האם תתקיים העליה למירון בל"ג בעומר תשפ"ה?

• בהחלט

• כן, אבל יהיו הרבה הגבלות

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
בתור אחד מהמנהלים לשעבר של אגודת נאזרת בגבורה שבשנה שעברה הוציאו כ50 אוטובסים מכל הארץ אין דרך יותר טובה מזה וחוץ מזה האחרים לא קשורים לזה כי יש לנו דרכים שסללנו לעצמינו
ההשואה היא לתשפ"ב,
לא לתשפ"ד.

• הוסף לסימניות
בתשפ"ג הרגשתי שהחזירו את ר' שמעון לכלל הצבור מידי קומץ פורעים שבטוחים משום מה שר' שמעון שייך להם בבלעדיות, יכלו להיכנס לציון בנחת ולא לנסות איכשהוא לראות את פתח המערה ולהביט בעינים כלות על אותם אלה ש"זכו" כל שנה לגזול את הציבור, היה מקום נורמלי לרקוד, היה יחס אנושי לעולים למירון, אז נכון שבחזור נסעתי עוד כמה דקות לחניון, אז מה?
כולי תקווה שגם השנה יהיה כך והקנאים המזויפים לא יעוררו מהומות ולא יגזלו מהציבור את ר' שמעון

• הוסף לסימניות
א. מדוע בל"ג בעומר בשנת תשפ"ג עלה מחיר נסיעה מלא למירון גם למחזקי חופשי חודשי ארצי, ואפי' לא היה הנחה לסטודנטים,
מה נשתנה יום ל"ב בעומר שאז נסיעה מירושלים למירון היא חינם למחזיקי חופשי חודשי בקו 982 או 992, ליום ל"ג בעומר שנאלצים לשלם מחיר מלא גם בלי הנחה אפי' לזכאים.

ב. איך יתכן שבאלעד למשל ביום ל"א בעומר בשנת תשפ"ג המחיר היה 32 ש"ח הלוך ושוב, וביום ל"ג בעומר תשפ"ג המחיר 58 ש"ח. לא זו בלבד שלא היה להם פטור מתשלום בגלל החופשי חודשי אלא המחיר כמעט כפול מהמחיר הרגיל.

ג. כבר שנים שאני מבקש שהכרטיס למירון יהיה לפי מספר כרטיס רב קו
ואפרט את חלק מהפלוסים
1. בשנה תשפ"ג ותשפ"ב הרכישה היתה לפי מספר ת.ז. מה שהצריך כתובת מייל ומדפסת שלא זמין ליראי ה'. [שמעתי שהשנה תשפ"ה 'נדרים פלוס' לא מסכים למכור כרטיסים דרך המכשירים שלו ?]
2. היה ניתן לרכוש על כל ת.ז. 6 כרטיסים כך שהרבה אנשים לא הוגנים ניצלו את העבודה שהם זמינים לאינטרנט ורכשו ברגעים הראשונים כמויות של כרטיסים של שעות מבוקשות ואח"כ מכרו וספסרו בכרטיסים אלו במחירים מופרזים. מצ"ב מודעה אחת מיני רבות שפורסמו אז.
3. חלק מהאנשים בשנת תשפ"ב/ג שלא החליטו באיזה שעה הם נוסעים הזמינו מראש כרטיסים לכל מיני שעות וא"כ בטלו [היה ניתן לבטל עד 24 שעות לפני] מה שגרם סתם הטרלה למערכת ועוגמת נפש לאנשים שהיו זקוקים לכרטיסים של שעות אלו.
כשקונים כרטיס ברב קו כל אחד קונה לעצמו כרטיס אחד ולא כמה על הספק ואין אפשרות לקנות ולמכור לאחרים או לזייף.
4. כרטיס פלסטיק של הרב קו לא נהרס ונקרע בזיעה וגם פחות שכיח שיאבד, משא"כ כרטיס מנייר בחום ובצפיפות של מירון מתכלה ונעשה עיסה בכיס הרטוב מזיעה.
5. היו בשנת תשפ"ג ותשפ"ב זיופים אנשים צילמו/שכפלו את כרטיס הנייר שלהם ומכרו אותו ביוקר לתמימים, המשטרה אז אף עצרה כמה חשודים בנושא.
6. התיקוף בכרטיס רב קו במכשירי תיקוף נעשה מהר יותר ופחות גורם לעיכובים משא"כ כרטיס הנייר שצריך לסרוק אותו באפליקציה של המכשיר [הלא] חכם, כאן המקום גם לבקש להעמיד מכשירי תיקוף בכניסה לאוטובוסים כך שאנשים יכולו לתקף את הכרטיס הרב קו.
7. כמובן יש את הצעה שלי משנת תשפ"ב/ו-ג שיהיה בשיטת המקל והגזר, ובפרט השנה שזה חל ביום שישי,
שיטת הגזר והמקל, תמריצים וקנסות.

ניתן אף לעשות את זה כך שמי שישהה בהר פחות משעתיים יקבל זיכוי ברב קו של כל מחיר הנסיעה, משעתיים ועד שלוש ישלם מחיר מלא, יותר מ-3 שעות ישלם תוספת של 50 עבור חזור או ימתין ליום ראשון בבוקר, כמו שיש כרטיס מעבר של 90 דקות בתחבורה הפנימית, וזה חייב לעבוד רק עם רב קו.

8. אם יגרמו שרוב הבאים למירון יסעו עם רב קו זה יוכל לתת אינדקציה אמיתית לגורמים כמה אנשים קיימים בכל רגע נתון בהר.

ד. מכיון שהשנה ל"ג חל ביום שישי, וכנראה שיקרה קריסה ביום שישי בצהרים בשביל לשנע את כולם הביתה הייתי מציע שלמשל תושבי ב"ב [ואולי אף אלעד] החזור שלהם בשעות היום יתבצע רק עם רכבות ישירות עד לתחנה בב"ב, יורידו אותם מהציון עם שאטל ישירות לכרמיאל, זה ישחרר אוטובוסים רבים שיהיו פנויים להחזיר את ההמונים לשאר חלקי הארץ. [בשנת תשפ"ג היה רק 4 רכבות שפעלו במשך הלילה]

ה. בשנת תשפ"ג הורידו בחזור את כולם עם שאטלים ל'פרוד' ומשם לשאר חלקי הארץ, זה סתם גרם לבזבוז זמן יקר, ובפרט שהשנה ערב שבת קודש צריך להוציא את חלק מהערים למשל את ביתר עילית ועוד שיסעו ישיר ממירון ליעד דרך ספסופה או דרך צפת.

מכאן: https://bshch.blogspot.com/2025/04/blog-post_1002.html

• הוסף לסימניות
אני בכלל מציע משהו חדש ומהפכני ברשותכם.
משיחות שהיו לי עם הרבה חבר'ה ובמיוחד צעירים הם סיפרו לי שהם נסעו עד למירון היו במתחם 89 בהדלקות ובאוכל ובכל השמחה. ובכלל לא עלו להר ולא נכנסו לציון ודיברתי עם רבים וכך הם אמרו. ז"א שההר פחות מעניין אותם והם נוסעים למצב של מירון ולא לתפילה של מירון.
אם כך הם פני הדברים הרי שהעולים למירון מתחלקים לשני סוגים כאלו שמעניין אותם בעיקר התפילה בציון ביום המסוגל, ועל הדרך הם קצת רוקדים ואוכלים (אני למשל בכלל לא הרגשתי צורך ללכת למתחם 89 ורק מפני ה"מה יאמרו" הלכתי), והסוג השני הם כאלה שבאים בעיקר בשביל ההדלקות האוכל והטוצא'ך.
ולכן לדעתי אפשר להקים מתחם מרוחק מהציון משמעותית אבל שעדיין ניתן לראות ממנו את הציון (אולי בהרי צפת הרחוקים יותר או בגליל באיזשהוא הר גבוה, אם זה סתם יהיה מתחם במרכז הארץ אנשים לא יבאו זה צריך להיות עדין במצב שרואים אכשהוא את הציון) ושם יהיה הדלקות לאורך כל היום עם אטרקציות מטורפות ומושכות אדמורים רבנים זמרים אוכל מושקע לשונות של בקר, וכמובן נסיעה ישירה מהמרכז רק לשם וההליכה הרגלית למירון תהיה ארוכה וקשה ולא שווה לכל נפש .
במקביל תהיה נסיעה ישירה למירון רק לתפילה ולהדלקה של האדמור מבוייאן והדלקה ספרדית אחת נוספת, קצת שתיה וזהו!!!! ובזה פתרנו את כל העיכובים מסביב שעשו סביב הציון, אנשים לא יתעכבו כי אין על מה להתעכב , גם הורדנו כמות אדירה של נוסעים שבכלל יסעו למתחם ההילולא המרוחק. ובא לציון גואל!!!!
אשמח לתגובות על הרעיון....

• הוסף לסימניות
משיחות שהיו לי עם הרבה חבר'ה ובמיוחד צעירים הם סיפרו לי שהם נסעו עד למירון היו במתחם 89 בהדלקות ובאוכל ובכל השמחה. ובכלל לא עלו להר ולא נכנסו לציון ודיברתי עם רבים וכך הם אמרו. ז"א שההר פחות מעניין אותם והם נוסעים למצב של מירון ולא לתפילה של מירון.
אם כך הם פני הדברים הרי שהעולים למירון מתחלקים לשני סוגים כאלו שמעניין אותם בעיקר התפילה בציון ביום המסוגל, ועל הדרך הם קצת רוקדים ואוכלים (אני למשל בכלל לא הרגשתי צורך ללכת למתחם 89 ורק מפני ה"מה יאמרו" הלכתי), והסוג השני הם כאלה שבאים בעיקר בשביל ההדלקות האוכל והטוצא'ך.
ולכן לדעתי אפשר להקים מתחם מרוחק מהציון משמעותית אבל שעדיין ניתן לראות ממנו את הציון (אולי בהרי צפת הרחוקים יותר או בגליל באיזשהוא הר גבוה, אם זה סתם יהיה מתחם במרכז הארץ אנשים לא יבאו זה צריך להיות עדין במצב שרואים אכשהוא את הציון) ושם יהיה הדלקות לאורך כל היום עם אטרקציות מטורפות ומושכות אדמורים רבנים זמרים אוכל מושקע לשונות של בקר, וכמובן נסיעה ישירה מהמרכז רק לשם וההליכה הרגלית למירון תהיה ארוכה וקשה ולא שווה לכל נפש .
במקביל תהיה נסיעה ישירה למירון רק לתפילה ולהדלקה של האדמור מבוייאן והדלקה ספרדית אחת נוספת, קצת שתיה וזהו!!!! ובזה פתרנו את כל העיכובים מסביב שעשו סביב הציון, אנשים לא יתעכבו כי אין על מה להתעכב , גם הורדנו כמות אדירה של נוסעים שבכלל יסעו למתחם ההילולא המרוחק. ובא לציון גואל!!!!
אתם מבוזבזים
לך להתמודד בכנסת

• הוסף לסימניות
לא סתם יש תוית של ai...

• הוסף לסימניות
מאיר פרוש רוצה
שהאדמורים יעשו הדלקה במוצאי שבת שאחרי ההילולא
כדי לווסת את העומס בגלל שזה בליל שישי
אני לא מבין ....מאיר פרוש אחראי מתי יהיה ל"ג בעומר ....???ומתי כל אחד ידליק????

• הוסף לסימניות
אני לא מבין ....מאיר פרוש אחראי מתי יהיה ל"ג בעומר ....???ומתי כל אחד ידליק????
יותר אני לא מבינה לאן הולך כל ה87 מליון ש"ח תקציב מטורף . לא חושבת שאירוע לג בעומר עולה כזה סכום.
למה הציבור שותק
זה כספי ציבור אז שיתנו לציבור פירוט מה עולה כזה הרבה.

• הוסף לסימניות
יותר אני לא מבינה לאן הולך כל ה87 מליון ש"ח תקציב מטורף . לא חושבת שאירוע לג בעומר עולה כזה סכום.
למה הציבור שותק
זה כספי ציבור אז שיתנו לציבור פירוט מה עולה כזה הרבה.
יש לך מושג כמה עולה להכשיר את מתחם 89?

• הוסף לסימניות
אין לי מידע בנושא
רק שמדובר בהגדלה של 67 דונם
והתקציב הזה כולל עלות אבטחה למשטרה
תשלום אבטחה למדא
תשלום לסדרנים
תשלום לתשתית ב 89
תשלום לחברות ההפקה
כך ש87 מילון זה לא הרבה

• הוסף לסימניות
כבר הרבה זמן לא צחקתי כמו עכשיו.
זו האמת, לא ברור מה מצחיק...זה רק מוכיח את מה שאמרתי שיש אנשים כמו הכותב הנכבד למשל, שמבחינתם הקודש הקודשים של מירון זה מתחם 89 , וכאלו אפשר לשלוח לכל מקום אחר בגליל

• הוסף לסימניות
@העשיל פרידמאן @ליטאי פשוט
במקום להתווכח תעברו על האשכול הזה ומשם נוציא מסקנות האם היה טוב? מה היה טוב? וכו'

• הוסף לסימניות
אולי בבקשה פשוט תקראו מה כתבתי?

בכל ההר עד לשורה הארוכה שהם עשו בכניסה לחצר - היו אגודאים - גור.
מהרגע בו נכנסת למרפסת הכהנים למסלולי המעבר ועד ליציאה בחזרה מהחצר להר - נווטת ע"י קנאים (אני יודע שהם היו נחמדים, פשוט מבחינתך כל עוד הבנאדם לא מקיא עליך ומעיף עליך אבנים - הוא איננו קנאי...)

-------------------------------------------------------------

לא יודע באיזה עולם אתה חי, אבל תברר אצל מי שנסע בשעות העומס (קרי עצמו של יום ולא השעות שלפני ואחרי).
לא יודע אני פגשתי במרפסת סדרנים מכל הגוונים
גם מהקנאים שאגב קיבלו משכורת מהשר והפרוייקטור הציונים ה"י

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה