מטבח מחולק לבשרי, חלבי, פרווה, מי עשתה?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2360066:
אני לא מבינה את התגובות של חלק מהנשים כאן, אשה אומרת שזה מפריע לה, בכבוד, זכותה.
מה הקשר להתחיל לתקוף על בורות וכו'.
CYP, אני חושבת שדבר ראשון מה שחשוב לך זה תנורים, וזה לגיטימי ביותר!!
לדעתי בהחלט יש אפשרות לעשות את מה שאת רוצה, אבל, יש מצב שהפינת אוכל תהיה מאוד קטנה.
אגב, יצא לי לתכנן בעבר פעמיים ללקוחות שרצו מטבח משולש.
ואחת מהן אפילו היה לה מקררים בשרי וחלבי נפרדים...
בהצלחה רבה!!

תודה על התגובה, מאוד חשוב לי גם כיור, האם נראה לך שיש אפשרות שנגיד המשטח הפרווה יהיה גם דלפק אוכל משיש? ואז נרוויח פינת אוכל וגם משטח עבודה פרווה,
דרך אגב, לכל מי שמתעניין למה, זה לגמרי אבל לגמרי לא קשור לחומרות או לבורות, אולי לא יזיק לי רענון מדי פעם בהלכות בשר וחלב אבל כל הרצון זה מנוחות ופרקטיות בלבד, וגם אם יש בהלכה אפשרויות שהן מלכתחילה לגבי הפרווה עדיין זה כן מסבך ומקשה קצת, לנקות תנור כל פעם לחכות 24 שעות לרוקן כיור חלבי\בשרי לפני שממלאים אותו בקערות הפרווה שהכנתי עוגה וכדו'
למי שיש רעיונות וכיוונים בשמחה אשמח לשמוע,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2359773:
המטבח ממש לא גדול, להרחיב אותו גם על חשבון חלק מחדר הכביסה יהיה לא ממש יעיל היות ונראה שיש שם עמוד, כך שלא תוכלו להוריד את הקיר בשלמות.
זה לא שלא אפשרי להכניס 3 אזורים נפרדים רק תצטרכי לוותר על דברים אחרים- פינת אוכל מרווחת/ משטחי עבודה גדולים/ הרבה מקומות אחסון,
קחי בחשבון שלא הכל יכול לבוא ביחד, תעשי לך סדרי עדיפויות מה חשוב לך יותר ומה פחות כדי שתדעי על מה את מוכנה להתפשר ועל מה לא,
וכמובן- קחי מעצבת טובה שבאמת תוציא את המקסימום מכזה שטח.

בהצלחה!

מאיזה גודל מטבח היית ממליצה על דבר כזה?
בהנחה שרוצים להכניס בו את כל הדברים הסטנדרטיים, פינת אוכל , מקפיא וכו'.

• הוסף לסימניות
מחזקת את ידייך!! שתגשימי חלומות מסוג כזה תמיד!!
משום מה כאשר מדובר בחלומות מסוג כזה אנשים עוקצים וכו' אבל כשמדובר על חלום בתחום גשמי יותר אז הם מפרגנים!!

לי יש 3 תנורים 2 כירים ומשטח פרווה קיבלתי על כך המון הערות , אבל אני ידעתי שלי זה מה שמתאים. אצלי יום שישי הוא יום בישול לכל השבוע ומבחינתי סירים בשריים וחלביים על אותו כירים זה היה ממש טריפה ( אני משתמשת בסירים ענקיים) ואותו הדבר עם התנור אין לי מתי להכשיר אותם אני צריכה את כולם בו זמנית ומבחינתי זה היה ממש חובה!!

מבחינת תכנון המטבח שווה ללכת למעצבת שמתמצאת בתכנון חללים קטנים, כי היא זו שתצליח בעז"ה להוציא את המירב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפוצון;2360191:
משום מה כאשר מדובר בחלומות מסוג כזה אנשים עוקצים וכו' אבל כשמדובר על חלום בתחום גשמי יותר אז הם מפרגנים!!

לי יש 3 תנורים 2 כירים ומשטח פרווה קיבלתי על כך המון הערות , אבל אני ידעתי שלי זה מה שמתאים. אצלי יום שישי הוא יום בישול לכל השבוע ומבחינתי סירים בשריים וחלביים על אותו כירים זה היה ממש טריפה ( אני משתמשת בסירים ענקיים) ואותו הדבר עם התנור אין לי מתי להכשיר אותם אני צריכה את כולם בו זמנית ומבחינתי זה היה ממש חובה!!

מבחינת תכנון המטבח שווה ללכת למעצבת שמתמצאת בתכנון חללים קטנים, כי היא זו שתצליח בעז"ה להוציא את המירב

תודה רבה מחזק מאוד, עוד נראה תוך כמה שנים יהיו כאלה מטבחים להרבה אנשים......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2360143:
תודה על התגובה, מאוד חשוב לי גם כיור, האם נראה לך שיש אפשרות שנגיד המשטח הפרווה יהיה גם דלפק אוכל משיש? ואז נרוויח פינת אוכל וגם משטח עבודה פרווה,
דרך אגב, לכל מי שמתעניין למה, זה לגמרי אבל לגמרי לא קשור לחומרות או לבורות, אולי לא יזיק לי רענון מדי פעם בהלכות בשר וחלב אבל כל הרצון זה מנוחות ופרקטיות בלבד, וגם אם יש בהלכה אפשרויות שהן מלכתחילה לגבי הפרווה עדיין זה כן מסבך ומקשה קצת, לנקות תנור כל פעם לחכות 24 שעות לרוקן כיור חלבי\בשרי לפני שממלאים אותו בקערות הפרווה שהכנתי עוגה וכדו'
למי שיש רעיונות וכיוונים בשמחה אשמח לשמוע,
ברור שיש אפשרות כזאת, אבל את צריכה לדעת שאם זה בגובה של שיש, אז הפינת אכילה היא בעצם כסאות בר, ויקפצו כל המוחים, אבל ברור שזה פחות נח לאכילה.
ובשביל לדעת מה הצורה האידאלית, צריכים, פשוט, לתכנן...:)
לשמוע מהם הצרכים שלך בדיוק, מה המטבח שלך מכיל/יכיל, סדרי עדיפויות וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפוצון;2360191:

לא חושבת שעוקצים או מלגלגים, להפך אנחנו מאד מעריכים חלומות כאלו.
הלוואי שהיו פה בארץ דירות עם מטבחי ענק שמאפשרים להגשים חלומות כאלו.

לעצם העניין - למה צריכים להיות סירים חלביים ובשריים ביחד על הכיריים?
אצלי זה נדיר מאד! (אולי מחבת חלבית קטנה בשמן הבישולים לשבת...)
חוץ מזה - זה שאצלך זה ממש טרפה, עדין לא הופך את זה לטרפה!
הדבר היחיד שקובע - זו ההלכה! ובשביל זה יש רבנים פוסקי הלכה.
לפעמים אני ממש נדהמת מהפסק שאני מקבלת!. לדוגמא -
אפיתי עופות בתנור הבשרי. לאחר מעשה התברר שבתחתית התא נחה לה בשלווה התבנית החלבית (היא שחורה כצבע התנור ולכן לא הבחנתי בה) הייתי בטוחה שהתבנית הלכה לפח, רק לא ידעתי מה דין העופות. התקשרתי לרב - והוא פסק - שהכל כשר למהדרין - העופות, התנור והתבנית - נשארה חלבית!
אל תמהרו לפסוק - לא לעצמכם ובודאי לא לעמ"י ע"ג הפורום!

חני

• הוסף לסימניות
כיריים נפרדות לחלבי ובשרי זה דבר מקובל. שמעתי ממורי הוראה שזה עדיף ופותר בעיה של הטרפה תדירה במטבח של סיר נוגע בסיר ושהכיריים עצמן טריפות כשמשתמשים בהן גם בחלבי וגם בבשרי.

אבל זה דבר קל ולא דורש אופרציות מיוחדות. אם אין עוד נקודת גז אפשר להקצות כיריים ניידות או חשמליות לחלבי.

כיורים זה מסובך יותר ודורש מקום, ואפשר בקלות לדאוג לא להשתמש במים רותחים בשום כיור ולא להשאיר כלים 24 שעות שלא יהיה שריה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה נכון לכתוב את מה שאני כותבת, כי ניכר שפותחת האשכול מעונינת רק בתגובות שמעודדות את החלום שלה, אז אם זה מפריע אמחק את הודעתי.

אני מכירה משהי שחלמה במשך שנים רבות (כמה עשרות) על מטבח פסח. אמנם אני בעד מטבח פסח, זה דבר מקסים ונפלא ואני מכירה את כל יתרונותיו, אבל לפעמים אנשים בדרך להגשים חלום מפספסים דברים טובים בדרך.
אותה אישה עברה דירה, והרגישה שזו ההזדמנות להגשים את חלומה, וכמובן בשיפוץ המטבח היה כלול הוספת מטבח פסח, אך דא עקא, שהמטבח היה לא גדול בכלל, והיא הקצתה חצי מהמטבח למטבח פסח, והחצי השני לכל השנה, תכלס, נכון היא חסכה שעתיים או שלוש עבודה של הכשרת השיש בערב פסח, וחסכה נקיון מאוד יסודי של כל השאר (כי לנקות ארון, כיריים ותנורים מנקים בכל מקרה) אבל היא הפסידה שטח במטבח, כל השנה יש לה מטבח קטן, ובפסח יש לה מטבח קטנטן, אבל העיקר היא מכריזה בגאון שהיא הגשימה חלום 'יש לה מטבח פסח'!!!
הגשמת חלום זה רגש, והפעלת שיקול דעת זה שכל, אז אמנם רגשותיה גואים בפתיחת מטבח הפסח, אבל הסיוט של כל השנה במטבח קטן ובפסח מטבח פיצי, לטעמי לא שווה את ההתלהבות מהתוצאה.

אם יש תנאים שאפשר גם מטבח פסח גם מטבח של 3 הפרדות אז שיערב והלוואי על כל עם ישראל, אבל כדאי לבדוק אם המחיר של מדי פעם להתמודד עם ענין הכשרות (שאם לומדים אותו טוב, אז זה בכלל לא נורא) שווה את המציאות שמתמודדים כל הזמן עם משטחי עבודה קטנטנים ולא פרקטיים,כי במקום שיהיה שיש יש כיור וכיריים. ופחות ארונות, כי במקום שיהיה מקום אחסון, יש עוד תנור ועוד מיקרוגל וכו' וכו'

גם אם עושים את זה לעשות מתוך ידיעה ששווה לך לשלם את המחיר!

הרבה הצלחה בכל מה שתעשי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;2360647:
אני לא יודעת אם זה נכון לכתוב את מה שאני כותבת, כי ניכר שפותחת האשכול מעונינת רק בתגובות שמעודדות את החלום שלה, אז אם זה מפריע אמחק את הודעתי.

אני מכירה משהי שחלמה במשך שנים רבות (כמה עשרות) על מטבח פסח. אמנם אני בעד מטבח פסח, זה דבר מקסים ונפלא ואני מכירה את כל יתרונותיו, אבל לפעמים אנשים בדרך להגשים חלום מפספסים דברים טובים בדרך.
אותה אישה עברה דירה, והרגישה שזו ההזדמנות להגשים את חלומה, וכמובן בשיפוץ המטבח היה כלול הוספת מטבח פסח, אך דא עקא, שהמטבח היה לא גדול בכלל, והיא הקצתה חצי מהמטבח למטבח פסח, והחצי השני לכל השנה, תכלס, נכון היא חסכה שעתיים או שלוש עבודה של הכשרת השיש בערב פסח, וחסכה נקיון מאוד יסודי של כל השאר (כי לנקות ארון, כיריים ותנורים מנקים בכל מקרה) אבל היא הפסידה שטח במטבח, כל השנה יש לה מטבח קטן, ובפסח יש לה מטבח קטנטן, אבל העיקר היא מכריזה בגאון שהיא הגשימה חלום 'יש לה מטבח פסח'!!!
הגשמת חלום זה רגש, והפעלת שיקול דעת זה שכל, אז אמנם רגשותיה גואים בפתיחת מטבח הפסח, אבל הסיוט של כל השנה במטבח קטן ובפסח מטבח פיצי, לטעמי לא שווה את ההתלהבות מהתוצאה.

אם יש תנאים שאפשר גם מטבח פסח גם מטבח של 3 הפרדות אז שיערב והלוואי על כל עם ישראל, אבל כדאי לבדוק אם המחיר של מדי פעם להתמודד עם ענין הכשרות (שאם לומדים אותו טוב, אז זה בכלל לא נורא) שווה את המציאות שמתמודדים כל הזמן עם משטחי עבודה קטנטנים ולא פרקטיים,כי במקום שיהיה שיש יש כיור וכיריים. ופחות ארונות, כי במקום שיהיה מקום אחסון, יש עוד תנור ועוד מיקרוגל וכו' וכו'

גם אם עושים את זה לעשות מתוך ידיעה ששווה לך לשלם את המחיר!

הרבה הצלחה בכל מה שתעשי!
דבר ראשון מעריכה את התגובה הארוכה והמחשבה, מסכימה עם חלק מדברייך באמת לא שווה להפסיד הרבה דברים בדרך, השאלה אם באמת אני אפסיד כל כך הרבה ואת זה צריך לבדוק,
דווקא אני אשמח לשמוע גם למה לא כדאי כדי שאוכל להחליט עם כל היתרונות והחסרונות אבל.... זה לא נכון שזה כל כך בקלות להתמודד עם הכשרות זה כן מבסך ויותר מכשיל, אני אתן לך דוג' שקרתה לי היום, הכנתי קציצות דגים וחתכתי בטעות את שולי הבצל עם סכין בשרית שחתכתי איתה אתמול בלילה בשר קר, ואח"כ הכנסתי לסלייסר פרווה וקצצתי ואז טיגנתי, רק לאחר שהקציצות היו בתנור נזכרתי שהסכין בשרית, מהר התקשרתי לרב שפסק שכל התבשיל בשרי, אח"כ נזכרתי שאני צריכה לשאול אותו לגביי הסלייסר (הסכין)אני מחכה שבעלי ישאל,אבל בהפרדה לשלש זה לא היה קורה כל כך מהר כי במייבש כלים לא היו סכינים בשריים ולא הייתי חותכת איתם בטעות מרוב רחפנות,
זהו עד כאן, הרגשתי כאילו זה קרה לי לחזק את העניין,

• הוסף לסימניות
מה, תחזיקי 3 סלייסרים? 3 מעבד מזון? אז את צריכה ממש ארונות והכל ל3 מערכות שונות.

אני עשיתי לעצמי כלל שדברים חריפים אני חותכת רק בסכין פרווה כדי לא להגיע לבלבול. כשיש בצל גדול ורוצים טוסט- אני מורידה ממנו חלק בסכין פרווה ולוקחת לשולחן החלבי. להוסיף שיש פרווה לא ימנע ממך להתבלבל!! רק יוסיף בלבול כך שתהיי כל הזמן בספק אם זה עדיין פרווה או כבר טרף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ELFISH;2360865:
מה, תחזיקי 3 סלייסרים? 3 מעבד מזון? אז את צריכה ממש ארונות והכל ל3 מערכות שונות.

אני עשיתי לעצמי כלל שדברים חריפים אני חותכת רק בסכין פרווה כדי לא להגיע לבלבול. כשיש בצל גדול ורוצים טוסט- אני מורידה ממנו חלק בסכין פרווה ולוקחת לשולחן החלבי. להוסיף שיש פרווה לא ימנע ממך להתבלבל!! רק יוסיף בלבול כך שתהיי כל הזמן בספק אם זה עדיין פרווה או כבר טרף.

לא להגזים כל הדברים האלו רק פרווה וגמרנו, אבל אני מבשלת המון פרווה ויותר קל טכנית שכשאת מבשלת פרווה את בצד אחד וכנ"ל בשרי או חלבי,

• הוסף לסימניות
מציעה לך להתקדם לתכנון פרטני בשטח שלך ולבדוק איך החלום הופך למציאות.
אחרי שתיהינה לך אופציות לכאן ולכאן- ייקל עליך להחליט מה את מרוויחה ומה את מפסידה מכל מצב.
כרגע אלו דיבורים בעלמא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2360722:
דבר ראשון מעריכה את התגובה הארוכה והמחשבה, מסכימה עם חלק מדברייך באמת לא שווה להפסיד הרבה דברים בדרך, השאלה אם באמת אני אפסיד כל כך הרבה ואת זה צריך לבדוק,
דווקא אני אשמח לשמוע גם למה לא כדאי כדי שאוכל להחליט עם כל היתרונות והחסרונות אבל.... זה לא נכון שזה כל כך בקלות להתמודד עם הכשרות זה כן מבסך ויותר מכשיל, אני אתן לך דוג' שקרתה לי היום, הכנתי קציצות דגים וחתכתי בטעות את שולי הבצל עם סכין בשרית שחתכתי איתה אתמול בלילה בשר קר, ואח"כ הכנסתי לסלייסר פרווה וקצצתי ואז טיגנתי, רק לאחר שהקציצות היו בתנור נזכרתי שהסכין בשרית, מהר התקשרתי לרב שפסק שכל התבשיל בשרי, אח"כ נזכרתי שאני צריכה לשאול אותו לגביי הסלייסר (הסכין)אני מחכה שבעלי ישאל,אבל בהפרדה לשלש זה לא היה קורה כל כך מהר כי במייבש כלים לא היו סכינים בשריים ולא הייתי חותכת איתם בטעות מרוב רחפנות,
זהו עד כאן, הרגשתי כאילו זה קרה לי לחזק את העניין,

לא הבנתי בשרי או בחזקת בשרי?

• הוסף לסימניות
בעקרון-
אפשר להשתמש הכל בפרווה
ורק מה שצריך להפוך לבשרי או חלבי
לקצוץ הכל בפרווה, לחתוך הכל בפרווה, לאפות פרווה
ורק בשלב הבישול מכניסים לסיר המתאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהה;2359004:
סבא של גיסתי, שהיה ראש ישיבה ותלמיד חכם גדול
היה אומר שפרווה זה טרייף, כי במציאות מתערבב שם בשרי וחלבי
זה היה דעתו דעת תורה
כל אחד ישאל את רבו

אני יודעת על אחד האדמו"רים הגדולים בימנו שיש לו בבית 3 כיורים!

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת כמו שאמרו לך למעלה. צריך לראות לפי המידות בשטח ולפי הדרישות שלך מה את רוצה להכניס בסה"כ בארונות.כל אחת וההרגלים שלה.

וכן, בהחלט ניתן שאפשר להגשים את החלום. אפשרי ע"י תוספת של שיש לכיוון מרכז המטבח. או בתוספת העתידית. וראינו כאלו גם במטבחים לא גדולים. אמנם יהיה מעט יותר צפוף אבל שווה לך לחשוב ע"כ.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ימית;2361188:
אני יודעת על אחד האדמו"רים הגדולים בימנו שיש לו בבית 3 כיורים!
יש לו מן הסתם גם מטבח גדול ודירה לא קטנה. לא חכמה להביא הוכחות מאנשים שפשוט יש להם שפע של כסף ומקום. אני בטוחה שאצל הרב שטינמן בבית אין שיש פרווה ואין 2 מקררים. כנ"ל אצל הרב אלישיב בשעתו. כדאי באמת לברר אם ומתי היו לו 2 כיורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ELFISH;2361245:
יש לו מן הסתם גם מטבח גדול ודירה לא קטנה. לא חכמה להביא הוכחות מאנשים שפשוט יש להם שפע של כסף ומקום. אני בטוחה שאצל הרב שטינמן בבית אין שיש פרווה ואין 2 מקררים. כנ"ל אצל הרב אלישיב בשעתו. כדאי באמת לברר אם ומתי היו לו 2 כיורים.

התכוונתי מבחינה הלכתית, כי אמרו שיש כאלה שסוברים שפרווה זאת בעיה הלכתית, או כפי שהגדירו אותה "טרייפה"
אז רציתי לציין שזאת לא הדעה של כל הגדולים, וכל אחת תעשה כפי המסורת אצלם.
(מבחינת הכלים והאביזרים, כי כמובן שכיור פרווה או אופציונאלי רק למי שיש שטח גדול)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י relly;2361128:
לא הבנתי בשרי או בחזקת בשרי?

אם שאלת על הקציצות אז כן הרב פסק שהן בשריות ממש, עם כל מה שזה אומר, בגלל שזה נחתך עם סכין בשרית, והבצל בולע את הבשר,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cyp;2361709:
אם שאלת על הקציצות אז כן הרב פסק שהן בשריות ממש, עם כל מה שזה אומר, בגלל שזה נחתך עם סכין בשרית, והבצל בולע את הבשר,
יש לי הרגשה שחסר פה מידע. מעולם לא נתקלתי בפסק כזה שדבר שנחתך בסכין בשרית הופך לבשרי בעצמו אלא אם נכנסו חתיכות בשר ממש לתבשיל. ליתר בטחון בדקתי בספר הכשרות, כנ"ל.
זה בחזקת בשרי שלא לאכול יחד עם חלב. לא בשרי שצריך לחכות 6 שעות. אשמח לשמוע אם מישהו פה מכיר מציאות אחרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה