דרוש מידע מחפש עצות לפחד קהל לגשת לפני התיבה להיות חזן

• הוסף לסימניות
עצם השיח בצורה של עצה/פתרון/חיזוק - מלמד כי אנחנו כלל לא בכיוון.
למה לא? טבעי שאדם מן השורה נתקע על איזה חזנות, לא קרה לך את זה בפעם הראשונה?

• הוסף לסימניות
נו, אז מה הפתרון (אופס, סליחה, לא פתרון) שלך?
או שאתה בונה על איזה קורס או משהו...
בדיוק זו הנקודה,
חרדה אינה חריימה!
אין מתכון מדוייק שאפשר להעתיקו מפרוג - והופה לסיר. לא.

אין כאן פתרון (או אך שלא נקרא לזה), אחיד ואבסולטי.
אצל כל אדם החרדה נוצרה בצורה שונה, היא יושבת על מרכיבים אחרים, ניזונת ממאפיינים שונים ומתבטאת באופנים שונים, חווה בעקבותיה טראומות שונות וכו' וכו',

ממילא אופן הטיפול שונה מאדם לאדם.

ממליץ לכל מי שמתמודד עם זה, במקום לחפש עצות וחיזוקים ולהתייאש שוב ושוב - פנו לאיש מקצוע.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בדיוק זו הנקודה,
חרדה אינה חריימה!
אין מתכון מדוייק שאפשר להעתיקו מפרוג - והופה לסיר. לא.

אין כאן פתרון (או אך שלא נקרא לזה), אחיד ואבסולטי.
אצל כל אדם החרדה נוצרה בצורה שונה, היא יושבת על מרכיבים אחרים, ניזונת ממאפיינים שונים ומתבטאת באופנים שונים, חווה בעקבותיה טראומות שונות וכו' וכו',

ממילא אופן הטיפול שונה מאדם לאדם.

ממליץ לכל מי שמתמודד עם זה, במקום לחפש עצות וחיזוקים ולהתייאש שוב ושוב - פנו לאיש מקצוע.
כתבתי פה תגובה ארוכה והיא נמחקה לי :(
אין לי כוח לכתוב מחדש, רק אתמצת:
יש סיבה אחת מפחד מקהל: תקרה לי פדיחה וכולם יצחקו עלי.
יש זה שלש פתרונות: א, אין מה לעשות, תקרה פדיחה, יצחקו עליך, אבל--- (לפום צערא אגרא, זה פעם ראשונה וכו') ב, יקרה פדיחה ואז מה כבר יקרה (אף אחד לא שם לב וכו'), ג, לא תקרה בכלל פדיחה כי--- (תרגלתי את הסיטואציה, אני לא חושב שיש כאן ציבור מלחיץ וממילא לא אלחץ וכו').
מי אמר שככה באמת יקרה? אף אחד! תאמין בזה ותרגיש את זה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@בן של מלך!
א. הופס. פיספסת:
אני אומר שהבעיה הרצינית היא שנהייתי חיוב
וזה פשוט התמודדות יומיומית
בהתחלה דווקא הכל זרם
אבל פתאום בחודש האחרון זה נהיה פשוט מלחיץ משהו הזוי
והעניין הוא שזה בדווקא קורה לי רק בחזרת הש"ץ
אני פשוט מקבל התקף חרדה
חוץ מזה הכל בסדר
ב. להבין סיטואציה זה לא רק לקרוא את המילים היבשות...
צריך להרגיש את הסיטואציה בשביל להבין במה מדובר.

תצליח!

• הוסף לסימניות
כתבתי פה תגובה ארוכה והיא נמחקה לי :(
אין לי כוח לכתוב מחדש, רק אתמצת:
יש סיבה אחת מפחד מקהל: תקרה לי פדיחה וכולם יצחקו עלי.
יש זה שלש פתרונות: א, אין מה לעשות, תקרה פדיחה, יצחקו עליך, אבל--- (לפום צערא אגרא, זה פעם ראשונה וכו') ב, יקרה פדיחה ואז מה כבר יקרה (אף אחד לא שם לב וכו'), ג, לא תקרה בכלל פדיחה כי--- (תרגלתי את הסיטואציה, אני לא חושב שיש כאן ציבור מלחיץ וממילא לא אלחץ וכו').
מי אמר שככה באמת יקרה? אף אחד! תאמין בזה ותרגיש את זה.
באמת, עם כל הכבוד, לא יפה להתעלל באנשים שסובלים. נא השאר את הזירה למקצוענים.

• הוסף לסימניות
אני ממש מזדהה עם @הונגרי אמיתי
גם אני הרגשתי אותה תחושה ,
ולא העזתי לגשת ,
בסוף לא היתה ברירה הייתי חיוב,
נגשתי עם דופק מואץ, מזיע, גמגום,
בסוף עברה התפילה...
(עד היום קצת מלחיץ אותי)
בסוף למדתי,
שככל שאתה ממהר מלחץ אתה נלחץ יותר,
תנסה להגיד לאט , הפסקות נשימה,
וגם תתעודד שכל כך הרבה פה מזדהים איתך,
זה לא חריג!!!! בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
תנסה כל תפילה בלחש שאתה מתפלל (אפילו שאתה לא חזן)לחשוב שאתה החזן ותגיד את המילים במנגינה ובאורך בדיוק כמו שאתה תגיד בעמוד התפילה

• הוסף לסימניות
@בן של מלך!
א. הופס. פיספסת:

ב. להבין סיטואציה זה לא רק לקרוא את המילים היבשות...
צריך להרגיש את הסיטואציה בשביל להבין במה מדובר.

תצליח!
באמת, עם כל הכבוד, לא יפה להתעלל באנשים שסובלים. נא השאר את הזירה למקצוענים.
אני לא התכוונתי לבעיה כרונית של פחד, אלא לבעיה כללית של מתחילים, מי שיש לו בעיה יותר גדולה שבאמת יפנה לבעלי מקצוע.

• הוסף לסימניות
גם לי היה קושי גדול בלגשת לעמוד ולדבר בפני קהל
מה שעזר לי זה התרגול שוב ושוב, בהתחלה הזעתי ורעדתי עד שלאט לאט נרגעתי
דבר נוסף, זה להגיד לעצמך כמה פעמים 'אני יכול לגשת לעמוד', נשמע אולי מצחיק, אבל מאוד עוזר...

• הוסף לסימניות
דבר נוסף, זה להגיד לעצמך כמה פעמים 'אני יכול לגשת לעמוד', נשמע אולי מצחיק, אבל מאוד עוזר...
וגם אתה נמצא כל הזמן @ביני עמודי

• הוסף לסימניות
הכי קשה זה אנשים שמבקשים ממני להיות חזן ולמרות שאני אומר להם לא, הם לוחצים ולא נעים לך אז אתה ניגש ושם מתחיל הקושי!!!
אתה מזכיר לי: פעם דחקו בי לגשת חזן מנחה של שבת. אמרתי לגבאי שאינני בעל מנגן. אבל הוא טען "לא זה לא זה, רק חסר לך בטחון עצמי". אמרתי לו: מה אתה אומר, שיש לי בעיה יותר גדולה?!!!
תגידו אתם: חוסר בטחון עצמי זו בעיה פחות גדולה ממי שאינו בעל מנגן?...

ו"טיפ" מנסיון: להתחיל לגשת בשטיבלך שאיש לא מכיר ולא יכיר אותך. היכן שבעצם לא אכפת לך לשכח יעלה ויבא וותן טל ומטר באותה תפילה...
אחרי כמה פעמים - יש חשש גדול שכבר תחפש "עמודים". ראה הוזהרת.

• הוסף לסימניות
אתה מזכיר לי: פעם דחקו בי לגשת חזן מנחה של שבת. אמרתי לגבאי שאינני בעל מנגן. אבל הוא טען "לא זה לא זה, רק חסר לך בטחון עצמי". אמרתי לו: מה אתה אומר, שיש לי בעיה יותר גדולה?!!!
תגידו אתם: חוסר בטחון עצמי זו בעיה פחות גדולה ממי שאינו בעל מנגן?...
תלוי ביחס למה
בחיים באופן כללי, ודאי שחוסר בטחון עצמי זה בעיה יותר גדולה
אבל כשהנידון הוא לגשת לפני העמוד, כנראה שהבעיה בבטחון עצמי מתגמדת מול החסרון האדיר שאינך בעל מנגן
כנלענ"ד בכוונת הגבאי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אתה עמודי זה לא חוכמה.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה