מידע שימושי מחשבות ליל

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
השעה אחד בלילה לפתע יללת אמבולנס אני אומר פרק תהילים ומרגיע את עצמי שככל הנראה מדובר ביולדת ואז עד אמבולנס ועוד אופנוע ועוד בימבולנס ועוד רכב מתנדב פרטי וכל זה במכפלות ככה שמכל סוג יש להחלפה וכמובן אחרי 5 דקות האמבולנס המיתולגי של מד"א באיחור אופיני ואני לא מצליח להבין
א.למה אם הרחוב רק (1בלילה)צריך להפעיל סירנה
ב.באמת צריך לכל אירוע 15/20כוננים(שזה ממש התקהלות אסורה ואולי זה ההזדמנות להיפגש)
ג.אם אתה כונן זה לא מתסכל אותך(או לפחות את אשתך)להגיע למקום ב1 בלילה ולגלות שאתה מיותר
ד.אולי יכול להיות שזה גורם לאנשים לא להזמין את כוחות ההצלה כי הם לא רוצים להיות במרכז מה שנראה כער"ן

אנחנו גרים על ציר ראשי, עוברים פה אמבולנסים לרוב, אבל חייבת לציין לטובה, הם בהחלט מייללים, אבל בשעות המנוחה והשינה, נאדה, הם בהחלט משתדלים!
אבל כשיש כונן חדש, חייבים ללמד אותו שאין שום סיבה שבליל שבת, ב-1 בלילה, כשהכבישים ריקים, להפעיל צופר כך שהמתים בבית-קברות ליד יתעוררו.

לפעמים זה נראה ממש שזה בשביל תעסוקה למתנדבים כמובן שהם עושים עבודת קודש אבל זה שהם מגיעים בעשרות או מאות לגמרי זה מיותר ומייצר עוד סקרנים
ודרך אגב ער"ן כותבים אר"ן=אירוע רב נפגעים

קרה לי פעם שהזמנתי מד"א עקב מקרה חרום, משהו ש'הצלה' לא יכלו לעזור, היה מדובר בפינוי חרום.
מד"א סמכו על הצלה במהירות שלהם
הגיע אברך היימיש, שמכיר אותנו, המקרה היה גניקולוגי, והיו בושות.
בסוף מד"א בכלל לא הגיעו
והאברך הנ"ל (שהגיע עם אופנוע וכמובן שלא יכול לקחת אותי) נסע.
ואנחנו הגענו ברכב של מישהו בשניה האחרונה (כן, כן, בשניה האחרונה, הספקתי אפילו להתחיל לראות את עצמי מלמעלה, למי שיש בידו ספק בבי"ח צעקו עלינו על חוסר אחריות, אבל זה לא היה חוסר אחריות שלנו, אלא של מד"א. ב"ה, אני חיה)
כיף.

• הוסף לסימניות
בבי"ח צעקו עלינו על חוסר אחריות, אבל זה לא היה חוסר אחריות שלנו, אלא של מד"א.
תגובה רשמית של מד''א?
הזמנתם מד''א במקרה חירום, והם לא הופיעו? או שהם הגיעו באיחור בשביל הפרוטוקול?

• הוסף לסימניות
תגובה רשמית של מד''א?
הזמנתם מד''א במקרה חירום, והם לא הופיעו? או שהם הגיעו באיחור בשביל הפרוטוקול?

הגיעו אכן באיחור
כשאנחנו היינו בדרך, הנהג שלנו חסם את מד"א שנסע באיטיות מטורפת ושחרר אותו לדרכו בצרחות שמי שהוא לוקח עומד למות ותודה על השרות.

• הוסף לסימניות
אז כנראה שמגיעה לכם קצת הבהרה בנושא:
א. על פי החוק (של מד''א ושאר שירותי ההצלה) נהג אמבולנס מחויב לעשות צפירה קצרה בשעה שהוא נכנס לרחוב שאליו הזמינו אותו.
ב. כל זה עד השעה 11:30 בלילה מעבר לכך הוא צריך לצפור בצופר צפירה אחת כל זה בשביל שהמטופל או הסובבים אותו ידעו שקבלו את הבקשה שלהם והנה אוטוטו הם מגיעים.
ג. זה שמגיעים הרבה כוננים זה לא דבר צודק וכמו שהזכירו פה לפני שזה בעיקר באיחוד הצלה בעקבות זה שכל ילד בן 16 כבר נהיה מתנדב ועם הוא יכול לפגוש כמה מהחברים שלו בשעה ,1,2,3 בלילה אז למה לא להפוך את זה למסיבה נס שהם לא מביאים אתם גם ערכת די'גי'.
ד. בכשר לתסכול של הכונן או אשתו אז דבר ראשון רובם לא נשואים דבר שני זה עניין של הרגל.
ה. לא נראה שזה מלהזמין אותם אבל בהחלט אולי זה מעקב עד מתי שרואים שאין ברירה וצריכים את עזרתם והאמת חייבת להאמר שהם יודעים לעזור ולהרגיע אבל בהחלט לפעמים מאחרים ומשאירים את המזמינים במריטת שערות ולחץ.

בתקווה ונשארתם איתי עד לפה ולא ברחתם באמצע:)!!

• הוסף לסימניות
בלי לצטט מישהו מסוים ומבלי להתכוון אישי נגד מישהו:
לא יפה בכלל לכתוב נגד ה"מלאכים בכתום" שמצילים חיים יומם וליל, בימות החול ובשבתות!!

זכרו: הצלת חיים זה ערך עליון!
וכל המציל נפש אחת מישראל וכו'...

ולסיום, שאפו גדול לכל המתנדבים המסורים!!!

• הוסף לסימניות
אנחנו לא יכולים בכלל לפתוח עליהם את הפה אנחנו דיברנו על אלה שלא החסד מעניין אותם אלא הסקרנות הרגשה בגובה וכדו'

• הוסף לסימניות
היה סיפור בברכפלד כמדומני, בעבר, שבאמת, הוזמנו איחוד הצלה או משהו כזה, וכנראה שכוננים אמרו בטח הגיעו מספיק חברה, ולא צריך גם אותי, ובפועל היה צריך להתקשר שוב לשאול למה אף אחד לא מגיע.. אז הם כן עושים עבודת קודש, הם עונים הרבה יותר ממד''א, (מנסיון... לפחות בתחילת תקופת הקורונה כשמד''א היו עמוסים בפניות קורונה אם אתם זוכרים)
ומגיעים הרבה פעמים לפני מד''א, ובואו לא משכח שלפעמים מדובר בהצלת חיים שעניין הגעת כוחות הוא קריטי

• הוסף לסימניות
בלת"ק
שמעתי על פינוי למלוניות קורונה באמבולנס שמפעילים סירנות לכל אורך הדרך!

• הוסף לסימניות
בדרכ אם זה יולדת לא מגיעים 5-7-9-10++ מתנדבים, מוקדנים,
(אלא אם כן זה מקרה דחוף/מסוכן.)
מנסיון
אולי במקרה שלך.
בחכמת היו בעבר סיפורים שונים לחלוטין...

• הוסף לסימניות
זה שמגיעים הרבה כוננים זה בגלל שהם מודיעים בקשר שיש אירוע ברחוב פלוני ואז כל כונן שקרוב/חושב שיגיע מהר מודיע שהוא יוצא לארוע
הזמן הוא נתון קריטי בכל אירוע כזה
סיפר לי פעם כונן, שדיווחו פעם בקשר על נפילה וקבלת מכה וכשהכונן הגיע למקום ראה שזה אירוע שדורש החייאה
אז לא לוקחים סיכונים

• הוסף לסימניות
כולם צודקים:
מצד אחד עדיף שיבוא אלף מיותרים מאשר שח"ו נפספס
לפעמים זה ענין של שניות - ואם המתנדב העשירי שיצא לדרך יגיע הראשון - הוא הציל חיים.

מצד שני אני יודעת על כאלו שמתנדבים בהצלה כדי לקבל אופנוע...

• הוסף לסימניות
ג. זה שמגיעים הרבה כוננים זה לא דבר צודק וכמו שהזכירו פה לפני שזה בעיקר באיחוד הצלה בעקבות זה שכל ילד בן 16 כבר נהיה מתנדב ועם הוא יכול לפגוש כמה מהחברים שלו בשעה ,1,2,3 בלילה אז למה לא להפוך את זה למסיבה נס שהם לא מביאים אתם גם ערכת די'גי'.
זה פשוט לא יאומן הכפיות טובה שלנו!
אנשים לומדים בהתנדבות מלאה! ולא משנה למה הם עשו את זה בשביל לעזור לך ולי (בעז"ה שלא נצטרך) ומה הם שומעים? שחסר שם די ג'י ? השתגעתם??? במקום לנשק להם את האצבעות אתם מבקרים??
השתבשנו לחלוטין! אבל לחלוטין!
מותר ללמוד קצת על הכרת הטוב גם אם זה לא תמיד מסתדר לנו.

• הוסף לסימניות
ד. בכשר לתסכול של הכונן או אשתו אז דבר ראשון רובם לא נשואים דבר שני זה עניין של הרגל.
מתנדבי הצלה שאני מכירה הם נשואים+
ללא קשר לזה שבאמת לכל מקום מגיעיעם המווון כוננים.
אני הייתי במקרה שבו התקשרו למד"א ע"מ לפנות חולה לבית חולים לא במצב סכנה, חיכו ללילה כדי שהשכנים לא יראו (היה סוד שהוא חולה) אמנם הגיעו כולם ללא סירנות אבל משום מה הגיעו לפחות 2 אופנועים ועוד רכבים פרטיים של מתנדבי הצלה וכ----ל השכנים היו בחלון, שומעים כשמגיעים בבת אחת מלא מכוניות לתוך חניית בניין שקטנה בשעה 1:30 בלילה, הבן של השכן סימן לכל השכנים לסגור את החלונות ע"מ שהחולה לא יתבייש שיראה שכולם בעניינים, ובאמת מאותו לילה יצאה לרחוב השמועה שהוא חולה. לצערינו נפטר כעבור תקופה ממחלתו... :( :(

• הוסף לסימניות
:(
יוהו :(
צריך להרחיב את מערך החובשות.
(יש כבר, אי פה ואי שם...)
אכן, הופתעתי לטובה לראות חובשת שרצה בלי נשימה והגיעה לראות מה "היא" יכולה לעזור
(במקרה של יולדת)

• הוסף לסימניות
אלו בעיקר המתנדבים מ'איחוד הצלה' שם כל שובב בן עשרה שלא מצא את עצמו בישיבה מוצא מפלט במקרי חירום.
במד"א זה ממש מסודר.
פעם אמרה לי אחת העובדות שכל משמרת מתחילה בעיר א' ונגמרת בעיר ב'
הם מתרוצצים מפה לשם ולא מחפשים 'אקשן'
למה ללכלך? למההה??
אני אישית מעדיפה אותם על פני כל ארגון אחר,
ובאמת שהיו לי מקרים שהייתי צריכה מענה חרום הם הראשונים שהגיעו וטיפלו והיו הכי יעילים,
דווקא כי הם צעירים ,דווקא כי הם לא חובשי ספסלי ישיבות,
טיפהלה הערכה לבחורים שאולי היו יכולים לשבת על הברזלים היום בגלל שהם "היפרים" או כל סיבה אחרת...והם ממנפים את האופי שלהם כדי לעזור בהצלת חיים!!!
אשריהם!!

• הוסף לסימניות

בתקווה ונשארתם איתי עד לפה ולא ברחתם באמצע:)!!

יש לי כמה חברות שהבעלים שלהן כוננים של מד"א, זה לא בהכרח נכון
ובאחת הלידות הגיעו כונני מד"א בני 16-17 שאין להם שמץ של הבנה

לשם הדוגמא, הם חיברו אותי לחמצן כי היו בטוחים שאיבדתי הכרה.... כי לא תקשרתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה