מידע אודות תוכנה ליצירת גופן

• הוסף לסימניות
אני מעונין מאוד לבנות כמה גופנים מתוך כתבים סרוקים (ובפוטשופ הכהייתי ל100%)
אשמח לדעת באיזה תוכנה אפשר לעשות זאת
וגם איך עושים זאת
וכל מידע בנושא בניית גופן

• הוסף לסימניות
fontcreator.
פשוטה וזולה.
אם אתה מקצוען יש דברים טובים בהרבה, אבל בכדי לערוך פונט מא' עד ת', בצורה פשוטה, היא מספיקה בהחלט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;990956:
fontcreator.
פשוטה וזולה.
אם אתה מקצוען יש דברים טובים בהרבה, אבל בכדי לערוך פונט מא' עד ת', בצורה פשוטה, היא מספיקה בהחלט.

יש את סופטי הבסיסית, ופונטפוג החופשית ומשוכללת למדי ומסובכת להבנה.
לפי השמועות.

שתיהן חינם.

• הוסף לסימניות
כדאי קודם שתעבוד על האותיות באולסטרייטור ותבנה את האותיות מחדש עם כלי הצפורן.

• הוסף לסימניות
אכן.
קודם להתחיל באילוס' / קורל לצורך העיצוב, ואחר כך להעביר את העקומות לתוכנה לעיצוב פונטים לצורך ריווח נכון, וסגירה כקובץ פונט.

יש גם את Fontlab (לא חינמי). אני כמעט בטוח שזו התוכנה שנדב עזרא ואליהו פריד משתמשים בה.

• הוסף לסימניות
בעבר מישהו העלה כאן- תחפש!!!!!
מה שכן יש אפשרות בווינדוס

עשיתי העתק הדבק ממזמן---- אני מקווה שתמצא את זה

התחל -> הפעל
ושם לכתוב "eudcedit" בלי הגרשיים

2. נפתחה לנו תוכנה כזאת ושם יש מין כזה דבר

אז בחרו באיזה שהוא ריבוע זה לא משנה
איך בוחרים? לוחצים על איזשהו ולוחצים על אישור

3. נפתח לנו מין לוח כזה ובצד כלים אז פשוט צירו על הלוח אות / ציור

4. עכשיו שגמרנו
קובץ - > קישור גופנים
עכשיו זה ישאל עם לשמור לחצו כן
ועכשיו נפתח חלון בחרו בקשר לכל הגופנים אבל עם אתם רוצים להוסיף את זה רק לגופן אחד במחשב אז בחרו ב"קשר לגופנים נבחרים" ושם כבר תבחרו לאן עכשיו לחצו אישור וזהו הגופן נוצר
הוא אמור להופיע במפת גופנים הצלי זה מופיע שם בקטגוריות שיש לידם "(גופנים פרטים)"

• הוסף לסימניות
עורך תוים פרטיים זה ממש לא עורך גופנים

נכתב ע"י Avshalom05;991664:
בעבר מישהו העלה כאן- תחפש!!!!!
מה שכן יש אפשרות בווינדוס

עשיתי העתק הדבק ממזמן---- אני מקווה שתמצא את זה

התחל -> הפעל
ושם לכתוב "eudcedit" בלי הגרשיים

2. נפתחה לנו תוכנה כזאת ושם יש מין כזה דבר

אז בחרו באיזה שהוא ריבוע זה לא משנה
איך בוחרים? לוחצים על איזשהו ולוחצים על אישור

3. נפתח לנו מין לוח כזה ובצד כלים אז פשוט צירו על הלוח אות / ציור

4. עכשיו שגמרנו
קובץ - > קישור גופנים
עכשיו זה ישאל עם לשמור לחצו כן
ועכשיו נפתח חלון בחרו בקשר לכל הגופנים אבל עם אתם רוצים להוסיף את זה רק לגופן אחד במחשב אז בחרו ב"קשר לגופנים נבחרים" ושם כבר תבחרו לאן עכשיו לחצו אישור וזהו הגופן נוצר
הוא אמור להופיע במפת גופנים הצלי זה מופיע שם בקטגוריות שיש לידם "(גופנים פרטים)"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;990958:
יש את סופטי הבסיסית, ופונטפוג החופשית ומשוכללת למדי ומסובכת להבנה.
לפי השמועות.

שתיהן חינם.
אני לא מתכוון לעבוד ביצירת גופן
אלא בסך הכל ליצור לעצמי כמה גופנים מענינים מכתבי יד, ולכן אני בהחלט לא מחפש להשקיע בזה כספים וכדו'
ניסתי לחפש את שני התוכנות שצינת ולא מצאתי אף לא אחד מהם
לכן אשמח אם מישהו יוכל לעלות לי קישור (או לפחות את שמם המדויק באנגלית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LLEEVV;992730:
אני לא מתכוון לעבוד ביצירת גופן
אלא בסך הכל ליצור לעצמי כמה גופנים מענינים מכתבי יד, ולכן אני בהחלט לא מחפש להשקיע בזה כספים וכדו'
ניסתי לחפש את שני התוכנות שצינת ולא מצאתי אף לא אחד מהם
לכן אשמח אם מישהו יוכל לעלות לי קישור (או לפחות את שמם המדויק באנגלית)

Sopty או softy קשה למצוא, צריך התמדה. נסה דרך האתר של יעקב מנדלסון. גגל.
כמדומני Fontfog

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;992745:
Sopty או softy קשה למצוא, צריך התמדה. נסה דרך האתר של יעקב מנדלסון. גגל.
כמדומני Fontfog
אני אנסה לחפשו
ובינתיים במקרה שיש למישהו אשמח לקבל איזה קישור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LLEEVV;992754:
אני אנסה לחפשו
ובינתיים במקרה שיש למישהו אשמח לקבל איזה קישור

אם תשלח לי מחר הודעה פרטית עם מייל, אשלח לך בלי נדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;992772:
אם תשלח לי מחר הודעה פרטית עם מייל, אשלח לך בלי נדר.

שלחתי

• הוסף לסימניות
מתענינת גם ביצירת גופן חובבני
אם תמצאו, נשמח שתעלו לכאן את התוכנה.
תודה רבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום וברכה,
יש לי התלבטות גדולה ואשמח לעזרתכם.

לפני כשנתיים יצא לי לפתח תוכנה עבור אחת מהקהילות החסידיות בארץ, לניהול מקומות בבית הכנסת לימים הנוראים.
הם רצו שהתוכנה תכלול:
ניהול מתפללים, ניהול זמנים כמו ימים נוראים, ניהול המקומות בבית המדרש עם אפשרות גם ליצור מקומות VIP ועוד, כל סוג מקום יכול להיות מחיר שונה, עזרת נשים, עזרת גברים, מקום לצעירים, ניהול תשלום, ייצוא מקומות ומתפללים לאקסל, הורדת מפה כתמונה ועוד...

חשבתי על רעיון לעשות תוכנה אונליין מתקדמת שבה מוסדות יוכלו להיכנס ולנהל את המקומות. יהיה אפשר גם לשייך עבור מוסד אחד כמה בתי כנסת, אפשר גם לעשות אינטגרציה מול ה API של נדרים כדי לקחת מהם את הנתונים של האנשים ששילמו ועוד ועוד.

בחיפוש כאן, ראיתי שכבר יש תוכנות לניהול מקומות בימים הנוראים אבל הם אופליין, מה שמאפשר רק למשתמש אחד לנהל את התוכנה על מחשב מקומי, וגם הם לא כוללים מפות מתקדמות (אפשר גם ניהול מקומות בתלת מיימד...)

כדי לפתח דבר כזה שיהיה כבר השנה - אצטרך לפנות זמן רב מזמני בקרוב ממש בשביל זה - ולכן חשוב לי מאוד התגובות שלכם

האם יש ביקוש לתוכנה כזאת?
מה חשוב שהיא תכלול?
כיצד אפשר להגיע למוסדות הגדולים? (שיוכלו להפיק מזה את המיטב)
האם אתם מעוניינים בתוכנה כזאת? אשמח לדעת!
בחצי השנה האחרונה כתבתי תוכנה שמפיקה את זמני היום על פי מודול חישובי שנקראת NOAA.
מתוך כך, חקרתי את נושא החישובים של הזמנים ובחנתי לוחות שונים.
לאחר בדיקות והשוואות רבות בין לוחות שונים — “חזון שמים”, “עיתים לבינה”, “לוח ירושלים”, וגם חישובי NOAA ו-VSOP — הגעתי למסקנה חד-משמעית:
אין דבר כזה “זמנים מדויקים”.
כל לוח טוען שהחישוב שלו המדויק ביותר, אך בפועל קיימים ביניהם הבדלים של דקות שלמות — וכל אחד מהם “צודק” על פי ההנחות שעליהן הוא מבוסס.
אבל האמת הפשוטה היא שאין שום דרך לדעת בוודאות מתי באמת מתרחשים הזמנים האלו במציאות.
הלוחות אינם אלא אינדיקציה משוערת, המבוססת על נוסחאות מתמטיות ותנאים תאורטיים — ולא על מדידה ממשית של תופעה פיזית.

למה אי-אפשר לדעת בדיוק?
1. שבירה אטמוספרית משתנה מדי יום לפי טמפרטורה, לחות ולחץ אוויר.
2. גובה המקום והנוף הסובב משפיעים על השקיעה והזריחה עד דקה-שתיים.
3. הגדרות שונות – האם מחשבים לפי מרכז השמש או שפתה, לפי גובה ‎-0.833°‎ או אחר – יוצרות הבדלים ניכרים.
4. אין “מד” טבעי שאפשר להצמיד לאופק ולומר “כאן בדיוק השקיעה”.

גם אם המחשב משתמש במודל מדעי מדויק כמו NOAA או VSOP87 – מדובר רק בהערכה גיאומטרית, לא בתוצאה מדודה מהשטח.

ומה לגבי “חזון שמים” ודומיו?
גם “חזון שמים” אינו אלא מודל חישובי – משוכלל מאוד, מותאם להנחות הלכתיות, אך עדיין מודל בלבד.
אין שום הוכחה אמפירית שהחישוב הזה מדויק יותר ממודל אחר; לכל היותר ניתן לומר שהוא עקבִי ומתבסס על שיטה מסוימת.

המסקנה:
הלוחות אינם “מציאות” אלא אינדיקציה.
הם כלי עזר חשוב – אך אין להסתמך עליהם בצמצום ובדקדוק של שניות.
ההבדלים בין לוח ללוח משקפים הנחות שונות, לא “טעויות”.

לכן נכון לומר:
אין זמני היום מוחלטים – רק חישובים משוערים.
והשכל הישר הוא להשתמש בלוחות כהכוונה כללית, לא כמכשיר מדידה מדויק.

לשם דיון:
מה דעתכם?
האם אפשר בכלל לדבר על “דיוק מוחלט” בזמני היום, או שכל לוח הוא בסך הכול אינדיקציה נוחה?
האם לדעתכם יש דרך מעשית לבדוק את הזמנים בפועל, למשל באמצעות תצפיות מצולמות או מדידות אור?
אשמח לשמוע דעות, מקורות וניסיון מהשטח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה