מטבח מחולק לבשרי, חלבי, פרווה, מי עשתה?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשב נייד;2359098:
תוסיפי קרש חיתוך.
אם חותחים דבר חריף כמו בצל עם סכין פרווה על צלחת בשרית, הבצל נהיה בשרי. (לא זוכרת לגבי הסכין)

בשביל מה יש צלחות ח"פ?

• הוסף לסימניות
גם לי יש כזה חלום.
תחשבי מה הכי שימושי אצלך.
ולפי זה תחלקי את השטח לחלבי,בשרי ופרווה.

• הוסף לסימניות
פרווה

פעם קראתי סיפור שסיפרה בת של רב מליטא שאירח את החפץ חיים והוא ביקש ממנה בתור ילדה שתביא לו את המלח החלבי והיא ענתה לו שאין להם חלבי יש להם פרווה
הוא שאל אותה מהזה פרווה והיא ענתה לו שזה לא חלבי ולא בשרי הוא ענה לה
שאני אומר שפרווה זה גם חלבי וגם בשרי

לא חושבת שיש ללמוד מהסיפור הלכה במיוחד שמלח זה שונה שהוא בולע גם מאדים רק לעורר שלפעמים הפרווה מתערבב עם שניהם

• הוסף לסימניות
תעלי תכנית, נראה מלמעלה אם זה הגיוני או שאת הורגת את כל המטבח בדרך אל המטרה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2359218:
תעלי תכנית, נראה מלמעלה אם זה הגיוני או שאת הורגת את כל המטבח בדרך אל המטרה...

תודה על ההענות,
כל השרטוט מרובע אדום זה בתוכנית שלנו להתרחב עד שם עם המטבח, כי זה חלל במרכז הבית וחבל שלא יתווסף למטבח בדרך כל שהיא,
יש אפשרות לצרף גם את החדר כביסה , (אבל עדיף שלא)

קבצים מצורפים

• מטבח.jpg
    KB 263.3 · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
אצלי הפרווה הוא העיקרי המיקסר והפוד סכיני ירקות קרשי חיתוך לירקות מזלגות סירים וששת פרווה
כל מה שלא נעשה עם בשר או חלב בפועל משתמשים בכלי הפרווה

• הוסף לסימניות
זה אפשרי בגודל של המטבח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2359062:
ואין לך עוגה שאת יכולה לאכול ממש ביחד עם בשרי ועם חלבי?

השאלה שלך ממש לא מובנת.
את העוגה את אופה בתנור החלבי. כשהוא נקי.
בודאי שאת יכולה לשתות אותה עם קפה.
את גם יכולה לאכול אותה לאחר ארוחה בשרית.
מה זה עוגה שאת שיכולה לאכול ממש ביחד עם בשרי? לא ממש מציאותי.

תאלפי אותנו בינה מתי את נתקעת עם אכילת עוגה.

• הוסף לסימניות
המטבח ממש לא גדול, להרחיב אותו גם על חשבון חלק מחדר הכביסה יהיה לא ממש יעיל היות ונראה שיש שם עמוד, כך שלא תוכלו להוריד את הקיר בשלמות.
זה לא שלא אפשרי להכניס 3 אזורים נפרדים רק תצטרכי לוותר על דברים אחרים- פינת אוכל מרווחת/ משטחי עבודה גדולים/ הרבה מקומות אחסון,
קחי בחשבון שלא הכל יכול לבוא ביחד, תעשי לך סדרי עדיפויות מה חשוב לך יותר ומה פחות כדי שתדעי על מה את מוכנה להתפשר ועל מה לא,
וכמובן- קחי מעצבת טובה שבאמת תוציא את המקסימום מכזה שטח.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה רבקה;2359768:
השאלה שלך ממש לא מובנת.
את העוגה את אופה בתנור החלבי. כשהוא נקי.
בודאי שאת יכולה לשתות אותה עם קפה.
את גם יכולה לאכול אותה לאחר ארוחה בשרית.
מה זה עוגה שאת שיכולה לאכול ממש ביחד עם בשרי? לא ממש מציאותי.

תאלפי אותנו בינה מתי את נתקעת עם אכילת עוגה.

זה לא חייב להיות עוגה זה יכול להיות גם לחמניה,
לדוג' אני רוצה להכין 2.5 קילו לחמניות לכל השבוע, בבוקר אפיתי פיצה בחלבי, בצהריים אפיתי עוף בתנור הבשרי, גם אם ניקיתי את התנור צריכים לעבור 24 שעות כדי שהלחמניה תהיה ממש פרווה, לאכול אותה עם גבינה או עם פסטרמה, (סתם דוגמה)
חוץ מזה שאני אוהבת להשתמש המון בתנור ואז תמיד מגיעה הברוך, לא אני לא יכולה לאפות עכשיו עוגה פרווה אפילו אם מתחשק לי כי הרגע אפיתי שניצלים בבשרי ועוגת גבינה בחלבי, ואז צריך לנקות טוב טוב וכל החשק יוצא להכין וכן לחכות או לא לחכות וכן בחזקת או לא,
זה לא בעיה הלכתית זה יותר קושי טכני שאני רוצה להוריד ממני,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2359773:
המטבח ממש לא גדול, להרחיב אותו גם על חשבון חלק מחדר הכביסה יהיה לא ממש יעיל היות ונראה שיש שם עמוד, כך שלא תוכלו להוריד את הקיר בשלמות.
זה לא שלא אפשרי להכניס 3 אזורים נפרדים רק תצטרכי לוותר על דברים אחרים- פינת אוכל מרווחת/ משטחי עבודה גדולים/ הרבה מקומות אחסון,
קחי בחשבון שלא הכל יכול לבוא ביחד, תעשי לך סדרי עדיפויות מה חשוב לך יותר ומה פחות כדי שתדעי על מה את מוכנה להתפשר ועל מה לא,
וכמובן- קחי מעצבת טובה שבאמת תוציא את המקסימום מכזה שטח.

בהצלחה!

תודה, זה מאוד חשוב לי, זה ממש מקשה עלי בכל יום, כי אנחנו בית שמכינים הרבה פרווה,
אני אבדוק איך אפשר לבצע בפועל, זה מייקר בהרבה? האם אפשר לשים כיור בקיר שליד הפינת נטילה?

• הוסף לסימניות
אם כל הבעיה היא אפיה, אז תחזיקי שלושה תנורים, זה עדיין לא מחייב שלושה כיורים.

• הוסף לסימניות
אישית אני חושבת שזה אפשרי, למרות שאני לא אדריכלית. אם המטבח עד היום סיפק אותך אז כבר יש לך בשרי וחלבי, ולהוסיף פרווה את יכולה בתוספת. לי אישית נראה שממול הייתי עושה משטח עבודה נוסף ובהמשך המטבח הייתי עושה פינת ישיבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;2359810:
אישית אני חושבת שזה אפשרי, למרות שאני לא אדריכלית. אם המטבח עד היום סיפק אותך אז כבר יש לך בשרי וחלבי, ולהוסיף פרווה את יכולה בתוספת. לי אישית נראה שממול הייתי עושה משטח עבודה נוסף ובהמשך המטבח הייתי עושה פינת ישיבה.

זה מטבח חדש בבית חדש מקבלן ואנחנו מחליפים את מטבח הקבלן,

• הוסף לסימניות
המטבח אכן לא גדול, הייתי חושבת על אופציה של כיור כפול עבור פרווה + חלבי / בשרי.

ו-2 צדדים של משטח עבודה מצידי הכיור.

תנורים - האם באמת צריך 3? לא מספיק נגיד 2 + טוסטר אובן?

בקיצור, זה אפשרי, אבל זה גם יגבה מחיר.

והנה דוגמא למטבח בגודל דומה שעשיתי בו כיור כפול שמצידו האחד משטח אפיה פרווה יחד עם דלפק אכילה, ומצידו השני משטח חלבי.

וממול הבשרי.

כמובן שאצל זה שונה, אבל יש אפשרות להתאים למשהו דומה.

קבצים מצורפים

• מטבח-Model.png
    KB 48.6 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורחת לרגע;2359796:
אם כל הבעיה היא אפיה, אז תחזיקי שלושה תנורים, זה עדיין לא מחייב שלושה כיורים.

כיור חשוב כמו תנור, בגלל כל הכלי פלסטיק, קערות וכו' הפרווה וכן כלי מיקסר, מעבד מזון וכו'
מאוד מאוד רוצה את זה, לא יודעת זה בראש שלי מאז שהתחתנתי,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודוס;2359921:
המטבח אכן לא גדול, הייתי חושבת על אופציה של כיור כפול עבור פרווה + חלבי / בשרי.

ו-2 צדדים של משטח עבודה מצידי הכיור.

תנורים - האם באמת צריך 3? לא מספיק נגיד 2 + טוסטר אובן?

בקיצור, זה אפשרי, אבל זה גם יגבה מחיר.

והנה דוגמא למטבח בגודל דומה שעשיתי בו כיור כפול שמצידו האחד משטח אפיה פרווה יחד עם דלפק אכילה, ומצידו השני משטח חלבי.

וממול הבשרי.

כמובן שאצל זה שונה, אבל יש אפשרות להתאים למשהו דומה.

תודה על התגובה המפורטת, חשבתי על כיור כפול, הייתי מעדיפה כיור נפרד אבל אם זה יבוא על חשבון הרבה דברים אז אני אולי יעשה כפול, הענין הוא שאני לא מהסוג ששוטפת באותו רגע ואם הכיור יהיה מלא ב2 צדדים אז מים משפריצים חופשי וכו' אז מה הרווחתי?

• הוסף לסימניות
רגע לפני שמטבח עם 3 כיורים, 3 תנורים ו-3 משטחי עבודה הופך להיות נורמה, הערה קצרה:
חשוב מאד ללמוד טוב הלכות בשר וחלב, אצל חלק מהנשים, השאיפה להפרדת מטבחים נובעת מאי ידיעת הלכה.

יש לי הרגשה שעוד 10 שנים, בכל יחידה דיור יחפשו איך מכניסים 3 כיורים, לא נעים לומר, בגלל בורות.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה את התגובות של חלק מהנשים כאן, אשה אומרת שזה מפריע לה, בכבוד, זכותה.
מה הקשר להתחיל לתקוף על בורות וכו'.
CYP, אני חושבת שדבר ראשון מה שחשוב לך זה תנורים, וזה לגיטימי ביותר!!
לדעתי בהחלט יש אפשרות לעשות את מה שאת רוצה, אבל, יש מצב שהפינת אוכל תהיה מאוד קטנה.
אגב, יצא לי לתכנן בעבר פעמיים ללקוחות שרצו מטבח משולש.
ואחת מהן אפילו היה לה מקררים בשרי וחלבי נפרדים...
בהצלחה רבה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרן אור;2360033:
רגע לפני שמטבח עם 3 כיורים, 3 תנורים ו-3 משטחי עבודה הופך להיות נורמה, הערה קצרה:
חשוב מאד ללמוד טוב הלכות בשר וחלב, אצל חלק מהנשים, השאיפה להפרדת מטבחים נובעת מאי ידיעת הלכה.

יש לי הרגשה שעוד 10 שנים, בכל יחידה דיור יחפשו איך מכניסים 3 כיורים, לא נעים לומר, בגלל בורות.

יכול להיות שאת צודקת אבל למה להפריד לחלב ובשר גם לזה יש להלכה פתרונות,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה