דרוש מידע מחפש עצות לפחד קהל לגשת לפני התיבה להיות חזן

• הוסף לסימניות
ניתן לקחת לפני הפעמים הראשונות משהו טבעי להרגעה מלחץ כמו רסקיו וכדו'.
בשנת הקורונה הייתי ש"ץ בר"ה, וכמובן שזה מלחיץ וכו', הפתרון שמצאתי היה לקחת איזה שהוא כדור הרגעה טבעי, האם זה עוזר באמת או לא אני לא יודע, אבל מה שבטוח שזה נתן לי אומץ והרגשה טובה, וממילא נפתרה הבעיה..., סו"ס הכול בראש..., ממליץ בחום לכולם.

• הוסף לסימניות
תחשוב מתי פעם אחרונה התפללת במניין בו החזן טעה בצורה מפדחת, ואם בכל זאת זה קרה האם זכרת את זה יותר מ5 דק' אחרי התפילה ? אז למה אם חלילה זה יקרה לך שמישהו אחר יזכור את זה???

• הוסף לסימניות
גם לי בתחילת דרכי כבעל קורא היה לי לחץ, כל ראשון ושני הייתי קורא מתוך לחץ, עד שיום אחד נפל לי האסימון:
תוך כדי הברכה של העולה הראשון, הסתובבתי לאחור, מבט חטוף (ומזלזל) על הקהל (התחלתי ב-200 איש...), ודמיינתי בראש: "אף אחד מכם לא יצליח להלחיץ אותי, למה מי אתם"....

אקווה שתבינו את הצורך בזה ואל תחשבו שזה סוג של גאווה או משהו
כמובן, שאחרי הקריאה הסתכלתי על עצמי ואמרתי (על עצמי): למה מי אני... איך הצלחתי לעבוד על כולם...
בכל זאת אתה @בן של מלך!

• הוסף לסימניות
יש היום כל מיני טכניקות של דמיון מודרך, כך שאם זה חשוב לך זה אפשרי.

אפשר לחלופין או בנוסף, לגשת לבית הכנסת המדובר יחד עם אדם נוסף בשעות שהוא לא פעיל, במידה ומתאפשר ולעשות חזרות גנרליות.

• הוסף לסימניות
נתחיל בעובדה: החרדה הכי נפוצה בעולם היא חרדת קהל !! ויש צורה מאוד פשוטה ומסודרת איך היא נוצרת ואיך עוקרים אותה מהשורש, בעוד שכמעט כל התגובות כאן באים לעזור להרגשה אחרי שהיא נוצרה.
ולכן דעתי הצנועה מנסיון - שבטיפול ממוקד על החרדה שמשולב עם תרגולים, ובמקרים קלים {כגון שזה לא חרדה חרדתית רוחבית אלא רק ממצבים ספציפיים} אפי' אם מקבלים מידע קצר ומקצועי על מהות החרדה ע"י איש מקצוע - על מהות החרדה דרך ההיווצרות ולפי זה מה הצורה הכי טובה האמיתית והמרגיעה באמת להתמודד מול זה הבעיה נעלמת {באחריות... }​

• הוסף לסימניות
סיכום ביניים:
להתפלל מס פעמים' לפני העמוד ואח"כ הפחד ייחלש
  • אפילו כמה פעמים אני חושש.
  • מי אמר שזה יחלוף? חווית דבר כזה?
לקחת משהו טבעימה אני משוגע? ילדים בני 13 ויומיים ניגשים לעמוד כמו מלך, ואני בעל בעמיו רועד כעלה נידף. מה יש?!
להתרכז במילות התפילה וממילא לא להרגיש את הציבורטוב נו, רואים שאף פעם לא חווית מה זה.
זה רעד בלתי נשלט, לא יכול לחשוב על כלום מלבד בריחה.
חיזוק: לפום צערא - שלי, אגרא - של הנפטר.לא צער ולא אגרא. עוד רגע אני מת.
תיגש בבית הכנסת המוכר והידועבדיוק על זה שאלתי...

כאן מצטרפים שני יהודים יקרים מאד שגם מתמודדים עם נקודה זו, ומתאר את הסיטואציה הכלל לא נעימה של חרדת קהל, בהלה איומה, דפיקות לב, רעד, זיעה קרה, ועוד.

היהודי מבקש נא אל תלחיצו. צודק.
מתרגלים. ומי שלא יודע לומר 'לא' יש לו גם בעיה של ביטחון עצמי...אוף אוף. מתי כבר מישהו יבין אותי, שזה שאני ניגש בסוף, זה כי אני מנסה כבר 'לשבור' את המחסום המטופש הזה, ו'להתרגל' כמו שהרבה אמרו לי במשך החיים.
בסוף תמיד אני חוזר לאותה נקודה.
על ביטחון עצמי נדון פעם אחרת...
לתרגל את הסיטואציה מראשמעניין. לא חשבתי על זה.
אבל אני מה-זה מרגיש נחות.
על מה מדובר בס"ה.
המח מתרגל לאט לאטזה מה שכולם יודעים לדקלם בצורה כזו או אחרת.
שהם יתרגלו...
מי שלא חווה פחד מסוג זה זה לא יודע במה מדובר...
לתרגל במקום לא מוכררעיון נחמד, שווה לנסות. אבל למה זה קורה לי? וזו הדרך הנכונה?

• הוסף לסימניות
מצטרף לדעה שאם תתפלל בשטיבלאך אז 99% שאחרי כמה דקות אף אחד לא יזכור אם רעדת או משהו בסגנון (על הצד שהוא בכלל שם לב ולא היה עסוק בלרחף על הטרדות היומיומיות שלו) ואולי אפילו לא יזכרו שאתה היית החזן.
הכי הרבה יכולים לכעוס שעשית מהר מידי או לאט מידי שזה עם הזמן תלמד לתת להם להתפוצץ לבד עם עצמם.

• הוסף לסימניות
אין פתרון קסם,לא לשים לב להערות,לתיקון טעויות,לכל אחד שחושב שמבין.יש מספיק בקהל אנשים שיודעים להלחיץ
אלא להיות שלם עם עצמך
הכל מתחיל בראש שלך
אז קדימה

• הוסף לסימניות
מצטרף לדעה שאם תתפלל בשטיבלאך אז 99% שאחרי כמה דקות אף אחד לא יזכור אם רעדת או משהו בסגנון (על הצד שהוא בכלל שם לב ולא היה עסוק בלרחף על הטרדות היומיומיות שלו) ואולי אפילו לא יזכרו שאתה היית החזן.
הכי הרבה יכולים לכעוס שעשית מהר מידי או לאט מידי שזה עם הזמן תלמד לתת להם להתפוצץ לבד עם עצמם.
אני אומר שהבעיה הרצינית היא שנהייתי חיוב
וזה פשוט התמודדות יומיומית
בהתחלה דווקא הכל זרם
אבל פתאום בחודש האחרון זה נהיה פשוט מלחיץ משהו הזוי
והעניין הוא שזה בדווקא קורה לי רק בחזרת הש"ץ
אני פשוט מקבל התקף חרדה
חוץ מזה הכל בסדר

• הוסף לסימניות
לנשום עמוק בתחילת חזרת הש"ץ
ואם צריך גם בתחילת כל ברכה
לא להיבהל מהלחץ הוא טבעי ועובר
מוסיף לזה באותו כיוון
ומניסיון עוזר להרבה אנשים
תנסה פעם אחת או אפילו יותר באמצע ברכה להפסיק לכמה שניות.
ואח"כ תמשיך הלאה זה נותן כוח כי הפחד הגדול שיש בזה זה שפתאום יהיה שקט,
ולא תוכל להוציא את המילים מהפה ......וכשאתה עושה את זה אח"כ מרגישים יותר בנוח ..

• הוסף לסימניות
מוסיף לזה באותו כיוון
ומניסיון עוזר להרבה אנשים
תנסה פעם אחת או אפילו יותר באמצע ברכה להפסיק לכמה שניות.
ואח"כ תמשיך הלאה זה נותן כוח כי הפחד הגדול שיש בזה זה שפתאום יהיה שקט,
ולא תוכל להוציא את המילים מהפה ......וכשאתה עושה את זה אח"כ מרגישים יותר בנוח ..
לא לפחד מהשקט בפרט שתמיד לחזן זה נראה הרבה יותר ארוך ממה שזה באמת

• הוסף לסימניות
סיכום ביניים:
להתפלל מס פעמים' לפני העמוד ואח"כ הפחד ייחלש
  • אפילו כמה פעמים אני חושש.
  • מי אמר שזה יחלוף? חווית דבר כזה?
לקחת משהו טבעימה אני משוגע? ילדים בני 13 ויומיים ניגשים לעמוד כמו מלך, ואני בעל בעמיו רועד כעלה נידף. מה יש?!
להתרכז במילות התפילה וממילא לא להרגיש את הציבורטוב נו, רואים שאף פעם לא חווית מה זה.
זה רעד בלתי נשלט, לא יכול לחשוב על כלום מלבד בריחה.
חיזוק: לפום צערא - שלי, אגרא - של הנפטר.לא צער ולא אגרא. עוד רגע אני מת.
תיגש בבית הכנסת המוכר והידועבדיוק על זה שאלתי...

כאן מצטרפים שני יהודים יקרים מאד שגם מתמודדים עם נקודה זו, ומתאר את הסיטואציה הכלל לא נעימה של חרדת קהל, בהלה איומה, דפיקות לב, רעד, זיעה קרה, ועוד.

היהודי מבקש נא אל תלחיצו. צודק.
מתרגלים. ומי שלא יודע לומר 'לא' יש לו גם בעיה של ביטחון עצמי...אוף אוף. מתי כבר מישהו יבין אותי, שזה שאני ניגש בסוף, זה כי אני מנסה כבר 'לשבור' את המחסום המטופש הזה, ו'להתרגל' כמו שהרבה אמרו לי במשך החיים.
בסוף תמיד אני חוזר לאותה נקודה.
על ביטחון עצמי נדון פעם אחרת...
לתרגל את הסיטואציה מראשמעניין. לא חשבתי על זה.
אבל אני מה-זה מרגיש נחות.
על מה מדובר בס"ה.
המח מתרגל לאט לאטזה מה שכולם יודעים לדקלם בצורה כזו או אחרת.
שהם יתרגלו...
מי שלא חווה פחד מסוג זה זה לא יודע במה מדובר...
לתרגל במקום לא מוכררעיון נחמד, שווה לנסות. אבל למה זה קורה לי? וזו הדרך הנכונה?
לא הכנסת את הפתרון שלי....
אולי בכל זאת אין לך איך לדחות אותו????

תנסה שבת אחת ותחזיר לי תשובה במוצ"ש.

• הוסף לסימניות
לא הכנסת את הפתרון שלי....
אולי בכל זאת אין לך איך לדחות אותו????
איש יקר, לא באתי "לדחות" פתרונות ולא לזלזל בעצות.
ניסיתי במקצת לייצג את התחושות של האנשים היקרים שמתמודדים עם חרדה, ובנוסף אמורים להתמודד עם עצמם למול הפתרונות הפנטסטיים שלרוע המזל - להם זה משום-מה לא עובד...

מי שלא מכיר את זה מקרוב - לא יבין.

אני מכיר את זה מקרוב מעיסוקי בתחום.

עצם השיח בצורה של עצה/פתרון/חיזוק - מלמד כי אנחנו כלל לא בכיוון.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בקורס מרצים מלמדים כל מיני טקטיקות לענין

• הוסף לסימניות
בדרך כלל כשאתה מפוחד זה משפיע על התנועות החיצוניות שלך.
אתה ניגש לעמוד בצעדים מהוססים, פוזל לכל עבר, מסדר את הכיפה המסודרת בלאו הכי, מייצב את המשקפיים במרכז האף ולקינוח משחק בעצבנות בחוטי הציצית... מה שרק מעצים את החרדה.

מציע לך לקום בתנועה נחושה, לגשת לעמוד בצעדים יציבים, לעמוד בגו מורם וחזה זקוף ולחוש את התמיכה באה מבפנים. פתאום תרגיש את העוצמה זורמת בעורקים ותגלה שיש לך הרבה יותר ביטחון עצמי ממה שחלמת אי פעם.

השיטה הזו משמשת חזנים מקצועיים ולהבדיל זמרים או שחקנים. הם יכולים לרעוד מבפנים כמו עלה נידף ולהקרין עודף ביטחון עצמי שהופך עם הזמן להרגשה שהבימה או הבמה היא המקום הטבעי שלהם.

אם תרצה מקור תורני תמצא בדברי ה"מסילת ישרים" שכותב: "כפי שההתלהבות הפנימית מניעה את זריזות הגוף החיצונית, כך הזריזות החיצונית מעוררת את ההתלהבות הפנימית".

• הוסף לסימניות
איש יקר, לא באתי "לדחות" פתרונות ולא לזלזל בעצות.
ניסיתי במקצת לייצג את התחושות של האנשים היקרים שמתמודדים עם חרדה, ובנוסף אמורים להתמודד עם עצמם למול הפתרונות הפנטסטיים שלרוע המזל - להם זה משום-מה לא עובד...

מי שלא מכיר את זה מקרוב - לא יבין.

אני מכיר את זה מקרוב מעיסוקי בתחום.

עצם השיח בצורה של פתרון ודחיה מלמד כי אנחנו כלל לא בכיוון.
נו, אז מה הפתרון (אופס, סליחה, לא פתרון) שלך?
או שאתה בונה על איזה קורס או משהו...
בדרך כלל כשאתה מפוחד זה משפיע על התנועות החיצוניות שלך.
אתה ניגש לעמוד בצעדים מהוססים, פוזל לכל עבר, מסדר את הכיפה המסודרת בלאו הכי, מייצב את המשקפיים במרכז האף ולקינוח משחק בעצבנות בחוטי הציצית... מה שרק מעצים את החרדה.

מציע לך לקום בתנועה נחושה, לגשת לעמוד בצעדים יציבים, לעמוד בגו מורם וחזה זקוף ולחוש את התמיכה באה מבפנים. פתאום תרגיש את העוצמה זורמת בעורקים ותגלה שיש לך הרבה יותר ביטחון עצמי ממה שחלמת אי פעם.

השיטה הזו משמשת חזנים מקצועיים ולהבדיל זמרים או שחקנים. הם יכולים לרעוד מבפנים כמו עלה נידף ולהקרין עודף ביטחון עצמי שהופך עם הזמן להרגשה שהבימה או הבמה היא המקום הטבעי שלהם.

אם תרצה מקור תורני תמצא בדברי ה"מסילת ישרים" שכותב: "כפי שההתלהבות הפנימית מניעה את זריזות הגוף החיצונית, כך הזריזות החיצונית מעוררת את ההתלהבות הפנימית".
באחד הקורסים שלי במוזיקה, המרצה סיפר שמישהו שאל אותו ככה:
אני מסדר חופה וקידושין ומזמר את כל הנוסח של הברכה, עכשיו כל האחריות היא עלי, אסור לפשל, מה עושים, אני בלחץ!!!!!!!!
המרצה אמר לו יש לי שני פתרונות:
א. אתה כנראה הולך לצד וחושב על זה, תנסה להתערבב עם הקהל.
ב. לך לבר, תבקש איזה כוסית קטנה של וויסקי, תראה איך הכל עובר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה