וואו סיפור מיוחד מאודיש ספור מרגש מאוד
היה איזה פילוסופ גדול בזמן השואה (אני חושב שזה היה פרויד)
שאמר שכל בן אדם יש בו את החיה שבו ואין סיכוי להוציא את זה ממנו
(דהיינו כל אדם במקום מסוים הוא לא יהיה בן אדם )
והיה איזה רב אחד בשואה שפרויד עקב אחריו והוא ראה שהוא אדם רב הליכות עדין
לא רב לא דוחף פשוט מושלם
אמר לעצמו אולי הטזה שלי לא נכונה
ויום אחד הגרמנים זרקו חתיכות מרגרינה לאמצע הקהל וכולם רצו ודחפו בשביל להשיג את החתיכת מרגרינה
(הנאצים ימ"ש היה להם אובי לגרום לאנשים להיות חיות)
וגם הרב הזה רץ בשביל להשיג חתיכת מרגרינה
ופרויד מאד שמח ואמר לעצמו הנה פה גילינו את הבהמיות של הרב,
אך לאחר שבועיים הגיע חנוכה והרב הוציא את החתיכת מרגינה והדליק נר חנוכה,
המשמעות היא אדירה יהודי לא אכל שנים כלום
מת מרעב, אבל מעניין אותו דבר אחד - נר חנוכה
רק בעם אחד יש את זה -אשרינו
תודה רבהלפני כשבועיים(שנה שעברה), בשבת הגדול, פרסם הרב ישראל מאיר לאו בעיתון "משפחה" מאמר תחת הכותרת "קדיש בפיג'מה", ובו היטיב הרב לאו כדרכו לספר על שבת הגדול לפני 75 שנים במחנה המוות בוכנוולד. אבקש בקצרה להביאו בפניכם: בבלוק הסמוך אליי שהו שני מכרים, חסידי גור, מהעיר פיוטרקוב שבפולין, האב רב לייבל והבן מוישל'ה פשיגורסקי, בן 13. האם נפטרה בדרך למחנה. בשבת הגדול הבחינו יושבי הצריף שהאב חולה מאוד, וכשראו שהוא עתיד להשיב את נשמתו לבורא, הוציאו את מוישל'ה מהצריף כדי שלא יהיה נוכח. אחרי רגע הפטירה חזר מוישל'ה כדי להיפרד מאביו, ולפני שפינו את המיטה החל לצעוק: נכון, אין לוויה, אין קבר, אבל אני הבן ואני חייב לומר קדיש על אבא. מי יכול לתת לי סידור? ניסו להסביר לילד בן 13 שאין סידור במחנה, שיאמר קדיש כשהמלחמה תסתיים, אבל מוישל'ה לא נרגע והחל לבכות. לבסוף ניגש אליו אחד האסירים ואמר לו שאצל מנהל המכבסה היהודי ייתכן שיש סידור; תוודא שאף אחד לא שומע. תבקש ממנו, אולי יסכים.
הלך מוישל'ה למכבסה, התחנן לסידור. מנהל המכבסה, יהודי ממוצא גרמני, יקה, הסביר לו שאין סידורים במחנה, אבל מוישל'ה הרגיש שהוא מסתיר משהו. הוא הכניס את ידו לפיג'מה, נתן למנהל חתיכת לחם שאמור היה להספיק ליום שלם ואמר לו: אני יודע שאסור לצום בשבת, ושבת הגדול עכשיו, אבל כיבוד אב חשוב לי יותר. קח את הלחם הזה ותן לי כמה רגעים בלבד עם הסידור.
המנהל הזקן נשבר ואמר לו: ראה, מוישל'ה, אני כבר זקן. אתה כנראה תצא מפה חי, תאכל את הלחם ותמתין כאן. חזר הכובס עם הסידור, אבל מניין לא היה – הם היו רק שניים. מוישל'ה הצביע על חבל הכביסה, שעליו היו פיג'מות של אסירים, ואמר: בכל פיג'מה כזאת עד אתמול לפני שכיבסת היה יהודי, והוא נהרג ונרצח על קידוש השם. כל פיג'מה כזאת היא חיים. שמונה הפיג'מות, אתה ואני נצטרף למניין.
כעבור עשרות שנים המחנך והרב משה פשיגורסקי נפטר. הרב לאו, שייבדל לחיים טובים וארוכים, הוזמן להספיד. הוא סיפר את הסיפור בהלווייתו ואמר: מוישל'ה, תראה, הילדים שלך עומדים כאן עם סידורים. הם לא צריכים לוותר על לחם – יש לנו גאולה גדולה. ואז עמדו ילדיו בגאון והכריזו: יתגדל ויתקדש שמה רבא. יהי זכרם ברוך ונצור בליבנו לעד. אמן. תודה.
יש לי כמה קבצים.אשמח לקבל עוד סיפורים (עכשיו מעניין לקרוא..)
אשמח לקבליש לי כמה קבצים.
תכתבי לי מייל ואשלח לך
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים