מידע שימושי מחשבות ליל

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
השעה אחד בלילה לפתע יללת אמבולנס אני אומר פרק תהילים ומרגיע את עצמי שככל הנראה מדובר ביולדת ואז עד אמבולנס ועוד אופנוע ועוד בימבולנס ועוד רכב מתנדב פרטי וכל זה במכפלות ככה שמכל סוג יש להחלפה וכמובן אחרי 5 דקות האמבולנס המיתולגי של מד"א באיחור אופיני ואני לא מצליח להבין
א.למה אם הרחוב רק (1בלילה)צריך להפעיל סירנה
ב.באמת צריך לכל אירוע 15/20כוננים(שזה ממש התקהלות אסורה ואולי זה ההזדמנות להיפגש)
ג.אם אתה כונן זה לא מתסכל אותך(או לפחות את אשתך)להגיע למקום ב1 בלילה ולגלות שאתה מיותר
ד.אולי יכול להיות שזה גורם לאנשים לא להזמין את כוחות ההצלה כי הם לא רוצים להיות במרכז מה שנראה כער"ן

• הוסף לסימניות
לגבי א. אני מ'זה מסכימה איתך
זה מפריע לי בכל לילה מחדש
אנחנו גרים על כביש די ראשי, שכל אמבולנס שנכנס לשכונה עובר דרכנו
וגם אם זה יהיה ב3 בלילה, חייבים סירנות שמעירות את כל השכנים הישנים :confused: :mad:

• הוסף לסימניות
השעה אחד בלילה לפתע יללת אמבולנס אני אומר פרק תהילים ומרגיע את עצמי שככל הנראה מדובר ביולדת ואז עד אמבולנס ועוד אופנוע ועוד בימבולנס ועוד רכב מתנדב פרטי וכל זה במכפלות ככה שמכל סוג יש להחלפה וכמובן אחרי 5 דקות האמבולנס המיתולגי של מד"א באיחור אופיני ואני לא מצליח להבין
ב.באמת צריך לכל אירוע 15/20כוננים(שזה ממש התקהלות אסורה ואולי זה ההזדמנות להיפגש)
ג.אם אתה כונן זה לא מתסכל אותך(או לפחות את אשתך)להגיע למקום ב1 בלילה ולגלות שאתה מיותר
ד.אולי יכול להיות שזה גורם לאנשים לא להזמין את כוחות ההצלה כי הם לא רוצים להיות במרכז מה שנראה כער"ן
אתה יכול להתלונן עליהם כי לפי החוק אסור להם להפעיל סתם סירנות בלילה.
לידי היה מקרה של אמבוחנס שלא מצא את הכתובת של מקרה החירום והפעיל את הסירנות והשכנים התלוננו ובוצעה לו שיחת אזהרה ושימוע.
רק הבעיה שבערים החרדיות אנשים יתרגלו לרעש המתמיד וכבר לא שומעים.
* אם אתם מתקשרים למד"א אתם יכולים להגיד שאתם לא מעוניינים שיגיעו כוננים נוספים ובד"כ זה עוזר, בשונה מאיחוד הצלה שתמיד מעבירים את הפניה גם למד"א.

• הוסף לסימניות
לגבי ב.
נזקקתי בעבר לעזרה ראשונה
פניתי לאיחוד הצלה, וביקשתי שישלחו כונן אחד בלבד
לא צריכה את כל הסקרנים (שיש גם היימישע וזה לא נעים..)
במקרה כזה שולחים כונן דווקא ממד"א
הבעיה היתה, שמד"א הם איטיים מאוד בהשוואה לאיחוד הצלה..
(אבל לא נורא, זה לא היה כזה קריטי.. ב"ה)

• הוסף לסימניות
וואו אף פעם לא חשבתי על זה בכלל,
אנחנו אמנם גרים ליד בית חולים מאד רציני ועוברים מתחתינו המוןןן סירנות,
יכול להיות שזה בגלל שהתרגלנו.. או שאינסטינקית חושבים על הצלת החיים שבדבר,
הרי לא היינו רוצים להתחלף איתם בשום אופן,
אגב באמת יש אפשרות להתלונן על זה? מעניין...אבל אני אישית בחיים לא אתלונן...

• הוסף לסימניות
בדרכ אם זה יולדת לא מגיעים 5-7-9-10++ מתנדבים, מוקדנים,
(אלא אם כן זה מקרה דחוף/מסוכן.)
מנסיון

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מה חושבים המנהלים שם הרי בטח הם שומעים תלונות מאנשים על זה

• הוסף לסימניות
לפעמים זה נראה ממש שזה בשביל תעסוקה למתנדבים
אלו בעיקר המתנדבים מ'איחוד הצלה' שם כל שובב בן עשרה שלא מצא את עצמו בישיבה מוצא מפלט במקרי חירום.
במד"א זה ממש מסודר.
פעם אמרה לי אחת העובדות שכל משמרת מתחילה בעיר א' ונגמרת בעיר ב'
הם מתרוצצים מפה לשם ולא מחפשים 'אקשן'

• הוסף לסימניות
לא חושבת שאפשר להעביר ביקורת על עבודה בהתנדבות.
ישנם הרבה מקרים שדווח על נפגע אחד או שניים ופועל עוד משהו מתעלף או שסתם צריך עזרה להחזיק עירוי או לשמור על פעוטות -זה עושים שאר המתנדבים שלא מטפלים.
בקשר לצפירה חוץ מזה שהיא נועדה לפנות דרך לדעתי היא גם מרגיעה את אותו אחד או אחת שהזמינה אמבולנס ומחכה לעזרה.

• הוסף לסימניות
אלו בעיקר המתנדבים מ'איחוד הצלה' שם כל שובב בן עשרה שלא מצא את עצמו בישיבה מוצא מפלט במקרי חירום.
במד"א זה ממש מסודר.

כדאי שתתנצלי עכשיו על האמירה המכוערת הזו
לפני שאותו משועמם בן כמה עשרה יציל אותך או את אחד קרוביך

ההלכה אומרת שגם שבת יוצאים לפיקוח נפש אפילו שאולי יצאו עוד

נ.ב. גם באיחוד הצלה הראשון שמגיע לאירוע מדווח אם צריך עוד מתנדבים או לא
והרבה פעמים אלה שמגיעים בנוסף זה כדי לשפר מיומנות בהצלת חיים בהמשך
ואולי זה בעיקר אצל הצעירים יותר

אני לא מתנדב באיחוד הצלה ולא דובר שלהם וכותב את הדברים מהיכרות אישית של כמה וכמה מתנדבים

• הוסף לסימניות
כדאי שתתנצלי עכשיו על האמירה המכוערת הזו
לפני שאותו משועמם בן כמה עשרה יציל אותך או את אחד קרוביך

ההלכה אומרת שגם שבת יוצאים לפיקוח נפש אפילו שאולי יצאו עוד

נ.ב. גם באיחוד הצלה הראשון שמגיע לאירוע מדווח אם צריך עוד מתנדבים או לא
והרבה פעמים אלה שמגיעים בנוסף זה כדי לשפר מיומנות בהצלת חיים בהמשך
ואולי זה בעיקר אצל הצעירים יותר

אני לא מתנדב באיחוד הצלה ולא דובר שלהם וכותב את הדברים מהיכרות אישית של כמה וכמה מתנדבים
זה לא מה שהיא אמרה יש שם הרבה משועממים שאין להם מה לעשות וכן הם מחפשים אקשן
זה לא סותר שהם גם מצילים חיים אבל זה לא אומר שכל אירוע שמישהו קיבל מכה מגיעים 200 מתנדבים

• הוסף לסימניות
זה לא סותר שהם גם מצילים חיים אבל זה לא אומר שכל אירוע שמישהו קיבל מכה מגיעים 200 מתנדבים

כתבת יפה מאוד רק תעשה סדר מה ה'רגיל' ומה ה'גם'

וסתם כך לא כזה פשוט כמו שחושבים להיות מתנדב באיחוד הצלה
לוקח זמן עד שמקבלים אופנוע ורק למי שמוכיח את עצמו א. שהוא מגיע הרבה למקרים. ב. מגיע מהראשונים!!!
מה שאומר שאחד שיש לו אופנוע של איחוד, אתה יכול להיות בטוח שהוא רציני מאווווווד וממש לא יהיה יפה שיכתבו עליו ככה

• הוסף לסימניות
סיפור אמיתי שהייתי עד לו בחור שירד לו דם מהאף משהו שכבר קרה לו וקורה להמון אנשים התקשר לאיחוד הצלה תוך דקה עטו עליו לפחות 7 מתנדבים רובם ככולם ח'ברה צעירים שלא מצאו את מקומם בחממה הישיבתית...
זה ארגון חשוב מצוין ונחוץ אבל רק צריך מישהו שיאזן שם קצת

• הוסף לסימניות
במד"א זה ממש מסודר.
חבל שאת לא בודקת את העובדות לפני כן.
באיחוד הצלה בזמנים רגילים אסור להם לצאת יותר מ3 מתנדבים לאירוע (אלא אם כן זה מקרה חריג) ובזמני קורונה מותר שרק הראשון יכנס למקרה ויבדוק האם צריך בכלל כוננים נוספים.
אולי ההסתכלות שלך נובעת מכיון שיש הרבה ארגוני חסד וכל אחד שולח רק 3 מתנדבים למקרה וממילא יש לך כבר 12 מתנדבים במקרה.

• הוסף לסימניות
מגיעים הרבה מתנדבים כי כל ארגון מרגיש שהוא חייב לשלוח את המתנדבים שלו ואז יש במקום 3 מתנדבים * ארגוני החסד הקיימים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה