שאלה מהמציאות שהתעוררה אצלינו-
שילמנו ליענקל על שירות שנתן לנו 2000 שח מזומן.
נסע יענקל מייד והפקיד את המרשרשים דרך הכספומט לחשבונו.
המכונה בלעה לו 600 מתוך האלפיים.
מי נושא בנזק?
הנותן, אא"כ כמו הסיפור הבא, זה שוד ברור של הבנק
היום סיפר לי ידיד
שמשך כסף מחשבונו בבנק פועלים ובאותה מכונה
הפקיד את הכסף עבור חברו ומתוך ה7000 ש"ח שמשך מהם והפקיד בחזרה עקצו אותו ב2800 ש"ח
ומנהל הסניף ראה זאת בעיניו במקרה
וטען לו שתוך כמה יסדרו לו את זה אבל עברו כמה ימים ועדיין לא זכה לתשובה

מסקנה כנראה חוק המזומן עובר לפסים אחרים
מתחילים להחרים מאנשים שטרות כסף מזומן שלהם
תחת טענת מזוייף
סיפור שמתאים לפה
הפקדתי 4350 ש"ח בכספומט של בנק הפועלים, נכתבה לי הודעה "1000 ש"ח מתוך הכסף נחשד כמזויף, הוא יועבר לבנק לבדיקה ואם ימצא כתקין הוא יופקד לחשבונך".
כעסתי, אבל לא היתה לי ברירה, לחצתי אישור, (לא היתה אפשרות ביטול).
לאחר מכן הוא ספר את הכסף, לחצתי אישור, ואז, "זמנית לא ניתן לבצע פעולה זו" ונאדה, כל הכסף נעלם!
התקשרתי מיד לבנק, אמרו לי 14 ימים לטיפול ונקבו בתאריך היעד (14 יום מהתקלה ולא 14 ימי עסקים)
לאחר כמה ימים זוכיתי באלף ש"ח הכביכול מזוייפים.
עבר הזמן וכלום לא קרה בענין ה3350 הנותרים, התקשרתי שוב ושוב ואז אמרו לי שמדובר ב14 ימי עסקים
עבר גם הזמן הזה וכלום לא קרה, התקשרתי שוב ושוב ושוב, ואז הם אמרו לי דבר מדהים (בעיני)
"יש לנו לאחרונה המון תקלות בכספומטים, אנחנו לא מסוגלים להגיד לך תאריך יעד לתיקון האירוע"
הזדעקתי! אמרתי להם, מה?! אני בנק?! אני מחלק הלוואות?! אין לי כסף מיותר! ולא מדובר במאה שקל!
הם מצידם התעלמות מוחלטת.
כמעט התייאשתי.
קבעתי פגישה עם בנקאי/ת, והיא בטוב ליבה התקשרה לחבר שלה שעובד במערך הכספומטים, והוא גם כן חזר על אותם דברים, שיש להם המון תקלות, וכל הכספומטים שלהם ישנים ותקולים.
היא המליצה לי לפנות לפיקוח על הבנקים (אבסורדי, לא?!)
סוף דבר: בזכות החבר של הפקידה, למחרת נכנס לי כל הכסף לחשבון.
אני עדיין חושב שמדובר בחוצפה! לא יתכן שאזרח תמים ורגיל יקלע לדבר כזה שאילולי הס"ד שהייתה לי בפגישה עם הבנקאית המסויימת זו שיש לה חבר שעובד בדיוק וכו' כנראה הייתי עדיין מחכה לכסף.