דרוש מידע מחפש מידע אודות שיטת החזרות של כולל אור עולם/מזומנים

• הוסף לסימניות
זה פשוט שיטה מיוחדת ביותר זה שיטה שהגיעה אחרי הרבה שנים של ניסיונות להגיע למצב שאפשר לזכור מסכתות רבות בע"פ
יש אברכים שיודעים מעל 1500 דפים בע"פ ויש גם מעל 2000 דפים בע"פ האברכים והבחורים האלו חוזרים כל חודש על כל הדפים במשך של כשלוש שעות ביום ויש מלא אברכים שעובדים שיודעים מעל מאה דף
והכוונה בעפ זה רמה גבוהה של ידיעה, ובצורה מאוד מסוכמת אמנם צריך לזה הרבה משטר עצמי אבל מי שעובד בזה זה הצלחה מסחררת
הרעיון הוא לסכם בצורה יעילה וצורת סיכום היא צורה של חוויה ולכן זה נחמד לחזור ולסכם
אין לי ספק שזה ייכנס לעוד קהילות לאט לאט כי זה דבר מוצלח כולם רוצים אותו
ייתכן שבגור כמו בגור הם חיילים ולכן יותר קל להם להצליח אבל עולם התורה הוא ענק והוא יתפוס את זה בשני ידיים
זה טוב למי שרוצה לדעת
מי שרוצה להבין זו לא השיטה
זו לא זכירה בגלל לימוד מרובה, אלא התמקדות בפרטים עיקריים.
ראיתי בשטיבל של גור בערד חוברת סיכום על מסכת מסוימת לזכירה בשיטת מזומנים, זה תמצות של הנושאים העיקריים שיש בעמוד בצורה מצוינת עם ר"ת לזכירה באיזה דף נמצא כל נושא (לדוג' דף י"ט כתוב יש טומנין, ולמטה כתוב שיש 3 דעות בנושא הטמנה.)

אגב, ענין לשאול אותי מדוע מתמקדים במסכת חגיגה ? זה יותר קל לסיכומים ?

• הוסף לסימניות
אני פשוט מביא את הלינק תקרא את הטענות ואח"כ תגיב עליהם לא יותר הגיוני?
הרבה ספאם והבלים מאנשים שאינם מכירים את השיטה ומעולם לא למדו בה...
רדידות שאינה מכבדת את הבאת הקישור משם בפורום הנכבד דכאן

הטיעון הראשון באשכול שם מתייחס לציטוט מתוך חוברת המתארת מעמד שבו אחד הבוחנים השווה בהתפעלות את הלומדים להיקף הידיעות של הגרח"ק זצ"ל בגילם, והניקים האלמוניים מתדיינים בדבריו ברצינות תהומית...

הטיעון השני באשכול שם טוען כי היקף החזרה אינו מאפשר ידיעה של הפרטים בסוגיא, וזה דבר שרק מי שלא נפגש עם הלומדים בפועל יכול לטעון...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני התרשם אם אראה הצלחה במסכתות זבחים מנחות או יבמות כתובות,
לא רק בסוכה חגיגה ומכות.

• הוסף לסימניות
אם זה דף לשבוע זה 50 שנה בשביל לדעת שס ורק בגיל 50 נתחיל ללמוד באמת בעיון?
אני מכיר הרבה שיודעים גם אם לא את כל השס את רוב השס הם יודעים וזה חוץ מסדרי העיון שהם לומדים אז את מה פיצחו בשיטה כאן לא הבנתי?

• הוסף לסימניות
שלום למתעניינים, אני ממערכת 'אור עולם' , רוצה לענות לשואלים מתוך היכרות קרובה.

1. שיטת 'מזומנים' זוהי לא שיטת לימוד, זאת שיטת חזרה ושימור ארוך טווח.
אפשר לעשות אותה על כל חומר (אני מכיר כאלו שיודעים בשיטה הזאת חלקים גדולים בחושן משפט, כולל קצות נתיבות).

2. השיטה בנויה על עקרון אחד. החומר אותו החלטנו ללמוד בשיטה הזאת, אותו אנחנו רוצים לזכור לנצח.
כדי לזכור צריך לחזור, ולחזור את כל מה שלמדנו בלי לשכוח זה לא מעשי. לכן צריך לסיים את יחידת החומר, לסכם אותה סיכום בהיר ותמציתי, ואת הסיכום הזה לחזור כל חודש - עד לזיבולא בתרייתא, ועד למבחן הגדול לפני כסא הכבוד.

3. ב'אור עולם' לומדים דף בשבוע, חוזרים עליו ארבע פעמים, מסכמים אותו וחוזרים את הסיכום 8 פעמים. בשבוע שאחר כך, פותחים כל יום את הלימוד בשינון הסיכום משבוע שעבר (זה הפירוש 4,8,5). יוצא שאחרי שבועיים, שיננו את הדף 17 פעמים. מכאן ואילך כל החיים נשנן את הסיכום הזה לפחות פעם בחודש.

4. ב'אור עולם' התחילו בסדר הזה בלימוד מסכת חגיגה בטבת פ"ד, התחילו קרוב ל-500 לומדים, הגיעו לקו הסיום בחודש אב פ"ד 180 איש שכל המסכתא נהירה להם כל העת, יכולים לסכם את כל דיניה מוצאיה ומבואיה בכל רגע בלי הודעה מוקדמת.

5. באלול פ"ד התחלנו מסכת מכות, התחילו קרוב לאלפיים איש, והלואי שכמה שיותר מהם יזכו להגיע לקו הסיום.

6. הצלחה נמדדת בסחף. יש היום סניפים לצורת הלימוד הזאת, בבויאן, ויז'ניץ, סערט ויז'ניץ, קרטשניף, וגם בכמה קהילות ליטאיות. אנשים מרגישים המון סיפוק מהתחושה שכל מה שאני לומד בסדר הזה נשאר בידי לתמיד.

7. בית המדרש 'אור עולם' פתוח לכל לומד בלי תשלום ובלי הרשמה (0733-454545) כל אחד יכול להווכח האם הלימוד שם הוא שטחי או עמוק. בית המדרש פעיל 24/6 ועל כל דף נכנסות מאות שאלות תשובות ונידונים שטוחנים אותו הדק היטב.

8. פתוח להבהרות נוספות.

• הוסף לסימניות
כעת רואה את האשכול ומצווה לפרסם!
שיטת המזומנים היא שיטת קליטה ברורה ובלי כסף... וטובה מהרבה שיטות שקיימות בשוק ניסתי את רובם ככולם באלפי שקלים! יש לכל שיטה מעלה וגם נצרכת וטובה לחלק מהדברים אבל לזיכרון ש"ס ויותר מזה, זה השיטה!
ואגב נראה לי שבאור עולם רובם ככולם לא מחסידי גור. ויש שם את כל סוגי הלומדים מעיון מעמיק מאד ולימוד של כמה שעות וכאלו שלומדים הדף חצי שעה ביום..

העיקרונות הם:
א. הבנה ברורה ובהירה של הסוגיה. לימוד הכווונה מינימום ארבע פעמיים
ב. סיכום ברור של הדף תמציתי ומסכם [גמ' רש"י או גם תוס' ומי שרוצה גם מפרשים. העיקר סיכום ברור. העדיפות היא סיכום יחודי שלך]
ג. לחזור בע"פ על הסיכום שיהיה מזוקק וברור שמונה פעמיים [לבד או חברותא כ"א ד פעמיים זה מחדד מאד]
ד. לחזור כל יום משך חמש ימים את הסיכום הנ"ל כל יום פעם אחת.
ה. כל חודש לחזור על הסיכום של הדף [בחודשים הראשונים של החומר החדש, קצת יותר- פעם בשבועיים]
[כל כמה דפים יש חזרה אחת בפנים לראות שוב שהסיכום טוב מקיך ונכון.
עוד עיקרון חשוב לזכור שהלימוד והחזרות הם לתמיד, חוץ כמובן מחזרה לצורך עיון מחודש של כל הסוגיא.

זהו ארבע שמונה חמש. מאד פשוט. החזרה/ הסיכום יוצא בסוף כחמש עשר דקות וככל שחוזרים יותר הוא מזדקק וברור יותר וגם קצר!
כמובן הנ"ל בגדול יש מספר דיוקיים ושכלולים אבל זה העקרונות
אפשר לעשות את זה דף שתיים ויותר ליום.. רק תפסת מרובה לא תפסת. לכן תתחיל דף לשבוע גמ' רש"י ככה ארבע שבועות, איזה דפים שתרצה תתקדם ואז תבין איזה בהירות והעמקה יהיה לך ואיך שאתה זוכר ואם תרצה קבוצה תצטרף לאור עולם אוחזים כיום בסוף מכות.

[אגב לימוד ד' פעמיים לימוד בע"פ ולימוד על ידי סיכום כל זה נמצא אין ספור במקורות וגם החלק של כל חודש לחזור על תלמודו נמצא כמה פעמיים בגמ'.]

השיטה עצמה משנה חיים בחלק של הרגשת הצלחה לדעת דפים דפים מסכתות זה מדהים, גם וכמובן מעלה את רמת ההבנה בכמה מונים.
לדעת מסכת שלימה בע"פ אפילו אחת ואפילו חגיגה מכות זה מתנה עצומה - שאתה יודע גמ' רש"י והרבה תוס' בפשט בע"פ, כמה פרקים וכ"ש מסכת שלמה דעת לנבון נקל שאתה יכול ללמוד אותה בעיון פי כמה וכמה מלימוד מקומי עם הקף אחר לחלוטין. וזה משליך כמעט לכל סוגיה שאתה תלמד.
אני לטאי שאוהב ללמוד בעיקר עיון. וניסתי כאמור הרבה שיטות לזיכרון, השיטה הזו הכי זמינה טובה ומרימה.. כדאי לכולם לנסות.
ואגב לדעתי יש מקום שהקדימו את השיטה הזו אותו רעיון קצת שונה, נמצא בביתר בשם חובבי ציון נראה לי, שיטה כבר מעל חמש עשרה שנה ממש אותם מסרים.

מי שלא מכיר ויותר נכון מי שלא גם ניסה [ואולי נוסיף מי שלא יודע כמה דפים בע"פ בכל רמה שהיא בלי או עם כל שיטה שהיא] לא ראוי שידבר סרה בדבר שלא מבין, למה להחליש אחרים שיכולים לקבל תועלת מזה?
בברכה

• הוסף לסימניות
כעת רואה את האשכול ומצווה לפרסם!
שיטת המזומנים היא שיטת קליטה ברורה ובלי כסף... וטובה מהרבה שיטות שקיימות בשוק ניסתי את רובם ככולם באלפי שקלים! יש לכל שיטה מעלה וגם נצרכת וטובה לחלק מהדברים אבל לזיכרון ש"ס ויותר מזה, זה השיטה!
ואגב נראה לי שבאור עולם רובם ככולם לא מחסידי גור. ויש שם את כל סוגי הלומדים מעיון מעמיק מאד ולימוד של כמה שעות וכאלו שלומדים הדף חצי שעה ביום..

העיקרונות הם:
א. הבנה ברורה ובהירה של הסוגיה. לימוד הכווונה מינימום ארבע פעמיים
ב. סיכום ברור של הדף תמציתי ומסכם [גמ' רש"י או גם תוס' ומי שרוצה גם מפרשים. העיקר סיכום ברור. העדיפות היא סיכום יחודי שלך]
ג. לחזור בע"פ על הסיכום שיהיה מזוקק וברור שמונה פעמיים [לבד או חברותא כ"א ד פעמיים זה מחדד מאד]
ד. לחזור כל יום משך חמש ימים את הסיכום הנ"ל כל יום פעם אחת.
ה. כל חודש לחזור על הסיכום של הדף [בחודשים הראשונים של החומר החדש, קצת יותר- פעם בשבועיים]
[כל כמה דפים יש חזרה אחת בפנים לראות שוב שהסיכום טוב מקיך ונכון.
עוד עיקרון חשוב לזכור שהלימוד והחזרות הם לתמיד, חוץ כמובן מחזרה לצורך עיון מחודש של כל הסוגיא.

זהו ארבע שמונה חמש. מאד פשוט. החזרה/ הסיכום יוצא בסוף כחמש עשר דקות וככל שחוזרים יותר הוא מזדקק וברור יותר וגם קצר!
כמובן הנ"ל בגדול יש מספר דיוקיים ושכלולים אבל זה העקרונות
אפשר לעשות את זה דף שתיים ויותר ליום.. רק תפסת מרובה לא תפסת. לכן תתחיל דף לשבוע גמ' רש"י ככה ארבע שבועות, איזה דפים שתרצה תתקדם ואז תבין איזה בהירות והעמקה יהיה לך ואיך שאתה זוכר ואם תרצה קבוצה תצטרף לאור עולם אוחזים כיום בסוף מכות.

[אגב לימוד ד' פעמיים לימוד בע"פ ולימוד על ידי סיכום כל זה נמצא אין ספור במקורות וגם החלק של כל חודש לחזור על תלמודו נמצא כמה פעמיים בגמ'.]

השיטה עצמה משנה חיים בחלק של הרגשת הצלחה לדעת דפים דפים מסכתות זה מדהים, גם וכמובן מעלה את רמת ההבנה בכמה מונים.
לדעת מסכת שלימה בע"פ אפילו אחת ואפילו חגיגה מכות זה מתנה עצומה - שאתה יודע גמ' רש"י והרבה תוס' בפשט בע"פ, כמה פרקים וכ"ש מסכת שלמה דעת לנבון נקל שאתה יכול ללמוד אותה בעיון פי כמה וכמה מלימוד מקומי עם הקף אחר לחלוטין. וזה משליך כמעט לכל סוגיה שאתה תלמד.
אני לטאי שאוהב ללמוד בעיקר עיון. וניסתי כאמור הרבה שיטות לזיכרון, השיטה הזו הכי זמינה טובה ומרימה.. כדאי לכולם לנסות.
ואגב לדעתי יש מקום שהקדימו את השיטה הזו אותו רעיון קצת שונה, נמצא בביתר בשם חובבי ציון נראה לי, שיטה כבר מעל חמש עשרה שנה ממש אותם מסרים.

מי שלא מכיר ויותר נכון מי שלא גם ניסה [ואולי נוסיף מי שלא יודע כמה דפים בע"פ בכל רמה שהיא בלי או עם כל שיטה שהיא] לא ראוי שידבר סרה בדבר שלא מבין, למה להחליש אחרים שיכולים לקבל תועלת מזה?
בברכה
האם אתה יכול להביא שם של תלמיד חכם מופלג או ראש ישיבה שגדל באמצעות השיטה הזו ?

• הוסף לסימניות
האם אתה יכול להביא שם של תלמיד חכם מופלג או ראש ישיבה שגדל באמצעות השיטה הזו ?
הוא גם לא טען שזה מגדל ת"ח או ראשי ישיבות.

מה שבטוח
תברר אצל כאלו שלקחו את שיטת הלימוד בצורה רצינית.
ותגלה המוני יהודים, שעד עתה קבעו עיתים לתורה והכריחו את עצמם ללמוד דף היומי וכדו' כי יהודי חייב ללמוד,
הסיפוק היחידי שלהם היה סיום מסכת, והסיפוק הגדול היה למי שהצליח להתמיד ולסיים את הש"ס.

וכעת הם נהנים ומחוברים ללימודם, ובאמתחתם עשרות דפים בעל פה.

• הוסף לסימניות
אם זה דף לשבוע זה 50 שנה בשביל לדעת שס ורק בגיל 50 נתחיל ללמוד באמת בעיון?
אני מכיר הרבה שיודעים גם אם לא את כל השס את רוב השס הם יודעים וזה חוץ מסדרי העיון שהם לומדים אז את מה פיצחו בשיטה כאן לא הבנתי?
יתכן שלא "פיצחו" שום דבר
וזוהי רק מסגרת תומכת ומשווקת להמוני העם לזיכרת וידיעת התורה
אך גם זה משהו. לא?
ושיטת הדף היומי מה "פיצחה"?
לדעתי הנחלת קביעות עיתים לתורה להמוני העם

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלו - האם יש ת"ח ידוע משיטה זו:

אם אתה שואל כדי להבין אז התשובה היא:

אין ת"ח באמת וראש ישיבה שלא יודעים ש"ס! . רק כך אפשר ללמוד בעיון בסדר גודל של ראש ישיבה גדול. ורק זה הדרך לגדול.
וזה שיטה לדעת מסכתות שלמות בבהירות נפלאה, שזה הבסיס לכל עיון שהוא, זה הכל.
ר"ב שרייבר יש לו גם שיטה של תמצות הדף וסיכומו, וחזרה עליו [יש חוברות שעבדו ותימצתו את כל הש"ס ע"פ שיטה זו].

עצה כנה ואמתית! ממומלץ לכל אחד לנסות - אם אתה צומח לכיוון ראש ישיבה גדול מה טוב תמשיך! ואם לא, תתחיל בשיטה הזו קלה ופשוטה זה אולי זה יעזור לך. - על ידי זה אתה תתמלא סיפוק גדול ומרץ ללמוד עוד ועוד לעומק ולרוחב - אתה אולי הת"ח הגדול שתצא מהשיטה, יש עוד כמה וכמה בדרך בעז"ה.

אגב הרבה ת"ח כל אחד לפי טבעו ודרך לימודו למד ב'שיטה' שלו. אין שיטה בעולם שמתאימה לכולם, מי שמתאים לו שיטה מסויימת [מזומנים, בור סוד, קל לזכור, 'לדעת', ועוד שלל שיטות כ"א מוצא את עצמו בשיטה אחרת] מצויין, מי שלא שיבנה לעצמו שיטה או שייעזר באחרים.
כל השיטות כולם, מבוססות על דברי חז"ל, וכ"א לפי הטבע שלו נמשך לשיטה אחרת

עד כאן יכול להיות תועלת הכלל.

אם השאלה היא לקנטר [אינני יודע ומניח שלא, אבל אם לא אתה אז אחרים] אין לי תשובה, כידוע שעל תשובות וסיסמות אין תשובות.

ולמקטרגים אני אומר - כנראה אתה לא מאמין בשום 'שיטה' ולכן אתה מקנטר. אז תדע הרבה ת"ח ידועים הם בעלי שיטה מסויימת, ואדרבה תפתח אתה שיטה ותזכה את הרבים.
אולי אתה צעיר, אבל בגיל מסויים מסתכלים אחורה ושואלים את עצמינו מה אנו יודעים?? וזה שאלה קשה! ואז מתחילים ללמוד ברצינות כדי לזכור יותר עם תחושת הצלחה. וכל אחד מוצא לעצמו איזה שיטה שמצליחה אצלו.

בהצלחה רבה לכולם!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר ללמוד מה שרוצים
[ובגדול, השיטה מצליחה מאד בגמרות שזה מקור השיטה, ועם נסיון רב. כמו כן השיטה קלה יותר בסוגיות. אך באגדות יש מורכבות קצת כי יש הרבה פרטיים - פסוקים וכו' אבל כמובן הכל פתיר].
יש כמה כוללים כאלה, ברקע יותר חסידי נראה לי, אולי גם במסגרת של לומדים עובדים וכדו. לא יודע.

אם רוצים בכל זאת להיות בקבוצה עם הדרכה, וחיזוקים לאורך כל הדרך, ולהרגיש בכולל כמעט, הכתובות הידועה לי זה אור עולם,

שם יש מאות ואולי אפילו סביבות האלף לומדים [מכל העדות והחוגים, וכל הרמות] , שלומדים את אותה מסכת. כולל בית מדרש פעיל בטל. [יש גם מסגרות של שו"ע שם, בשר וחלב, ושבת]

בעז"ה לפני שבועות מסיימים מכות, [הסיום הוא פרונטלי בין כל הלומדים הטלפוניים, [אגב, למי שרוצה בהרבה ערים בארץ, יש מידי פעם מפגשים לחזרה בע"פ שזה גם מוסיף לחיבור] כרגע לא אמרו פרטים היכן וכו']

ואז אחרי שבועות, מתחילים בעז"ה ברוב עם מסכת חדשה. וכולם מוזמנים כמובן, לנסות לטעום, ולהתמיד בעז"ה.

כעת יש סקר בין הלומדים שם, איזה מסכת רוצים ללמוד אחרי מכות.

הטל של אור עולם 0733454545 שלוחה 5 זה הכוללים [כשלוחה נפרדת] ואז שלוחה 1 מסכת מכות, שם זה פעיל עיי"ש...
ובהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני אישית אברך שלומד בכולל עיון רגיל, הרגשתי חוסר בידיעות התורה, הצטרפתי לכולל אור עולם, וב"ה אתמול זכיתי להיות עם עוד הרבה יהודים מכל המגזרים בסיום מסכת מכות, שאני זוכר ב"ה בעל-פה

• הוסף לסימניות
אני אישית אברך שלומד בכולל עיון רגיל, הרגשתי חוסר בידיעות התורה, הצטרפתי לכולל אור עולם, וב"ה אתמול זכיתי להיות עם עוד הרבה יהודים מכל המגזרים בסיום מסכת מכות, שאני זוכר ב"ה בעל-פה
תתאר לנו איך היה שם. שמעתי שהיה אירוע מרגש מאד

• הוסף לסימניות
כל המבחנים הפומביים והמיוחצנים הם רק במסכתות מועד הקצרות,
יכול להיות שיש בודדים עילךויים שיודעים לחזור על כל הש"ס בע"פ, אבל הנידון הוא להמון העם הפשוט.
זה פשוט לוקח הרבה זמן והמבחנים שאתה מדבר עליהם הם לכוללי בע"ב שאם ילמדו ב"ק זה יקח כמה שנים
אבל בישיבות שלומדים הרבה יותר לומדים שם את כל המסכתות
וכן תכנס לכוללים של אברכים שזה לימודם כל היום ותראה פלאות
ולא מדובר בבודדים אלא במאות אברכים ובחורים שבקיאים במאות מאות דפי גמרא

• הוסף לסימניות
אבל הנידון הוא להמון העם הפשוט
זה מצליח ועובד בכל המסכתות וכן בלימוד הלכה
השאלה היא רק כמה זמן אתה מוכן להשקיע בשביל זה
ז.א. א"א להיות בקי במס' זבחים תוך 4 חדשים בהשקעה של חצי שעה ביום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....