למסירה מידע שימושי | רשימת דברים שאין צורך לזרוק בפסח - מעודכנת לתשע"ח

• הוסף לסימניות
עכשיו התברר לנו שבשמים שאין עליהם הכשר הם חמץ גמור,
יש לי בושם ללא הכשר ואני צריכה לבדוק אם צריכה לזרוק או לא..
(כמובן לא לזרוק בלי לשאול קודם)

• הוסף לסימניות
עכשיו התברר לנו שבשמים שאין עליהם הכשר הם חמץ גמור,
יש לי בושם ללא הכשר ואני צריכה לבדוק אם צריכה לזרוק או לא..
(כמובן לא לזרוק בלי לשאול קודם)
אם זה פסול מאכילת כלב, אפילו אם זה עשוי מחמץ גמור, זה לא צריך ביעור.

ודרך אגב, זכור לי שראיתי שהחזו"א התיר לבלוע בפסח תרופות שמכילות חמץ, משום שזה נפסל מאכילת כלב.

• הוסף לסימניות
למה לזרוק?
למכור לנכרי
כי בפסח שעבר השתמשתי בזה ולא מכרתי:(

ודרך אגב, זכור לי שראיתי שהחזו"א התיר לבלוע בפסח תרופות שמכילות חמץ, משום שזה נפסל מאכילת כלב.
תודה על המידע, בדיוק בשביל זה אני לא זורקת עד שאשאל רב...

• הוסף לסימניות

לא כולם פוסקים כך משום שסיכה כשתיה ולכן אם יש בזה חמץ אפילו אם הוא פסול מאכילת כלב יש אוסרים
ותרופות זה משהו אחר לגמרי! ! ! !

• הוסף לסימניות
כי בפסח שעבר השתמשתי בזה ולא מכרתי

חוץ ממה שכתבו מעלי, העלת כאן עוד נושא. הקנס של חז''ל לגבי חמץ שעבר עליו הפסח, שלא להשתמש בחמץ זה גם אחרי פסח, איננו חל על הכל. חל בעיקר על חמץ גמור.
תשאלי, תשאלי.

• הוסף לסימניות

לא כולם פוסקים כך משום שסיכה כשתיה ולכן אם יש בזה חמץ אפילו אם הוא פסול מאכילת כלב יש אוסרים
ותרופות זה משהו אחר לגמרי! ! ! !
בדקתי שוב עם בעלי,
הרב שממנו הוא שמע את זה טוען, שבושם כ"אלכוהול" הוא כן ראוי לאכילה (ספר שפעם ברוסיה כשהיה מחסור באלכוהול השתיינים הכבדים שתו בושם...
ועוד משהו , הוא גם אמר שבשביל שלא יהיה ראוי לאכילת כלב צריך לעבוד קשה,
פעם נתנו לכלבים לאכול אוכל שהיה בו אקונומיקה והם אכלו ושבעו ונהנו מאד..
כמובן שכל אחד ישאל לדעת רבותיו.

• הוסף לסימניות
האם קוואקר הוא חצץ (של כי טוב)?
לא מכירה את הקוואקר של כי טוב ספציפית
הכלל הוא שקוואקר מהיר הכנה (כמו הפחית הצהובה, למי שמכיר) הוא חמץ גמור כי עבר בישול קודם.
שאר הקוואקר, שהם הרוב, הם כמו קמח וגריסים שתלוי איך בדיוק ייצרו אותם וודאי שאין עליהם דין של חמץ גמור

• הוסף לסימניות
בדקתי שוב עם בעלי,
הרב שממנו הוא שמע את זה טוען, שבושם כ"אלכוהול" הוא כן ראוי לאכילה (ספר שפעם ברוסיה כשהיה מחסור באלכוהול השתיינים הכבדים שתו בושם...
במחנות היו כאלה שאכלו (מלכים-ב יח, כז).... אז מה?

• הוסף לסימניות
בדקתי שוב עם בעלי,
שבוע שעבר התעוררתי לשאלה הזו ושאלתי רב
הוא אמר לי שכיוון שהאלכוהול מדגן הוא יקר יחסית ומשמש בעיקר לתעשיית המשקאות
לכן רוב הסיכויים שהבושם אינו מיוצר מהם, וגם אין דרך בני אדם לאכול את זה גם אם טכנית זה אפשרי, זה נחשב כחומר פגום ובטל בשישים, ולא ברור שזה נחשב סיכה כי זה לא מזין את העור
ולכן מותר בשימוש ויש מקום להחמיר
אבל פסק שוודאי אפשר למכור כיוון שזה וודאי אינו חמץ גמור (אנחנו נוהגים שלא למכור חמץ גמור)

• הוסף לסימניות
בדקתי שוב עם בעלי,
איך הרב שלכם מנקה את הבית ופוגם פרורי חמץ שיתכן ונמצאים?
לפי פסקי הרבנים שאני שמעתי- אקונמיקה הוא חומר שפוגם מאכילת כלב, אם הכלב נהנה מאכילת התוצאה וזה מזיק לו זה נקרא שזה ראוי לאכילת כלב?
אם תמרחי לך בלחם שמן מכונות- כנראה שתוכלי לאכל אותו- השאלה עם זה נקרא ראוי למאכל...
לא כל מה ששיך לאכול או לבלוע נחשב כראוי למאכל גם לא של כלב,
בשמים- תוכלי לבדוק לגבי הבושם הספציפי, יתכן ואפשר להניח שהאלכוהול ממנו הוא הוכן- אינו בגדר ראוי למאכל כלב, תפני לרב שבדק סוגי בשמים ספציפיים כך התשובה תהיה מדויקת לך, ולכאו' לא צריך לזרוק כי הקנס חל רק בדברים שהם ראויים למאכל ולא לסיכה.

• הוסף לסימניות
לתועלת הציבור.
קיבלתי מהרב זריצקי את רשימת הדברים שאין צורך לזרוק בפסח, עדכנית לתשע"ח.
בעמוד השני יש רשימה של דברים שאינם צריכים הכשר בכל ימות השנה.
מצורף.
למישהו יש את הרשימה ב pdf?
יש למחשב שלי בעיה להוריד word
תודה רבה

• הוסף לסימניות
איך הרב שלכם מנקה את הבית ופוגם פרורי חמץ שיתכן ונמצאים?
לפי פסקי הרבנים שאני שמעתי- אקונמיקה הוא חומר שפוגם מאכילת כלב, אם הכלב נהנה מאכילת התוצאה וזה מזיק לו זה נקרא שזה ראוי לאכילת כלב?
אם תמרחי לך בלחם שמן מכונות- כנראה שתוכלי לאכל אותו- השאלה עם זה נקרא ראוי למאכל...
לא כל מה ששיך לאכול או לבלוע נחשב כראוי למאכל גם לא של כלב,
בשמים- תוכלי לבדוק לגבי הבושם הספציפי, יתכן ואפשר להניח שהאלכוהול ממנו הוא הוכן- אינו בגדר ראוי למאכל כלב, תפני לרב שבדק סוגי בשמים ספציפיים כך התשובה תהיה מדויקת לך, ולכאו' לא צריך לזרוק כי הקנס חל רק בדברים שהם ראויים למאכל ולא לסיכה.
יש 2 איסורים:
1. בל יראה ובל ימצא -שבו מספיק שאדם "נורמלי" לא יאכל. (ובשביל זה אקונומיקה מעולה...)
2. איסור אכילה והנאה מחמץ- שבו צריך שיהיה" לא ראוי לאכילת כלב", ולגבי אקונומיקה זה נידון בפני עצמו כל אחד יעשה כדעת רבו...
אבל לגבי אלכוהול בבשמים שהופק מדגן הוא אינו נפגם ברמה שלא ראוי לאכילת כלב.
לגבי שימוש לאחר הפסח יתכן שאת צודקת אבל לגבי שימוש בפסח במידה והופק מדגן זו בעיה גדולה.
ופה גלשתי לנידונים הלכתיים שאמורים לעלות לשאלת רב.

• הוסף לסימניות
כאן רשימה של הרב חים כץ, יותר מחמיר מהרב זריצקי למי שחיפשה יותר חומרות...

קבצים מצורפים

• עדכון מוצרים.pdf
    KB 353.6 · צפיות: 66

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה