מיקס לביקורת

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע ביקורת על המיקס.

קבצים מצורפים

• ותשובה מיקס.mp3
    6.3 MB · צפיות: 14
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גירסה מעודכנת...
שאלה: בכל השינויים בעוצמה בין החלקים [לדוגמא יש קפיצה כשהתופים נכנסים], אני אמור לטפל במיקס ע"י אוטומציה, או שבמיקס אני רק דואג שבכל חלק של השיר האיזון בין הכלים והשירה וכו' הוא נכון ואז במאסטרינג אני ישווה את העוצמה בכל החלקים של השיר? [בצורה ידנית או עם קומפרסור]

קבצים מצורפים

• ותשובה מיקס-01.mp3
    6.3 MB · צפיות: 20
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעקבות השאלה של אתמול, אם מישהו פעם מחפש ילד מקצועי לשירה-
שר אצלי באולפן ילד פלא בן עשר
בעברית ובאידיש
מצורפות דוגמאות להתרשמות-
מי שמעוניין בדוגמאות או בפרטים נוספים
יפנה באישי או יתייג כי אין אפשרות לפרסם מייל

קבצים מצורפים

• דודי -אני שר .mp3
    4.5 MB · צפיות: 10
  • לאמיר מאכן קידוש וואקלי- ילד הפלא דודי.mp3
    2.3 MB · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
שאלה: בכל השינויים בעוצמה בין החלקים [לדוגמא יש קפיצה כשהתופים נכנסים], אני אמור לטפל במיקס ע"י אוטומציה, או שבמיקס אני רק דואג שבכל חלק של השיר האיזון בין הכלים והשירה וכו' הוא נכון ואז במאסטרינג אני ישווה את העוצמה בכל החלקים של השיר? [בצורה ידנית או עם קומפרסור]

לדעתי עזוב את עניין המאסטרינג זה רק גורם לבלבול
תתמקד במיקס טוב ומאוזן ככל שיש ביכולתך,

בעבודה נכונה גם אם יש התפתחות מאוד דרמתית ופתאומית בעיבוד, זה לא גורם לקפיצה בווליום שתבהיל את המאזין.

תתחיל את המיקס על הקטע בעיבוד שיש בו תופים, וכשתגיע למצב שהיחס מאוזן בין הזמר תופים ושאר המרכיבים,
אתה יכול לעבור לקטעים הנוספים.

גם בקטעים שאין בהם תופים הזמר אמור להישאר פחות או יותר באותו ווליום כמו כשהוא יחד עם התופים כך שגם כשהתופים נכנסים האנרגיה של השיר עולה אבל הקפיצה בווליום היא הגיונית ולא גורמת למאזין להנמיך את הווליום.

לגבי המאסטרינג, תוך כדי המיקס תדאג שהווליום הכללי של המיקס לא נמוך מידי בהשוואה לחומרים אחרים, אתה יכול להיעזר בלימיטר על המאסטר בשביל להשיג עוד כמה db.

• הוסף לסימניות
הי @ידידיה שמשון
שמעתי את השיר ונהניתי מאד ,
בדיוק אני באמצע מיקס לשיר שיוצא לימים נוראים (בגרסת בנות ... נו מה...)
ונהניתי לעשות הפוגה כדי לשמוע ...
אני כשאני שומעת שיר כזה אני מרגישה שהנפח של ההד צריך יותר "להזכיר בית כנסת גדול"
העיבוד משגע ,
(צריך טיפפפה יותר פיזור בין הכלים והאובו שמנגן שם צריך טיפול בתדרים הכואבים שלו, הטמטמים של המעבר צריכים חידוד בתדרים )
בהצלחה . לחן יפהפה!!

• הוסף לסימניות
אני כשאני שומעת שיר כזה אני מרגישה שהנפח של ההד צריך יותר "להזכיר בית כנסת גדול"
מסכים מאוד...

״על כל פשעים יכסה הריוורב... ״ (מהמקורות..)
אפקט טוב ונכון יכול לחפות על המון בעיות בהקלטה בעיבוד במיקס, הוא מכניס מאוד מהר את המאזין לאווירה.

במיוחד בשיר הזה העיבוד עשיר מאוד ותזמורתי אבל השירה מידי קרובה ולא מחוברת. תרטיב את הסולו באפקט נכון וכל המיקס יעלה רמה

• הוסף לסימניות
תודה ענקית לכולם, "עשיתי ככל אשר ציוויתני" (ג"כ מהמקורות...)
והאובו שמנגן שם צריך טיפול בתדרים הכואבים שלו
ללא כל כך הצלחתי לטפל, הבעיה היא שהוא יושב על תדרים מאוד מסויימים, ואם חותכים אותם אז אין אובו...
1599576371310.png

תתחיל את המיקס על הקטע בעיבוד שיש בו תופים, וכשתגיע למצב שהיחס מאוזן בין הזמר תופים ושאר המרכיבים,
אתה יכול לעבור לקטעים הנוספים.
האמת היא שהתפרק לי כל המיקס בגלל השינויים שעשיתי בעקבות מה שכתוב כאן, מהחוויה שלי לא פעם אני נוגע בדבר אחד ואז כל המיקס מתפרק... תופעה מוכרת? אבל נראה לי שיצא יותר טוב עכשיו.

אני עובד עכשיו על גירסה אחרונה ואעלה פה בעז"ה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זהו, נראה לי שסיימתי,
לא יודע אם למישהו יש עוד כח לשמוע את השיר, אבל אם כן- אשמח מאוד לשמוע ביקורת! רק ככה לומדים

• הוסף לסימניות
@ידידיה שמשון לא העלית כלום ....
באובו צריך לטפל באיקיו דינמי , כך רק במקום שמדי עולה בתוים , הוא יעבוד . וכשהוא שקט האיקיו לא יפעל .

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• ותשובה סופי.mp3
    6.3 MB · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
הי @ידידיה שמשון התכוונתי להד מסוג אחר , עם יותר נמוכים , יותר עומק. פחות סינטטי ...
סליחה על השיגועים
מצרפת לך דוגמא מוגשמת שנעשתה על הפלייבק הסגור (המיקס הקודם )

קבצים מצורפים

• דוגמא הד.mp3
    1.9 MB · צפיות: 16

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה