דרוש מידע מחפש מידע אודות שיטת החזרות של כולל אור עולם/מזומנים

• הוסף לסימניות
רק לשם ההוגנות אסביר לכם, שאם אתם מהטיפוסים ששוכחים איפה הם הניחו את המשקפיים ויכולת השליפה שלכם חלשה אזי כנראה שהרבה 'מזומנים' לא יצליחו לפטור את הבעיה, ואם אתם ניחנתם בזיכרון ברזל אזי אתם כנראה תזכרו את לימודכם גם בלי ה'מזומנים' - כמה פשוט ככה נכון!!!

• הוסף לסימניות
מה עם קל לזכור מישהו ניסה?

• הוסף לסימניות
רק לשם ההוגנות אסביר לכם, שאם אתם מהטיפוסים ששוכחים איפה הם הניחו את המשקפיים ויכולת השליפה שלכם חלשה אזי כנראה שהרבה 'מזומנים' לא יצליחו לפטור את הבעיה, ואם אתם ניחנתם בזיכרון ברזל אזי אתם כנראה תזכרו את לימודכם גם בלי הרידוד של 'מזומנים' - כמה פשוט ככה נכון!!!
ממש ממש לא
פוק חזי
אגב יכולת שליפה קשור למבחנים ולא לעצם הזיכרון

• הוסף לסימניות
מה עם קל לזכור מישהו ניסה?
שיטת מזומנים לדעתי חוץ ממה שהיא בחינם.. וללא מחשב. אצלי זה הצליח יותר מקל לזכור [יש לי אותה, כולל השידרוגים]
בעיקר בגלל שמזומנים קלה וטבעית יותר יחסית, ובמציאות מצליחה יותר נראה לי.

[כל השיטות אם עושים את כל הכללים ממש, זוכרים להפליא, הבעיה היא בישום של הדברים, ושם זה הכי קשה.
ומצד זה 'מזומנים' ישים מאד, בעיקר שזה שיטה שהלימוד בה בצורה טבעית, ולא שינוי בצורת הלימוד עצמה של הלומד - כי תכלס זה צירוף של כמה דברים ידועים, ליצור תמצית לסוגיא בע"פ, והרבה חזרות, שזה דבר מקובל וידוע ויש לזה הרבה מקורות בחז"ל]

אגב יש בטלפון שיטת חזרה, באותה שיטת חזרה של קל לזכור, והיא חינמית לגמרי.
וזה שזה בטל עושה את זה גם די זמין ויכול להביא תועלת גדולה. המספר הוא 0799400404
זה קו משוכלל ומצויין, זמין ונגיש.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כל המבחנים הפומביים והמיוחצנים הם רק במסכתות מועד הקצרות,
יכול להיות שיש בודדים עילךויים שיודעים לחזור על כל הש"ס בע"פ, אבל הנידון הוא להמון העם הפשוט.
אני באופן אישי מכיר כמה אברכים שנבחנו על מסכת יבמות בשיטת 'מזומנים'
מיותר לציין שהם לא שוכחים גם את לימוד התוס' באופן טבעי
מי שמכיר את המסכת יודע מה המשמעות של הידיעה הזו...

• הוסף לסימניות
אני רוצה לחדד כמה נקודות כאחד שמכיר את השיטה לפני ששמעתי עליה בגור וגם למדתי כמה שנים בכולל של גור (אני משתייך לקהילה אחרת)
דבר ראשון רמת ההבנה תלויה בלימוד, לימוד מעמיק נותן רמת הבנה גבוהה ולימוד שטחי נותן רמה שטחית.
לימוד מעמיק לא הכוונה ללמוד את כל הראשונים והאחרונים אלא לימוד מה שהוחלט ללמוד (זה יכול להיות גר"ש, גפ"ת ראשונים וכו') אבל בלי לטייח שום דבר אלא להבין בדיוק את מה שלומדים.
שנית כאן מגיע שיטת המזומנים, צורת החזרה במקום לחזור מתוך הגמרא שקלא וטריא עושים סיכום של החומר הנלמד וחוזרים על הסיכום, לשיטה זו יש מעלה גדולה שאפשר להספיק יותר חומר בפחות זמן, ועוד מעלה יותר גדולה שכל אחד מסדר לעצמו את מה שהוא למד בצורה שמסתדר לו ונוח לו לזכור.
וכאן מגיע שיטת 485 שזה תדירות החזרה וזה כמובן משתנה מאדם לאדם , אבל ברור שצריך חזרה תמידית כדי להגיע לרמה של אל תגמגם ותאמר לו אלא אמור לו מיד,.
בענין ההספקים שכתבו כאן אם זה דף ליום או שמונים דף לחודש א"א לומר בזה כללים וודאי שאין קשר בין זה לשיטה עצמה, אם אדם יעשה לעצמו הספק של 3 דף ליום ויקפיד ללמוד כמו שצריך ולחזור כל הזמן אף אחד לא יוכל למנוע ממנו להצליח...
אגב, שמעתי עוד לפני שהשיטה הזו התפרסמה (לפני כעשור) שר' חיים קנייבסקי גם חזר בצורה הזו
ועוד שמעתי מגדול בישראל שכך היו לומדים בפולין לפני המלחמה (כמובן בלי לקחת את הקרדיט לאדמו"ר מגור שעבד ועובד קשה כדי להחיות את השיטה וכמדומני ששמעתי זאת גם משמו של האדמו"ר מגור)
בכל אופן מצות לימוד התורה היא מצוה שכל איש ישראל חייב בה וכל הדרכים כשרות כדי לזכות במצוה זו...
חילכם לאורייתא

• הוסף לסימניות
אני רוצה לחדד כמה נקודות כאחד שמכיר את השיטה לפני ששמעתי עליה בגור וגם למדתי כמה שנים בכולל של גור (אני משתייך לקהילה אחרת)
אשמח לדעת איך מתקבלים, והאם לא שואלים אותך מייד כאשר אתה נכנס לשטיבל - במה אפשר לעזור לך?:ROFLMAO::eek::love:

• הוסף לסימניות
אני פניתי לראש הכולל והוא דווקא (בשונה ממה שהקהילה נראית מבחוץ) היה מאוד נחמד וכך גם מאות האברכים בכולל
בהצלחה

• הוסף לסימניות
האם מישהו בירר הלכתית, אם שינון בשיטת מזומנים נחשבת לסיום מסכת ?
כן
שאלתי את ר' אהרן דוד ניישטאדט שליט"א והוא אמר לי שזה נחשב לסיום מסכת
אגב, אצל ר' חיים קנייבסקי יש מעשה רב שעשה סיום מסכת (בסיכומים) בתשעת הימים ושתה יין

• הוסף לסימניות
אני יכול להגיד דבר אחד!!
תתחיל, תקפוץ לספינה, יהיה לך קשה לעזוב אותה!
אני לעצמי התחלתי לעשות את זה בכל הלימודים שלי.
פלאים!!!

• הוסף לסימניות
כולל אור עולם ביידיש

0733454545 ואח"כ 56

כולל אור עולם בלשון הקודש

0733454545 ואח"כ 511

קבצים מצורפים

• image (2).png
    image (2).png
    KB 996.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
יש לי 2 שאלות.
האם מומלץ ללמוד בכולל אור עולם לבד ללא חברותא?
וכן מה ההספק של מסלולי הלכה?

• הוסף לסימניות
ממיעוט ידיעותיי
מומלץ לעשות את ה'זימון' דהיינו הסיכום
הן הראשוני והן המתקדם של החזרה על חודש ויותר אחורה עם חברותא וזאת משלוש טעמים עיקריים
א שיהיה מי שיבחן האם החזרה והסיכום נכון והאם לא שכחנו משהו
ב לשמוע את הסיכום זה רובד שונה ועמוק יותר בראש (מבחינה מסויימת)
ג רק עם 'מחייב' יש את הדחף להספיק ולחזור שוב ושוב שזה עיקר יסוד ההצלחה

• הוסף לסימניות
איני יודע בדיוק
יש לשמוע בקו (0733454545 שלוחה 5 ואח"כ 0 לבחירת הכולל שאליו תצטרפו)
אבל גם תלוי באיזה 'מגמה' דהיינו מסלול
כי הלכות תערובות לומדים לפי ההגיון שכל הלומדים כבר למדו וכעת החזרה היא בדרך של 'מזומנים' ולכן הקצב הוא מעט יותר מהיר מהלכות שבת למשל.
בכל אופן זה מותאם לפי לימוד קצר של פחות משעה או אפילו מחציה בכל יום
ומי שלא למד עד עתה ומעוניין ללמוד ולעמיק לו נדרש יותר מזה

• הוסף לסימניות
האם אתה יכול להביא שם של תלמיד חכם מופלג או ראש ישיבה שגדל באמצעות השיטה הזו ?
הצחקת...
צורב צעיר בן 19 בעומד לילה לפני החתונה ונבחן אצל ר' עמרם פריד על 2000 דף!!!! חלקו הגדול עם תוס', הוא פחות מראש כולל [או ליתר דיוק, ראש מגמה]???
תפתחו בבקשה מהר"ל בנתיב התורה, של"ה מסכת שבועות, ארחות צדיקים ועוד ועוד.
האדמור מצאנז התנגד בתוקף שיאמרו שחידש דרך בלימוד, אני רק מנסה להחזיר עטרה ליושנה זעק בכאב לב.
ר' חיים!!! לא מספיק גדול בשבילכם?
ככה הוא למד!!! [החזרות שעשה בהמשך, זה כבר שונה, אבל הלימוד שלו היה כזה!!!]
ועידת החינוך האחרונה, הגיעו מספר ילדים פחות מבר מצווה, כדוגמית לתצוגה, אשמח לשמוע על נוכח אחד במקום שלא הפנים, שהסיבה שהמוסד שלו לא עובד לזה, זה פחד עצום מדעת הקהל.
ראשי כוללים, ראשי ישיבות, זקנים ונערים, יושבים על מדין ועמלים לפרנסתם, כל מי שבטעות נקלע לזה, מעיד על עצמו בפה מלא, היום אני כבר כן לומד, מקווה שיכופר לי על מה שהתעקשתי להעיז פנים נגד התורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....