1. יכולה להכנס כל אחת, (כולן לומדות, כולן מקבלות תעודה) במיוחד אם אמא שלה כבר קיימת במערכת,
2. השכר נמוך עד גיחוך ביחס לעבודה המתבקשת - מה שגורם להרבה כאלו שמתאימות לדבר לסגת ממנו מכל וכל! זה כבר לא ימים עברו בהם צבאו רבבות בנות סמינר על בתי הספר, נתח גדול ורחב מאד פנה לאפיקים אחרים. כמה חבל.
כל הדיון צורם...
ידוע שהוראה היא עבודה הכי קשה, הכי שוחקת, 24 שעות ביממה. ממתי מורה נחה בהפסקה? ההפסקה מיועדת לשכפולים, למסור חומר להקלדה, וכו'
להגיד שמורה עובדת 9 חודשים בשנה ומקבלת על 45 דקות משכורת של שעה מגוחך בעיני... [תתקנו אותי אם אני טועה...] גם אם מורה מרוויחה את הנ"ל יש לה משפחה לפרנס, משכנתא וכו'.
מה עם יוקר המחיה?
איפה הפרגון? ב"ה שיש עוד אנשים שמתפרנסים בכבוד.
אין אדם נוגע ממה שמוכן לחברו כמלוא הנימה!!!
מחפשת עבודה בנרות...​

• הוסף לסימניות
מיכל, עדן והיתר, לאט לכן...

לא כל מורה מקבלת שנת שבתון בהגיעה לשנתה השביעית בעבודה. עובדות העמותות - בטח שלא, מורות שהחלו במילויי מקום זעיר פה וזעיר שם, ובין היתר בעמותות (ומי לא החלה כך?) - סביר להניח שעבדו שבע שנים ועדיין לא הגיעו לוותק הנדרש מבחינת משרד החינוך, שנגזר מגודל המשרה ומסך השעות המצטבר - אף אחת לא מתחילה עם משרה מלאה או אפילו שליש משרה הנשמרת לאורך ימים רבים בשנה. יש מה שנקרא 'עונות מתות' בהן יושבים בבית.

ההפסקה - אינה הפסקה, חד משמעית. היא זמן עבודה לכל דבר. תוך כדי הנגיסות בסנדביץ' מצאתי עצמי מתרוצצת כדי להשיג מפתח נעלם לחדר ספורט, משגיחה על נבחנות שטרם סיימו מבחנן, משיגה במאמץ - כי הוא לא נמצא אצל אף אחת - לא המזכירה ולא המנהלת ולא הסגנית - מפתחות לחדר בו ניתן להקרין מצגת לימודית (שהכנתיה שעות מרובות בבית...) ומכינה את הציוד להקרנה ומוודאת שהכל פועל כשורה. אפילו שעת החלון, שלא מקבלים עליה כסף, ולפעמים יש לה חברות בדמות שעות חלון נוספות - אינה זמן מנוחה. בזמן זה נדרשים לסידורים טכניים כצילום שיכפולים, שיחות עם הורים, תיאומי צוות ועוד.

ועוד פרט על ההפסקות - אפילו את הקומקום למים הרותחים, את הכוסות והסוכר והקפה, מימנו אנו המורות מכיסנו. בית הספר דל התקציב בקושי השיג בעבורנו כסאות לחדר המורות, ומי בכלל יכלה לחשוב על מנוחה כשאנו מתיישבות במשמרות על הכסאות המעטים?

שיחות של תלמידות שרוצות צומי או סתם לפרוק - חינם אין כסף, גם אם הטלפונים פולשים אל מעבר לשעות העבודה. הדרכה טלפונית צמודה למתקשות על חשבון מנוחת הצהריים, ואפילו שיעור פרטי בשיעורי החלון הנ"ל - כנ"ל. לא פעם גם נדרשתי לתת תיגבור על חשבוני אני בשעות הללו ומעבר להן.

אספות צוות לפחות פעמיים בשנה - על חשבוני, פלוס כיבוד שנפל בגורלי להביא, פלוס נסיעות ששילמתי מכיסי. ובבית סיפרנו המשוכלל גם לא טרחו לידעני שהאספה נדחתה, טרחתי להגיע לחינם. נראה לכן שמישהו החזיר לי את עלות הנסיעות, למרות שהבטיחו שכך יעשו?

השתלמויות חובה למכינות לבגרויות - ארבע שעות מלאות ולא אקדמאיות כפול שבעה מפגשים. אמנם השתלמות זו עלתה לי שלושים שקלים בלבד, אבל הזמן הרב שהיא גזלה...

השתלמויות גמולים - תור, היומיים השבועיים הללו גוזלים המון המון זמן, שלא לדבר על עבודות שאת נדרשת להכין. אם לא צברת די ותק ואין לך מספיק שעות משה"ח לא יעניק לך את המימון להשתלמויות, אבל שום מנהלת לא תקבל אותך ללא מינימום של רישיון הוראה, והיא גם תנשוף בעורפך להגיע לבי. אי. (שעלותו שבע אלף לשנה, בערך).

בגרויות עצמן - השיגי משנים עברו, התאימי למיקוד העכשווי, 'גיירי', שפצי, השיבי ובדקי - בבית, על חשבונך (כי אין מצב לנצל את ההפסקה).

מפגשי הנחייה אישיים עם המפמ"רית, היא המפקחת על המקצוע והמדריכה הפדגוגית הצמודה - עלי ועל צווארי, ולא ניתן להימלט מהם. גם הם לקחו כמה שעות טובות.

ואם כבר נסיעות - השלמת תקרת הנסיעות הקבועה בחוק - מכיסי. לפי החוק משלמים משהו כמו ארבע עשרה שקל ליום עבודה, לי נסיעות עלו קרוב לחמישים. וכשהעמותה נקלעה לקשיים לא שילמו לי נסיעות כלל וכלל, ולפעמים גם לא משכורת (עד עתה חייבים כמה משכורות).

ושוב - קשיים בעמותה - המורות לא מקבלות אף את החלק היחסי שמשרד החינוך מעביר כדי לשלם להן, הן הראשונות להיגזל (כן, כן, תור הזהב, להיגזל). המצב מתייצב - קיצוץ רוחבי של שלושים-ארבעים אחוזים בשכר, כהתייעלות וכהבראה. ואז את מקבלת קרוב למינימום.

העמותה בקשיים - אין פנסיה! ואז או שאת משלמת אותה מכיסך, או רק כדי להמשיך להיות מבוטחת משלמת פרמייה קטנה אמנם, אבל עדיין.

חודשי החופש משולמים מהפרשת שכר - כל מורה מקבלת בכל חודש רק 10/12 משכרה, והיתר מנוכה לימי החופש הגדול.

ימי מחלה, בעמותות - לא ניצלת - לא קיבלת. ניצלת - יש מצב ששילמת מכיסך לממלאות המקום, כי בדיוק המוסד בבלאגן תקציבי. וכמובן שהוא לא משלם לך על היעדרותך.

זהו, עכשיו אני מחפשת עבודה, ואם יש לכן מה להציע - אשמח מאד לשמוע.

• הוסף לסימניות
למען הבהירות:
עבדתי כמעט בכל סוגי העבודות שהוזכרו באשכול הזה (קופאית עדיין לא הייתי).
ומהי המסקנה החגיגית?
שהפסוק "בזעת אפך תאכל לחם" עדיין רלווונטי.
בתור אחת שחוותה עבודה גם בחינוך העצמאי וגם בעמותות אני יודעת את המצב היטב. יש לי אפילו תוספות.
הבאתי קודם כמה מילים לאיזון.
בכל עבודה יש קשיים (למשל קופאית עובדת לפחות פעמיים בשבוע ערב, ביום שישי עד 3, ובערב פסח.... ומשרתת את החברים של ילדיה ואת חמותה של אחותה. ופה ושם נדרשת להרים ארגזים שבבית בעלה בכלל לא מרשה לה לדחוף.לחץ צעקות, מתחים. ועוד כהנה וכהנה. וכמה היא מקבלת? ומה עם קביעות, והערכה במשפחה ובחברה?
זה בסדר גמור לרצות הטבת תנאים.
אבל להציג את זה כאילו יש למורות את העבודה הכי קשה בתנאים הכי קשים...שוב, הייתי שם. זה לא זה.
אני מאחלת ומייחלת לכל המורות שיפור תנאים מיידי (בכל אופן מלבדי כמעט כל בנות משפחתי עדיין שם).
ומה אני עושה כיום?
כל מיני דברים זמניים: מארגנת פרוייקטים וארועים, מעבירה סדנאות, כותבת, מאיירת ועוד.
ובגדול: מחפשת עבודה, אז אם יש לכם להציע....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;840844:
בנוסף ל...
נסיעות, על חשבון העמותה.
מלון בחופש (הברא"ה בלע"ז) על חשבון העמותה.
פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי, - על חשבון העמותה.
ביגוד ועוד...

פפפפפפפםםםםם
עוד לא ראיתי עמותה שנותנת את כל הסעיפים לעיל...
מלון בחופש????? בכינו על טיול לצפון!
פיצויים? על מה?
ביגוד מאן דכר שמיה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;840869:
את מתכוונת, שהמורה השניה צריכה לחתום במקומך היום ואת תחתמי במקומה מחר ?

חחחח
לא כולם כאלה! אני לא, והעמותה שלנו לא נותנת שבתון ולא משלמת החזר שכר לימוד ורק ממריצה את העובדות להשתלם ולהתקדם.
עם כאלה נתונים אוטוטו לכולן יש MA....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;840926:
ימי מחלה, בעמותות - לא ניצלת - לא קיבלת. ניצלת - יש מצב ששילמת מכיסך לממלאות המקום, כי בדיוק המוסד בבלאגן תקציבי. וכמובן שהוא לא משלם לך על היעדרותך.

גם אצלנו: אין ימי מחלה, חד משמעית.
חולה? תאכלי אותה. או: תלמדי חולה.
משהו יכול להסביר לי לאט כדי שאבין מהר: איך מכריחים עובד להגיע חולה??? יום עבודה = מאה ש"ח ויותר, מי מסוגלת לוותר עליו לטובת צינון במיטה, ועוד לא הזכרנו את הוירוסים של הילדים שמושיבים אותך ואת בעלך בבית לסירוגין?!

אדון נכבד: פתחת עמותה- פתחת מוסד באחריות. אינך ילד קטן! אם אינך יכול לתת לעובד את זכויותיו איך אתה יכול לדרוש ממנו לעבוד "כמו ברשת", "כמו בחינוך העצמאי" וכו'????
אצלנו אין תוספת שעות חינוך למחנכות- אבל ברור הרי שמחנכות תעבודנה באותה אחריות כלפי תלמידותיהן!! (טלפונים בערבים, מילוי דוחות וטפסים לאינספור, שיחות פרטיות עם תלמידות ועוד....)

זהו, זו הטענה בתמציתה. אל תנאם לי על קשיים פיננסיים- זה אינו עיסקי. החינוך שלי מביא לך הרבה כבוד, בזכותי נרשמות עשרות תלמידות כל שנה (לא בזכותי, אבל בהדגמה-) אז תהיה בן אדם ותעריך את העבודה שלי כמו בכל מקום מתוקן וחוקי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;840994:
גם אצלנו: אין ימי מחלה, חד משמעית.
חולה? תאכלי אותה. או: תלמדי חולה.
משהו יכול להסביר לי לאט כדי שאבין מהר: איך מכריחים עובד להגיע חולה??? יום עבודה = מאה ש"ח ויותר, מי מסוגלת לוותר עליו לטובת צינון במיטה, ועוד לא הזכרנו את הוירוסים של הילדים שמושיבים אותך ואת בעלך בבית לסירוגין?!

אדון נכבד: פתחת עמותה- פתחת מוסד באחריות. אינך ילד קטן! אם אינך יכול לתת לעובד את זכויותיו איך אתה יכול לדרוש ממנו לעבוד "כמו ברשת", "כמו בחינוך העצמאי" וכו'????
אצלנו אין תוספת שעות חינוך למחנכות- אבל ברור הרי שמחנכות תעבודנה באותה אחריות כלפי תלמידותיהן!! (טלפונים בערבים, מילוי דוחות וטפסים לאינספור, שיחות פרטיות עם תלמידות ועוד....)

זהו, זו הטענה בתמציתה. אל תנאם לי על קשיים פיננסיים- זה אינו עיסקי. החינוך שלי מביא לך הרבה כבוד, בזכותי נרשמות עשרות תלמידות כל שנה (לא בזכותי, אבל בהדגמה-) אז תהיה בן אדם ותעריך את העבודה שלי כמו בכל מקום מתוקן וחוקי.

אין מצב שהעמותה לא נותנת מלון בחופש, או שאינה משלמת על ימי מחלה, הדברים האלו מוסדרים בחוק. ! . (מלון = דמי הבראה)

• הוסף לסימניות
ממתי העמותות מצייתות לחוק? אם משכורת לא מקבלים, ק"ו שהבראה וימי מחלה לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;840545:
מילה אני שמחה בשבילך מאחלת לך הצלחה רבה תמיד!
לכל המתפחלצים: כידוע לכל הוראה זו משרה נחשקת, אפילו לו הייתה בשכר מינימום, כנראה שמילה מורה מוצלחת ולכן למנהלת שלה היה חשוב לעשות מאמץ בכדי להותיר אותה בשטח.
שעה לימודית היא רק 45 דקות, כך שלו הייתה זו שעה מלאה היה מדובר ב-כמעט 34 ש"ח.

נחשקת???:rolleyes:
ידוע למי?

• הוסף לסימניות
אפשר לסכם את זה כך- להיות מורה בחינוך עצמאי או בבתי ספר או סמינרים המשלמים על פי חוק- זו עבודה מצוינת וריוחית. (מחנכת בסמינר שעובדת שלושה ימים בשבוע, מלמדת בפועל 16 שעות ועוד שלוש שעות חינוך יכולה להגיע בחודש ל6500 ויותר מזה. לא רע בהתחשב בעובדה שבסמינרים תקופות ממושכות בקושי מלמדים)
להיות מורה בעמותות זה להיות שפחה חרופה.
מעבידים אותך בפרך ומשלמים בקושי.
הן נוסעות למחנות, ימי פעילות ושדה, משתלמות ועובדות בפרך ומגיעות בסוף החודש ל2000 שקל.
ויש לי מסקנה מענינת- במקומות בהם משלמים למורות הכי קצת- דורשים מהן הכי הרבה.

• הוסף לסימניות
מעניין לראות את מנהלי העמותות עם הקשיים התקציביים נוסעים על רכבי פאר ולא מוותרים על חופשה בקיץ מחוסר תקציב........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי;841049:
מעניין לראות את מנהלי העמותות עם הקשיים התקציביים נוסעים על רכבי פאר ולא מוותרים על חופשה בקיץ מחוסר תקציב........

חבל שאי אפשר לצלצל פעמיים צלצול עצוב....:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;841028:
אין מצב שהעמותה לא נותנת מלון בחופש, או שאינה משלמת על ימי מחלה, הדברים האלו מוסדרים בחוק. ! . (מלון = דמי הבראה)

או שזאת תמימות יתר, או פשוט אי עידכון...
העמותות שאני 'זכיתי' להכיר קבלו בהר סיני דיברה שאומרת: "למה לא, תגנוב...
ממני דרשו לבא לסדר את הספריה במהלך החופש, ו'הסכימו' ברוב טובם לשלם לי נסיעות....

הבראה מדהימה, לא כך?...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;841066:
או שזאת תמימות יתר, או פשוט אי עידכון...
העמותות שאני 'זכיתי' להכיר קבלו בהר סיני דיברה שאומרת: "למה לא, תגנוב...
ממני דרשו לבא לסדר את הספריה במהלך החופש, ו'הסכימו' ברוב טובם לשלם לי נסיעות....

הבראה מדהימה, לא כך?...

כנראה טעיתי בהבנת מקום העבודה שלך.

מקום עבודה שלא נותן זכויות שמגיעות לעובד על פי חוק, וגם השכר אינו גבוה לשעה, וגם אין מספיק שעות עבודה = לא שווה לעבוד שם. לעזוב, ומהר. !!!

אם מקום העבודה נותן מספיק שעות עבודה וגם שכר גבוה לשעה, אז אפשר לוותר על הזכויות החוקתיות, (עדיף לעבוד עם שכר מינימום + זכויות חוקיות, מאשר לעבוד ב 25-28 לשעה בלי זכויות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;841076:
מקום עבודה שלא נותן זכויות שמגיעות לעובד על פי חוק, וגם השכר אינו גבוה לשעה, וגם אין מספיק שעות עבודה = לא שווה לעבוד שם. לעזוב, ומהר. !!!

אז בואי נדפדף לתחילת האשכול...
אני מתחילה את השנה בלי חשק. כלומר: מנסה לנתב את כל האנרגיות השופעות רק אל התלמידות ולא כלפי המקום.

קשה לנטרל רגשות במקום עבודה, אבל חייבים לעשות זאת כשעוסקים בחנוך.

• הוסף לסימניות
מצדיעה לך....
המנהלת ידעה למה היא מתחננת!!!
מענין איפה את עובדת.

• הוסף לסימניות
רק להבהרה:
אין בדברי לעיל שום זלזול חלילה במקצוע ההוראה או במורות שעושות עבודת קודש.

כוונתי היתה באמת לגבי מורות שמקבלות זכויות ששכרן בסופו של דבר נאה ביחס להשקעה בהתחשב בחופשים הרבים וכו' (למרות שאני מסכימה כי 2000 ש"ח בחודש אינם מספיקים לפרנסת משפחה - אבל זה דיון אחר).

לא ידעתי שקיים מצב אחר בו לא נותנים למורות זכויות וכו'.
אני נחשפת לזה כאן לראשונה.

• הוסף לסימניות
לכל מחשבי משכורות ההוראה והחופשים וההבראה וכו'... לפני שתשלחו קו"ח קחו כמה נקודות למחשבה:
1. למרות ששעת הוראה היא 45 דקות, מורה שמלמדת חמישה שיעורים לא תהיה פחות מחמש שעות בבית הספר, האם התפילה וההפסקות אינן חלק מהעבודה? האם עובדת משרד אינה אוכלת במהלך העבודה, או יוצאת להתרעננות קלה? אז אנא, תפסיקו לספור את הדקות של השיעורים, זה יוצא הרבה יותר, ואין אפשרות לפחות.
2. איזהו המקצוע שבו ההכנה המקדימה והעבודה שאחרי- אורכות לפחות כזמן העבודה בפועל, ובד"כ יותר? ז"א, בפועל העבודה אורכת זמן כפול לפחות ממספר שעות העבודה. האם כשאתן- עובדות המשרד לוקחות עבודה נוספת הביתה אתן עושות זאת בהתנדבות? בקביעות? אז בבקשה, מורה שמקבלת 30 ש"ח לשעה וצריכה לבדוק מבחנים, אסיפות הורים, הכנת שיעורים ועבודה פיזית ונפשית קשה מאוד בכיתות- לא אמורה להיות מושא לקנאה וחשבונאות...
עד כאן הרצאה, תוכלו לחלוק, אך אלו הן העובדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;842461:
לתוספת חשובה- אני מורה בחינוך העצמאי. קרוב לעשר שנים בהוראה ועוד לא צוברת לשבתון. השעות לא מוסדרות בתקן אז אין חופשים וימימחלה

גם אצלכם??? מזעזע!!
חשבתי שהדשא שלכם ירוק יותר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה