- הוסף לסימניות
סליחה על הצמרמורת...אמרה תהילים בצורה מזעזעת.ולא יכולתי ללכת כי הייתי צריכה לשמוע הבדלה
ככה זה נשמע?
טפטפטסס...פטפטפסס..טפטפ
סליחה על הצמרמורת...אמרה תהילים בצורה מזעזעת.ולא יכולתי ללכת כי הייתי צריכה לשמוע הבדלה
אוייש!אמרה תהילים בצורה מזעזעת.ולא יכולתי ללכת כי הייתי צריכה לשמוע הבדלה
הגיוני שאח"כ צריך פשוט שקט ורוגע בשביל להתאפס,תודה לכולם על התמיכה וההזדהות
אני די רגילה לעניין הזה, לצערי, וכבר כתבתי פה הרבה...
פשוט רציתי לשאול אתמול האם יש כאן עוד שנתקלו בתופעה הזאת שהוא חש מצוקה מהרעש הרבה אחרי שהוא כבר פסק, ומה עושים בכזה מצב. כי זה משהו שדי חדש לי, בדרך כלל אני נרגעת קצת אחרי שהרעש מפסיק..
הגיוני שבזמנים של סטרס וחולשה כשהכל יותר רגיש חווים את המיזופוניה בצורה חזקה יותר.ובאופן כללי יצא לי לשמוע מכמה שחוו מיזופוניה בתקופה של חולשה,
אז אם זה קרה או התגבר בתקופה האחרונה שוה לבדוק המוגלובין וויטמינים..
@רחל איצקוביץ נתת שם לבעיה שליחשוב לי להדגיש
רעשים נורמלים שמפריעם לכול אחד זה עדין לא נורא
כשמגדרים מיזופניה הכונה למי שסובל ברמה היומיומית מרעשים מסוימים עד כדי שהוא לא יכול להחזיק מעמד
רוב האנשים סביבי לא אוהבים שאוכלים להם באוזנים כשהם עסוקים במשהו שדורש ריכוז לדוגמא אבל מיעוט קטן לא מסוגל לשמוע רעש של לעיסות גם ממרחק רב וכול ארוחה משפחתית גורמת להם סבל רב תפילה בבית כנסת היא קושי אפילו כשיושבים הכי רחוק מכולם בהרצאה\אירוע\כנס וכו תמיד יושבת בסוף השורה הכי רחוק כי מישהי בקצה השני לועסת מסטיק או סתם נושמת בקיצור הבו פיתרון
בעיקר כי ברגע שהתחלתי להציק לילדים הבנתי שזה מוגזם !
אמהלה זה פשוט הזוי זה בול מה שאני מרגישהיואו גם אני ככה
אם אוכלים לידי ואני גם אוכלת זה פחות גרוע
יותר מדי הזדהות אם אין לי בררה ואני חייבת לאטום אוזניים ואני אוטמתמעניין אותי נורא אם יש פה מי שמזדהה איתי: לא עוזר לי בכלל בסיטואציות כאלו לסתום את האוזניים, כי המח שלי משלים אוטומטית את הקול הצפוי! גם אם טכנית איני שומעת אותו...!!! אם יש משהו שקצת-קצת מרגיע אותי איכשהו- זה למלמל גם כן... אם כי זה נחשב משום- מה בעיני הסובבים לחוצפה איומה...יש הזדהות?
אני חושבת שהמשפחות חייבות להתחשב נקודה.אחרי שקראתי את האשכול הבנתי מה יש לאחותי (נשואה)... מסתובבת עם אטמי אוזניים כל יום כל היום. מוציאה אותם כשהיא מדברת עם מישהו... אבל היא לפחות למדה לחיות עם זה, יש לה כבר פתרונות לכל דבר בנפרד, ארוחות אוטובוסים, תפילה...
אבל עכשיו אני לחוצה מה עם אחותי בת 12 שעד היום לא הבנתי למה היא משתגעת כל היום?? היא שומעת רעשים שאני בכלל לא יודעת שקיימים... אני לא רוצה לשאול אותה על כל הקריטריונים שנכתבו פה, כי אני לא רוצה לחדד לה את המודעות לזה שיש לה פה משהו רציני. לא רוצה להגיד לה. יש דרך לעזור לה?? חוץ מלהסביר למשפחה שהם צריכים להתחשב...
כנראה שהיית חשופה בעל כורחך לרעש הזה,הרבה זמן.פשוט רציתי לשאול אתמול האם יש כאן עוד שנתקלו בתופעה הזאת שהוא חש מצוקה מהרעש הרבה אחרי שהוא כבר פסק, ומה עושים בכזה מצב. כי זה משהו שדי חדש לי, בדרך כלל אני נרגעת קצת אחרי שהרעש מפסיק..
נכוןכנראה שהיית חשופה בעל כורחך לרעש הזה,הרבה זמן.
נראה לי שגם לי זה קרה, לא יודעת מה לומר לך.
אבל,
לא כל יום את נתקעת במצב שאת לא יכולה "לברוח" מהרעש-נכון?
מזל טוב.אני עוברת על התגובות וזה
משמח אותי שיש מקור לבעיה שלי
שאני לא מחרפנת סתם אנשים.
ואותי זה גם פוגש בלילה שיש את הזמזום של השעון, קולות של אנשים בבית ( למרות שאני מזהירה אותם לדבר בשקט)
ויתושים!!
פשוט נורא..
עדיף לה לדעת שיש שם והגדרה. היא במילא סובלת- לפחות שתדע שהיא לא לבד... לדעתי אם היחסים ביניכם מאפשרים את זה את יכולה להגיד לה בעדינות משהו כמו "שמתי לב שיש הרבה רעשים שמפריעים לך, היום למדתי שיש לה זה שם, זאת רגישות שיש אותה להרבה אנשים, קוראים לזה "מיזופוניה"- מיזו זאת שנאה, ופון זה רעשים. את בעצם שונאת המון רעשים שאנשים שאין להם אוזניים רגישות כמוך לא שומעים בקושי". משהו כזה, בעדינות... לדעתי היא תשמח.אחרי שקראתי את האשכול הבנתי מה יש לאחותי (נשואה)... מסתובבת עם אטמי אוזניים כל יום כל היום. מוציאה אותם כשהיא מדברת עם מישהו... אבל היא לפחות למדה לחיות עם זה, יש לה כבר פתרונות לכל דבר בנפרד, ארוחות אוטובוסים, תפילה...
אבל עכשיו אני לחוצה מה עם אחותי בת 12 שעד היום לא הבנתי למה היא משתגעת כל היום?? היא שומעת רעשים שאני בכלל לא יודעת שקיימים... אני לא רוצה לשאול אותה על כל הקריטריונים שנכתבו פה, כי אני לא רוצה לחדד לה את המודעות לזה שיש לה פה משהו רציני. לא רוצה להגיד לה. יש דרך לעזור לה?? חוץ מלהסביר למשפחה שהם צריכים להתחשב...
ווואי אמןןןאני חושבת שהמשפחות חייבות להתחשב נקודה.
הלוואי שיבינו אותי יום אחד ולא ירדו עלי כל היום![]()
![]()
אצלי לסתום אוזניים ליד אנשים זה כבר הרגלנכון
אבל כן היו סיטואציות כמו נגיד נסיעה במכונית
שזה הרבה זמן ואין לאן לברוח
והיה לי ממש קשה בזמן עצמו (אשכרה ישבתי עם אצבעות באוזניים ליד כולם...)
אבל תמיד אחרי שהרעש מפסיק-זהו! חזרה לשגרה!
ופה-ממש ישבתי בחדר ולא הצלחתי לחזור לתפקוד נורמלי...
כנראה כמו שכתבו פה, קורה לפעמים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים