כללי מיזוג דואר-איך עושים?

• הוסף לסימניות
עיצבתי הזמנה לאירוע והם מעונינים להדפיס על ההזמנה עצמה את שם המוזמן, איך עושים את זה?
תודה רבה רבה לכל העונים

• הוסף לסימניות
באינדי׳?

• הוסף לסימניות
באינדיזיין,

1. ממקמים את הקובץ במאסטר.
2. פותחים תיבת טקסט וממקמים במקום הרצוי במאסטר.
3. עוברים מהמאסטר לדף הראשון.
4. פותחים תיבת טקסט לצד המסמך ומכניסים בו את כל השמות עם העיצוב הרצוי.
5. בשלב זה מקווצים את תיבת הטקסט עד שלא יראה בו הטקסט.
6. בוחרים את הפלוס האדום (המתריע על כך שיש בתיבה טקסט שלא נראה).
7. נשארים בדף הראשון, לחיצה + שיפט על תיבת הטקסט שפתחנו במאסטר.

וזהו....

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מידע משתנה באינדיזיין:
1. פותחים קובץ אקסל ומכניסים לתוך טבלה את כל החומר למידע המשתנה. יש להקפיד על כותרת לכל טור.
2. שומרים בפורמט text (tab delimited(
3. את הקובץ שנוצר פותחים, עושים שוב שמירה בשם אחר, ובENCODING מסמנים UNICODE.
4. באינדזיין, בחלונית AUTOMATION - DATA MARG.
5. בוחרים את הקובץ ששמרת קודם (SELECT DATA....)
6. עכשיו, מכינים את הדף הראשון, עם כל העיצוב, ואיפה שרוצים להכניס מידע משנה - לוחצים פעמיים בחלונית הדטה מרג' על הטור הרצוי. ומעצבים אותו. מומלץ להכין הכל במסטר, ורק מה שיש לו מידע משתנה - בדף הראשון בקובץ.
7. בחלונית הנ"ל - CREAT MARGE DOCUMENT
8. נותנים למחשב לעבוד.

• הוסף לסימניות
יפה,

1. במקום סעיפים 1-2-3 הדרך הכי פשוטה זה לשמור בקובץ טקסט פשוט (אם זה רק שמות וכדו׳ אז כל שם בשורה ואם זה טבלה שהעתקנו מאקסל מגדירים שמעברי הטורים יופרדו באמצעות טאבים).

2. אם הוא עושה בעיות עם העברית אז באפשרויות היבוא לאינדיזיין ב״קידוד״ בוחרים ״ascii״.

3. סעיף 7 אין בו שום צורך. ואם יש לי 1000 שמות למה לפתוח קובץ של 1000 עמודים? אלא עושים ישירות ייצוא לpdf וזהו.

• הוסף לסימניות
הנה מדריך קצר שכתבתי מזמן, אולי זה יעזור כאן עכשיו גם :)

הכנת מיזוג דואר אפשרית באינדיזיין כמו שאמרנו, אך לאינדיזיין יש כמה דרישות, אחרת היא לא תעשה את המצווה עליה

א. שהקובץ יהיה קובץ Text
ב. שהנתונים יהיו מופרדים בטאבים (ולא בטבלה)
ג. שהקובץ יהיה בקידוד Unicode

לא להבהל, אפילו שזה נשמע קצת לא מובן, התהליך להמרת הקובץ הוא מהיר, (רק תתרגלו את זה פעם פעמיים וזה ירוץ...)

נשתמש באינדיזיין לצורך ההמרה, היא תעשה את זה הכי טוב.

נלך לפי סדר הפעולות הבא:
קובץ חדש,
נייבא את הקובץ (וורד, אקסל וכו')
נעבור ברפרוף שהקובץ בסדר,
חשוב! לבדוק שהשורה הראשונה היא הכותרות של הטורים (ולא 1.2.3.4. אלא משהו שאני הבין שזה שם וזה כתובת... )
כרגע צריך להמיר את הטבלה לטאבים, לכן נבחר את הטבלה כולה, ניגש לתפריט טבלה, ונבחר ב convert table to text ובחלון האפשרויות נבחר בברירת מחדל של המרה לטאבים
בחירה של כל הטקסט ניגש לתפריט export ובחירת הפורמט יהיה Text Onli וסוג הקידוד נבחר 16 Unicode ו...זהו,

קיבלנו קובץ נתונים.

ניגש לשלב השני והפשוט, למזג את החומר.

נפתח קובץ נכין את תבנית הקובץ

ניגש לתפריט Window תחת התת כותרת Automation נפתח את חלון הData Marge, בתפריט הקופץ נבחר ב Select Data Sourch ונבחר את הקובץ נתונים ששמרנו.

נבחר את הנתונים שאנו רוצים להכניס, יש אפשרות של תצוגה מקדימה ודפדוף בין העמודים/ כרטיסים/ מדבקות וכו'.

ואז אנו בוחרים Create Marge Doucment, נפתח חלונית של בחירת כל מיני אפשרויות,

אינדיזיין פותחת קובץ חדש ולשם ממקמת את כל הנתונים שהגדרנו.

שימו לב,
תיקון של קובץ המקור דורש בסה"כ לעדכן את הקובץ בבחירת Updete Data Sourch

מקווה שהובנתי, ובהצלחה.

• הוסף לסימניות
ag,
עם איזה גירסא את עובדת?
כי אצלי (ב-4) אני לא מוצאת אופציה של יצוא ישירות ל-PDF.
וגם לא שינוי של שיטת הקידוד.

אשמח אם תחכימי אותי. כי אני בהחלט עובדת כפול. כי בסוף המיזוג, אני סוגרת הרבה לPDF.
אולי יש אצלך גם אופציה להדפסה ישירות למדפסת?

• הוסף לסימניות
אני ג״כ עובד על cs4.

קבצים מצורפים

• ‏צילום מסך 5774‏.12‏.18 ב‏.04.20.41 אחה״צ.png
    KB 23.2 · צפיות: 137
  • ‏צילום מסך 5774‏.12‏.18 ב‏.04.21.02 אחה״צ.png
    KB 10.4 · צפיות: 99
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;1343466:
הנה מדריך קצר שכתבתי מזמן, אולי זה יעזור כאן עכשיו גם :)
לא להבהל, אפילו שזה נשמע קצת לא מובן, התהליך להמרת הקובץ הוא מהיר, (רק תתרגלו את זה פעם פעמיים וזה ירוץ...)

נשתמש באינדיזיין לצורך ההמרה, היא תעשה את זה הכי טוב.

נלך לפי סדר הפעולות הבא:
קובץ חדש,
נייבא את הקובץ (וורד, אקסל וכו')
נעבור ברפרוף שהקובץ בסדר,
חשוב! לבדוק שהשורה הראשונה היא הכותרות של הטורים (ולא 1.2.3.4. אלא משהו שאני הבין שזה שם וזה כתובת... )
כרגע צריך להמיר את הטבלה לטאבים, לכן נבחר את הטבלה כולה, ניגש לתפריט טבלה, ונבחר ב convert table to text ובחלון האפשרויות נבחר בברירת מחדל של המרה לטאבים
בחירה של כל הטקסט ניגש לתפריט export ובחירת הפורמט יהיה Text Onli וסוג הקידוד נבחר 16 Unicode ו...זהו,

קיבלנו קובץ נתונים.

אפשר לעשות בשנייה אחת, רק לפתוח את אקסל ולשמור את הקובץ עם סיומת CSV ואז ניתן ישר לייבא לאינדיזיין

• הוסף לסימניות
אחרי שיודעים איך, אכן אפשר לעשות מהר. (עדיין לא בשניה אחת...)

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה,
איך עושים מיזוג תמונות באינדזיין?

• הוסף לסימניות
זה נתן לי מענה מעולה למיזוג נתונים.
אבל לא הצלחתי לעשות את זה עם תמונות

יש לי מסגרת תמונה ואני צריכה לשבץ בה מחזור שלם....
למיטב ידיעתי - אי אפשר לעשות מיזוג עם תמונות.
אולי יש סקריפט כזה, לא יודע.

• הוסף לסימניות
אבל לא הצלחתי לעשות את זה עם תמונות
יש לי מסגרת תמונה ואני צריכה לשבץ בה מחזור שלם....
אפשר...
מכניסים בטבלה נתיב לכל תמונה, ובכותרת כותבים '@image - כמו בתמונה:
Screen Shot 2018-06-22 at 10.06.24.png

[אפשר להכניס נתיב רלטיבי לקובץ אינדיזיין (כמו בתמונה), או נתיב שלם (שאפשר לקבל בקלות בתפריט של חלונית הלינקס - links > copy info < copy platform style path)].

וזהו...

• הוסף לסימניות
אם אני צריכה להכניס נתיב לכל תמונה בנפרד, אז מה הרווחתי? נראה לי יותר קל כבר ליבא את התמונות לאינדזיין ולהקליק אותן אחת אחת.....
או שיש אפשרות להכניס נתיב של תיקיה שלימה?

נתיב רלטיבי לקובץ אינדיזיין
מה זה נתיב רלטיבי?

• הוסף לסימניות
מה זה נתיב רלטיבי?
נתיב שמתחיל ממיקום הקובץ אינדיזיין והלאה.
לדוגמא, אם יש תיקייה שנקרא links בסמוך לקובץ אינדיזיין, ובתוכו תמונות, כותבים:
/links/photo.jpg
וכו', ולא צריכים להתחיל מהכונן C/ וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה